Rugpakker med fyld
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Hurra for frikvarteret! Hvis du troede frikvarteret ikke kunne blive bedre, tog du fejl. Det kan i hvert tilfælde blive mere velsmagende med disse små sjove pakker. Tag dip med i en lille bøtte ved siden af og nyd din pause med manér.
Opskriften er til 4 pakker.
Energi-indhold pr. stk.- Energi: 988 kJ / 235 kcal
- Protein: 12 %
- Kulhydrat: 68 %
- Fedt: 20 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 1 ¼ dl. vand
- ¼ pk. gær
- ½ spsk. olie
- 1 dl. rugmel
- ½ tsk. salt
- 2 dl. hvedemel
Fyld:
- 125 g kartofler
- 1/2 løg
- 1 spsk. olie
- ½ dl. vand
- 1 dl. frosne ærter
- 1 tsk. timian eller rosmarin
- ½ tsk. fintrevet citronskal
- ¼ tsk. peber
- ½ tsk. salt
2x yoghurtdip:
- 200 g yoghurt 10% eller skyr
- 1 fed hvidløg
- ¼ tsk. paprika eller cayennepeber
- 1 spsk persille
- ½ tsk. salt
- 1 tsk. karry
- 1 syltet agurk
- ½ tsk. salt
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 2 bageplader
- Bagepapir
- 1 stor skål
- 2 decilitermål
- 6 måleskeer
- 1 piskeris
- 3 røreskeer
- Husholdningsfilm
- 1 stor skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 kartoffelskræller
- 1 rivejern
- 1 stegepande
- 1 grydeske
- 1 kagerulle
- 1 gaffel
- 2 mellem skåle
- 1 hvidløgspresser
Sådan gør du
- Trin 1 af 30
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 30
Find alle ingredienserne frem.
Dej:
- 1 ¼ dl. vand
- ¼ pk. gær
- ½ spsk. olie
- 1 dl. rugmel
- ½ tsk. salt
- 2 dl. hvedemel
Fyld:
- 125 g. kartofler
- ½ løg
- 1 spsk. olie
- ½ dl. vand
- 1 dl. frosne ærter
- 1 tsk. timian eller rosmarin
- ½ tsk. fintrevet citronskal
- ¼ tsk. peber
- ½ tsk. salt
2x yoghurtdip:
- 200 g. yoghurt 10% eller skyr
- 1 fed hvidløg
- ¼ tsk paprika eller cayennepeber
- 1 spsk. persille
- ½ tsk. salt
- 1 tsk. karry
- 1 syltet agurk
- ½ tsk. salt
- Trin 3 af 30
Dejen: Smuldr gæren i en stor skål. Klik på videoen og se, hvordan du laver en gærdej.
- ¼ pk. gær
- Trin 4 af 30
Kom vand i en gryde, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lunkent.
- 1 ¼ dl. vand
- Trin 5 af 30
Hæld vandet i skålen, og rør rundt, til gæren er opløst.
- Trin 6 af 30
Put olie, rugmel og salt i skålen, og rør rundt.
- ½ spsk. olie
- 1 dl. rugmel
- ½ tsk. salt
- Trin 7 af 30
Kom hvedemel i skålen lidt efter lidt, indtil dejen er så fast, at den kan æltes.
- 2 dl. hvedemel
- Trin 8 af 30
Drys lidt hvedemel på bordet. Vend dejen ud på bordet, og ælt den grundigt.
- Trin 9 af 30
Læg dejen tilbage i skålen, og læg husholdningsfilm over. Lad den hæve i 20 minutter. Lav fyldet imens.
- Trin 10 af 30
Fyld: Pil, og hak løget. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
- ½ løg
- Trin 11 af 30
Skyl, og skræl kartoflerne. Riv dem på den grove side af et rivejern.
- 125 g. kartofler
- Trin 12 af 30
Hæld olie på en stegepande, og varm den op. Tilsæt løg, og svits i 2 minutter, mens du rører rundt. Løgene må ikke blive brune. Klik på videoen og se, hvordan du svitser.
