Rugpakker med fyld

Rugpakker med fyld

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Hurra for frikvarteret! Hvis du troede frikvarteret ikke kunne blive bedre, tog du fejl. Det kan i hvert tilfælde blive mere velsmagende med disse små sjove pakker. Tag dip med i en lille bøtte ved siden af og nyd din pause med manér.

        Opskriften er til 4 pakker.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 988 kJ / 235 kcal
        • Protein: 12 %
        • Kulhydrat: 68 %
        • Fedt: 20 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 34

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 34

        Find alle ingredienserne frem.

        Dej:

        • 1 1/4 dl lunkent vand
        • 1/4 pakke gær
        • 1/2 spsk olie
        • 1 dl groft rugmel
        • 1/2 tsk groft salt
        • 2 dl hvedemel

        Fyld:

        • 125 g kartofler
        • 1/2 løg
        • 1 spsk olie
        • 1/2 dl vand
        • 1 dl fine frosne ærter
        • 1 tsk timian eller rosmarin
        • 1/2 tsk fint revet citronskal
        • 1/4 tsk friskkværnet sort peber
        • 1/2 tsk groft salt

        Yoghurtdip:

        • 100 g yoghurt 10% eller skyr
        • 1 fed hvidløg
        • 1/4 tsk paprika eller cayennepeber
        • 1 spsk persille, hakket
        • 1/2 tsk groft salt

        Yoghurtdip med karry:

        • 100 g yoghurt 10% eller skyr
        • 1 tsk karry
        • 1 syltet agurk
        • 1/2 tsk groft salt
      • Trin 3 af 34

        Dejen: Smuldr gæren i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.

        • 1/4 pakke gær
      • Trin 4 af 34

        Hæld lunkent vand i skålen, og rør rundt, til gæren er opløst.

        • 1 1/4 dl lunkent vand
      • Trin 5 af 34

        Put olie, rugmel og salt i skålen, og rør rundt.

        • 1/2 spsk olie
        • 1 dl groft rugmel
        • 1/2 tsk salt
      • Trin 6 af 34

        Kom hvedemel i skålen lidt efter lidt, indtil dejen er så fast, at den kan æltes.

        • 2 dl hvedemel
      • Trin 7 af 34

        Drys lidt hvedemel på bordet. Vend dejen ud på bordet, og ælt den grundigt.

      • Trin 8 af 34

        Put dejen tilbage i skålen, og læg hosholdningsfilm over. Lad den hæve i 20 minutter. Lav fyldet imens.

      • Trin 9 af 34

        Fyld: Pil og hak løget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

        • 1/2 løg
      • Trin 10 af 34

        Skyl og skræl kartoflerne, og riv dem på den grove side af rivejernet.

        • 125 g kartofler
      • Trin 11 af 34

        Hæld olie på en stegepande (gerne slip-let), og varm den op. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.

        • 1 spsk olie
      • Trin 12 af 34

        Put løgene på stegepanden, og steg dem i 2 minutter. Rør godt rundt, de må ikke blive brune. Skru ned.

      • Trin 13 af 34

        Kom kartoflerne på stegepanden, og steg dem i 3 minutter, mens du rører rundt.

      • Trin 14 af 34

        Hæld ½ dl vand på stegepanden. Rør, og steg videre i 4 minutter, indtil vandet er fordampet.

        • 1/2 dl vand
      • Trin 15 af 34

        Vask, og riv skallen af citronen fint.

        • 1/2 tsk revet citronskal
      • Trin 16 af 34

        Kom citronskal, timian og ærter ned i stegepanden. Rør rundt, og lad det koge i 2 minutter.

        • 1 tsk timian eller rosmarin
        • 1 dl fine frosne ærter
      • Trin 17 af 34

        Smag til med salt og peber.

        • 1/2tsk groft salt
        • 1/4 tsk friskkværnet peber
      • Trin 18 af 34

        Saml rugpakkerne: Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

      • Trin 19 af 34

        Drys lidt rugmel på bordet, og hæld dejen ud på bordet.

      • Trin 20 af 34

        Form dejen til en pølse, og del den i 4 stykker.

