Rugbrød med laksesalat

Rugbrød med laksesalat

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Smørrebrød er en af de mest kendte, danske retter, der findes. Her kan du få lidt inspiration til lækkert smørrebrød med laks.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1688 kJ / 402 kcal
        • Protein: 20 %
        • Kulhydrat: 33 %
        • Fedt: 47 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 14

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 14

        Find alle ingredienserne frem.

        • 1 ½ dl. vand
        • 1 tsk. salt
        • 1-2 laksefiléter
        • 2 spsk. mayonaise
        • 1 skoleagurk eller ⅓ agurk
        • 1 spsk. stærk sennep
        • 1 knivspids peber
        • ½ tsk. salt
        • ½ citron
        • 1 tsk. revet peberrod

        Pynt:

        • 1 tomat
        • 2 skiver rugbrød
      • Trin 3 af 14

        Hæld vand og salt i en gryde.

        • 1 ½ dl vand
        • 1 tsk. groft salt
      • Trin 4 af 14

        Læg laksen i gryden, og læg låg på.

        • 1-2 laksefileter
      • Trin 5 af 14

        Tænd for gryden på middel varme, og lad laksen koge i cirka 8 minutter. Tjek, om den er færdig, ved at stikke i laksen med en gaffel. Den skal føles fast.

      • Trin 6 af 14

        Læg laksen i en skål, og stil den i køleskabet, til den er helt kold.

      • Trin 7 af 14

        Skyl agurken, og skær den i små tern.

        • 1 skoleagurk eller  agurk
      • Trin 8 af 14

        Kom agurk, sennep, mayonaise og revet peberrod i en skål. Bland det sammen.

        • 1 spsk. stærk sennep
        • 2 spsk. mayonaise
        • 1 tsk. revet peberrod
      • Trin 9 af 14

        Skær laksen i små tern, og bland lakseternene i dressingen. Rør dressingen sammen med en gaffel.

      • Trin 10 af 14

        Vask, og pres citronen med en citruspresser. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

        • ½ citron
      • Trin 11 af 14

        Kom citronsaft, salt og peber i laksesalaten, og rør rundt.

        • ½ tsk. groft salt
        • 1 knivspids peber
      • Trin 12 af 14

        Smag laksesalaten til med salt, peber og sennep.

      • Trin 13 af 14

        Skyl tomaten, og skær den i skiver.

        • 1 tomat
      • Trin 14 af 14

        Fordel laksesalaten på skiver af rugbrød, og pynt med tomatskiverne.

        • 2 skiver rugbrød
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Smørrebrød er en af de mest kendte, danske retter, der findes. Her kan du få lidt inspiration til lækkert smørrebrød med laks.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 1 ½ dl. vand
          • 1 tsk. salt
          • 1-2 laksefiléter
          • 2 spsk. mayonaise
          • 1 skoleagurk eller ⅓ agurk
          • 1 spsk. stærk sennep
          • 1 knivspids peber
          • ½ tsk. salt
          • ½ citron
          • 1 tsk. revet peberrod

          Pynt:

          • 1 tomat
          • 2 skiver rugbrød

           

          Køkkenredskaber

          • 1 sæt måleskeer
          • 1 decilitermål
          • 1 mellem gryde
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 teske
          • 1 mellem skål
          • 1 gaffel
          • 1 citruspresser

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Hæld vand og salt i en gryde.
          4. Læg laksen i gryden, og læg låg på.
          5. Tænd for gryden på middel varme, og lad laksen koge i cirka 8 minutter. Tjek, om den er færdig, ved at stikke i laksen med en gaffel. Den skal føles fast.
          6. Læg laksen i en skål, og stil den i køleskabet, til den er helt kold.
          7. Skyl agurken, og skær den i små tern.
          8. Kom agurk, sennep, mayonaise og revet peberrod i en skål. Bland det sammen.
          9. Skær laksen i små tern, og bland lakseternene i dressingen. Rør dressingen sammen med en gaffel.
          10. Vask, og pres citronen med en citruspresser. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
          11. Kom citronsaft, salt og peber i laksesalaten, og rør rundt.
          12. Smag laksesalaten til med salt, peber og sennep.
          13. Skyl tomaten, og skær den i skiver.
          14. Fordel laksesalaten på skiver af rugbrød, og pynt med tomatskiverne.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Smørrebrød er en af de mest kendte, danske retter, der findes. Her kan du få lidt inspiration til lækkert smørrebrød med laks.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1688 kJ / 402 kcal
            • Protein: 20 %
            • Kulhydrat: 33 %
            • Fedt: 47 %
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 14

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 14

            Find alle ingredienserne frem.