- 1 spsk. olie
- Trin 13 af 30
Kom kartoflerne på stegepanden, og steg dem i 3 minutter, mens du rører rundt.
- Trin 14 af 30
Hæld vand på stegepanden. Rør, og steg videre i 4 minutter, indtil vandet er fordampet.
- ½ dl. vand
- Trin 15 af 30
Vask citronen, og riv skallen på den fine side af et rivejern. Riv ikke den hvide del af skallen med. Klik på videoen og se, hvordan du river skallen af en citron.
- ½ tsk. revet citronskal
- Trin 16 af 30
Kom citronskal, timian og ærter ned i stegepanden. Rør rundt, og lad det koge i 2 minutter.
- 1 tsk timian eller rosmarin
- 1 dl fine frosne ærter
- Trin 17 af 30
Smag til med salt og peber.
- ½ tsk. salt
- ¼ tsk. peber
- Trin 18 af 30
Saml rugpakkerne: Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Trin 19 af 30
Drys lidt rugmel på bordet, og hæld dejen ud på bordet.
- Trin 20 af 30
Form dejen til en pølse, og del den i 4 stykker.
- Trin 21 af 30
Rul hvert stykke ud til en cirkel på cirka 15 centimeter med en kagerulle, og læg dem på bagepladen.
- Trin 22 af 30
Læg 2 spiseskefulde fyld på den ene halvdel af dejen, lad 1 centimeter være fri i kanten. Fold den anden halvdel henover fyldet. Tryk kanterne sammen med en gaffel.
- Trin 23 af 30
Læg et rent viskestykke over rugpakkerne, og lad dem hæve i 15 minutter.
- Trin 24 af 30
Sæt bagepladerne i ovnen, og bag rugklapperne i 13 minutter, indtil de er lysebrune og sprøde.
- Trin 25 af 30
2x yoghurtdip: Fordel yoghurten i to skåle.
- 200 g. yoghurt naturel eller skyr
- Trin 26 af 30
Pres hvidløget i en hvidløgspresser. Kom hvidløg og paprika i den ene skål med yoghurt.
- 1 fed hvidløg
- ¼ tsk. paprika eller cayennepeber
- Trin 27 af 30
Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- 1 spsk. persille
- Trin 28 af 30
Kom persillen i skålen med yoghurt, hvidløg og paprika, og rør rundt. Smag til med salt.
- ½ tsk. salt
- Trin 29 af 30
Rør karry i den anden skål med yoghurt.
- 1 tsk. karry
- Trin 30 af 30
Hak den syltede agurk fint, og kom dem i skålen med yoghurt og karry. Rør rundt, og smag til med salt.
- 1 syltet agurker
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Hurra for frikvarteret! Hvis du troede frikvarteret ikke kunne blive bedre, tog du fejl. Det kan i hvert tilfælde blive mere velsmagende med disse små sjove pakker. Tag dip med i en lille bøtte ved siden af og nyd din pause med manér.
Opskriften er til 4 pakker.
Du skal bruge
Ingredienser
Dej:
- 1 ¼ dl. vand
- ¼ pk. gær
- ½ spsk. olie
- 1 dl. rugmel
- ½ tsk. salt
- 2 dl. hvedemel
Fyld:
- 125 g. kartofler
- ½ løg
- 1 spsk. olie
- ½ dl. vand
- 1 dl. frosne ærter
- 1 tsk. timian eller rosmarin
- ½ tsk. fintrevet citronskal
- ¼ tsk. peber
- ½ tsk. salt
2x yoghurtdip:
- 200 g. yoghurt 10% eller skyr
- 1 fed hvidløg
- ¼ tsk paprika eller cayennepeber
- 1 spsk. persille
- ½ tsk. salt
- 1 tsk. karry
- 1 syltet agurk
- ½ tsk. salt
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 2 bageplader
- Bagepapir
- 1 stor skål
- 2 decilitermål
- 6 måleskeer
- 1 piskeris
- 3 røreskeer
- Husholdningsfilm
- 1 stor skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 kartoffelskræller
- 1 rivejern
- 1 stegepande
- 1 grydeske
- 1 kagerulle
- 1 gaffel
- 2 mellem skåle
- 1 hvidløgspresser
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Dejen: Smuldr gæren i en stor skål. Klik på videoen og se, hvordan du laver en gærdej.