      • Trin 21 af 34

        Rul hvert stykke ud til en cirkel på cirka 15 centimeter med en kagerulle, og læg dem på bagepladen.

      • Trin 22 af 34

        Læg 2 spiseskefulde fyld på den ene halvdel af dejen, lad 1 centimeter være fri i kanten. Fold den anden halvdel henover fyldet. Tryk kanterne sammen med en gaffel.

      • Trin 23 af 34

        Læg husholdningsfilm over rugpakkerne på bagepladen, og lad dem hæve i 15 minutter.

      • Trin 24 af 34

        Sæt bagepladerne i ovnen, og bag rugklapperne i 13 minutter, indtil de er lysebrune og sprøde.

      • Trin 25 af 34

        Nu laves to slags yoghurtdip til pakkerne. Hver yoghurtdip giver dip til cirka 2 pakker.

      • Trin 26 af 34

        Yoghurtdip: Hæld yoghurt eller skyr i en skål.

        • 100 g yoghurt naturel eller skyr
      • Trin 27 af 34

        Pres hvidløget, og put det i skålen. Tilsæt paprika.

        • 1 fed hvidløg
        • 1/4 tsk paprika eller cayennepeber
      • Trin 28 af 34

        Skyl persille, og hak det fint. Kom det op i skålen, og rør rundt.

        • 1 spsk hakket persille
      • Trin 29 af 34

        Smag til med salt.

        • 1/2 tsk salt
      • Trin 30 af 34

        Yoghurtdip med karry: Hæld yoghurt eller skyr i en skål.

        • 100 g yoghurt naturel eller skyr
      • Trin 31 af 34

        Put karry i skålen.

        • 1 tsk karry
      • Trin 32 af 34

        Hak den syltede agurk fint, og kom dem i skålen. Rør rundt.

        • 1 syltet agurker
      • Trin 33 af 34

        Smag til med salt.

        • 1/2 tsk salt
      • Trin 34 af 34

        Tip: Yoghurtdip kan også bruges som dip til rå grøntsager, f.eks. gulerødder og agurk i stave, peberfrugt i stænger, blomkålsbuketter og radiser.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Hurra for frikvarteret! Hvis du troede frikvarteret ikke kunne blive bedre, tog du fejl. Det kan i hvert tilfælde blive mere velsmagende med disse små sjove pakker. Tag dip med i en lille bøtte ved siden af og nyd din pause med manér.

        Opskriften er til 4 pakker.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Dej

          • 1 1/4 dl lunkent vand
          • 1/4 pakke gær
          • 1/2 spsk olie
          • 1 dl groft rugmel
          • 1/2 tsk groft salt
          • 2 dl hvedemel

          Fyld

          • 125 g kartofler
          • 1/2 løg
          • 1 spsk olie
          • 1/2 dl vand
          • 1 dl fine frosne ærter
          • 1 tsk timian eller rosmarin
          • 1/2 tsk fint revet citronskal
          • 1/4 tsk friskkværnet sort peber
          • 1/2 tsk groft salt

          Yoghurtdip

          • 100 g yoghurt 10% eller skyr
          • 1 fed hvidløg
          • 1/4 tsk paprika eller cayennepeber
          • 1 spsk persille, hakket
          • 1/2 tsk groft salt

          Yoghurtdip med karry

          • 100 g yoghurt 10% eller skyr
          • 1 tsk karry
          • 1 syltet agurk
          • 1/2 tsk groft salt

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 2 bageplader
          • Bagepapir
          • 1 stor skål
          • 2 decilitermål
          • 6 måleskeer
          • 1 piskeris
          • 3 røreskeer
          • Husholdningsfilm
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 rivejern
          • 1 stegepande
          • 1 grydeske
          • 1 kagerulle
          • 1 gaffel
          • 2 mellem skåle
          • 1 hvidløgspresser

