Rosmarin-kartoffelbåde

Rosmarin-kartoffelbåde

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Det er både nemt og lækkert at tilberede sine kartofler i ovnen. Prøv denne variant med rosmarin, som tilbehør til hovedretten.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1105 kJ / 264 kcal
        • Protein: 7 %
        • Kulhydrat: 68 %
        • Fedt: 25 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 11

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 11

        Find alle ingredienserne frem.

        • 500 g. faste kartofler, fx Fakse eller Folva 
        • ½ tsk. tørret rosmarin
        • 1 spsk. olie
        • ½ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 3 af 11

        Læg bagepapir på en bageplade.

      • Trin 4 af 11

        Tænd ovnen på 225 grader.

      • Trin 5 af 11

        Kom vand i en balje. Kom kartoflerne op i baljen, og skrub dem fri af jord. Skyl dem rene i koldt vand.

        • 500 g. kartofler
      • Trin 6 af 11

        Skær kartoflerne i både, og kom dem op i en stor skål.

      • Trin 7 af 11

        Kom olie og rosmarin i skålen, og bland det rundt, så alle kartoflerne bliver dækkede.

        • ½ tsk. tørret rosmarin
        • 1 spsk. olie
      • Trin 8 af 11

        Læg kartoflerne på bagepapiret.

      • Trin 9 af 11

        Bag kartoflerne i cirka 40 minutter, til de er møre. Hold øje med dem, og rør rundt med en spatel et par gange undervejs.

      • Trin 10 af 11

        Mærk med en lille, skarp kniv, om kartoflerne er møre. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.

      • Trin 11 af 11

        Krydr kartoflerne med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

        • ½ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Det er både nemt og lækkert at tilberede sine kartofler i ovnen. Prøv denne variant med rosmarin, som tilbehør til hovedretten.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 500 g. faste kartofler, fx Fakse eller Folva 
          • ½ tsk. tørret rosmarin
          • 1 spsk. olie
          • ½ tsk. salt
          • ½ knivspids peber

           

          Køkkenredskaber

          • 1 balje
          • 1 ark bagepapir
          • 1 kniv
          • 1 stor skål
          • 1 lille skarp kniv

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Læg bagepapir på en bageplade.
          4. Tænd ovnen på 225 grader.
          5. Kom vand i en balje. Kom kartoflerne op i baljen, og skrub dem fri af jord. Skyl dem rene i koldt vand.
          6. Skær kartoflerne i både, og kom dem op i en stor skål.
          7. Kom olie og rosmarin i skålen, og bland det rundt, så alle kartoflerne bliver dækkede.
          8. Læg kartoflerne på bagepapiret.
          9. Bag kartoflerne i cirka 40 minutter, til de er møre. Hold øje med dem, og rør rundt med en spatel et par gange undervejs.
          10. Mærk med en lille, skarp kniv, om kartoflerne er møre. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.
          11. Krydr kartoflerne med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Det er både nemt og lækkert at tilberede sine kartofler i ovnen. Prøv denne variant med rosmarin, som tilbehør til hovedretten.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1105 kJ / 264 kcal
            • Protein: 7 %
            • Kulhydrat: 68 %
            • Fedt: 25 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 11

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 11

            Find alle ingredienserne frem.

            • ca. 1 kg. faste kartofler, fx Fakse eller Folva 
            • 1 tsk. tørret rosmarin
            • 2 spsk. olie
            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 3 af 11

            Læg bagepapir på en bageplade.

          • Trin 4 af 11

            Tænd ovnen på 225 grader.

          • Trin 5 af 11

            Kom vand i en balje. Kom kartoflerne op i baljen, og skrub dem fri af jord. Skyl dem rene i koldt vand.

            • 1 kg. kartofler
          • Trin 6 af 11

            Skær kartoflerne i både, og kom dem op i en stor skål.

          • Trin 7 af 11

            Kom olie og rosmarin i skålen, og bland det rundt, så alle kartoflerne bliver dækkede.

            • 1 tsk. tørret rosmarin
            • 2 spsk. olie
          • Trin 8 af 11

            Læg kartoflerne på bagepapiret.

          • Trin 9 af 11

            Bag kartoflerne i cirka 40 minutter, til de er møre. Hold øje med dem, og rør rundt med en spatel et par gange undervejs.

          • Trin 10 af 11

            Mærk med en lille, skarp kniv, om kartoflerne er møre. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.