- Kom vand i en gryde, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lunkent.
- Hæld vandet i skålen, og rør rundt, til gæren er opløst.
- Put olie, rugmel og salt i skålen, og rør rundt.
- Kom hvedemel i skålen lidt efter lidt, indtil dejen er så fast, at den kan æltes.
- Drys lidt hvedemel på bordet. Vend dejen ud på bordet, og ælt den grundigt.
- Læg dejen tilbage i skålen, og læg husholdningsfilm over. Lad den hæve i 20 minutter. Lav fyldet imens.
- Fyld: Pil, og hak løget. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
- Skyl, og skræl kartoflerne. Riv dem på den grove side af et rivejern.
- Hæld olie på en stegepande, og varm den op. Tilsæt løg, og svits i 2 minutter, mens du rører rundt. Løgene må ikke blive brune. Klik på videoen og se, hvordan du svitser.
- Kom kartoflerne på stegepanden, og steg dem i 3 minutter, mens du rører rundt.
- Hæld vand på stegepanden. Rør, og steg videre i 4 minutter, indtil vandet er fordampet.
- Vask citronen, og riv skallen på den fine side af et rivejern. Riv ikke den hvide del af skallen med. Klik på videoen og se, hvordan du river skallen af en citron.
- Kom citronskal, timian og ærter ned i stegepanden. Rør rundt, og lad det koge i 2 minutter.
- Smag til med salt og peber.
- Saml rugpakkerne: Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Drys lidt rugmel på bordet, og hæld dejen ud på bordet.
- Form dejen til en pølse, og del den i 4 stykker.
- Rul hvert stykke ud til en cirkel på cirka 15 centimeter med en kagerulle, og læg dem på bagepladen.
- Læg 2 spiseskefulde fyld på den ene halvdel af dejen, lad 1 centimeter være fri i kanten. Fold den anden halvdel henover fyldet. Tryk kanterne sammen med en gaffel.
- Læg et rent viskestykke over rugpakkerne, og lad dem hæve i 15 minutter.
- Sæt bagepladerne i ovnen, og bag rugklapperne i 13 minutter, indtil de er lysebrune og sprøde.
- 2x yoghurtdip: Fordel yoghurten i to skåle.
- Pres hvidløget i en hvidløgspresser. Kom hvidløg og paprika i den ene skål med yoghurt.
- Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Kom persillen i skålen med yoghurt, hvidløg og paprika, og rør rundt. Smag til med salt.
- Rør karry i den anden skål med yoghurt.
- Hak den syltede agurk fint, og kom dem i skålen med yoghurt og karry. Rør rundt, og smag til med salt.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Hurra for frikvarteret! Hvis du troede frikvarteret ikke kunne blive bedre, tog du fejl. Det kan i hvert tilfælde blive mere velsmagende med disse små sjove pakker. Tag dip med i en lille bøtte ved siden af og nyd din pause med manér.
Opskriften er til 8 pakker.
Energi-indhold pr. stk.- Energi: 988 kJ / 235 kcal
- Protein: 12 %
- Kulhydrat: 68 %
- Fedt: 20 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 2 ½ dl. vand
- ½ pk. gær
- 1 spsk. olie
- 2 dl. rugmel
- 1 tsk. salt
- 4 dl. hvedemel
Fyld:
- 250 g. kartofler
- 1 løg
- 1 spsk. olie
- 1 dl. vand
- 2 dl. frosne ærter
- 2 tsk. timian eller rosmarin
- 1 tsk. fintrevet citronskal
- ½ tsk. peber
- 1 tsk. salt
2x yoghurtdip:
- 400 g yoghurt 10% eller skyr
- 1-2 fed hvidløg
- ½ tsk. paprika eller cayennepeber
- 2 spsk. persille
- 1 tsk. salt
- 2 tsk. karry
- 2 syltede agurker
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- Bagepapir
- 2 bageplader
- 1 stor skål
- 2 decilitermål
- 6 måleskeer
- 1 piskeris
- 3 røreskeer
- Husholdningsfilm
- 1 stor skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 kartoffelskræller
- 1 rivejern
- 1 stegepande
- 1 grydeske
- 1 kagerulle
- 1 gaffel
- 2 mellem skåle
- 1 hvidløgspresser
Sådan gør du
- Trin 1 af 30
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 30
Find alle ingredienserne frem.