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Dejen: Smuldr gæren i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.
          4. Hæld lunkent vand i skålen, og rør rundt, til gæren er opløst.
          5. Put olie, rugmel og salt i skålen, og rør rundt.
          6. Kom hvedemel i skålen lidt efter lidt, indtil dejen er så fast, at den kan æltes.
          7. Drys lidt hvedemel på bordet. Vend dejen ud på bordet, og ælt den grundigt.
          8. Put dejen tilbage i skålen, og læg hosholdningsfilm over. Lad den hæve i 20 minutter. Lav fyldet imens.
          9. Fyld: Pil og hak løget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
          10. Skyl og skræl kartoflerne, og riv dem på den grove side af rivejernet.
          11. Hæld olie på en stegepande (gerne slip-let), og varm den op. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
          12. Put løgene på stegepanden, og steg dem i 2 minutter. Rør godt rundt, de må ikke blive brune. Skru ned.
          13. Kom kartoflerne på stegepanden, og steg dem i 3 minutter, mens du rører rundt.
          14. Hæld ½ dl vand på stegepanden. Rør, og steg videre i 4 minutter, indtil vandet er fordampet.
          15. Vask, og riv skallen af citronen fint.
          16. Kom citronskal, timian og ærter ned i stegepanden. Rør rundt, og lad det koge i 2 minutter.
          17. Smag til med salt og peber.
          18. Saml rugpakkerne: Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
          19. Drys lidt rugmel på bordet, og hæld dejen ud på bordet.
          20. Form dejen til en pølse, og del den i 4 stykker.
          21. Rul hvert stykke ud til en cirkel på cirka 15 centimeter med en kagerulle, og læg dem på bagepladen.
          22. Læg 2 spiseskefulde fyld på den ene halvdel af dejen, lad 1 centimeter være fri i kanten. Fold den anden halvdel henover fyldet. Tryk kanterne sammen med en gaffel.
          23. Læg husholdningsfilm over rugpakkerne på bagepladen, og lad dem hæve i 15 minutter.
          24. Sæt bagepladerne i ovnen, og bag rugklapperne i 13 minutter, indtil de er lysebrune og sprøde.
          25. Nu laves to slags yoghurtdip til pakkerne. Hver yoghurtdip giver dip til cirka 2 pakker.
          26. Yoghurtdip: Hæld yoghurt eller skyr i en skål.
          27. Pres hvidløget, og put det i skålen. Tilsæt paprika.
          28. Skyl persille, og hak det fint. Kom det op i skålen, og rør rundt.
          29. Smag til med salt.
          30. Yoghurtdip med karry: Hæld yoghurt eller skyr i en skål.
          31. Put karry i skålen.
          32. Hak den syltede agurk fint, og kom dem i skålen. Rør rundt.
          33. Smag til med salt.
          34. Tip: Yoghurtdip kan også bruges som dip til rå grøntsager, f.eks. gulerødder og agurk i stave, peberfrugt i stænger, blomkålsbuketter og radiser.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Hurra for frikvarteret! Hvis du troede frikvarteret ikke kunne blive bedre, tog du fejl. Det kan i hvert tilfælde blive mere velsmagende med disse små sjove pakker. Tag dip med i en lille bøtte ved siden af og nyd din pause med manér.

            Opskriften er til 8 pakker.

            Energi-indhold pr. stk.
            • Energi: 988 kJ / 235 kcal
            • Protein: 12 %
            • Kulhydrat: 68 %
            • Fedt: 20 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 34

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 34

            Find alle ingredienserne frem.

             

            Dej:

            • 2 1/2 dl lunkent vand
            • 1/2 pakke gær
            • 1 spsk olie
            • 2 dl groft rugmel
            • 1 tsk groft salt
            • 4 dl hvedemel

            Fyld:

            • 250 g kartofler
            • 1 løg
            • 1 spsk olie
            • 1 dl vand
            • 2 dl fine frosne ærter
            • 2 tsk timian eller rosmarin
            • 1 tsk fint revet citronskal
            • 1/2 tsk friskkværnet sort peber
            • 1 tsk groft salt

            Yoghurtdip:

            • 200 g yoghurt 10% eller skyr
            • 1-2 fed hvidløg
            • 1/2 tsk paprika eller cayennepeber
            • 2 spsk persille, hakket
            • 1 tsk groft salt

            Yoghurtdip med karry:

            • 200 g yoghurt 10% eller skyr
            • 2 tsk karry
            • 2 syltede agurker
            • 1 tsk groft salt
          • Trin 3 af 34

            Dejen: Smuldr gæren i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.

