Rugbrødssnack med chokolade

Rugbrødssnack med chokolade

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Perfekte snacks, når den lille eftermiddagssult melder sin ankomst. Det er Micki Chengs opskrift – og de er altså bare gode. 

        Opskriften giver cirka 8 stykker.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 815 kJ / 195 kcal
        • Protein: 11 %
        • Kulhydrat: 58 %
        • Fedt: 32 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 15

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 15

        Find alle ingredienserne frem.

        • 4 dl. vand
        • 30 g. gær
        • 80 g. solsikkekerner
        • 50 g. græskarkerner
        • 50 g. hørfrø
        • 100 g. hvedemel
        • 200 g. rugmel
        • 100 g. sigtemel
        • 1 tsk. salt
        • 1 tsk. sukker
        • 150 g. chokolade
        • 75 g. rosiner
      • Trin 3 af 15

        Hæld vand i en gryde, og varm det op, til det er lunkent. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om vandet er fingervarmt.

        • 4 dl. vand
      • Trin 4 af 15

        Hæld vandet op i en stor skål. Smuldr gæren i vandet, og rør, til gæren er opløst.

        • 30 g. gær
      • Trin 5 af 15

        Tilsæt solsikkekerner, græskarkerner, hørfrø, hvedemel, rugmel, sigtemel, salt og sukker. Rør det sammen til en ensartet masse.

        • 80 g. solsikkekerner
        • 50 g. græskarkerner
        • 50 g. hørfrø
        • 100 g. hvedemel
        • 200 g. rugmel
        • 100 g. sigtemel
        • 1 tsk. salt
        • 1 tsk. sukker
      • Trin 6 af 15

        Hak chokoladen groft.

        • 150 g. chokolade
      • Trin 7 af 15

        Hæld chokolade og rosiner i dejen, og rør den sammen.

        • 75 g. rosiner
      • Trin 8 af 15

        Kom bagepapir på en bageplade.

      • Trin 9 af 15

        Drys lidt mel på bordet. Kom dejen ud på bordet.

      • Trin 10 af 15

        Del dejen i 3-4 boller. Form hver bolle til et fladt, aflangt brød på cirka 3x10 centimeter.

      • Trin 11 af 15

        Skær hvert brød ud i passende stænger. Kom eventuelt lidt vand eller olie på kniven. Så hænger dejen ikke fast i kniven.

      • Trin 12 af 15

        Læg stængerne på bagepladen. Drys dem eventuelt med kerner eller frø.

      • Trin 13 af 15

        Lad stængerne hæve cirka 1 time.

      • Trin 14 af 15

        Tænd ovnen på 225 grader.

      • Trin 15 af 15

        Bag stængerne i cirka 20 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Perfekte snacks, når den lille eftermiddagssult melder sin ankomst. Det er Micki Chengs opskrift – og de er altså bare gode. 

        Opskriften giver cirka 8 stykker.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 4 dl. vand
          • 30 g. gær
          • 80 g. solsikkekerner
          • 50 g. græskarkerner
          • 50 g. hørfrø
          • 100 g. hvedemel
          • 200 g. rugmel
          • 100 g. sigtemel
          • 1 tsk. salt
          • 1 tsk. sukker
          • 150 g. chokolade
          • 75 g. rosiner

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 køkkenvægt
          • 1 lille gryde
          • 1 stor skål
          • 1 røreske
          • 1 skærebræt
          • 1 brødkniv
          • Bagepapir
          • 1 bageplade

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Hæld vand i en gryde, og varm det op, til det er lunkent. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om vandet er fingervarmt.
          4. Hæld vandet op i en stor skål. Smuldr gæren i vandet, og rør, til gæren er opløst.
          5. Tilsæt solsikkekerner, græskarkerner, hørfrø, hvedemel, rugmel, sigtemel, salt og sukker. Rør det sammen til en ensartet masse.
          6. Hak chokoladen groft.
          7. Hæld chokolade og rosiner i dejen, og rør den sammen.
          8. Kom bagepapir på en bageplade.
          9. Drys lidt mel på bordet. Kom dejen ud på bordet.
          10. Del dejen i 3-4 boller. Form hver bolle til et fladt, aflangt brød på cirka 3x10 centimeter.
          11. Skær hvert brød ud i passende stænger. Kom eventuelt lidt vand eller olie på kniven. Så hænger dejen ikke fast i kniven.
          12. Læg stængerne på bagepladen. Drys dem eventuelt med kerner eller frø.
          13. Lad stængerne hæve cirka 1 time.
          14. Tænd ovnen på 225 grader.
          15. Bag stængerne i cirka 20 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.