Dej:
- 2 ½ dl. vand
- ½ pk. gær
- 1 spsk. olie
- 2 dl. rugmel
- 1 tsk. salt
- 4 dl. hvedemel
Fyld:
- 250 g. kartofler
- 1 løg
- 1 spsk. olie
- 1 dl. vand
- 2 dl. frosne ærter
- 2 tsk. timian eller rosmarin
- 1 tsk. fintrevet citronskal
- ½ tsk. peber
- 1 tsk. salt
2 x yoghurtdip:
- 400 g. yoghurt 10% eller skyr
- 1-2 fed hvidløg
- ½ tsk. paprika eller cayennepeber
- 2 spsk. persille
- 1 tsk. salt
- 2 tsk. karry
- 2 syltede agurker
- Trin 3 af 30
Dejen: Smuldr gæren i en stor skål. Klik på videoen og se, hvordan du laver en gærdej.
- ½ pk. gær
- Trin 4 af 30
Kom vand i en gryde, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lunkent.
- 2 ½ dl. vand
- Trin 5 af 30
Hæld vandet i skålen, og rør rundt, til gæren er opløst.
- Trin 6 af 30
Put olie, rugmel og salt i skålen, og rør rundt.
- 1 spsk. olie
- 2 dl. rugmel
- 1 tsk. salt
- Trin 7 af 30
Kom hvedemel i skålen lidt efter lidt, indtil dejen er så fast, at den kan æltes.
- 4 dl. hvedemel
- Trin 8 af 30
Drys lidt hvedemel på bordet. Vend dejen ud på bordet, og ælt den grundigt.
- Trin 9 af 30
Læg dejen tilbage i skålen, og læg husholdningsfilm over. Lad den hæve i 20 minutter. Lav fyldet imens.
- Trin 10 af 30
Fyld: Pil, og hak løget. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
- 1 løg
- Trin 11 af 30
Skyl, og skræl kartoflerne. Riv dem på den grove side af et rivejern.
- 250 g. kartofler
- Trin 12 af 30
Hæld olie på en stegepande, og varm den op. Tilsæt løg, og svits i 2 minutter, mens du rører rundt. Løgene må ikke blive brune. Klik på videoen og se, hvordan du svitser.
- 1 spsk. olie
- Trin 13 af 30
Kom kartoflerne på stegepanden, og steg dem i 3 minutter, mens du rører rundt.
- Trin 14 af 30
Hæld vand på stegepanden. Rør, og steg videre i 4 minutter, indtil vandet er fordampet.
- 1 dl. vand
- Trin 15 af 30
Vask citronen, og riv skallen på den fine side af et rivejern. Riv ikke den hvide del af skallen med. Klik på videoen og se, hvordan du river skallen af en citron.
- 1 tsk. revet citronskal
- Trin 16 af 30
Kom citronskal, timian og ærter ned i stegepanden. Rør rundt, og lad det koge i 2 minutter.
- 2 tsk timian eller rosmarin
- 2 dl fine frosne ærter
- Trin 17 af 30
Smag til med salt og peber.
- 1 tsk. salt
- ½ tsk. peber
- Trin 18 af 30
Saml rugpakkerne: Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Trin 19 af 30
Drys lidt rugmel på bordet, og hæld dejen ud på bordet.
- Trin 20 af 30
Form dejen til en pølse, og del den i 8 stykker.
- Trin 21 af 30
Rul hvert stykke ud til en cirkel på cirka 15 centimeter med en kagerulle, og læg dem på bagepladen.
- Trin 22 af 30
Læg 2 spiseskefulde fyld på den ene halvdel af dejen, lad 1 centimeter være fri i kanten. Fold den anden halvdel henover fyldet. Tryk kanterne sammen med en gaffel.