            • 1/2 pakke gær
          • Trin 4 af 34

            Hæld lunkent vand i skålen, og rør rundt, til gæren er opløst.

            • 2 1/2 dl lunkent vand
          • Trin 5 af 34

            Put olie, rugmel og salt i skålen, og rør rundt.

            • 1 spsk olie
            • 2 dl groft rugmel
            • 1 tsk salt
          • Trin 6 af 34

            Kom hvedemel i skålen lidt efter lidt, indtil dejen er så fast, at den kan æltes.

            • 4 dl hvedemel
          • Trin 7 af 34

            Drys lidt hvedemel på bordet. Vend dejen ud på bordet, og ælt den grundigt.

          • Trin 8 af 34

            Put dejen tilbage i skålen, og læg hosholdningsfilm over. Lad den hæve i 20 minutter. Lav fyldet imens.

          • Trin 9 af 34

            Fyld: Pil og hak løget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

            • 1 løg
          • Trin 10 af 34

            Skyl og skræl kartoflerne, og riv dem på den grove side af rivejernet.

            • 250 g kartofler
          • Trin 11 af 34

            Hæld olie på en stegepande (gerne slip-let), og varm den op. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.

            • 1 spsk olie
          • Trin 12 af 34

            Put løgene på stegepanden, og steg dem i 2 minutter. Rør godt rundt, de må ikke blive brune. Skru ned.

          • Trin 13 af 34

            Kom kartoflerne på stegepanden, og steg dem i 3 minutter, mens du rører rundt.

          • Trin 14 af 34

            Hæld 1 dl vand på stegepanden. Rør, og steg videre i 4 minutter, indtil vandet er fordampet.

            • 1 dl vand
          • Trin 15 af 34

            Vask, og riv skallen af citronen fint.

            • 1 tsk revet citronskal
          • Trin 16 af 34

            Kom citronskal, timian og ærter ned i stegepanden. Rør rundt, og lad det koge i 2 minutter.

            • 2 tsk timian eller rosmarin
            • 2 dl fine frosne ærter
          • Trin 17 af 34

            Smag til med salt og peber.

            • 1 tsk groft salt
            • 1/2 tsk friskkværnet peber
          • Trin 18 af 34

            Saml rugpakkerne: Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

          • Trin 19 af 34

            Drys lidt rugmel på bordet, og hæld dejen ud på bordet.

          • Trin 20 af 34

            Form dejen til en pølse, og del den i 8 stykker.

          • Trin 21 af 34

            Rul hvert stykke ud til en cirkel på cirka 15 centimeter med en kagerulle, og læg dem på bagepladen.

          • Trin 22 af 34

            Læg 2 spiseskefulde fyld på den ene halvdel af dejen, lad 1 centimeter være fri i kanten. Fold den anden halvdel henover fyldet. Tryk kanterne sammen med en gaffel.

          • Trin 23 af 34

            Læg husholdningsfilm over rugpakkerne på bagepladen, og lad dem hæve i 15 minutter.

          • Trin 24 af 34

            Sæt bagepladerne i ovnen, og bag rugklapperne i 13 minutter, indtil de er lysebrune og sprøde.

          • Trin 25 af 34

            Nu laves to slags yoghurtdip til pakkerne. Hver yoghurtdip giver dip til cirka 4 pakker.

          • Trin 26 af 34

            Yoghurtdip: Hæld yoghurt eller skyr i en skål.

            • 200 g yoghurt naturel eller skyr
          • Trin 27 af 34

            Pres hvidløget, og put det i skålen. Tilsæt paprika.

            • 1-2 fed hvidløg
            • 1/2 tsk paprika eller cayennepeber
          • Trin 28 af 34

            Skyl persille, og hak det fint. Kom det op i skålen, og rør rundt.

            • 2 spsk hakket persille
          • Trin 29 af 34

            Smag til med salt.

            • 1 tsk salt
          • Trin 30 af 34

            Yoghurtdip med karry: Hæld yoghurt eller skyr i en skål.

