- Hjem >
- Leksikon >
- Krydderier og krydderurter >
- Krydderurter >
- Rosmarin (frisk)
Rosmarin (frisk)
Rosmarin er en krydderurt. Den stammer fra middelhavet, hvor den også idag bliver dyrket. Den har små nåleformede blade og en kraftig smag og duft af gran. Du kan få både frisk og tørret rosmarin.
Du kan fx bruge rosmarin når du laver rugpakker med kartoffelfyld.
Holdbarhed
10 dage i køleskabet
10 dage på bordet
Opbevaring
Rosmarin, der er skåret af planten, skal du komme i en frysepose, og lægge i køleskabets grøntsagsskuffe. Du kan også komme rosmarin i fryseren. Skyl og hak den inden du kommer den i fryseren. Rosmarin i potte skal du opbevare på køkkenbordet. Stil ikke rosmarin i direkte sollys.
Retter med rosmarin (frisk)
Lamkoteletter med rodfrugter og tzatziki
Sværhedsgrad: Medium
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 70 min.