Romkugler med chokoladeovertræk
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Romkugler? Trøfler? Krumseboller? Sputnik? Jo, kært barn har mange navne, som man siger. Uanset, hvad du kalder dem, så smager de her luksus-trøfler mindst lige så godt, som dem du kan købe ved bageren.
Tip: Hvis du ikke har nogen kagerester, kan du købe færdiglavede kager og bruge dem i stedet for. F.eks. mazarintærte, roulader og sandkage.
Energi-indhold pr. stk.- Energi: 686 kJ / 146 kcal
- Protein: 5 %
- Kulhydrat: 42 %
- Fedt: 53 %
- Heraf mættet fedt 5,5 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 800 g. kagerester
- 1 håndfuld makroner
- 2-2 ½ spsk. kakaopulver
- 1 spsk. romessens
- 1 spsk. mandelessens
- 3 spsk. abrikosmarmelade
- 200 g. mørk chokolade
- Evt. kokos eller krymmel
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 stor skål
- 1 håndmixer
- 3 spiseskeer
- 1 lille gryde
- 1 glasskål
- 1 dejskraber
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 gaffel
- 1 lille skål
- 1 dørslag
- Bagepapir
- 1 bageplade
Sådan gør du
- Trin 1 af 10
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 10
Find alle ingredienserne frem.
- 800 g. kagerester
- 1 håndfuld makroner
- 2-2 ½ spsk. kakaopulver
- 1 spsk. romessens
- 1 spsk. mandelessens
- 3 spsk. abrikosmarmelade
- 200 g. mørk chokolade
- Evt. kokos eller krymmel
- Trin 3 af 10
Kom kagerester og makroner i en skål, og rør dem sammen med en håndmixer.
- 800 g. kagerester
- 1 håndfuld makroner
- Trin 4 af 10
Tilsæt kakaopulver, romessens, mandelessens og abrikosmarmelade, og bland romkugle-massen sammen.
- 2-2 ½ spsk. kakaopulver
- 1 spsk. romessens
- 1 spsk. mandelessens
- 3 spsk. abrikosmarmelade
- Trin 5 af 10
Smag romkugle-massen til. Hvis den er for tør, kan du tilsætte lidt mere marmelade, og hvis den er for våd, skal der lidt flere kagerester i.
- Trin 6 af 10
Tril dejen til romkugler, og stil dem på køl i mindst 1 time.
- Trin 7 af 10
Læg bagepapir på en bageplade. Kom krymmel eller kokos i en dyb tallerken.
- Evt. kokos eller krymmel
- Trin 8 af 10
Smelt chokoladen over vandbad: Bræk chokoladen i stykker, og kom den i en stor, ovnfast glasskål. Klik på videoen og se, hvordan du smelter chokolade over vandbad.
- 200 g. mørk chokolade
- Trin 9 af 10
Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen må ikke røre bunden af gryden. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen, og rør undervejs med en dejskraber, til der ikke er flere klumper.
- Trin 10 af 10
Dyp en romkugle i chokoladen, så den får et tyndt lag chokolade hele vejen rundt. Hold på den med en strikkepind eller lille gaffel. Tril den i krymmel med det samme, og læg den på bagepapiret. Gentag med alle romkuglerne.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Romkugler? Trøfler? Krumseboller? Sputnik? Jo, kært barn har mange navne, som man siger. Uanset, hvad du kalder dem, så smager de her luksus-trøfler mindst lige så godt, som dem du kan købe ved bageren.
Tip: Hvis du ikke har nogen kagerester, kan du købe færdiglavede kager og bruge dem i stedet for. F.eks. mazarintærte, roulader og sandkage.
Du skal bruge
Ingredienser
- 800 g. kagerester
- 1 håndfuld makroner
- 2-2 ½ spsk. kakaopulver
- 1 spsk. romessens
- 1 spsk. mandelessens
- 3 spsk. abrikosmarmelade
- 200 g. mørk chokolade
- Evt. kokos eller krymmel
Køkkenredskaber
- 1 stor skål
- 1 håndmixer
- 3 spiseskeer
- 1 lille gryde
- 1 glasskål
- 1 dejskraber
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 gaffel
- 1 lille skål
- 1 dørslag
- Bagepapir
- 1 bageplade
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Kom kagerester og makroner i en skål, og rør dem sammen med en håndmixer.
- Tilsæt kakaopulver, romessens, mandelessens og abrikosmarmelade, og bland romkugle-massen sammen.
- Smag romkugle-massen til. Hvis den er for tør, kan du tilsætte lidt mere marmelade, og hvis den er for våd, skal der lidt flere kagerester i.
- Tril dejen til romkugler, og stil dem på køl i mindst 1 time.
- Læg bagepapir på en bageplade. Kom krymmel eller kokos i en dyb tallerken.
- Smelt chokoladen over vandbad: Bræk chokoladen i stykker, og kom den i en stor, ovnfast glasskål. Klik på videoen og se, hvordan du smelter chokolade over vandbad.
- Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen må ikke røre bunden af gryden. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen, og rør undervejs med en dejskraber, til der ikke er flere klumper.
- Dyp en romkugle i chokoladen, så den får et tyndt lag chokolade hele vejen rundt. Hold på den med en strikkepind eller lille gaffel. Tril den i krymmel med det samme, og læg den på bagepapiret. Gentag med alle romkuglerne.
-