Rugbrød med laksesalat
easyBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Smørrebrød er en af de mest kendte, danske retter, der findes. Her kan du få lidt inspiration til lækkert smørrebrød med laks.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1688 kJ / 402 kcal
- Protein: 20 %
- Kulhydrat: 33 %
- Fedt: 47 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 1 ½ dl. vand
- 1 tsk. salt
- 1-2 laksefiléter
- 2 spsk. mayonaise
- 1 skoleagurk eller ⅓ agurk
- 1 spsk. stærk sennep
- 1 knivspids peber
- ½ tsk. salt
- ½ citron
- 1 tsk. revet peberrod
Pynt
- 1 tomat
- 2 skiver rugbrød
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 sæt måleskeer
- 1 decilitermål
- 1 mellem gryde
- 1 grydelåg
- 2 mellem skåle
- 1 stor kniv
- 1 teske
- 1 skærebræt
- 1 røreske
- 1 gaffel
- 1 citruspresser
Sådan gør du
- Trin 1 af 14
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 14
Find alle ingredienserne frem.
- 1 ½ dl. vand
- 1 tsk. salt
- 1-2 laksefiléter
- 2 spsk. mayonaise
- 1 skoleagurk eller ⅓ agurk
- 1 spsk. stærk sennep
- 1 knivspids peber
- ½ tsk. salt
- ½ citron
- 1 tsk. revet peberrod
Pynt:
- 1 tomat
- 2 skiver rugbrød
- Trin 3 af 14
Hæld vand og salt i en gryde.
- 1 ½ dl vand
- 1 tsk. groft salt
- Trin 4 af 14
Læg laksen i gryden, og læg låg på.
- 1-2 laksefileter
- Trin 5 af 14
Tænd for gryden på middel varme, og lad laksen koge i cirka 8 minutter. Tjek, om den er færdig, ved at stikke i laksen med en gaffel. Den skal føles fast.
- Trin 6 af 14
Læg laksen i en skål, og stil den i køleskabet, til den er helt kold.
- Trin 7 af 14
Skyl agurken, og skær den i små tern.
- 1 skoleagurk eller ⅓ agurk
- Trin 8 af 14
Kom agurk, sennep, mayonaise og revet peberrod i en skål. Bland det sammen.
- 1 spsk. stærk sennep
- 2 spsk. mayonaise
- 1 tsk. revet peberrod
- Trin 9 af 14
Skær laksen i små tern, og bland lakseternene i dressingen. Rør dressingen sammen med en gaffel.
- Trin 10 af 14
Vask, og pres citronen med en citruspresser. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- ½ citron
- Trin 11 af 14
Kom citronsaft, salt og peber i laksesalaten, og rør rundt.
- ½ tsk. groft salt
- 1 knivspids peber
- Trin 12 af 14
Smag laksesalaten til med salt, peber og sennep.
- Trin 13 af 14
Skyl tomaten, og skær den i skiver.
- 1 tomat
- Trin 14 af 14
Fordel laksesalaten på skiver af rugbrød, og pynt med tomatskiverne.
- 2 skiver rugbrød
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Smørrebrød er en af de mest kendte, danske retter, der findes. Her kan du få lidt inspiration til lækkert smørrebrød med laks.
Du skal bruge
Ingredienser
- 1 ½ dl. vand
- 1 tsk. salt
- 1-2 laksefiléter
- 2 spsk. mayonaise
- 1 skoleagurk eller ⅓ agurk
- 1 spsk. stærk sennep
- 1 knivspids peber
- ½ tsk. salt
- ½ citron
- 1 tsk. revet peberrod
Pynt:
- 1 tomat
- 2 skiver rugbrød
Køkkenredskaber
- 1 sæt måleskeer
- 1 decilitermål
- 1 mellem gryde
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 teske
- 1 mellem skål
- 1 gaffel
- 1 citruspresser
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Hæld vand og salt i en gryde.
- Læg laksen i gryden, og læg låg på.
- Tænd for gryden på middel varme, og lad laksen koge i cirka 8 minutter. Tjek, om den er færdig, ved at stikke i laksen med en gaffel. Den skal føles fast.
- Læg laksen i en skål, og stil den i køleskabet, til den er helt kold.
- Skyl agurken, og skær den i små tern.
- Kom agurk, sennep, mayonaise og revet peberrod i en skål. Bland det sammen.
- Skær laksen i små tern, og bland lakseternene i dressingen. Rør dressingen sammen med en gaffel.
- Vask, og pres citronen med en citruspresser. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- Kom citronsaft, salt og peber i laksesalaten, og rør rundt.
- Smag laksesalaten til med salt, peber og sennep.
- Skyl tomaten, og skær den i skiver.
