Romkugler

Romkugler

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Denne opskrift er rigtig god, hvis du har lidt tør kage eller muffins til overs fra fx en fødseldagsfest. Hvis du ikke synes om rom-smagen, så undlad den. Romkuglerne smager også vildt godt uden.
        Opskriften giver cirka 30 stk.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 241 kJ / 58 kcal
        • Protein: 7 %
        • Kulhydrat: 40 %
        • Fedt: 51 %
        • Heraf mættet fedt: 1,7 g
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 13

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 13

        Mål alle ingredienserne af.

        • 300 g. kage (fx rester af chokoladekage eller roulade)
        • 1 tsk. kakaopulver
        • 2 spsk. hindbærmarmelade
        • 1 spsk. romessens
        • 25 g. nødder (hasselnødder, valnødder eller mandler)
        • Evt. 25 g. chokolade
        • Krymmel eller kokosmel til pynt
      • Trin 3 af 13

        Tag en stor skål, og kom kagen i. Hak kagen lidt fra hinanden med en ske.

        • 300 g. kage (fx rester af chokoladekage eller roulade)
      • Trin 4 af 13

        Tilsæt kakao, hindbærmarmelade og romessens. Start med ganske lidt romessens, du kan altid tilføje mere, hvis du ønsker det.

        • 1 tsk. kakaopulver
        • 2 spsk. hindbærmarmelade
        • 1 spsk. romessens
      • Trin 5 af 13

        Pisk det hele hurtigt sammen med en elpisker.

      • Trin 6 af 13

        Tag et skærebræt, og hak nødderne fint med en brødkniv. Kom dem op i skålen, og bland det sammen.

        • 25 g. nødder (hasselnødder, valnødder eller mandler)
      • Trin 7 af 13

        Hvis du ønsker mere chokoladesmag, kan du smelte lidt chokolade over vandbad, og blande det i romkuglemassen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du smelter chokolade over vandbad.

        • Evt. 25 g. chokolade
      • Trin 8 af 13

        Smag din romkuglemasse til, så den bliver præcis, som du ønsker.

      • Trin 9 af 13

        Stil skålen i køleskabet i minimum 10 minutter.

      • Trin 10 af 13

        Hæld lidt af dit ynglings-krymmel eller kokosmel i en lille skål.

        • Krymmel eller kokosmel til pynt
      • Trin 11 af 13

        Tag en klump romkuglemasse op i hånden med en ske, og tril små kugler mellem hænderne.

      • Trin 12 af 13

        Vend kuglerne en ad gangen i skålen med krymmel eller kokosmel.

      • Trin 13 af 13

        Læg dine færdige romkugler på en tallerken, og stil dem på køl, indtil de skal serveres.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Denne opskrift er rigtig god, hvis du har lidt tør kage eller muffins til overs fra fx en fødseldagsfest. Hvis du ikke synes om rom-smagen, så undlad den. Romkuglerne smager også vildt godt uden.
        Opskriften giver cirka 30 stk.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 300 g. kage (fx rester af chokoladekage eller roulade)
          • 1 tsk. kakaopulver
          • 2 spsk. hindbærmarmelade
          • 1 spsk. romessens
          • 25 g. nødder (hasselnødder, valnødder eller mandler)
          • Evt. 25 g. chokolade
          • Krymmel eller kokosmel til pynt

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 teske
          • 1 spiseske
          • 1 stor skål
          • 1 elpisker
          • 1 skærebræt
          • 1 brødkniv
          • 1 lille skål

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Tag en stor skål, og kom kagen i. Hak kagen lidt fra hinanden med en ske.
          4. Tilsæt kakao, hindbærmarmelade og romessens. Start med ganske lidt romessens, du kan altid tilføje mere, hvis du ønsker det.
          5. Pisk det hele hurtigt sammen med en elpisker.
          6. Tag et skærebræt, og hak nødderne fint med en brødkniv. Kom dem op i skålen, og bland det sammen.
          7. Hvis du ønsker mere chokoladesmag, kan du smelte lidt chokolade over vandbad, og blande det i romkuglemassen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du smelter chokolade over vandbad.
          8. Smag din romkuglemasse til, så den bliver præcis, som du ønsker.
          9. Stil skålen i køleskabet i minimum 10 minutter.
          10. Hæld lidt af dit ynglings-krymmel eller kokosmel i en lille skål.
          11. Tag en klump romkuglemasse op i hånden med en ske, og tril små kugler mellem hænderne.
          12. Vend kuglerne en ad gangen i skålen med krymmel eller kokosmel.
          13. Læg dine færdige romkugler på en tallerken, og stil dem på køl, indtil de skal serveres.