Rugpakker med fyld

Rugpakker med fyld

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Hurra for frikvarteret! Hvis du troede frikvarteret ikke kunne blive bedre, tog du fejl. Det kan i hvert tilfælde blive mere velsmagende med disse små sjove pakker. Tag dip med i en lille bøtte ved siden af og nyd din pause med manér.

        Opskriften er til 4 pakker.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 988 kJ / 235 kcal
        • Protein: 12 %
        • Kulhydrat: 68 %
        • Fedt: 20 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 30

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 30

        Find alle ingredienserne frem.

        Dej:

        • 1 ¼ dl. vand
        • ¼ pk. gær
        • ½ spsk. olie
        • 1 dl. rugmel
        • ½ tsk. salt
        • 2 dl. hvedemel

        Fyld:

        • 125 g. kartofler
        • ½ løg
        • 1 spsk. olie
        • ½ dl. vand
        • 1 dl. frosne ærter
        • 1 tsk. timian eller rosmarin
        • ½ tsk. fintrevet citronskal
        • ¼ tsk. peber
        • ½ tsk. salt

        2x yoghurtdip:

        • 200 g. yoghurt 10% eller skyr
        • 1 fed hvidløg
        • ¼ tsk paprika eller cayennepeber
        • 1 spsk. persille
        • ½ tsk. salt
        • 1 tsk. karry
        • 1 syltet agurk
        • ½ tsk. salt
      • Trin 3 af 30

        Dejen: Smuldr gæren i en stor skål. Klik på videoen og se, hvordan du laver en gærdej.

        • ¼ pk. gær
      • Trin 4 af 30

        Kom vand i en gryde, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lunkent.

        • 1 ¼ dl. vand
      • Trin 5 af 30

        Hæld vandet i skålen, og rør rundt, til gæren er opløst.

      • Trin 6 af 30

        Put olie, rugmel og salt i skålen, og rør rundt.

        • ½ spsk. olie
        • 1 dl. rugmel
        • ½ tsk. salt
      • Trin 7 af 30

        Kom hvedemel i skålen lidt efter lidt, indtil dejen er så fast, at den kan æltes.

        • 2 dl. hvedemel
      • Trin 8 af 30

        Drys lidt hvedemel på bordet. Vend dejen ud på bordet, og ælt den grundigt.

      • Trin 9 af 30

        Læg dejen tilbage i skålen, og læg husholdningsfilm over. Lad den hæve i 20 minutter. Lav fyldet imens.

      • Trin 10 af 30

        Fyld: Pil, og hak løget. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

        • ½ løg
      • Trin 11 af 30

        Skyl, og skræl kartoflerne. Riv dem på den grove side af et rivejern.

        • 125 g. kartofler
      • Trin 12 af 30

        Hæld olie på en stegepande, og varm den op. Tilsæt løg, og svits i 2 minutter, mens du rører rundt. Løgene må ikke blive brune. Klik på videoen og se, hvordan du svitser.

        • 1 spsk. olie
      • Trin 13 af 30

        Kom kartoflerne på stegepanden, og steg dem i 3 minutter, mens du rører rundt.

      • Trin 14 af 30

        Hæld vand på stegepanden. Rør, og steg videre i 4 minutter, indtil vandet er fordampet.

        • ½ dl. vand
      • Trin 15 af 30

        Vask citronen, og riv skallen på den fine side af et rivejern. Riv ikke den hvide del af skallen med. Klik på videoen og se, hvordan du river skallen af en citron.

        • ½ tsk. revet citronskal
      • Trin 16 af 30

        Kom citronskal, timian og ærter ned i stegepanden. Rør rundt, og lad det koge i 2 minutter.

        • 1 tsk timian eller rosmarin
        • 1 dl fine frosne ærter
      • Trin 17 af 30

        Smag til med salt og peber.

        • ½ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
      • Trin 18 af 30

        Saml rugpakkerne: Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

      • Trin 19 af 30

        Drys lidt rugmel på bordet, og hæld dejen ud på bordet.

      • Trin 20 af 30

        Form dejen til en pølse, og del den i 4 stykker.

      • Trin 21 af 30

        Rul hvert stykke ud til en cirkel på cirka 15 centimeter med en kagerulle, og læg dem på bagepladen.