            • 200 g yoghurt naturel eller skyr
          • Trin 31 af 34

            Put karry i skålen.

            • 2 tsk karry
          • Trin 32 af 34

            Hak de syltede agurker fint, og kom dem i skålen. Rør rundt.

            • 2 syltede agurker
          • Trin 33 af 34

            Smag til med salt.

            • 1 tsk salt
          • Trin 34 af 34

            Tip: Yoghurtdip kan også bruges som dip til rå grøntsager, f.eks. gulerødder og agurk i stave, peberfrugt i stænger, blomkålsbuketter og radiser.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Hurra for frikvarteret! Hvis du troede frikvarteret ikke kunne blive bedre, tog du fejl. Det kan i hvert tilfælde blive mere velsmagende med disse små sjove pakker. Tag dip med i en lille bøtte ved siden af og nyd din pause med manér.

            Opskriften er til 8 pakker.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Dej:

              • 2 1/2 dl lunkent vand
              • 1/2 pakke gær
              • 1 spsk olie
              • 2 dl groft rugmel
              • 1 tsk groft salt
              • 4 dl hvedemel

              Fyld:

              • 250 g kartofler
              • 1 løg
              • 1 spsk olie
              • 1 dl vand
              • 2 dl fine frosne ærter
              • 2 tsk timian eller rosmarin
              • 1 tsk fint revet citronskal
              • 1/2 tsk friskkværnet sort peber
              • 1 tsk groft salt

              Yoghurtdip:

              • 200 g yoghurt 10% eller skyr
              • 1-2 fed hvidløg
              • 1/2 tsk paprika eller cayennepeber
              • 2 spsk persille, hakket
              • 1 tsk groft salt

              Yoghurtdip med karry:

              • 200 g yoghurt 10% eller skyr
              • 2 tsk karry
              • 2 syltede agurker
              • 1 tsk groft salt

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 2 bageplader
              • Bagepapir
              • 1 stor skål
              • 2 decilitermål
              • 6 måleskeer
              • 1 piskeris
              • 3 røreskeer
              • Husholdningsfilm
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 skærebræt
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 rivejern
              • 1 stegepande
              • 1 grydeske
              • 1 kagerulle
              • 1 gaffel
              • 2 mellem skåle
              • 1 hvidløgspresser

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Dejen: Smuldr gæren i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.
              4. Hæld lunkent vand i skålen, og rør rundt, til gæren er opløst.
              5. Put olie, rugmel og salt i skålen, og rør rundt.
              6. Kom hvedemel i skålen lidt efter lidt, indtil dejen er så fast, at den kan æltes.
              7. Drys lidt hvedemel på bordet. Vend dejen ud på bordet, og ælt den grundigt.
              8. Put dejen tilbage i skålen, og læg hosholdningsfilm over. Lad den hæve i 20 minutter. Lav fyldet imens.
              9. Fyld: Pil og hak løget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
              10. Skyl og skræl kartoflerne, og riv dem på den grove side af rivejernet.
              11. Hæld olie på en stegepande (gerne slip-let), og varm den op. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
              12. Put løgene på stegepanden, og steg dem i 2 minutter. Rør godt rundt, de må ikke blive brune. Skru ned.
              13. Kom kartoflerne på stegepanden, og steg dem i 3 minutter, mens du rører rundt.
              14. Hæld 1 dl vand på stegepanden. Rør, og steg videre i 4 minutter, indtil vandet er fordampet.
              15. Vask, og riv skallen af citronen fint.
              16. Kom citronskal, timian og ærter ned i stegepanden. Rør rundt, og lad det koge i 2 minutter.
              17. Smag til med salt og peber.
              18. Saml rugpakkerne: Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
              19. Drys lidt rugmel på bordet, og hæld dejen ud på bordet.
              20. Form dejen til en pølse, og del den i 8 stykker.
              21. Rul hvert stykke ud til en cirkel på cirka 15 centimeter med en kagerulle, og læg dem på bagepladen.
              22. Læg 2 spiseskefulde fyld på den ene halvdel af dejen, lad 1 centimeter være fri i kanten. Fold den anden halvdel henover fyldet. Tryk kanterne sammen med en gaffel.
              23. Læg husholdningsfilm over rugpakkerne på bagepladen, og lad dem hæve i 15 minutter.
              24. Sæt bagepladerne i ovnen, og bag rugklapperne i 13 minutter, indtil de er lysebrune og sprøde.
              25. Nu laves to slags yoghurtdip til pakkerne. Hver yoghurtdip giver dip til cirka 4 pakker.
              26. Yoghurtdip: Hæld yoghurt eller skyr i en skål.
              27. Pres hvidløget, og put det i skålen. Tilsæt paprika.
              28. Skyl persille, og hak det fint. Kom det op i skålen, og rør rundt.
              29. Smag til med salt.
              30. Yoghurtdip med karry: Hæld yoghurt eller skyr i en skål.
              31. Put karry i skålen.
              32. Hak de syltede agurker fint, og kom dem i skålen. Rør rundt.
              33. Smag til med salt.
              34. Tip: Yoghurtdip kan også bruges som dip til rå grøntsager, f.eks. gulerødder og agurk i stave, peberfrugt i stænger, blomkålsbuketter og radiser.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Hurra for frikvarteret! Hvis du troede frikvarteret ikke kunne blive bedre, tog du fejl. Det kan i hvert tilfælde blive mere velsmagende med disse små sjove pakker. Tag dip med i en lille bøtte ved siden af og nyd din pause med manér.

