Rosenkål

Rosenkål

Rosenkål er en grøntsag. Rosenkål består af mange, små lysegrønne kugler. Hver kugle ligner et meget lille hvidkål. Man kan spise rosenkål rå, kogt, svitset og stuvet. Stuvet vil sige, at den koger i en sovs. Rå blade af rosenkål smager lidt af nødder. Kogt og sviset rosenkål har en skarp og bitter smag. Stuvet rosenkål er lidt mere mild i smagen.

Smag: Bitter.

Holdbarhed

8 måneder
I fryser
10 dage
I køleskab

Opbevaring

Kom rosenkål i en frysepose, og læg den i køleskabets grøntsagsskuffe. Her kan den holde sig i op til 10 dage. Rosenkål kan du også komme i fryseren. Kog kålen i 3 minutter, kom koldt vand på, og læg den i en frysepose. Nu er rosenkål klar til at komme i fryseren. Rosenkål, der har været i fryseren, kan du bruge i gryderetter eller i supper.