Rosenkåls-chips

Rosenkåls-chips

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Kalder alle CHIPS-elskere - er I derude? Opskriften på chips du må spise HVER dag - værsegod. De kræver guts, I know, men du er jo heller ikke et mad-skvat, vel?

        Tip: Gem de inderste af rosenkålene, som du ikke kan bruge til chipsene. Brug dem i en wokret eller i noget andet lækkert.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 219 kJ / 52 kcal
        • Protein: 13 %
        • Kulhydrat: 21 %
        • Fedt: 66 %
        • Heraf mættet fedt: 0,3 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 9

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 9

        Mål alle ingredienserne af.

        • 12 rosenkål
        • 1 spsk. olie
        • 1 tsk. salt
      • Trin 3 af 9

        Tænd ovnen på 150 grader varmluft. Kom bagepapir på en bageplade.

      • Trin 4 af 9

        Vask rosenkålen grundigt.

        • 12 rosenkål
      • Trin 5 af 9

        Tag et skærebræt og en lille, skarp kniv frem. Skær stilken af rosenkålene, og pil de yderste blade af rosenkålene.

      • Trin 6 af 9

        Tag en mellemstor skål. Pluk rosenkåls-bladene af rosenkålene én efter én, og kom dem ned i skålen. Fortsæt, indtil bladene på rosenkålen er så små, at de ikke er til at få af. Gør det samme med alle rosenkålene. Smid ikke rosenkålsresterne væk, men brug dem i en anden ret.

      • Trin 7 af 9

        Kom olie og salt i skålen med rosenkålsbladene. Vend rosenkålsbladene godt rundt, så de er dækkede af olie og salt. Brug hænderne.

        • 1 spsk. olie
        • 1 tsk. salt
      • Trin 8 af 9

        Fordel rosenkålsbladene på bagepladen, så de ligger i ét lag.

      • Trin 9 af 9

        Bag rosenkåls-chipsene i ovnen i 10-15 minutter, til de er gyldne og sprøde. Hold øje med dem undervejs, for de kan pludselig blive for mørke. Lad dem køle af, og server dem som en lækker snack.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Kalder alle CHIPS-elskere - er I derude? Opskriften på chips du må spise HVER dag - værsegod. De kræver guts, I know, men du er jo heller ikke et mad-skvat, vel?

        Tip: Gem de inderste af rosenkålene, som du ikke kan bruge til chipsene. Brug dem i en wokret eller i noget andet lækkert.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 12 rosenkål
          • 1 spsk. olie
          • 1 tsk. salt

           

          Køkkenredskaber

          • 1 spiseske
          • 1 teske
          • 1 skærebræt
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 mellemstor skål
          • Bagapapir
          • 1 bageplade

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Tænd ovnen på 150 grader varmluft. Kom bagepapir på en bageplade.
          4. Vask rosenkålen grundigt.
          5. Tag et skærebræt og en lille, skarp kniv frem. Skær stilken af rosenkålene, og pil de yderste blade af rosenkålene.
          6. Tag en mellemstor skål. Pluk rosenkåls-bladene af rosenkålene én efter én, og kom dem ned i skålen. Fortsæt, indtil bladene på rosenkålen er så små, at de ikke er til at få af. Gør det samme med alle rosenkålene. Smid ikke rosenkålsresterne væk, men brug dem i en anden ret.
          7. Kom olie og salt i skålen med rosenkålsbladene. Vend rosenkålsbladene godt rundt, så de er dækkede af olie og salt. Brug hænderne.
          8. Fordel rosenkålsbladene på bagepladen, så de ligger i ét lag.
          9. Bag rosenkåls-chipsene i ovnen i 10-15 minutter, til de er gyldne og sprøde. Hold øje med dem undervejs, for de kan pludselig blive for mørke. Lad dem køle af, og server dem som en lækker snack.