- Trin 23 af 30
Læg et rent viskestykke over rugpakkerne, og lad dem hæve i 15 minutter.
- Trin 24 af 30
Sæt bagepladerne i ovnen, og bag rugklapperne i 13 minutter, indtil de er lysebrune og sprøde.
- Trin 25 af 30
2x yoghurtdip: Fordel yoghurten i to skåle.
- 400 g. yoghurt naturel eller skyr
- Trin 26 af 30
Pres hvidløget i en hvidløgspresser. Kom hvidløg og paprika i den ene skål med yoghurt.
- 1-2 fed hvidløg
- ½ tsk. paprika eller cayennepeber
- Trin 27 af 30
Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- 2 spsk. persille
- Trin 28 af 30
Kom persillen i skålen med yoghurt, hvidløg og paprika, og rør rundt. Smag til med salt.
- 1 tsk. salt
- Trin 29 af 30
Rør karry i den anden skål med yoghurt.
- 2 tsk. karry
- Trin 30 af 30
Hak den syltede agurk fint, og kom dem i skålen med yoghurt og karry. Rør rundt, og smag til med salt.
- 2 syltede agurker
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Hurra for frikvarteret! Hvis du troede frikvarteret ikke kunne blive bedre, tog du fejl. Det kan i hvert tilfælde blive mere velsmagende med disse små sjove pakker. Tag dip med i en lille bøtte ved siden af og nyd din pause med manér.
Opskriften er til 8 pakker.
Du skal bruge
Ingredienser
Dej:
- 2 ½ dl. vand
- ½ pk. gær
- 1 spsk. olie
- 2 dl. rugmel
- 1 tsk. salt
- 4 dl. hvedemel
Fyld:
- 250 g. kartofler
- 1 løg
- 1 spsk. olie
- 1 dl. vand
- 2 dl. frosne ærter
- 2 tsk. timian eller rosmarin
- 1 tsk. fintrevet citronskal
- ½ tsk. peber
- 1 tsk. salt
2 x yoghurtdip:
- 400 g. yoghurt 10% eller skyr
- 1-2 fed hvidløg
- ½ tsk. paprika eller cayennepeber
- 2 spsk. persille
- 1 tsk. salt
- 2 tsk. karry
- 2 syltede agurker
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 2 bageplader
- Bagepapir
- 1 stor skål
- 2 decilitermål
- 6 måleskeer
- 1 piskeris
- 3 røreskeer
- Husholdningsfilm
- 1 stor skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 kartoffelskræller
- 1 rivejern
- 1 stegepande
- 1 grydeske
- 1 kagerulle
- 1 gaffel
- 2 mellem skåle
- 1 hvidløgspresser
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Dejen: Smuldr gæren i en stor skål. Klik på videoen og se, hvordan du laver en gærdej.
- Kom vand i en gryde, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lunkent.
- Hæld vandet i skålen, og rør rundt, til gæren er opløst.
- Put olie, rugmel og salt i skålen, og rør rundt.
- Kom hvedemel i skålen lidt efter lidt, indtil dejen er så fast, at den kan æltes.
- Drys lidt hvedemel på bordet. Vend dejen ud på bordet, og ælt den grundigt.
- Læg dejen tilbage i skålen, og læg husholdningsfilm over. Lad den hæve i 20 minutter. Lav fyldet imens.
- Fyld: Pil, og hak løget. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
- Skyl, og skræl kartoflerne. Riv dem på den grove side af et rivejern.
- Hæld olie på en stegepande, og varm den op. Tilsæt løg, og svits i 2 minutter, mens du rører rundt. Løgene må ikke blive brune. Klik på videoen og se, hvordan du svitser.
- Kom kartoflerne på stegepanden, og steg dem i 3 minutter, mens du rører rundt.
- Hæld vand på stegepanden. Rør, og steg videre i 4 minutter, indtil vandet er fordampet.
- Vask citronen, og riv skallen på den fine side af et rivejern. Riv ikke den hvide del af skallen med. Klik på videoen og se, hvordan du river skallen af en citron.
- Kom citronskal, timian og ærter ned i stegepanden. Rør rundt, og lad det koge i 2 minutter.
