Rugbrød med laksesalat

Rugbrød med laksesalat

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Smørrebrød er en af de mest kendte, danske retter, der findes. Her kan du få lidt inspiration til lækkert smørrebrød med laks.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1688 kJ / 402 kcal
        • Protein: 20 %
        • Kulhydrat: 33 %
        • Fedt: 47 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 18

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 18

        Mål alle ingredienserne af.

        • 1 ½ dl vand
        • 1 tsk. groft salt
        • 1-2 laksefiléter
        • 2 spsk. mayonaise
        • 1 skoleagurk eller ⅓ agurk
        • 1 spsk. stærk sennep
        • 1 knivspids peber
        • ½ tsk. groft salt
        • ½ citron
        • 1 tsk. revet peberrod

        Pynt:

        • 1 tomat
        • 2 skiver rugbrød
      • Trin 3 af 18

        Hæld vand og salt i en gryde.

        • 1 ½ dl vand
        • 1 tsk. groft salt
      • Trin 4 af 18

        Tag laksen ud af pakken, og smid pakken i skraldespanden.

      • Trin 5 af 18

        Læg laksen i gryden, og læg låg på.

        • 1-2 laksefileter
      • Trin 6 af 18

        Tænd for gryden ved middel varme.

      • Trin 7 af 18

        Kog laksen i cirka 8 minutter. Tjek, om den er færdig, ved at stikke i laksen med en gaffel. Den skal føles fast.

      • Trin 8 af 18

        Tag laksen op, og læg den i en skål. Sæt laksen i køleskabet, og lad den blive helt kold.

      • Trin 9 af 18

        Skyl agurken, og skær den over på langs.

        • 1 skoleagurk eller  agurk
      • Trin 10 af 18

        Fjern kernerne med en teske, og skær agurken ud i små tern.

      • Trin 11 af 18

        Kom agurk, sennep, mayonaise og revet peberrod i en skål. Bland det sammen.

        • 1 spsk. stærk sennep
        • 2 spsk. mayonaise
        • 1 tsk. revet peberrod
      • Trin 12 af 18

        Skær laksen i små tern, og bland lakseternene i dressingen. Rør dressingen sammen med en gaffel.

      • Trin 13 af 18

        Vask og pres citronen med en citruspresser.

        • ½ citron
      • Trin 14 af 18

        Kom citronsaft, salt og peber ned til laksen og bland rundt.

        • ½ tsk. groft salt
        • 1 knivspids peber
      • Trin 15 af 18

        Smag laksesalaten til med salt, peber og sennep.

      • Trin 16 af 18

        Fordel laksesalaten på 2 skiver rugbrød.

        • 2 skiver rugbrød
      • Trin 17 af 18

        Skyl tomaten, og skær den i skiver.

        • 1 tomat
      • Trin 18 af 18

        Pynt smørrebrødene med tomatskiverne.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Smørrebrød er en af de mest kendte, danske retter, der findes. Her kan du få lidt inspiration til lækkert smørrebrød med laks.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 1 ½ dl vand
          • 1 tsk. groft salt
          • 1-2 laksefiléter
          • 2 spsk. mayonaise
          • 1 skoleagurk eller ⅓ agurk
          • 1 spsk. stærk sennep
          • 1 knivspids peber
          • ½ tsk. groft salt
          • ½ citron
          • 1 tsk. revet peberrod

          Pynt:

          • 1 tomat
          • 2 skiver rugbrød

           

          Køkkenredskaber

          • 1 sæt måleskeer
          • 1 decilitermål
          • 1 mellem gryde
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 teske
          • 1 mellem skål
          • 1 gaffel
          • 1 citruspresser

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Hæld vand og salt i en gryde.
          4. Tag laksen ud af pakken, og smid pakken i skraldespanden.
          5. Læg laksen i gryden, og læg låg på.
          6. Tænd for gryden ved middel varme.
          7. Kog laksen i cirka 8 minutter. Tjek, om den er færdig, ved at stikke i laksen med en gaffel. Den skal føles fast.
          8. Tag laksen op, og læg den i en skål. Sæt laksen i køleskabet, og lad den blive helt kold.
          9. Skyl agurken, og skær den over på langs.
          10. Fjern kernerne med en teske, og skær agurken ud i små tern.
          11. Kom agurk, sennep, mayonaise og revet peberrod i en skål. Bland det sammen.
          12. Skær laksen i små tern, og bland lakseternene i dressingen. Rør dressingen sammen med en gaffel.
          13. Vask og pres citronen med en citruspresser.
          14. Kom citronsaft, salt og peber ned til laksen og bland rundt.
          15. Smag laksesalaten til med salt, peber og sennep.
          16. Fordel laksesalaten på 2 skiver rugbrød.
          17. Skyl tomaten, og skær den i skiver.
          18. Pynt smørrebrødene med tomatskiverne.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Smørrebrød er en af de mest kendte, danske retter, der findes. Her kan du få lidt inspiration til lækkert smørrebrød med laks.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1688 kJ / 402 kcal
            • Protein: 20 %
            • Kulhydrat: 33 %
            • Fedt: 47 %
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 18

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 18

            Mål alle ingredienserne af.