- Fordel laksesalaten på skiver af rugbrød, og pynt med tomatskiverne.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Smørrebrød er en af de mest kendte, danske retter, der findes. Her kan du få lidt inspiration til lækkert smørrebrød med laks.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1688 kJ / 402 kcal
- Protein: 20 %
- Kulhydrat: 33 %
- Fedt: 47 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 3 dl vand
- 2 tsk. groft salt
- 2-3 laksefileter
- 4 spsk. mayonnaise
- 2 skoleagurker eller ⅔ agurk
- 2 spsk. stærk sennep
- 1 tsk. groft salt
- 1 knivspids peber
- 1 citron
- 2 tsk. revet peberrod
Pynt
- 2 tomater
- 4 skiver rugbrød
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 sæt måleskeer
- 1 decilitermål
- 1 mellem gryde
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 teske
- 1 mellem skål
- 1 gaffel
- 1 citruspresser
Sådan gør du
- Trin 1 af 14
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 14
Find alle ingredienserne frem.
- 3 dl vand
- 2 tsk. groft salt
- 2-3 laksefileter
- 4 spsk. mayonnaise
- 2 skoleagurker eller ⅔ agurk
- 2 spsk. stærk sennep
- 1 tsk. groft salt
- 1 knivspids peber
- 1 citron
- 2 tsk. revet peberrod
- 2 tomat
- 4 skiver rugbrød
- Trin 3 af 14
Hæld vand og salt i en gryde.
- 3 dl vand
- 2 tsk. groft salt
- Trin 4 af 14
Læg laksen i gryden, og læg låg på. Vask hænder.
- 2-3 laksefileter
- Trin 5 af 14
Tænd for gryden på middel varme, og lad laksen koge i cirka 8 minutter. Tjek, om den er færdig, ved at stikke i laksen med en gaffel. Den skal føles fast.
- Trin 6 af 14
Læg laksen i en skål, og stil den i køleskabet, til den er helt kold.
- Trin 7 af 14
Skyl agurken, og skær den i små tern.
- 2 skoleagurker eller ⅔ agurk
- Trin 8 af 14
Kom agurk, sennep, peberrod og mayonnaise i en skål. Bland det sammen.
- 2 spsk. stærk sennep
- 2 tsk. revet peberrod
- 4 spsk. mayonnaise
- Trin 9 af 14
Skær laksen i små tern, og bland lakseternene i dressingen. Rør dressingen sammen med en gaffel.
- Trin 10 af 14
Vask, og pres citronen med en citruspresser. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- 1 citron
- Trin 11 af 14
Kom citronsaft, salt og peber i laksesalaten, og rør rundt.
- 1 tsk. groft salt
- 1 knivspids peber
- Trin 12 af 14
Smag laksesalaten til med salt, peber og sennep.
- Trin 13 af 14
Skyl tomaterne, og skær dem i skiver.
- 2 tomater
- Trin 14 af 14
Fordel laksesalaten på skiver af rugbrød, og pynt med tomatskiverne.
- 4 skiver rugbrød
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Smørrebrød er en af de mest kendte, danske retter, der findes. Her kan du få lidt inspiration til lækkert smørrebrød med laks.
Du skal bruge
Ingredienser
- 3 dl vand
- 2 tsk. groft salt
- 2-3 laksefileter
- 4 spsk. mayonnaise
- 2 skoleagurk eller ⅔ agurk
- 2 spsk. stærk sennep
- 1 tsk. groft salt
- 1 knivspids peber
- 1 citron
- 2 tsk. revet peberrod
Pynt:
- 2 tomater
- 4 skiver rugbrød
Køkkenredskaber
- 1 sæt måleskeer
- 1 decilitermål
- 1 mellem gryde
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 teske
- 1 mellem skål
- 1 gaffel
- 1 citruspresser
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Hæld vand og salt i en gryde.
- Læg laksen i gryden, og læg låg på. Vask hænder.
- Tænd for gryden på middel varme, og lad laksen koge i cirka 8 minutter. Tjek, om den er færdig, ved at stikke i laksen med en gaffel. Den skal føles fast.
- Læg laksen i en skål, og stil den i køleskabet, til den er helt kold.
- Skyl agurken, og skær den i små tern.
- Kom agurk, sennep, peberrod og mayonnaise i en skål. Bland det sammen.
- Skær laksen i små tern, og bland lakseternene i dressingen. Rør dressingen sammen med en gaffel.
- Vask, og pres citronen med en citruspresser. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- Kom citronsaft, salt og peber i laksesalaten, og rør rundt.
- Smag laksesalaten til med salt, peber og sennep.
- Skyl tomaterne, og skær dem i skiver.
