Rugbrødssnack med chokolade

Rugbrødssnack med chokolade

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time
        Perfekte snacks, når den lille eftermiddagssult melder sin ankomst. Det er Micki Chengs opskrift – og de er altså bare gode.
         
        Opskriften giver cirka 18 stykker.
        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 815 kJ / 195 kcal
        • Protein: 11 %
        • Kulhydrat: 58 %
        • Fedt: 32 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 15

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 15

        Mål alle ingredienserne af.

        • 4 dl. vand
        • 30 g. gær
        • 80 g. solsikkekerner
        • 50 g. græskarkerner
        • 50 g. hørfrø
        • 100 g. hvedemel
        • 200 g. rugmel
        • 100 g. sigtemel
        • 1 tsk. salt
        • 1 tsk. sukker
        • 150 g. chokolade
        • 75 g. rosiner
      • Trin 3 af 15

        Tag en lille gryde. Hæld vand i gryden, og varm det op, til det er lunkent. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig.

        • 4 dl. vand
      • Trin 4 af 15

        Hæld vandet ned i en stor skål. Smuldr gæren i vandet. Rør godt, til gæren er opløst.

        • 30 g. gær
      • Trin 5 af 15

        Tilsæt solsikkekerner, græskarkerner, hørfrø, hvedemel, rugmel, sigtemel, salt og sukker. Rør det sammen til en ensartet masse.

        • 80 g. solsikkekerner
        • 50 g. græskarkerner
        • 50 g. hørfrø
        • 100 g. hvedemel
        • 200 g. rugmel
        • 100 g. sigtemel
        • 1 tsk. salt
        • 1 tsk. sukker
      • Trin 6 af 15

        Tag et skærebræt og en brødkniv. Hak chokoladen i mindre stykker.

        • 150 g. chokolade
      • Trin 7 af 15

        Tilsæt chokolade og rosiner, og rør det sammen med dejen.

        • 75 g. rosiner
      • Trin 8 af 15

        Kom bagepapir på en bageplade

      • Trin 9 af 15

        Drys lidt mel på bordet. Kom dejen ud på bordet.

      • Trin 10 af 15

        Del dejen i 3-4 boller. Form hver bolle til et langt, fladt brød på cirka 3x10 centimeter.

      • Trin 11 af 15

        Skær hvert brød ud i passende stænger. Kom eventuelt lidt vand eller olie på kniven. Så hænger dejen ikke fast i kniven.

      • Trin 12 af 15

        Læg stængerne på bagepladen. Drys dem eventuelt med kerner eller frø.

      • Trin 13 af 15

        Lad stængerne hæve cirka 1 time.

      • Trin 14 af 15

        Tænd ovnen på 225 grader.

      • Trin 15 af 15

        Bag stængerne i cirka 20 minutter.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Perfekte snacks, når den lille eftermiddagssult melder sin ankomst. Det er Micki Chengs opskrift – og de er altså bare gode.
         
        Opskriften giver cirka 18 stykker.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 4 dl. vand
          • 30 g. gær
          • 80 g. solsikkekerner
          • 50 g. græskarkerner
          • 50 g. hørfrø
          • 100 g. hvedemel
          • 200 g. rugmel
          • 100 g. sigtemel
          • 1 tsk. salt
          • 1 tsk. sukker
          • 150 g. chokolade
          • 75 g. rosiner

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 køkkenvægt
          • 1 lille gryde
          • 1 stor skål
          • 1 røreske
          • 1 skærebræt
          • 1 brødkniv
          • Bagepapir
          • 1 bageplade

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Tag en lille gryde. Hæld vand i gryden, og varm det op, til det er lunkent. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig.
          4. Hæld vandet ned i en stor skål. Smuldr gæren i vandet. Rør godt, til gæren er opløst.
          5. Tilsæt solsikkekerner, græskarkerner, hørfrø, hvedemel, rugmel, sigtemel, salt og sukker. Rør det sammen til en ensartet masse.
          6. Tag et skærebræt og en brødkniv. Hak chokoladen i mindre stykker.
          7. Tilsæt chokolade og rosiner, og rør det sammen med dejen.
          8. Kom bagepapir på en bageplade
          9. Drys lidt mel på bordet. Kom dejen ud på bordet.
          10. Del dejen i 3-4 boller. Form hver bolle til et langt, fladt brød på cirka 3x10 centimeter.
          11. Skær hvert brød ud i passende stænger. Kom eventuelt lidt vand eller olie på kniven. Så hænger dejen ikke fast i kniven.
          12. Læg stængerne på bagepladen. Drys dem eventuelt med kerner eller frø.
          13. Lad stængerne hæve cirka 1 time.
          14. Tænd ovnen på 225 grader.
          15. Bag stængerne i cirka 20 minutter.