                Opskriften er til 12 pakker.

                Energi-indhold pr. stk.
                • Energi: 988 kJ / 235 kcal
                • Protein: 12 %
                • Kulhydrat: 68 %
                • Fedt: 20 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 34

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 34

                Find alle ingredienserne frem.

                 

                Dej:

                • 3 3/4 dl lunkent vand
                • 3/4 pakke gær
                • 2 spsk olie
                • 3 dl groft rugmel
                • 1 1/2 tsk groft salt
                • 6 dl hvedemel

                Fyld:

                • 375 g kartofler
                • 1 1/2 løg
                • 2 spsk olie
                • 1 1/2 dl vand
                • 3 dl fine frosne ærter
                • 3 tsk timian eller rosmarin
                • 1 1/2 tsk fint revet citronskal
                • 3/4 tsk friskkværnet sort peber
                • 1 1/2 tsk groft salt

                Yoghurtdip:

                • 300 g yoghurt 10% eller skyr
                • 2-3 fed hvidløg
                • 3/4 tsk paprika eller cayennepeber
                • 3 spsk persille, hakket
                • 1 1/2 tsk groft salt

                Yoghurtdip med karry:

                • 300 g yoghurt 10% eller skyr
                • 3 tsk karry
                • 3 syltede agurker
                • 1 1/2 tsk groft salt
              • Trin 3 af 34

                Dejen: Smuldr gæren i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.

                • 3/4 pakke gær
              • Trin 4 af 34

                Hæld lunkent vand i skålen, og rør rundt, til gæren er opløst.

                • 3 3/4 dl lunkent vand
              • Trin 5 af 34

                Put olie, rugmel og salt i skålen, og rør rundt.

                • 2 spsk olie
                • 3 dl groft rugmel
                • 1 1/2 tsk salt
              • Trin 6 af 34

                Kom hvedemel i skålen lidt efter lidt, indtil dejen er så fast, at den kan æltes.

                • 6 dl hvedemel
              • Trin 7 af 34

                Drys lidt hvedemel på bordet. Vend dejen ud på bordet, og ælt den grundigt.

              • Trin 8 af 34

                Put dejen tilbage i skålen, og læg hosholdningsfilm over. Lad den hæve i 20 minutter. Lav fyldet imens.

              • Trin 9 af 34

                Fyld: Pil og hak løget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 1 1/2 løg
              • Trin 10 af 34

                Skyl og skræl kartoflerne, og riv dem på den grove side af rivejernet.

                • 375 g kartofler
              • Trin 11 af 34

                Hæld olie på en stegepande (gerne slip-let), og varm den op. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.

                • 2 spsk olie
              • Trin 12 af 34

                Put løgene på stegepanden, og steg dem i 2 minutter. Rør godt rundt, de må ikke blive brune. Skru ned.