          • Trin 11 af 11

            Krydr kartoflerne med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Det er både nemt og lækkert at tilberede sine kartofler i ovnen. Prøv denne variant med rosmarin, som tilbehør til hovedretten.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • ca. 1 kg. faste kartofler, fx Fakse eller Folva 
              • 1 tsk. tørret rosmarin
              • 2 spsk. olie
              • 1 tsk. salt
              • 1 knivspids peber

               

              Køkkenredskaber

              • 1 balje
              • 1 ark bagepapir
              • 1 kniv
              • 1 stor skål
              • 1 lille skarp kniv

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Læg bagepapir på en bageplade.
              4. Tænd ovnen på 225 grader.
              5. Kom vand i en balje. Kom kartoflerne op i baljen, og skrub dem fri af jord. Skyl dem rene i koldt vand.
              6. Skær kartoflerne i både, og kom dem op i en stor skål.
              7. Kom olie og rosmarin i skålen, og bland det rundt, så alle kartoflerne bliver dækkede.
              8. Læg kartoflerne på bagepapiret.
              9. Bag kartoflerne i cirka 40 minutter, til de er møre. Hold øje med dem, og rør rundt med en spatel et par gange undervejs.
              10. Mærk med en lille, skarp kniv, om kartoflerne er møre. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.
              11. Krydr kartoflerne med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Det er både nemt og lækkert at tilberede sine kartofler i ovnen. Prøv denne variant med rosmarin, som tilbehør til hovedretten.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1105 kJ / 264 kcal
                • Protein: 7 %
                • Kulhydrat: 68 %
                • Fedt: 25 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 11

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 11

                Find alle ingredienserne frem.

                • ca. 1 ½ kg. faste kartofler, fx Fakse eller Folva 
                • ½ tsk. tørret rosmarin
                • 3 spsk. olie
                • ½ tsk. salt
                • 2 knivspidser peber
              • Trin 3 af 11

                Læg bagepapir på en bageplade.

              • Trin 4 af 11

                Tænd ovnen på 225 grader.

              • Trin 5 af 11

                Kom vand i en balje. Kom kartoflerne op i baljen, og skrub dem fri af jord. Skyl dem rene i koldt vand.

                • 1 ½ kg. kartofler
              • Trin 6 af 11

                Skær kartoflerne i både, og kom dem op i en stor skål.

              • Trin 7 af 11

                Kom olie og rosmarin i skålen, og bland det rundt, så alle kartoflerne bliver dækkede.

                • 1½ tsk tørret rosmarin
                • 3 spsk olivenolie
              • Trin 8 af 11

                Læg kartoflerne på bagepapiret.

              • Trin 9 af 11

                Bag kartoflerne i cirka 40 minutter, til de er møre. Hold øje med dem, og rør rundt med en spatel et par gange undervejs.

              • Trin 10 af 11

                Mærk med en lille, skarp kniv, om kartoflerne er møre. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.

              • Trin 11 af 11

                Krydr kartoflerne med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

                • ½ tsk. salt
                • 2 knivspidser peber
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Det er både nemt og lækkert at tilberede sine kartofler i ovnen. Prøv denne variant med rosmarin, som tilbehør til hovedretten.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • ca. 1 ½ kg. faste kartofler, fx Fakse eller Folva 
                  • ½ tsk. tørret rosmarin
                  • 3 spsk. olie
                  • ½ tsk. salt
                  • 2 knivspidser peber

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 balje
                  • 1 ark bagepapir
                  • 1 kniv
                  • 1 stor skål
                  • 1 lille skarp kniv

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Læg bagepapir på en bageplade.
                  4. Tænd ovnen på 225 grader.
                  5. Kom vand i en balje. Kom kartoflerne op i baljen, og skrub dem fri af jord. Skyl dem rene i koldt vand.
                  6. Skær kartoflerne i både, og kom dem op i en stor skål.
                  7. Kom olie og rosmarin i skålen, og bland det rundt, så alle kartoflerne bliver dækkede.
                  8. Læg kartoflerne på bagepapiret.
                  9. Bag kartoflerne i cirka 40 minutter, til de er møre. Hold øje med dem, og rør rundt med en spatel et par gange undervejs.
                  10. Mærk med en lille, skarp kniv, om kartoflerne er møre. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.
                  11. Krydr kartoflerne med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.