            • 3 dl vand
            • 2 tsk. groft salt
            • 2-3 laksefileter
            • 4 spsk. mayonnaise
            • 2 skoleagurker eller ⅔ agurk
            • 2 spsk. stærk sennep
            • 1 tsk. groft salt
            • 1 knivspids peber
            • 1 citron
            • 2 tsk. revet peberrod
            • 2 tomat
            • 4 skiver rugbrød
          • Trin 3 af 14

            Hæld vand og salt i en gryde.

            • 3 dl vand
            • 2 tsk. groft salt
          • Trin 4 af 14

            Læg laksen i gryden, og læg låg på. Vask hænder.

            • 2-3 laksefileter
          • Trin 5 af 14

            Tænd for gryden på middel varme, og lad laksen koge i cirka 8 minutter. Tjek, om den er færdig, ved at stikke i laksen med en gaffel. Den skal føles fast.

          • Trin 6 af 14

            Læg laksen i en skål, og stil den i køleskabet, til den er helt kold.

          • Trin 7 af 14

            Skyl agurken, og skær den i små tern.

            • 2 skoleagurker eller  agurk
          • Trin 8 af 14

            Kom agurk, sennep, peberrod og mayonnaise i en skål. Bland det sammen.

            • 2 spsk. stærk sennep
            • 2 tsk. revet peberrod
            • 4 spsk. mayonnaise
          • Trin 9 af 14

            Skær laksen i små tern, og bland lakseternene i dressingen. Rør dressingen sammen med en gaffel.

          • Trin 10 af 14

            Vask, og pres citronen med en citruspresser. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

            • 1 citron
          • Trin 11 af 14

            Kom citronsaft, salt og peber i laksesalaten, og rør rundt.

            • 1 tsk. groft salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 12 af 14

            Smag laksesalaten til med salt, peber og sennep.

          • Trin 13 af 14

            Skyl tomaterne, og skær dem i skiver.

            • 2 tomater
          • Trin 14 af 14

            Fordel laksesalaten på skiver af rugbrød, og pynt med tomatskiverne.

            • 4 skiver rugbrød
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Smørrebrød er en af de mest kendte, danske retter, der findes. Her kan du få lidt inspiration til lækkert smørrebrød med laks.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 3 dl vand
              • 2 tsk. groft salt
              • 2-3 laksefileter
              • 4 spsk. mayonnaise
              • 2 skoleagurk eller ⅔ agurk
              • 2 spsk. stærk sennep
              • 1 tsk. groft salt
              • 1 knivspids peber
              • 1 citron
              • 2 tsk. revet peberrod

              Pynt:

              • 2 tomater
              • 4 skiver rugbrød

               

              Køkkenredskaber

              • 1 sæt måleskeer
              • 1 decilitermål
              • 1 mellem gryde
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 teske
              • 1 mellem skål
              • 1 gaffel
              • 1 citruspresser

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Hæld vand og salt i en gryde.
              4. Læg laksen i gryden, og læg låg på. Vask hænder.
              5. Tænd for gryden på middel varme, og lad laksen koge i cirka 8 minutter. Tjek, om den er færdig, ved at stikke i laksen med en gaffel. Den skal føles fast.
              6. Læg laksen i en skål, og stil den i køleskabet, til den er helt kold.
              7. Skyl agurken, og skær den i små tern.
              8. Kom agurk, sennep, peberrod og mayonnaise i en skål. Bland det sammen.
              9. Skær laksen i små tern, og bland lakseternene i dressingen. Rør dressingen sammen med en gaffel.
              10. Vask, og pres citronen med en citruspresser. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
              11. Kom citronsaft, salt og peber i laksesalaten, og rør rundt.
              12. Smag laksesalaten til med salt, peber og sennep.
              13. Skyl tomaterne, og skær dem i skiver.
              14. Fordel laksesalaten på skiver af rugbrød, og pynt med tomatskiverne.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Smørrebrød er en af de mest kendte, danske retter, der findes. Her kan du få lidt inspiration til lækkert smørrebrød med laks.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1688 kJ / 402 kcal
                • Protein: 20 %
                • Kulhydrat: 33 %
                • Fedt: 47 %
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 14

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 14

                Find alle ingredienserne frem.