              • Trin 13 af 34

                Kom kartoflerne på stegepanden, og steg dem i 3 minutter, mens du rører rundt.

              • Trin 14 af 34

                Hæld 1½ dl vand på stegepanden. Rør, og steg videre i 4 minutter, indtil vandet er fordampet.

                • 1 1/2 dl vand
              • Trin 15 af 34

                Vask, og riv skallen af citronen fint.

                • 1 1/2 tsk revet citronskal
              • Trin 16 af 34

                Kom citronskal, timian og ærter ned i stegepanden. Rør rundt, og lad det koge i 2 minutter.

                • 3 tsk timian eller rosmarin
                • 3 dl fine frosne ærter
              • Trin 17 af 34

                Smag til med salt og peber.

                • 1 1/2 tsk groft salt
                • 3/4 tsk friskkværnet peber
              • Trin 18 af 34

                Saml rugpakkerne: Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

              • Trin 19 af 34

                Drys lidt rugmel på bordet, og hæld dejen ud på bordet.

              • Trin 20 af 34

                Form dejen til en pølse, og del den i 12 stykker.

              • Trin 21 af 34

                Rul hvert stykke ud til en cirkel på cirka 15 centimeter med en kagerulle, og læg dem på bagepladen.

              • Trin 22 af 34

                Læg 2 spiseskefulde fyld på den ene halvdel af dejen, lad 1 centimeter være fri i kanten. Fold den anden halvdel henover fyldet. Tryk kanterne sammen med en gaffel.

              • Trin 23 af 34

                Læg husholdningsfilm over rugpakkerne på bagepladen, og lad dem hæve i 15 minutter.

              • Trin 24 af 34

                Sæt bagepladerne i ovnen, og bag rugklapperne i 13 minutter, indtil de er lysebrune og sprøde.

              • Trin 25 af 34

                Nu laves to slags yoghurtdip til pakkerne. Hver yoghurtdip giver dip til cirka 6 pakker.

              • Trin 26 af 34

                Yoghurtdip: Hæld yoghurt eller skyr i en skål.

                • 300 g yoghurt naturel eller skyr
              • Trin 27 af 34

                Pres hvidløget, og put det i skålen. Tilsæt paprika.

                • 2-3 fed hvidløg
                • 3/4 tsk paprika eller cayennepeber
              • Trin 28 af 34

                Skyl persille, og hak det fint. Kom det op i skålen, og rør rundt.

                • 3 spsk hakket persille
              • Trin 29 af 34

                Smag til med salt.

                • 1 1/2 tsk salt
              • Trin 30 af 34

                Yoghurtdip med karry: Hæld yoghurt eller skyr i en skål.

                • 300 g yoghurt naturel eller skyr
              • Trin 31 af 34

                Put karry i skålen.

                • 3 tsk karry
              • Trin 32 af 34

                Hak de syltede agurker fint, og kom dem i skålen. Rør rundt.

                • 3 syltede agurker
              • Trin 33 af 34

                Smag til med salt.

                • 1 1/2 tsk salt
              • Trin 34 af 34

                Tip: Yoghurtdip kan også bruges som dip til rå grøntsager, f.eks. gulerødder og agurk i stave, peberfrugt i stænger, blomkålsbuketter og radiser.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Hurra for frikvarteret! Hvis du troede frikvarteret ikke kunne blive bedre, tog du fejl. Det kan i hvert tilfælde blive mere velsmagende med disse små sjove pakker. Tag dip med i en lille bøtte ved siden af og nyd din pause med manér.