            • 3 dl vand
            • 2 tsk. groft salt
            • 2-3 laksefileter
            • 4 spsk. mayonnaise
            • 2 skoleagurker eller ⅔ agurk
            • 2 spsk. stærk sennep
            • 1 tsk. groft salt
            • 1 knivspids peber
            • 1 citron
            • 2 tsk. revet peberrod
            • 2 tomat
            • 4 skiver rugbrød
          • Trin 3 af 18

            Hæld vand og salt i en gryde.

            • 3 dl vand
            • 2 tsk. groft salt
          • Trin 4 af 18

            Tag laksen ud af pakken, og smid pakken i skraldespanden.

          • Trin 5 af 18

            Læg laksen i gryden, og læg låg på. Vask hænder.

            • 2-3 laksefileter
          • Trin 6 af 18

            Tænd for gryden ved middel varme.

          • Trin 7 af 18

            Kog laksen i cirka 8 minutter. Tjek, om den er færdig, ved at stikke i laksen med en gaffel. Den skal føles fast.

          • Trin 8 af 18

            Tag laksen op, og læg den i en skål. Sæt laksen i køleskabet, og lad den blive helt kold.

          • Trin 9 af 18

            Skyl agurkerne, og skær dem over på langs.

            • 2 skoleagurker eller  agurk
          • Trin 10 af 18

            Fjern kernerne med en teske, og skær agurkerne ud i små tern.

          • Trin 11 af 18

            Kom agurk, sennep, peberrod og mayonnaise i en skål. Bland det sammen.

            • 2 spsk. stærk sennep
            • 2 tsk. revet peberrod
            • 4 spsk. mayonnaise
          • Trin 12 af 18

            Skær laksen i små tern, og bland lakseternene i dressingen. Rør dressingen sammen med en gaffel.

          • Trin 13 af 18

            Pres citronen med en citruspresser.

            • 1 citron
          • Trin 14 af 18

            Kom citronsaft, salt og peber ned til laksen og bland rundt.

            • 1 tsk. groft salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 15 af 18

            Smag laksesalaten til med salt, peber og sennep.

          • Trin 16 af 18

            Fordel laksesalaten på 4 skiver rugbrød.

            • 4 skiver rugbrød
          • Trin 17 af 18

            Skyl tomaterne, og skær dem i skiver.

            • 2 tomater
          • Trin 18 af 18

            Pynt smørrebrødene med tomatskiverne.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Smørrebrød er en af de mest kendte, danske retter, der findes. Her kan du få lidt inspiration til lækkert smørrebrød med laks.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 3 dl vand
              • 2 tsk. groft salt
              • 2-3 laksefileter
              • 4 spsk. mayonnaise
              • 2 skoleagurk eller ⅔ agurk
              • 2 spsk. stærk sennep
              • 1 tsk. groft salt
              • 1 knivspids peber
              • 1 citron
              • 2 tsk. revet peberrod

              Pynt:

              • 2 tomater
              • 4 skiver rugbrød

               

              Køkkenredskaber

              • 1 sæt måleskeer
              • 1 decilitermål
              • 1 mellem gryde
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 teske
              • 1 mellem skål
              • 1 gaffel
              • 1 citruspresser

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Hæld vand og salt i en gryde.
              4. Tag laksen ud af pakken, og smid pakken i skraldespanden.
              5. Læg laksen i gryden, og læg låg på. Vask hænder.
              6. Tænd for gryden ved middel varme.
              7. Kog laksen i cirka 8 minutter. Tjek, om den er færdig, ved at stikke i laksen med en gaffel. Den skal føles fast.
              8. Tag laksen op, og læg den i en skål. Sæt laksen i køleskabet, og lad den blive helt kold.
              9. Skyl agurkerne, og skær dem over på langs.
              10. Fjern kernerne med en teske, og skær agurkerne ud i små tern.
              11. Kom agurk, sennep, peberrod og mayonnaise i en skål. Bland det sammen.
              12. Skær laksen i små tern, og bland lakseternene i dressingen. Rør dressingen sammen med en gaffel.
              13. Pres citronen med en citruspresser.
              14. Kom citronsaft, salt og peber ned til laksen og bland rundt.
              15. Smag laksesalaten til med salt, peber og sennep.
              16. Fordel laksesalaten på 4 skiver rugbrød.
              17. Skyl tomaterne, og skær dem i skiver.
              18. Pynt smørrebrødene med tomatskiverne.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Smørrebrød er en af de mest kendte, danske retter, der findes. Her kan du få lidt inspiration til lækkert smørrebrød med laks.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1688 kJ / 402 kcal
                • Protein: 20 %
                • Kulhydrat: 33 %
                • Fedt: 47 %
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 18

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 18

                Mål alle ingredienserne af.

