Romkugler med chokoladeovertræk

Romkugler med chokoladeovertræk

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Romkugler? Trøfler? Krumseboller? Sputnik? Jo, kært barn har mange navne, som man siger. Uanset, hvad du kalder dem, så smager de her luksus-trøfler mindst lige så godt, som dem du kan købe ved bageren.

        Tip: Hvis du ikke har nogen kagerester, kan du købe færdiglavede kager og bruge dem i stedet for. F.eks. mazarintærte, roulader og sandkage.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 686 kJ / 146 kcal
        • Protein: 5 %
        • Kulhydrat: 42 %
        • Fedt: 53 %
        • Heraf mættet fedt 5,5 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 10

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 10

        Find alle ingredienserne frem.

        • 800 g. kagerester
        • 1 håndfuld makroner
        • 2-2 ½ spsk. kakaopulver
        • 1 spsk. romessens
        • 1 spsk. mandelessens
        • 3 spsk. abrikosmarmelade
        • 200 g. mørk chokolade
        • Evt. kokos eller krymmel
      • Trin 3 af 10

        Kom kagerester og makroner i en skål, og rør dem sammen med en håndmixer.

        • 800 g. kagerester
        • 1 håndfuld makroner
      • Trin 4 af 10

        Tilsæt kakaopulver, romessens, mandelessens og abrikosmarmelade, og bland romkugle-massen sammen.

        • 2-2 ½ spsk. kakaopulver
        • 1 spsk. romessens
        • 1 spsk. mandelessens
        • 3 spsk. abrikosmarmelade
      • Trin 5 af 10

        Smag romkugle-massen til. Hvis den er for tør, kan du tilsætte lidt mere marmelade, og hvis den er for våd, skal der lidt flere kagerester i.

      • Trin 6 af 10

        Tril dejen til romkugler, og stil dem på køl i mindst 1 time.

      • Trin 7 af 10

        Læg bagepapir på en bageplade. Kom krymmel eller kokos i en dyb tallerken.

        • Evt. kokos eller krymmel
      • Trin 8 af 10

        Smelt chokoladen over vandbad: Bræk chokoladen i stykker, og kom den i en stor, ovnfast glasskål. Klik på videoen og se, hvordan du smelter chokolade over vandbad.

        • 200 g. mørk chokolade
      • Trin 9 af 10

        Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen må ikke røre bunden af gryden. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen, og rør undervejs med en dejskraber, til der ikke er flere klumper.

      • Trin 10 af 10

        Dyp en romkugle i chokoladen, så den får et tyndt lag chokolade hele vejen rundt. Hold på den med en strikkepind eller lille gaffel. Tril den i krymmel med det samme, og læg den på bagepapiret. Gentag med alle romkuglerne.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Romkugler? Trøfler? Krumseboller? Sputnik? Jo, kært barn har mange navne, som man siger. Uanset, hvad du kalder dem, så smager de her luksus-trøfler mindst lige så godt, som dem du kan købe ved bageren.

        Tip: Hvis du ikke har nogen kagerester, kan du købe færdiglavede kager og bruge dem i stedet for. F.eks. mazarintærte, roulader og sandkage.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 800 g. kagerester
          • 1 håndfuld makroner
          • 2-2 ½ spsk. kakaopulver
          • 1 spsk. romessens
          • 1 spsk. mandelessens
          • 3 spsk. abrikosmarmelade
          • 200 g. mørk chokolade
          • Evt. kokos eller krymmel

           

          Køkkenredskaber

          • 1 stor skål
          • 1 håndmixer
          • 3 spiseskeer
          • 1 lille gryde
          • 1 glasskål
          • 1 dejskraber
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv     
          • 1 gaffel
          • 1 lille skål
          • 1 dørslag
          • Bagepapir
          • 1 bageplade

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Kom kagerester og makroner i en skål, og rør dem sammen med en håndmixer.
          4. Tilsæt kakaopulver, romessens, mandelessens og abrikosmarmelade, og bland romkugle-massen sammen.
          5. Smag romkugle-massen til. Hvis den er for tør, kan du tilsætte lidt mere marmelade, og hvis den er for våd, skal der lidt flere kagerester i.
          6. Tril dejen til romkugler, og stil dem på køl i mindst 1 time.
          7. Læg bagepapir på en bageplade. Kom krymmel eller kokos i en dyb tallerken.
          8. Smelt chokoladen over vandbad: Bræk chokoladen i stykker, og kom den i en stor, ovnfast glasskål. Klik på videoen og se, hvordan du smelter chokolade over vandbad.
          9. Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen må ikke røre bunden af gryden. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen, og rør undervejs med en dejskraber, til der ikke er flere klumper.
          10. Dyp en romkugle i chokoladen, så den får et tyndt lag chokolade hele vejen rundt. Hold på den med en strikkepind eller lille gaffel. Tril den i krymmel med det samme, og læg den på bagepapiret. Gentag med alle romkuglerne.