      • Trin 22 af 30

        Læg 2 spiseskefulde fyld på den ene halvdel af dejen, lad 1 centimeter være fri i kanten. Fold den anden halvdel henover fyldet. Tryk kanterne sammen med en gaffel.

      • Trin 23 af 30

        Læg et rent viskestykke over rugpakkerne, og lad dem hæve i 15 minutter.

      • Trin 24 af 30

        Sæt bagepladerne i ovnen, og bag rugklapperne i 13 minutter, indtil de er lysebrune og sprøde.

      • Trin 25 af 30

        2x yoghurtdip: Fordel yoghurten i to skåle.

        • 200 g. yoghurt naturel eller skyr
      • Trin 26 af 30

        Pres hvidløget i en hvidløgspresser. Kom hvidløg og paprika i den ene skål med yoghurt.

        • 1 fed hvidløg
        • ¼ tsk. paprika eller cayennepeber
      • Trin 27 af 30

        Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • 1 spsk. persille
      • Trin 28 af 30

        Kom persillen i skålen med yoghurt, hvidløg og paprika, og rør rundt. Smag til med salt.

        • ½ tsk. salt
      • Trin 29 af 30

        Rør karry i den anden skål med yoghurt.

        • 1 tsk. karry
      • Trin 30 af 30

        Hak den syltede agurk fint, og kom dem i skålen med yoghurt og karry. Rør rundt, og smag til med salt.

        • 1 syltet agurker
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Hurra for frikvarteret! Hvis du troede frikvarteret ikke kunne blive bedre, tog du fejl. Det kan i hvert tilfælde blive mere velsmagende med disse små sjove pakker. Tag dip med i en lille bøtte ved siden af og nyd din pause med manér.

        Opskriften er til 4 pakker.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Dej:

          • 1 ¼ dl. vand
          • ¼ pk. gær
          • ½ spsk. olie
          • 1 dl. rugmel
          • ½ tsk. salt
          • 2 dl. hvedemel

          Fyld:

          • 125 g. kartofler
          • ½ løg
          • 1 spsk. olie
          • ½ dl. vand
          • 1 dl. frosne ærter
          • 1 tsk. timian eller rosmarin
          • ½ tsk. fintrevet citronskal
          • ¼ tsk. peber
          • ½ tsk. salt

          2x yoghurtdip:

          • 200 g. yoghurt 10% eller skyr
          • 1 fed hvidløg
          • ¼ tsk paprika eller cayennepeber
          • 1 spsk. persille
          • ½ tsk. salt
          • 1 tsk. karry
          • 1 syltet agurk
          • ½ tsk. salt

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 2 bageplader
          • Bagepapir
          • 1 stor skål
          • 2 decilitermål
          • 6 måleskeer
          • 1 piskeris
          • 3 røreskeer
          • Husholdningsfilm
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 rivejern
          • 1 stegepande
          • 1 grydeske
          • 1 kagerulle
          • 1 gaffel
          • 2 mellem skåle
          • 1 hvidløgspresser