- Smag til med salt og peber.
- Saml rugpakkerne: Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Drys lidt rugmel på bordet, og hæld dejen ud på bordet.
- Form dejen til en pølse, og del den i 8 stykker.
- Rul hvert stykke ud til en cirkel på cirka 15 centimeter med en kagerulle, og læg dem på bagepladen.
- Læg 2 spiseskefulde fyld på den ene halvdel af dejen, lad 1 centimeter være fri i kanten. Fold den anden halvdel henover fyldet. Tryk kanterne sammen med en gaffel.
- Læg et rent viskestykke over rugpakkerne, og lad dem hæve i 15 minutter.
- Sæt bagepladerne i ovnen, og bag rugklapperne i 13 minutter, indtil de er lysebrune og sprøde.
- 2x yoghurtdip: Fordel yoghurten i to skåle.
- Pres hvidløget i en hvidløgspresser. Kom hvidløg og paprika i den ene skål med yoghurt.
- Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Kom persillen i skålen med yoghurt, hvidløg og paprika, og rør rundt. Smag til med salt.
- Rør karry i den anden skål med yoghurt.
- Hak den syltede agurk fint, og kom dem i skålen med yoghurt og karry. Rør rundt, og smag til med salt.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Hurra for frikvarteret! Hvis du troede frikvarteret ikke kunne blive bedre, tog du fejl. Det kan i hvert tilfælde blive mere velsmagende med disse små sjove pakker. Tag dip med i en lille bøtte ved siden af og nyd din pause med manér.
Opskriften er til 12 pakker.
Energi-indhold pr. stk.- Energi: 988 kJ / 235 kcal
- Protein: 12 %
- Kulhydrat: 68 %
- Fedt: 20 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 3 ¾ dl. vand
- ¾ pk. gær
- 2 spsk. olie
- 3 dl. rugmel
- 1 ½ tsk. salt
- 6 dl. hvedemel
Fyld:
- 375 g. kartofler
- 1 ½ løg
- 2 spsk. olie
- 1 ½ dl. vand
- 3 dl. frosne ærter
- 3 tsk. timian eller rosmarin
- 1 ½ tsk. fintrevet citronskal
- ¾ tsk. peber
- 1 ½ tsk. salt
2x yoghurtdip:
- 600 g. yoghurt 10% eller skyr
- 2-3 fed hvidløg
- ¾ tsk. paprika eller cayennepeber
- 3 spsk. persille
- 1 ½ tsk. salt
- 3 tsk. karry
- 3 syltede agurker
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 2 bageplader
- Bagepapir
- 1 stor skål
- 2 decilitermål
- 6 måleskeer
- 1 piskeris
- 3 røreskeer
- Husholdningsfilm
- 1 stor skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 kartoffelskræller
- 1 rivejern
- 1 stegepande
- 1 grydeske
- 1 kagerulle
- 1 gaffel
- 2 mellem skåle
- 1 hvidløgspresser
Sådan gør du
- Trin 1 af 30
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 30
Find alle ingredienserne frem.
Dej:
- 3 ¾ dl. vand
- ¾ pk. gær
- 2 spsk. olie
- 3 dl. rugmel
- 1 ½ tsk. salt
- 6 dl. hvedemel
Fyld:
- 375 g. kartofler
- 1 ½ løg
- 2 spsk. olie
- 1 ½ dl. vand
- 3 dl. frosne ærter
- 3 tsk. timian eller rosmarin
- 1 ½ tsk. fintrevet citronskal
- ¾ tsk. peber
- 1 ½ tsk. salt
2x yoghurtdip:
- 600 g. yoghurt 10% eller skyr
- 2-3 fed hvidløg
- ¾ tsk. paprika eller cayennepeber
- 3 spsk. persille
- 1 ½ tsk. salt
- 3 tsk. karry
- 3 syltede agurker
- Trin 3 af 30
Dejen: Smuldr gæren i en stor skål. Klik på videoen og se, hvordan du laver en gærdej.
- ¾ pk. gær
- Trin 4 af 30
Kom vand i en gryde, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lunkent.