                • 4 ½ dl vand
                • 3 tsk. groft salt
                • 3-4 laksefileter
                • 6 spsk. mayonnaise
                • 3 skoleagurker eller 1 agurk
                • 3 spsk. stærk sennep
                • 1 ½ tsk. groft salt
                • 1 knivspids peber
                • 1 citron
                • 2 ½ tsk. revet peberrod
                • 3 tomater
                • 6 skiver rugbrød
              • Trin 3 af 14

                Hæld vand og salt i en gryde.

              • Trin 4 af 14

                Læg laksen i gryden, og læg låg på.

              • Trin 5 af 14

                Tænd for gryden på middel varme, og lad laksen koge i cirka 8 minutter. Tjek, om den er færdig, ved at stikke i laksen med en gaffel. Den skal føles fast.

              • Trin 6 af 14

                Læg laksen i en skål, og stil den i køleskabet, til den er helt kold.

              • Trin 7 af 14

                Skyl agurken, og skær den i små tern.

                • 3 skoleagurker eller 1 agurk
              • Trin 8 af 14

                Kom agurk, sennep, peberrod og mayonnaise i en skål. Bland det sammen.

                • 3 spsk. stærk sennep
                • 2 ½ tsk. revet peberrod
                • 6 spsk. mayonnaise
              • Trin 9 af 14

                Skær laksen i små tern, og bland lakseternene i dressingen. Rør dressingen sammen med en gaffel.

              • Trin 10 af 14

                Vask, og pres citronen med en citruspresser. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

                • 1 citron
              • Trin 11 af 14

                Kom citronsaft, salt og peber i laksesalaten, og rør rundt.

                • 1 ½ tsk. groft salt
                • 1 knivspids peber
              • Trin 12 af 14

                Smag laksesalaten til med salt, peber og sennep.

              • Trin 13 af 14

                Skyl tomaterne, og skær dem i skiver.

                • 3 tomater
              • Trin 14 af 14

                Fordel laksesalaten på skiver af rugbrød, og pynt med tomatskiverne.

                • 6 skiver rugbrød
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Smørrebrød er en af de mest kendte, danske retter, der findes. Her kan du få lidt inspiration til lækkert smørrebrød med laks.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 4 ½ dl vand
                  • 3 tsk. groft salt
                  • 3-4 laksefileter
                  • 6 spsk. mayonnaise
                  • 3 skoleagurker eller 1 agurk
                  • 3 spsk. stærk sennep
                  • 1 ½ tsk. groft salt
                  • 1 knivspids peber
                  • 1 citron
                  • 2 ½ tsk. revet peberrod

                  Pynt:

                  • 3 tomater
                  • 6 skiver rugbrød

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 sæt måleskeer
                  • 1 decilitermål
                  • 1 stor gryde
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 teske
                  • 1 stor skål
                  • 1 gaffel
                  • 1 citruspresser

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Hæld vand og salt i en gryde.
                  4. Læg laksen i gryden, og læg låg på.
                  5. Tænd for gryden på middel varme, og lad laksen koge i cirka 8 minutter. Tjek, om den er færdig, ved at stikke i laksen med en gaffel. Den skal føles fast.
                  6. Læg laksen i en skål, og stil den i køleskabet, til den er helt kold.
                  7. Skyl agurken, og skær den i små tern.
                  8. Kom agurk, sennep, peberrod og mayonnaise i en skål. Bland det sammen.
                  9. Skær laksen i små tern, og bland lakseternene i dressingen. Rør dressingen sammen med en gaffel.
                  10. Vask, og pres citronen med en citruspresser. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
                  11. Kom citronsaft, salt og peber i laksesalaten, og rør rundt.
                  12. Smag laksesalaten til med salt, peber og sennep.
                  13. Skyl tomaterne, og skær dem i skiver.
                  14. Fordel laksesalaten på skiver af rugbrød, og pynt med tomatskiverne.