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Dejen: Smuldr gæren i en stor skål. Klik på videoen og se, hvordan du laver en gærdej.
          4. Kom vand i en gryde, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lunkent.
          5. Hæld vandet i skålen, og rør rundt, til gæren er opløst.
          6. Put olie, rugmel og salt i skålen, og rør rundt.
          7. Kom hvedemel i skålen lidt efter lidt, indtil dejen er så fast, at den kan æltes.
          8. Drys lidt hvedemel på bordet. Vend dejen ud på bordet, og ælt den grundigt.
          9. Læg dejen tilbage i skålen, og læg husholdningsfilm over. Lad den hæve i 20 minutter. Lav fyldet imens.
          10. Fyld: Pil, og hak løget. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
          11. Skyl, og skræl kartoflerne. Riv dem på den grove side af et rivejern.
          12. Hæld olie på en stegepande, og varm den op. Tilsæt løg, og svits i 2 minutter, mens du rører rundt. Løgene må ikke blive brune. Klik på videoen og se, hvordan du svitser.
          13. Kom kartoflerne på stegepanden, og steg dem i 3 minutter, mens du rører rundt.
          14. Hæld vand på stegepanden. Rør, og steg videre i 4 minutter, indtil vandet er fordampet.
          15. Vask citronen, og riv skallen på den fine side af et rivejern. Riv ikke den hvide del af skallen med. Klik på videoen og se, hvordan du river skallen af en citron.
          16. Kom citronskal, timian og ærter ned i stegepanden. Rør rundt, og lad det koge i 2 minutter.
          17. Smag til med salt og peber.
          18. Saml rugpakkerne: Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
          19. Drys lidt rugmel på bordet, og hæld dejen ud på bordet.
          20. Form dejen til en pølse, og del den i 4 stykker.
          21. Rul hvert stykke ud til en cirkel på cirka 15 centimeter med en kagerulle, og læg dem på bagepladen.
          22. Læg 2 spiseskefulde fyld på den ene halvdel af dejen, lad 1 centimeter være fri i kanten. Fold den anden halvdel henover fyldet. Tryk kanterne sammen med en gaffel.
          23. Læg et rent viskestykke over rugpakkerne, og lad dem hæve i 15 minutter.
          24. Sæt bagepladerne i ovnen, og bag rugklapperne i 13 minutter, indtil de er lysebrune og sprøde.
          25. 2x yoghurtdip: Fordel yoghurten i to skåle.
          26. Pres hvidløget i en hvidløgspresser. Kom hvidløg og paprika i den ene skål med yoghurt.
          27. Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          28. Kom persillen i skålen med yoghurt, hvidløg og paprika, og rør rundt. Smag til med salt.
          29. Rør karry i den anden skål med yoghurt.
          30. Hak den syltede agurk fint, og kom dem i skålen med yoghurt og karry. Rør rundt, og smag til med salt.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Hurra for frikvarteret! Hvis du troede frikvarteret ikke kunne blive bedre, tog du fejl. Det kan i hvert tilfælde blive mere velsmagende med disse små sjove pakker. Tag dip med i en lille bøtte ved siden af og nyd din pause med manér.

            Opskriften er til 8 pakker.

            Energi-indhold pr. stk.
            • Energi: 988 kJ / 235 kcal
            • Protein: 12 %
            • Kulhydrat: 68 %
            • Fedt: 20 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 30

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 30

            Find alle ingredienserne frem.

            Dej:

            • 2 ½ dl. vand
            • ½ pk. gær
            • 1 spsk. olie
            • 2 dl. rugmel
            • 1 tsk. salt
            • 4 dl. hvedemel

            Fyld:

            • 250 g. kartofler
            • 1 løg
            • 1 spsk. olie
            • 1 dl. vand
            • 2 dl. frosne ærter
            • 2 tsk. timian eller rosmarin
            • 1 tsk. fintrevet citronskal
            • ½ tsk. peber
            • 1 tsk. salt

            2 x yoghurtdip:

            • 400 g. yoghurt 10% eller skyr
            • 1-2 fed hvidløg
            • ½ tsk. paprika eller cayennepeber
            • 2 spsk. persille
            • 1 tsk. salt
            • 2 tsk. karry
            • 2 syltede agurker
          • Trin 3 af 30

            Dejen: Smuldr gæren i en stor skål. Klik på videoen og se, hvordan du laver en gærdej.

            • ½ pk. gær
          • Trin 4 af 30

            Kom vand i en gryde, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lunkent.

            • 2 ½ dl. vand
          • Trin 5 af 30

            Hæld vandet i skålen, og rør rundt, til gæren er opløst.

          • Trin 6 af 30

            Put olie, rugmel og salt i skålen, og rør rundt.

            • 1 spsk. olie
            • 2 dl. rugmel
            • 1 tsk. salt
          • Trin 7 af 30

            Kom hvedemel i skålen lidt efter lidt, indtil dejen er så fast, at den kan æltes.

            • 4 dl. hvedemel
          • Trin 8 af 30

            Drys lidt hvedemel på bordet. Vend dejen ud på bordet, og ælt den grundigt.

          • Trin 9 af 30

            Læg dejen tilbage i skålen, og læg husholdningsfilm over. Lad den hæve i 20 minutter. Lav fyldet imens.

          • Trin 10 af 30

            Fyld: Pil, og hak løget. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

            • 1 løg
          • Trin 11 af 30

            Skyl, og skræl kartoflerne. Riv dem på den grove side af et rivejern.

            • 250 g. kartofler
          • Trin 12 af 30

            Hæld olie på en stegepande, og varm den op. Tilsæt løg, og svits i 2 minutter, mens du rører rundt. Løgene må ikke blive brune. Klik på videoen og se, hvordan du svitser.