- 2 ¾ dl. vand
- Trin 5 af 30
Hæld vandet i skålen, og rør rundt, til gæren er opløst.
- Trin 6 af 30
Put olie, rugmel og salt i skålen, og rør rundt.
- 2 spsk. olie
- 3 dl. rugmel
- 1 ½ tsk. salt
- Trin 7 af 30
Kom hvedemel i skålen lidt efter lidt, indtil dejen er så fast, at den kan æltes.
- 6 dl. hvedemel
- Trin 8 af 30
Drys lidt hvedemel på bordet. Vend dejen ud på bordet, og ælt den grundigt.
- Trin 9 af 30
Læg dejen tilbage i skålen, og læg husholdningsfilm over. Lad den hæve i 20 minutter. Lav fyldet imens.
- Trin 10 af 30
Fyld: Pil, og hak løget. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
- 1 ½ løg
- Trin 11 af 30
Skyl, og skræl kartoflerne. Riv dem på den grove side af et rivejern.
- 375 g. kartofler
- Trin 12 af 30
Hæld olie på en stegepande, og varm den op. Tilsæt løg, og svits i 2 minutter, mens du rører rundt. Løgene må ikke blive brune. Klik på videoen og se, hvordan du svitser.
- 2 spsk. olie
- Trin 13 af 30
Kom kartoflerne på stegepanden, og steg dem i 3 minutter, mens du rører rundt.
- Trin 14 af 30
Hæld vand på stegepanden. Rør, og steg videre i 4 minutter, indtil vandet er fordampet.
- 1 ½ dl. vand
- Trin 15 af 30
Vask citronen, og riv skallen på den fine side af et rivejern. Riv ikke den hvide del af skallen med. Klik på videoen og se, hvordan du river skallen af en citron.
- 1 ½ tsk. revet citronskal
- Trin 16 af 30
Kom citronskal, timian og ærter ned i stegepanden. Rør rundt, og lad det koge i 2 minutter.
- 3 tsk timian eller rosmarin
- 3 dl fine frosne ærter
- Trin 17 af 30
Smag til med salt og peber.
- 1 ½ tsk. salt
- ¾ tsk. peber
- Trin 18 af 30
Saml rugpakkerne: Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Trin 19 af 30
Drys lidt rugmel på bordet, og hæld dejen ud på bordet.
- Trin 20 af 30
Form dejen til en pølse, og del den i 12 stykker.
- Trin 21 af 30
Rul hvert stykke ud til en cirkel på cirka 15 centimeter med en kagerulle, og læg dem på bagepladen.
- Trin 22 af 30
Læg 2 spiseskefulde fyld på den ene halvdel af dejen, lad 1 centimeter være fri i kanten. Fold den anden halvdel henover fyldet. Tryk kanterne sammen med en gaffel.
- Trin 23 af 30
Læg et rent viskestykke over rugpakkerne, og lad dem hæve i 15 minutter.
- Trin 24 af 30
Sæt bagepladerne i ovnen, og bag rugklapperne i 13 minutter, indtil de er lysebrune og sprøde.
- Trin 25 af 30
2x yoghurtdip: Fordel yoghurten i to skåle.
- 600 g. yoghurt naturel eller skyr
- Trin 26 af 30
Pres hvidløget i en hvidløgspresser. Kom hvidløg og paprika i den ene skål med yoghurt.
- 2-3 fed hvidløg
- ¾ tsk. paprika eller cayennepeber
- Trin 27 af 30
Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- 3 spsk. persille
- Trin 28 af 30
Kom persillen i skålen med yoghurt, hvidløg og paprika, og rør rundt. Smag til med salt.
- 1 ½ tsk. salt
- Trin 29 af 30
Rør karry i den anden skål med yoghurt.
- 3 tsk. karry
- Trin 30 af 30
Hak den syltede agurk fint, og kom dem i skålen med yoghurt og karry. Rør rundt, og smag til med salt.
- 3 syltede agurker
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Hurra for frikvarteret! Hvis du troede frikvarteret ikke kunne blive bedre, tog du fejl. Det kan i hvert tilfælde blive mere velsmagende med disse små sjove pakker. Tag dip med i en lille bøtte ved siden af og nyd din pause med manér.
