Rosmarin-kartoffelbåde
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Det er både nemt og lækkert at tilberede sine kartofler i ovnen. Prøv denne variant med rosmarin, som tilbehør til hovedretten.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1105 kJ / 264 kcal
- Protein: 7 %
- Kulhydrat: 68 %
- Fedt: 25 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 500 g. faste kartofler, fx Fakse eller Folva
- ½ tsk. tørret rosmarin
- 1 spsk. olie
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 balje
- 1 ark bagepapir
- 1 kniv
- 1 stor skål
- 1 lille skarp kniv
Sådan gør du
- Trin 1 af 11
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 11
Find alle ingredienserne frem.
- 500 g. faste kartofler, fx Fakse eller Folva
- ½ tsk. tørret rosmarin
- 1 spsk. olie
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- Trin 3 af 11
Læg bagepapir på en bageplade.
- Trin 4 af 11
Tænd ovnen på 225 grader.
- Trin 5 af 11
Kom vand i en balje. Kom kartoflerne op i baljen, og skrub dem fri af jord. Skyl dem rene i koldt vand.
- 500 g. kartofler
- Trin 6 af 11
Skær kartoflerne i både, og kom dem op i en stor skål.
- Trin 7 af 11
Kom olie og rosmarin i skålen, og bland det rundt, så alle kartoflerne bliver dækkede.
- ½ tsk. tørret rosmarin
- 1 spsk. olie
- Trin 8 af 11
Læg kartoflerne på bagepapiret.
- Trin 9 af 11
Bag kartoflerne i cirka 40 minutter, til de er møre. Hold øje med dem, og rør rundt med en spatel et par gange undervejs.
- Trin 10 af 11
Mærk med en lille, skarp kniv, om kartoflerne er møre. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.
- Trin 11 af 11
Krydr kartoflerne med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Det er både nemt og lækkert at tilberede sine kartofler i ovnen. Prøv denne variant med rosmarin, som tilbehør til hovedretten.
Du skal bruge
Ingredienser
- 500 g. faste kartofler, fx Fakse eller Folva
- ½ tsk. tørret rosmarin
- 1 spsk. olie
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
Køkkenredskaber
- 1 balje
- 1 ark bagepapir
- 1 kniv
- 1 stor skål
- 1 lille skarp kniv
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Læg bagepapir på en bageplade.
- Tænd ovnen på 225 grader.
- Kom vand i en balje. Kom kartoflerne op i baljen, og skrub dem fri af jord. Skyl dem rene i koldt vand.
- Skær kartoflerne i både, og kom dem op i en stor skål.
- Kom olie og rosmarin i skålen, og bland det rundt, så alle kartoflerne bliver dækkede.
- Læg kartoflerne på bagepapiret.
- Bag kartoflerne i cirka 40 minutter, til de er møre. Hold øje med dem, og rør rundt med en spatel et par gange undervejs.
- Mærk med en lille, skarp kniv, om kartoflerne er møre. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.
- Krydr kartoflerne med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Det er både nemt og lækkert at tilberede sine kartofler i ovnen. Prøv denne variant med rosmarin, som tilbehør til hovedretten.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1105 kJ / 264 kcal
- Protein: 7 %
- Kulhydrat: 68 %
- Fedt: 25 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- ca. 1 kg. faste kartofler, fx Fakse eller Folva
- 1 tsk. tørret rosmarin
- 2 spsk. olie
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 balje
- 1 ark bagepapir
- 1 kniv
- 1 stor skål
- 1 lille skarp kniv
Sådan gør du
- Trin 1 af 11
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 11
Find alle ingredienserne frem.
- ca. 1 kg. faste kartofler, fx Fakse eller Folva
- 1 tsk. tørret rosmarin
- 2 spsk. olie
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 3 af 11
Læg bagepapir på en bageplade.
- Trin 4 af 11
Tænd ovnen på 225 grader.
- Trin 5 af 11
Kom vand i en balje. Kom kartoflerne op i baljen, og skrub dem fri af jord. Skyl dem rene i koldt vand.
- 1 kg. kartofler
- Trin 6 af 11
Skær kartoflerne i både, og kom dem op i en stor skål.
- Trin 7 af 11
Kom olie og rosmarin i skålen, og bland det rundt, så alle kartoflerne bliver dækkede.
- 1 tsk. tørret rosmarin
- 2 spsk. olie
- Trin 8 af 11
Læg kartoflerne på bagepapiret.
- Trin 9 af 11
Bag kartoflerne i cirka 40 minutter, til de er møre. Hold øje med dem, og rør rundt med en spatel et par gange undervejs.