            • 1 spsk. olie
          • Trin 13 af 30

            Kom kartoflerne på stegepanden, og steg dem i 3 minutter, mens du rører rundt.

          • Trin 14 af 30

            Hæld vand på stegepanden. Rør, og steg videre i 4 minutter, indtil vandet er fordampet.

            • 1 dl. vand
          • Trin 15 af 30

            Vask citronen, og riv skallen på den fine side af et rivejern. Riv ikke den hvide del af skallen med. Klik på videoen og se, hvordan du river skallen af en citron.

            • 1 tsk. revet citronskal
          • Trin 16 af 30

            Kom citronskal, timian og ærter ned i stegepanden. Rør rundt, og lad det koge i 2 minutter.

            • 2 tsk timian eller rosmarin
            • 2 dl fine frosne ærter
          • Trin 17 af 30

            Smag til med salt og peber.

            • 1 tsk. salt
            • ½ tsk. peber
          • Trin 18 af 30

            Saml rugpakkerne: Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

          • Trin 19 af 30

            Drys lidt rugmel på bordet, og hæld dejen ud på bordet.

          • Trin 20 af 30

            Form dejen til en pølse, og del den i 8 stykker.

          • Trin 21 af 30

            Rul hvert stykke ud til en cirkel på cirka 15 centimeter med en kagerulle, og læg dem på bagepladen.

          • Trin 22 af 30

            Læg 2 spiseskefulde fyld på den ene halvdel af dejen, lad 1 centimeter være fri i kanten. Fold den anden halvdel henover fyldet. Tryk kanterne sammen med en gaffel.

          • Trin 23 af 30

            Læg et rent viskestykke over rugpakkerne, og lad dem hæve i 15 minutter.

          • Trin 24 af 30

            Sæt bagepladerne i ovnen, og bag rugklapperne i 13 minutter, indtil de er lysebrune og sprøde.

          • Trin 25 af 30

            2x yoghurtdip: Fordel yoghurten i to skåle.

            • 400 g. yoghurt naturel eller skyr
          • Trin 26 af 30

            Pres hvidløget i en hvidløgspresser. Kom hvidløg og paprika i den ene skål med yoghurt.

            • 1-2 fed hvidløg
            • ½ tsk. paprika eller cayennepeber
          • Trin 27 af 30

            Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • 2 spsk. persille
          • Trin 28 af 30

            Kom persillen i skålen med yoghurt, hvidløg og paprika, og rør rundt. Smag til med salt.

            • 1 tsk. salt
          • Trin 29 af 30

            Rør karry i den anden skål med yoghurt.

            • 2 tsk. karry
          • Trin 30 af 30

            Hak den syltede agurk fint, og kom dem i skålen med yoghurt og karry. Rør rundt, og smag til med salt.

            • 2 syltede agurker
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Hurra for frikvarteret! Hvis du troede frikvarteret ikke kunne blive bedre, tog du fejl. Det kan i hvert tilfælde blive mere velsmagende med disse små sjove pakker. Tag dip med i en lille bøtte ved siden af og nyd din pause med manér.

            Opskriften er til 8 pakker.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Dej:

              • 2 ½ dl. vand
              • ½ pk. gær
              • 1 spsk. olie
              • 2 dl. rugmel
              • 1 tsk. salt
              • 4 dl. hvedemel

              Fyld:

              • 250 g. kartofler
              • 1 løg
              • 1 spsk. olie
              • 1 dl. vand
              • 2 dl. frosne ærter
              • 2 tsk. timian eller rosmarin
              • 1 tsk. fintrevet citronskal
              • ½ tsk. peber
              • 1 tsk. salt

              2 x yoghurtdip:

              • 400 g. yoghurt 10% eller skyr
              • 1-2 fed hvidløg
              • ½ tsk. paprika eller cayennepeber
              • 2 spsk. persille
              • 1 tsk. salt
              • 2 tsk. karry
              • 2 syltede agurker

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 2 bageplader
              • Bagepapir
              • 1 stor skål
              • 2 decilitermål
              • 6 måleskeer
              • 1 piskeris
              • 3 røreskeer
              • Husholdningsfilm
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 skærebræt
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 rivejern
              • 1 stegepande
              • 1 grydeske
              • 1 kagerulle
              • 1 gaffel
              • 2 mellem skåle
              • 1 hvidløgspresser