                • 4 ½ dl vand
                • 3 tsk. groft salt
                • 3-4 laksefileter
                • 6 spsk. mayonnaise
                • 3 skoleagurker eller 1 agurk
                • 3 spsk. stærk sennep
                • 1 ½ tsk. groft salt
                • 1 knivspids peber
                • 1 citron
                • 2 ½ tsk. revet peberrod
                • 3 tomater
                • 6 skiver rugbrød
              • Trin 3 af 18

                Hæld vand og salt i en gryde.

              • Trin 4 af 18

                Tag laksen ud af pakken, og smid pakken i skraldespanden.

              • Trin 5 af 18

                Læg laksen i gryden, og læg låg på.

              • Trin 6 af 18

                Tænd for gryden ved middel varme.

              • Trin 7 af 18

                Kog laksen i cirka 8 minutter. Tjek, om den er færdig, ved at stikke i laksen med en gaffel. Den skal føles fast.

              • Trin 8 af 18

                Tag laksen op, og læg den i en skål. Sæt laksen i køleskabet, og lad den blive helt kold.

              • Trin 9 af 18

                Skyl agurkerne, og skær dem over på langs.

                • 3 skoleagurker eller 1 agurk
              • Trin 10 af 18

                Fjern kernerne med en teske, og skær agurkerne ud i små tern.

              • Trin 11 af 18

                Kom agurk, sennep, peberrod og mayonnaise i en skål. Bland det sammen.

                • 3 spsk. stærk sennep
                • 2 ½ tsk. revet peberrod
                • 6 spsk. mayonnaise
              • Trin 12 af 18

                Skær laksen i små tern, og bland lakseternene i dressingen. Rør dressingen sammen med en gaffel.

              • Trin 13 af 18

                Pres citronen med en citruspresser.

                • 1 citron
              • Trin 14 af 18

                Kom citronsaft, salt og peber ned til laksen og bland rundt.

                • 1 ½ tsk. groft salt
                • 1 knivspids peber
              • Trin 15 af 18

                Smag laksesalaten til med salt, peber og sennep.

              • Trin 16 af 18

                Fordel laksesalaten på 6 skiver rugbrød.

                • 6 skiver rugbrød
              • Trin 17 af 18

                Skyl tomaterne, og skær dem i skiver.

                • 3 tomater
              • Trin 18 af 18

                Pynt smørrebrødene med tomatskiverne.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Smørrebrød er en af de mest kendte, danske retter, der findes. Her kan du få lidt inspiration til lækkert smørrebrød med laks.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 4 ½ dl vand
                  • 3 tsk. groft salt
                  • 3-4 laksefileter
                  • 6 spsk. mayonnaise
                  • 3 skoleagurker eller 1 agurk
                  • 3 spsk. stærk sennep
                  • 1 ½ tsk. groft salt
                  • 1 knivspids peber
                  • 1 citron
                  • 2 ½ tsk. revet peberrod

                  Pynt:

                  • 3 tomater
                  • 6 skiver rugbrød

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 sæt måleskeer
                  • 1 decilitermål
                  • 1 stor gryde
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 teske
                  • 1 stor skål
                  • 1 gaffel
                  • 1 citruspresser

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Hæld vand og salt i en gryde.
                  4. Tag laksen ud af pakken, og smid pakken i skraldespanden.
                  5. Læg laksen i gryden, og læg låg på.
                  6. Tænd for gryden ved middel varme.
                  7. Kog laksen i cirka 8 minutter. Tjek, om den er færdig, ved at stikke i laksen med en gaffel. Den skal føles fast.
                  8. Tag laksen op, og læg den i en skål. Sæt laksen i køleskabet, og lad den blive helt kold.
                  9. Skyl agurkerne, og skær dem over på langs.
                  10. Fjern kernerne med en teske, og skær agurkerne ud i små tern.
                  11. Kom agurk, sennep, peberrod og mayonnaise i en skål. Bland det sammen.
                  12. Skær laksen i små tern, og bland lakseternene i dressingen. Rør dressingen sammen med en gaffel.
                  13. Pres citronen med en citruspresser.
                  14. Kom citronsaft, salt og peber ned til laksen og bland rundt.
                  15. Smag laksesalaten til med salt, peber og sennep.
                  16. Fordel laksesalaten på 6 skiver rugbrød.
                  17. Skyl tomaterne, og skær dem i skiver.
                  18. Pynt smørrebrødene med tomatskiverne.