- Trin 10 af 11
Mærk med en lille, skarp kniv, om kartoflerne er møre. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.
- Trin 11 af 11
Krydr kartoflerne med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Det er både nemt og lækkert at tilberede sine kartofler i ovnen. Prøv denne variant med rosmarin, som tilbehør til hovedretten.
Du skal bruge
Ingredienser
- ca. 1 kg. faste kartofler, fx Fakse eller Folva
- 1 tsk. tørret rosmarin
- 2 spsk. olie
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
Køkkenredskaber
- 1 balje
- 1 ark bagepapir
- 1 kniv
- 1 stor skål
- 1 lille skarp kniv
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Læg bagepapir på en bageplade.
- Tænd ovnen på 225 grader.
- Kom vand i en balje. Kom kartoflerne op i baljen, og skrub dem fri af jord. Skyl dem rene i koldt vand.
- Skær kartoflerne i både, og kom dem op i en stor skål.
- Kom olie og rosmarin i skålen, og bland det rundt, så alle kartoflerne bliver dækkede.
- Læg kartoflerne på bagepapiret.
- Bag kartoflerne i cirka 40 minutter, til de er møre. Hold øje med dem, og rør rundt med en spatel et par gange undervejs.
- Mærk med en lille, skarp kniv, om kartoflerne er møre. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.
- Krydr kartoflerne med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Det er både nemt og lækkert at tilberede sine kartofler i ovnen. Prøv denne variant med rosmarin, som tilbehør til hovedretten.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1105 kJ / 264 kcal
- Protein: 7 %
- Kulhydrat: 68 %
- Fedt: 25 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- ca. 1 ½ kg. faste kartofler, fx Fakse eller Folva
- 1 ½ tsk. tørret rosmarin
- 3 spsk. olie
- 1 ½ tsk. salt
- 2 knivspidser peber
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 balje
- 1 ark bagepapir
- 1 kniv
- 1 stor skål
- 1 lille skarp kniv
Sådan gør du
- Trin 1 af 11
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 11
Find alle ingredienserne frem.
- ca. 1 ½ kg. faste kartofler, fx Fakse eller Folva
- 1 ½ tsk. tørret rosmarin
- 3 spsk. olie
- 1 ½ tsk. salt
- 2 knivspidser peber
- Trin 3 af 11
Læg bagepapir på en bageplade.
- Trin 4 af 11
Tænd ovnen på 225 grader.
- Trin 5 af 11
Kom vand i en balje. Kom kartoflerne op i baljen, og skrub dem fri af jord. Skyl dem rene i koldt vand.
- 1 ½ kg. kartofler
- Trin 6 af 11
Skær kartoflerne i både, og kom dem op i en stor skål.
- Trin 7 af 11
Kom olie og rosmarin i skålen, og bland det rundt, så alle kartoflerne bliver dækkede.
- 1½ tsk tørret rosmarin
- 3 spsk olivenolie
- Trin 8 af 11
Læg kartoflerne på bagepapiret.
- Trin 9 af 11
Bag kartoflerne i cirka 40 minutter, til de er møre. Hold øje med dem, og rør rundt med en spatel et par gange undervejs.
- Trin 10 af 11
Mærk med en lille, skarp kniv, om kartoflerne er møre. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.
- Trin 11 af 11
Krydr kartoflerne med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- 1 ½ tsk. salt
- 2 knivspidser peber
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Det er både nemt og lækkert at tilberede sine kartofler i ovnen. Prøv denne variant med rosmarin, som tilbehør til hovedretten.
Du skal bruge
Ingredienser
- ca. 1 ½ kg. faste kartofler, fx Fakse eller Folva
- 1 ½ tsk. tørret rosmarin
- 3 spsk. olie
- 1 ½ tsk. salt
- 2 knivspidser peber
Køkkenredskaber
- 1 balje
- 1 ark bagepapir
- 1 kniv
- 1 stor skål
- 1 lille skarp kniv
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Læg bagepapir på en bageplade.
- Tænd ovnen på 225 grader.
- Kom vand i en balje. Kom kartoflerne op i baljen, og skrub dem fri af jord. Skyl dem rene i koldt vand.
- Skær kartoflerne i både, og kom dem op i en stor skål.
- Kom olie og rosmarin i skålen, og bland det rundt, så alle kartoflerne bliver dækkede.
- Læg kartoflerne på bagepapiret.
- Bag kartoflerne i cirka 40 minutter, til de er møre. Hold øje med dem, og rør rundt med en spatel et par gange undervejs.
- Mærk med en lille, skarp kniv, om kartoflerne er møre. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.
- Krydr kartoflerne med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
-