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Dejen: Smuldr gæren i en stor skål. Klik på videoen og se, hvordan du laver en gærdej.
              4. Kom vand i en gryde, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lunkent.
              5. Hæld vandet i skålen, og rør rundt, til gæren er opløst.
              6. Put olie, rugmel og salt i skålen, og rør rundt.
              7. Kom hvedemel i skålen lidt efter lidt, indtil dejen er så fast, at den kan æltes.
              8. Drys lidt hvedemel på bordet. Vend dejen ud på bordet, og ælt den grundigt.
              9. Læg dejen tilbage i skålen, og læg husholdningsfilm over. Lad den hæve i 20 minutter. Lav fyldet imens.
              10. Fyld: Pil, og hak løget. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
              11. Skyl, og skræl kartoflerne. Riv dem på den grove side af et rivejern.
              12. Hæld olie på en stegepande, og varm den op. Tilsæt løg, og svits i 2 minutter, mens du rører rundt. Løgene må ikke blive brune. Klik på videoen og se, hvordan du svitser.
              13. Kom kartoflerne på stegepanden, og steg dem i 3 minutter, mens du rører rundt.
              14. Hæld vand på stegepanden. Rør, og steg videre i 4 minutter, indtil vandet er fordampet.
              15. Vask citronen, og riv skallen på den fine side af et rivejern. Riv ikke den hvide del af skallen med. Klik på videoen og se, hvordan du river skallen af en citron.
              16. Kom citronskal, timian og ærter ned i stegepanden. Rør rundt, og lad det koge i 2 minutter.
              17. Smag til med salt og peber.
              18. Saml rugpakkerne: Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
              19. Drys lidt rugmel på bordet, og hæld dejen ud på bordet.
              20. Form dejen til en pølse, og del den i 8 stykker.
              21. Rul hvert stykke ud til en cirkel på cirka 15 centimeter med en kagerulle, og læg dem på bagepladen.
              22. Læg 2 spiseskefulde fyld på den ene halvdel af dejen, lad 1 centimeter være fri i kanten. Fold den anden halvdel henover fyldet. Tryk kanterne sammen med en gaffel.
              23. Læg et rent viskestykke over rugpakkerne, og lad dem hæve i 15 minutter.
              24. Sæt bagepladerne i ovnen, og bag rugklapperne i 13 minutter, indtil de er lysebrune og sprøde.
              25. 2x yoghurtdip: Fordel yoghurten i to skåle.
              26. Pres hvidløget i en hvidløgspresser. Kom hvidløg og paprika i den ene skål med yoghurt.
              27. Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              28. Kom persillen i skålen med yoghurt, hvidløg og paprika, og rør rundt. Smag til med salt.
              29. Rør karry i den anden skål med yoghurt.
              30. Hak den syltede agurk fint, og kom dem i skålen med yoghurt og karry. Rør rundt, og smag til med salt.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Hurra for frikvarteret! Hvis du troede frikvarteret ikke kunne blive bedre, tog du fejl. Det kan i hvert tilfælde blive mere velsmagende med disse små sjove pakker. Tag dip med i en lille bøtte ved siden af og nyd din pause med manér.

                Opskriften er til 12 pakker.

                Energi-indhold pr. stk.
                • Energi: 988 kJ / 235 kcal
                • Protein: 12 %
                • Kulhydrat: 68 %
                • Fedt: 20 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 30

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 30

                Find alle ingredienserne frem.

                Dej:

                • 3 ¾ dl. vand
                • ¾ pk. gær
                • 2 spsk. olie
                • 3 dl. rugmel
                • 1 ½ tsk. salt
                • 6 dl. hvedemel

                Fyld:

                • 375 g. kartofler
                • 1 ½ løg
                • 2 spsk. olie
                • 1 ½ dl. vand
                • 3 dl. frosne ærter
                • 3 tsk. timian eller rosmarin
                • 1 ½ tsk. fintrevet citronskal
                • ¾ tsk. peber
                • 1 ½ tsk. salt

                2x yoghurtdip:

                • 600 g. yoghurt 10% eller skyr
                • 2-3 fed hvidløg
                • ¾ tsk. paprika eller cayennepeber
                • 3 spsk. persille
                • 1 ½ tsk. salt
                • 3 tsk. karry
                • 3 syltede agurker
              • Trin 3 af 30

                Dejen: Smuldr gæren i en stor skål. Klik på videoen og se, hvordan du laver en gærdej.