- Fordel laksesalaten på skiver af rugbrød, og pynt med tomatskiverne.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Smørrebrød er en af de mest kendte, danske retter, der findes. Her kan du få lidt inspiration til lækkert smørrebrød med laks.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1688 kJ / 402 kcal
- Protein: 20 %
- Kulhydrat: 33 %
- Fedt: 47 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 4 ½ dl vand
- 3 tsk. groft salt
- 3-4 laksefileter
- 6 spsk. mayonnaise
- 3 skoleagurker eller 1 agurk
- 3 spsk. stærk sennep
- 1 ½ tsk. groft salt
- 1 knivspids peber
- 1 citron
- 2 ½ tsk. revet peberrod
Pynt
- 3 tomater
- 6 skiver rugbrød
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 sæt måleskeer
- 1 decilitermål
- 1 stor gryde
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 teske
- 1 stor skål
- 1 gaffel
- 1 citruspresser
Sådan gør du
- Trin 1 af 14
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 14
Find alle ingredienserne frem.
- 4 ½ dl vand
- 3 tsk. groft salt
- 3-4 laksefileter
- 6 spsk. mayonnaise
- 3 skoleagurker eller 1 agurk
- 3 spsk. stærk sennep
- 1 ½ tsk. groft salt
- 1 knivspids peber
- 1 citron
- 2 ½ tsk. revet peberrod
- 3 tomater
- 6 skiver rugbrød
- Trin 3 af 14
Hæld vand og salt i en gryde.
- Trin 4 af 14
Læg laksen i gryden, og læg låg på.
- Trin 5 af 14
Tænd for gryden på middel varme, og lad laksen koge i cirka 8 minutter. Tjek, om den er færdig, ved at stikke i laksen med en gaffel. Den skal føles fast.
- Trin 6 af 14
Læg laksen i en skål, og stil den i køleskabet, til den er helt kold.
- Trin 7 af 14
Skyl agurken, og skær den i små tern.
- 3 skoleagurker eller 1 agurk
- Trin 8 af 14
Kom agurk, sennep, peberrod og mayonnaise i en skål. Bland det sammen.
- 3 spsk. stærk sennep
- 2 ½ tsk. revet peberrod
- 6 spsk. mayonnaise
- Trin 9 af 14
Skær laksen i små tern, og bland lakseternene i dressingen. Rør dressingen sammen med en gaffel.
- Trin 10 af 14
Vask, og pres citronen med en citruspresser. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- 1 citron
- Trin 11 af 14
Kom citronsaft, salt og peber i laksesalaten, og rør rundt.
- 1 ½ tsk. groft salt
- 1 knivspids peber
- Trin 12 af 14
Smag laksesalaten til med salt, peber og sennep.
- Trin 13 af 14
Skyl tomaterne, og skær dem i skiver.
- 3 tomater
- Trin 14 af 14
Fordel laksesalaten på skiver af rugbrød, og pynt med tomatskiverne.
- 6 skiver rugbrød
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Smørrebrød er en af de mest kendte, danske retter, der findes. Her kan du få lidt inspiration til lækkert smørrebrød med laks.
Du skal bruge
Ingredienser
- 4 ½ dl vand
- 3 tsk. groft salt
- 3-4 laksefileter
- 6 spsk. mayonnaise
- 3 skoleagurker eller 1 agurk
- 3 spsk. stærk sennep
- 1 ½ tsk. groft salt
- 1 knivspids peber
- 1 citron
- 2 ½ tsk. revet peberrod
Pynt:
- 3 tomater
- 6 skiver rugbrød
Køkkenredskaber
- 1 sæt måleskeer
- 1 decilitermål
- 1 stor gryde
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 teske
- 1 stor skål
- 1 gaffel
- 1 citruspresser
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Hæld vand og salt i en gryde.
- Læg laksen i gryden, og læg låg på.
- Tænd for gryden på middel varme, og lad laksen koge i cirka 8 minutter. Tjek, om den er færdig, ved at stikke i laksen med en gaffel. Den skal føles fast.
- Læg laksen i en skål, og stil den i køleskabet, til den er helt kold.
- Skyl agurken, og skær den i små tern.
- Kom agurk, sennep, peberrod og mayonnaise i en skål. Bland det sammen.
- Skær laksen i små tern, og bland lakseternene i dressingen. Rør dressingen sammen med en gaffel.
- Vask, og pres citronen med en citruspresser. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- Kom citronsaft, salt og peber i laksesalaten, og rør rundt.
- Smag laksesalaten til med salt, peber og sennep.
- Skyl tomaterne, og skær dem i skiver.
- Fordel laksesalaten på skiver af rugbrød, og pynt med tomatskiverne.
-