Romkugler

Romkugler

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Denne opskrift er rigtig god, hvis du har lidt tør kage eller muffins til overs fra fx en fødseldagsfest. Hvis du ikke synes om rom-smagen, så undlad den. Romkuglerne smager også vildt godt uden.

        Opskriften giver cirka 30 stk.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 241 kJ / 58 kcal
        • Protein: 7 %
        • Kulhydrat: 40 %
        • Fedt: 51 %
        • Heraf mættet fedt: 1,7 g
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 12

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 12

        Find alle ingredienserne frem.

        • 300 g. kage (fx rester af chokoladekage eller roulade)
        • 1 tsk. kakaopulver
        • 2 spsk. hindbærmarmelade
        • 1 spsk. romessens
        • 25 g. nødder (hasselnødder, valnødder eller mandler)
        • Evt. 25 g. chokolade
        • Krymmel eller kokosmel til pynt
      • Trin 3 af 12

        Kom kageresterne i en stor skål. Hak kagen lidt fra hinanden med en ske.

        • 300 g. kage (fx rester af chokoladekage eller roulade)
      • Trin 4 af 12

        Tilsæt kakao, hindbærmarmelade og romessens. Start med ganske lidt romessens, du kan altid tilføje mere, hvis du ønsker det.

        • 1 tsk. kakaopulver
        • 2 spsk. hindbærmarmelade
        • 1 spsk. romessens
      • Trin 5 af 12

        Pisk det hele hurtigt sammen med en elpisker.

      • Trin 6 af 12

        Hak nødderne fint. Kom dem op i skålen og bland det sammen. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder.

        • 25 g. nødder (hasselnødder, valnødder eller mandler)
      • Trin 7 af 12

        Hvis du ønsker mere chokoladesmag, kan du smelte lidt chokolade over vandbad og blande det i romkuglemassen. Klik på videoen og se, hvordan du smelter chokolade over vandbad.

        • Evt. 25 g. chokolade
      • Trin 8 af 12

        Smag din romkuglemasse til, så den bliver præcis, som du ønsker.

      • Trin 9 af 12

        Stil skålen i køleskabet i minimum 10 minutter.

      • Trin 10 af 12

        Hæld lidt af dit ynglings-krymmel eller kokosmel i en lille skål.

        • Krymmel eller kokosmel til pynt
      • Trin 11 af 12

        Tril romkuglemassen til kugler mellem hænderne.

      • Trin 12 af 12

        Vend kuglerne rundt i krymmel eller kokosmel. Opbevar dine romkugler på køl.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Denne opskrift er rigtig god, hvis du har lidt tør kage eller muffins til overs fra fx en fødseldagsfest. Hvis du ikke synes om rom-smagen, så undlad den. Romkuglerne smager også vildt godt uden.

        Opskriften giver cirka 30 stk.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 300 g. kage (fx rester af chokoladekage eller roulade)
          • 1 tsk. kakaopulver
          • 2 spsk. hindbærmarmelade
          • 1 spsk. romessens
          • 25 g. nødder (hasselnødder, valnødder eller mandler)
          • Evt. 25 g. chokolade
          • Krymmel eller kokosmel til pynt

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 teske
          • 1 spiseske
          • 1 stor skål
          • 1 elpisker
          • 1 skærebræt
          • 1 brødkniv
          • 1 lille skål

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Kom kageresterne i en stor skål. Hak kagen lidt fra hinanden med en ske.
          4. Tilsæt kakao, hindbærmarmelade og romessens. Start med ganske lidt romessens, du kan altid tilføje mere, hvis du ønsker det.
          5. Pisk det hele hurtigt sammen med en elpisker.
          6. Hak nødderne fint. Kom dem op i skålen og bland det sammen. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder.
          7. Hvis du ønsker mere chokoladesmag, kan du smelte lidt chokolade over vandbad og blande det i romkuglemassen. Klik på videoen og se, hvordan du smelter chokolade over vandbad.
          8. Smag din romkuglemasse til, så den bliver præcis, som du ønsker.
          9. Stil skålen i køleskabet i minimum 10 minutter.
          10. Hæld lidt af dit ynglings-krymmel eller kokosmel i en lille skål.
          11. Tril romkuglemassen til kugler mellem hænderne.
          12. Vend kuglerne rundt i krymmel eller kokosmel. Opbevar dine romkugler på køl.