                • ¾ pk. gær
              • Trin 4 af 30

                Kom vand i en gryde, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lunkent.

                • 2 ¾ dl. vand
              • Trin 5 af 30

                Hæld vandet i skålen, og rør rundt, til gæren er opløst.

              • Trin 6 af 30

                Put olie, rugmel og salt i skålen, og rør rundt.

                • 2 spsk. olie
                • 3 dl. rugmel
                • 1 ½ tsk. salt
              • Trin 7 af 30

                Kom hvedemel i skålen lidt efter lidt, indtil dejen er så fast, at den kan æltes.

                • 6 dl. hvedemel
              • Trin 8 af 30

                Drys lidt hvedemel på bordet. Vend dejen ud på bordet, og ælt den grundigt.

              • Trin 9 af 30

                Læg dejen tilbage i skålen, og læg husholdningsfilm over. Lad den hæve i 20 minutter. Lav fyldet imens.

              • Trin 10 af 30

                Fyld: Pil, og hak løget. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 1 ½ løg
              • Trin 11 af 30

                Skyl, og skræl kartoflerne. Riv dem på den grove side af et rivejern.

                • 375 g. kartofler
              • Trin 12 af 30

                Hæld olie på en stegepande, og varm den op. Tilsæt løg, og svits i 2 minutter, mens du rører rundt. Løgene må ikke blive brune. Klik på videoen og se, hvordan du svitser.

                • 2 spsk. olie
              • Trin 13 af 30

                Kom kartoflerne på stegepanden, og steg dem i 3 minutter, mens du rører rundt.

              • Trin 14 af 30

                Hæld vand på stegepanden. Rør, og steg videre i 4 minutter, indtil vandet er fordampet.

                • 1 ½ dl. vand
              • Trin 15 af 30

                Vask citronen, og riv skallen på den fine side af et rivejern. Riv ikke den hvide del af skallen med. Klik på videoen og se, hvordan du river skallen af en citron.

                • 1 ½ tsk. revet citronskal
              • Trin 16 af 30

                Kom citronskal, timian og ærter ned i stegepanden. Rør rundt, og lad det koge i 2 minutter.

                • 3 tsk timian eller rosmarin
                • 3 dl fine frosne ærter
              • Trin 17 af 30

                Smag til med salt og peber.

                • 1 ½ tsk. salt
                • ¾ tsk. peber
              • Trin 18 af 30

                Saml rugpakkerne: Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

              • Trin 19 af 30

                Drys lidt rugmel på bordet, og hæld dejen ud på bordet.

              • Trin 20 af 30

                Form dejen til en pølse, og del den i 12 stykker.

              • Trin 21 af 30

                Rul hvert stykke ud til en cirkel på cirka 15 centimeter med en kagerulle, og læg dem på bagepladen.

              • Trin 22 af 30

                Læg 2 spiseskefulde fyld på den ene halvdel af dejen, lad 1 centimeter være fri i kanten. Fold den anden halvdel henover fyldet. Tryk kanterne sammen med en gaffel.

              • Trin 23 af 30

                Læg et rent viskestykke over rugpakkerne, og lad dem hæve i 15 minutter.

              • Trin 24 af 30

                Sæt bagepladerne i ovnen, og bag rugklapperne i 13 minutter, indtil de er lysebrune og sprøde.

              • Trin 25 af 30

                2x yoghurtdip: Fordel yoghurten i to skåle.

                • 600 g. yoghurt naturel eller skyr
              • Trin 26 af 30

                Pres hvidløget i en hvidløgspresser. Kom hvidløg og paprika i den ene skål med yoghurt.

                • 2-3 fed hvidløg
                • ¾ tsk. paprika eller cayennepeber
              • Trin 27 af 30

                Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • 3 spsk. persille
              • Trin 28 af 30

                Kom persillen i skålen med yoghurt, hvidløg og paprika, og rør rundt. Smag til med salt.

                • 1 ½ tsk. salt
              • Trin 29 af 30

                Rør karry i den anden skål med yoghurt.

                • 3 tsk. karry
              • Trin 30 af 30

                Hak den syltede agurk fint, og kom dem i skålen med yoghurt og karry. Rør rundt, og smag til med salt.

                • 3 syltede agurker
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Hurra for frikvarteret! Hvis du troede frikvarteret ikke kunne blive bedre, tog du fejl. Det kan i hvert tilfælde blive mere velsmagende med disse små sjove pakker. Tag dip med i en lille bøtte ved siden af og nyd din pause med manér.