                Opskriften er til 12 pakker.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Dej:

                  • 3 3/4 dl lunkent vand
                  • 3/4 pakke gær
                  • 2 spsk olie
                  • 3 dl groft rugmel
                  • 1 1/2 tsk groft salt
                  • 6 dl hvedemel

                  Fyld:

                  • 375 g kartofler
                  • 1 1/2 løg
                  • 2 spsk olie
                  • 1 1/2 dl vand
                  • 3 dl fine frosne ærter
                  • 3 tsk timian eller rosmarin
                  • 1 1/2 tsk fint revet citronskal
                  • 3/4 tsk friskkværnet sort peber
                  • 1 1/2 tsk groft salt

                  Yoghurtdip:

                  • 300 g yoghurt 10% eller skyr
                  • 2-3 fed hvidløg
                  • 3/4 tsk paprika eller cayennepeber
                  • 3 spsk persille, hakket
                  • 1 1/2 tsk groft salt

                  Yoghurtdip med karry:

                  • 300 g yoghurt 10% eller skyr
                  • 3 tsk karry
                  • 3 syltede agurker
                  • 1 1/2 tsk groft salt

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 2 bageplader
                  • Bagepapir
                  • 1 stor skål
                  • 2 decilitermål
                  • 6 måleskeer
                  • 1 piskeris
                  • 3 røreskeer
                  • Husholdningsfilm
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 skærebræt
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 rivejern
                  • 1 stegepande
                  • 1 grydeske
                  • 1 kagerulle
                  • 1 gaffel
                  • 2 mellem skåle
                  • 1 hvidløgspresser

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Dejen: Smuldr gæren i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.
                  4. Hæld lunkent vand i skålen, og rør rundt, til gæren er opløst.
                  5. Put olie, rugmel og salt i skålen, og rør rundt.
                  6. Kom hvedemel i skålen lidt efter lidt, indtil dejen er så fast, at den kan æltes.
                  7. Drys lidt hvedemel på bordet. Vend dejen ud på bordet, og ælt den grundigt.
                  8. Put dejen tilbage i skålen, og læg hosholdningsfilm over. Lad den hæve i 20 minutter. Lav fyldet imens.
                  9. Fyld: Pil og hak løget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
                  10. Skyl og skræl kartoflerne, og riv dem på den grove side af rivejernet.
                  11. Hæld olie på en stegepande (gerne slip-let), og varm den op. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
                  12. Put løgene på stegepanden, og steg dem i 2 minutter. Rør godt rundt, de må ikke blive brune. Skru ned.
                  13. Kom kartoflerne på stegepanden, og steg dem i 3 minutter, mens du rører rundt.
                  14. Hæld 1½ dl vand på stegepanden. Rør, og steg videre i 4 minutter, indtil vandet er fordampet.
                  15. Vask, og riv skallen af citronen fint.
                  16. Kom citronskal, timian og ærter ned i stegepanden. Rør rundt, og lad det koge i 2 minutter.
                  17. Smag til med salt og peber.
                  18. Saml rugpakkerne: Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
                  19. Drys lidt rugmel på bordet, og hæld dejen ud på bordet.
                  20. Form dejen til en pølse, og del den i 12 stykker.
                  21. Rul hvert stykke ud til en cirkel på cirka 15 centimeter med en kagerulle, og læg dem på bagepladen.
                  22. Læg 2 spiseskefulde fyld på den ene halvdel af dejen, lad 1 centimeter være fri i kanten. Fold den anden halvdel henover fyldet. Tryk kanterne sammen med en gaffel.
                  23. Læg husholdningsfilm over rugpakkerne på bagepladen, og lad dem hæve i 15 minutter.
                  24. Sæt bagepladerne i ovnen, og bag rugklapperne i 13 minutter, indtil de er lysebrune og sprøde.
                  25. Nu laves to slags yoghurtdip til pakkerne. Hver yoghurtdip giver dip til cirka 6 pakker.
                  26. Yoghurtdip: Hæld yoghurt eller skyr i en skål.
                  27. Pres hvidløget, og put det i skålen. Tilsæt paprika.
                  28. Skyl persille, og hak det fint. Kom det op i skålen, og rør rundt.
                  29. Smag til med salt.
                  30. Yoghurtdip med karry: Hæld yoghurt eller skyr i en skål.
                  31. Put karry i skålen.
                  32. Hak de syltede agurker fint, og kom dem i skålen. Rør rundt.
                  33. Smag til med salt.
                  34. Tip: Yoghurtdip kan også bruges som dip til rå grøntsager, f.eks. gulerødder og agurk i stave, peberfrugt i stænger, blomkålsbuketter og radiser.