Opskriften er til 12 pakker.
Du skal bruge
Ingredienser
Dej:
- 3 ¾ dl. vand
- ¾ pk. gær
- 2 spsk. olie
- 3 dl. rugmel
- 1 ½ tsk. salt
- 6 dl. hvedemel
Fyld:
- 375 g. kartofler
- 1 ½ løg
- 2 spsk. olie
- 1 ½ dl. vand
- 3 dl. frosne ærter
- 3 tsk. timian eller rosmarin
- 1 ½ tsk. fintrevet citronskal
- ¾ tsk. peber
- 1 ½ tsk. salt
2x yoghurtdip:
- 600 g. yoghurt 10% eller skyr
- 2-3 fed hvidløg
- ¾ tsk. paprika eller cayennepeber
- 3 spsk. persille
- 1 ½ tsk. salt
- 3 tsk. karry
- 3 syltede agurker
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 2 bageplader
- Bagepapir
- 1 stor skål
- 2 decilitermål
- 6 måleskeer
- 1 piskeris
- 3 røreskeer
- Husholdningsfilm
- 1 stor skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 kartoffelskræller
- 1 rivejern
- 1 stegepande
- 1 grydeske
- 1 kagerulle
- 1 gaffel
- 2 mellem skåle
- 1 hvidløgspresser
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Dejen: Smuldr gæren i en stor skål. Klik på videoen og se, hvordan du laver en gærdej.
- Kom vand i en gryde, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lunkent.
- Hæld vandet i skålen, og rør rundt, til gæren er opløst.
- Put olie, rugmel og salt i skålen, og rør rundt.
- Kom hvedemel i skålen lidt efter lidt, indtil dejen er så fast, at den kan æltes.
- Drys lidt hvedemel på bordet. Vend dejen ud på bordet, og ælt den grundigt.
- Læg dejen tilbage i skålen, og læg husholdningsfilm over. Lad den hæve i 20 minutter. Lav fyldet imens.
- Fyld: Pil, og hak løget. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
- Skyl, og skræl kartoflerne. Riv dem på den grove side af et rivejern.
- Hæld olie på en stegepande, og varm den op. Tilsæt løg, og svits i 2 minutter, mens du rører rundt. Løgene må ikke blive brune. Klik på videoen og se, hvordan du svitser.
- Kom kartoflerne på stegepanden, og steg dem i 3 minutter, mens du rører rundt.
- Hæld vand på stegepanden. Rør, og steg videre i 4 minutter, indtil vandet er fordampet.
- Vask citronen, og riv skallen på den fine side af et rivejern. Riv ikke den hvide del af skallen med. Klik på videoen og se, hvordan du river skallen af en citron.
- Kom citronskal, timian og ærter ned i stegepanden. Rør rundt, og lad det koge i 2 minutter.
- Smag til med salt og peber.
- Saml rugpakkerne: Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Drys lidt rugmel på bordet, og hæld dejen ud på bordet.
- Form dejen til en pølse, og del den i 12 stykker.
- Rul hvert stykke ud til en cirkel på cirka 15 centimeter med en kagerulle, og læg dem på bagepladen.
- Læg 2 spiseskefulde fyld på den ene halvdel af dejen, lad 1 centimeter være fri i kanten. Fold den anden halvdel henover fyldet. Tryk kanterne sammen med en gaffel.
- Læg et rent viskestykke over rugpakkerne, og lad dem hæve i 15 minutter.
- Sæt bagepladerne i ovnen, og bag rugklapperne i 13 minutter, indtil de er lysebrune og sprøde.
- 2x yoghurtdip: Fordel yoghurten i to skåle.
- Pres hvidløget i en hvidløgspresser. Kom hvidløg og paprika i den ene skål med yoghurt.
- Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Kom persillen i skålen med yoghurt, hvidløg og paprika, og rør rundt. Smag til med salt.
- Rør karry i den anden skål med yoghurt.
- Hak den syltede agurk fint, og kom dem i skålen med yoghurt og karry. Rør rundt, og smag til med salt.
-