                Opskriften er til 12 pakker.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Dej:

                  • 3 ¾ dl. vand
                  • ¾ pk. gær
                  • 2 spsk. olie
                  • 3 dl. rugmel
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 6 dl. hvedemel

                  Fyld:

                  • 375 g. kartofler
                  • 1 ½ løg
                  • 2 spsk. olie
                  • 1 ½ dl. vand
                  • 3 dl. frosne ærter
                  • 3 tsk. timian eller rosmarin
                  • 1 ½ tsk. fintrevet citronskal
                  • ¾ tsk. peber
                  • 1 ½ tsk. salt

                  2x yoghurtdip:

                  • 600 g. yoghurt 10% eller skyr
                  • 2-3 fed hvidløg
                  • ¾ tsk. paprika eller cayennepeber
                  • 3 spsk. persille
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 3 tsk. karry
                  • 3 syltede agurker

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 2 bageplader
                  • Bagepapir
                  • 1 stor skål
                  • 2 decilitermål
                  • 6 måleskeer
                  • 1 piskeris
                  • 3 røreskeer
                  • Husholdningsfilm
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 skærebræt
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 rivejern
                  • 1 stegepande
                  • 1 grydeske
                  • 1 kagerulle
                  • 1 gaffel
                  • 2 mellem skåle
                  • 1 hvidløgspresser

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Dejen: Smuldr gæren i en stor skål. Klik på videoen og se, hvordan du laver en gærdej.
                  4. Kom vand i en gryde, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lunkent.
                  5. Hæld vandet i skålen, og rør rundt, til gæren er opløst.
                  6. Put olie, rugmel og salt i skålen, og rør rundt.
                  7. Kom hvedemel i skålen lidt efter lidt, indtil dejen er så fast, at den kan æltes.
                  8. Drys lidt hvedemel på bordet. Vend dejen ud på bordet, og ælt den grundigt.
                  9. Læg dejen tilbage i skålen, og læg husholdningsfilm over. Lad den hæve i 20 minutter. Lav fyldet imens.
                  10. Fyld: Pil, og hak løget. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
                  11. Skyl, og skræl kartoflerne. Riv dem på den grove side af et rivejern.
                  12. Hæld olie på en stegepande, og varm den op. Tilsæt løg, og svits i 2 minutter, mens du rører rundt. Løgene må ikke blive brune. Klik på videoen og se, hvordan du svitser.
                  13. Kom kartoflerne på stegepanden, og steg dem i 3 minutter, mens du rører rundt.
                  14. Hæld vand på stegepanden. Rør, og steg videre i 4 minutter, indtil vandet er fordampet.
                  15. Vask citronen, og riv skallen på den fine side af et rivejern. Riv ikke den hvide del af skallen med. Klik på videoen og se, hvordan du river skallen af en citron.
                  16. Kom citronskal, timian og ærter ned i stegepanden. Rør rundt, og lad det koge i 2 minutter.
                  17. Smag til med salt og peber.
                  18. Saml rugpakkerne: Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
                  19. Drys lidt rugmel på bordet, og hæld dejen ud på bordet.
                  20. Form dejen til en pølse, og del den i 12 stykker.
                  21. Rul hvert stykke ud til en cirkel på cirka 15 centimeter med en kagerulle, og læg dem på bagepladen.
                  22. Læg 2 spiseskefulde fyld på den ene halvdel af dejen, lad 1 centimeter være fri i kanten. Fold den anden halvdel henover fyldet. Tryk kanterne sammen med en gaffel.
                  23. Læg et rent viskestykke over rugpakkerne, og lad dem hæve i 15 minutter.
                  24. Sæt bagepladerne i ovnen, og bag rugklapperne i 13 minutter, indtil de er lysebrune og sprøde.
                  25. 2x yoghurtdip: Fordel yoghurten i to skåle.
                  26. Pres hvidløget i en hvidløgspresser. Kom hvidløg og paprika i den ene skål med yoghurt.
                  27. Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  28. Kom persillen i skålen med yoghurt, hvidløg og paprika, og rør rundt. Smag til med salt.
                  29. Rør karry i den anden skål med yoghurt.
                  30. Hak den syltede agurk fint, og kom dem i skålen med yoghurt og karry. Rør rundt, og smag til med salt.