Røsti med rodfrugter

Røsti med rodfrugter

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Som tilbehør til aftensmaden eller som snack! Røsti af kartofler og rodfrugter er et hit, smager skønt og er dejligt mættende. Server dem eventuelt med smeltet ost ovenpå, og med en lækker dip til - det er lækkert!

        Tip: Det er lettere at få dine røsti til at hænge sammen hvis du kommer et æg i dejen. Du kan også tilsætte krydderier, for at give dem en krydret smag.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 743 kJ / 177 kcal
        • Protein: 10 %
        • Kulhydrat: 70 %
        • Fedt: 20 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 17

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 17

        Mål alle ingredienserne af.

        • 220 g. kartofler (ca. 7 stk.)
        • 130 g. pastinak eller persillerod
        • 130 g. rødbede
        • ¼- ½ rød frisk chili
        • ½ tsk. salt
        • 2-3 spsk. olie
      • Trin 3 af 17

        Skræl kartoflerne og skyl dem i en balje med koldt vand.

      • Trin 4 af 17

        Skræl pastinak eller persillerod. Skær enderne af.

      • Trin 5 af 17

        Skræl rødbederne og skær enderne af.

      • Trin 6 af 17

        Skyl alle grøntsagerne i en balje med rent, koldt vand.

      • Trin 7 af 17

        Riv kartoflerne og rodfrugterne groft på et rivejern.

      • Trin 8 af 17

        Put de revne kartofler og rodfrugter i en skål.

      • Trin 9 af 17

        Skyl chilien, og skær den over på langs. Fjern forsigtigt kernerne med en lille kniv. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili.

        • ¼-½ rød frisk chili
      • Trin 10 af 17

        Hak chilien fint.

      • Trin 11 af 17

        Put chilien i skålen med de revne kartofler og rodfrugter, og rør det sammen. Tip: Her kan du tilsætte ét æg, for at få dine røsti til at hænge bedre sammen.

      • Trin 12 af 17

        Tilsæt salt, og rør rundt.

        • ½ tsk. salt
      • Trin 13 af 17

        Hæld olie på en stegepande og varm op til middel varme.

        • 2-3 spsk. olie
      • Trin 14 af 17

        Form 4-8 røsti og læg dem på stegepanden. Tryk dem flade med en paletkniv.

      • Trin 15 af 17

        Steg dine røsti i 7-8 minutter på den ene side. Hold øje med at de ikke bliver brændte!

      • Trin 16 af 17

        Vend dem og steg dem 7-8 minutter på den anden side. Hold øje med dem!

      • Trin 17 af 17

        Læg de færdige røsti på en tallerken. Tip: Du kan lægge et stykke staniol over tallerkenen, så holder de sig varme til servering. Server eventuelt med ingefærdressing. Velbekomme.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Som tilbehør til aftensmaden eller som snack! Røsti af kartofler og rodfrugter er et hit, smager skønt og er dejligt mættende. Server dem eventuelt med smeltet ost ovenpå, og med en lækker dip til - det er lækkert!

        Tip: Det er lettere at få dine røsti til at hænge sammen hvis du kommer et æg i dejen. Du kan også tilsætte krydderier, for at give dem en krydret smag.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 220 g. kartofler (ca. 7 stk.)
          • 130 g. pastinak eller persillerod
          • 130 g. rødbede
          • ¼-½ rød frisk chili
          • ½ tsk. salt
          • 2-3 spsk. olie

           

          Køkkenredskaber

          • 1 kartoffelskræller
          • 1 balje
          • 1 rivejern
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 røreskål
          • 1 røreske
          • 1 stegepande
          • 1 paletkniv

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Skræl kartoflerne og skyl dem i en balje med koldt vand.
          4. Skræl pastinak eller persillerod. Skær enderne af.
          5. Skræl rødbederne og skær enderne af.
          6. Skyl alle grøntsagerne i en balje med rent, koldt vand.
          7. Riv kartoflerne og rodfrugterne groft på et rivejern.
          8. Put de revne kartofler og rodfrugter i en skål.
          9. Skyl chilien, og skær den over på langs. Fjern forsigtigt kernerne med en lille kniv. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili.
          10. Hak chilien fint.
          11. Put chilien i skålen med de revne kartofler og rodfrugter, og rør det sammen. Tip: Her kan du tilsætte ét æg, for at få dine røsti til at hænge bedre sammen.
          12. Tilsæt salt, og rør rundt.
          13. Hæld olie på en stegepande og varm op til middel varme.
          14. Form 4-8 røsti og læg dem på stegepanden. Tryk dem flade med en paletkniv.
          15. Steg dine røsti i 7-8 minutter på den ene side. Hold øje med at de ikke bliver brændte!
          16. Vend dem og steg dem 7-8 minutter på den anden side. Hold øje med dem!
          17. Læg de færdige røsti på en tallerken. Tip: Du kan lægge et stykke staniol over tallerkenen, så holder de sig varme til servering. Server eventuelt med ingefærdressing. Velbekomme.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Som tilbehør til aftensmaden eller som snack! Røsti af kartofler og rodfrugter er et hit, smager skønt og er dejligt mættende. Server dem eventuelt med smeltet ost ovenpå, og med en lækker dip til - det er lækkert!

            Tip: Det er lettere at få dine røsti til at hænge sammen hvis du kommer et æg i dejen. Du kan også tilsætte krydderier, for at give dem en krydret smag.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 743 kJ / 177 kcal
            • Protein: 10 %
            • Kulhydrat: 70 %
            • Fedt: 20 %
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 17

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 17

            Mål alle ingredienserne af.

            • Ca. 440 g. kartofler (ca. 7 stk.) 
            • 260 g. pastinak eller persillerod
            • 260 g. rødbede
            • ½-1 rød frisk chili
            • 1 tsk. salt
            • 5-6 spsk. olie
          • Trin 3 af 17

            Skræl kartoflerne og skyl dem i en balje med koldt vand.

          • Trin 4 af 17

            Skræl pastinak eller persillerod. Skær enderne af.

          • Trin 5 af 17

            Skræl rødbederne og skær enderne af.

          • Trin 6 af 17

            Skyl alle grøntsagerne i en balje med rent, koldt vand.

          • Trin 7 af 17

            Riv kartoflerne og rodfrugterne groft på et rivejern.

          • Trin 8 af 17

            Put de revne kartofler og rodfrugter i en skål.

          • Trin 9 af 17

            Skyl chilien, og skær den over på langs. Fjern forsigtigt kernerne med en lille kniv. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili.

            • ½-1 rød frisk chili
          • Trin 10 af 17

            Hak chilien fint.

          • Trin 11 af 17

            Put chilien i skålen med de revne kartofler og rodfrugter, og rør det sammen. Tip: Her kan du tilsætte ét æg, for at få dine røsti til at hænge bedre sammen.

          • Trin 12 af 17

            Tilsæt salt, og rør rundt.

            • 1 tsk. salt
          • Trin 13 af 17

            Hæld olie på en stegepande og varm op til middel varme.

            • 5-6 spsk. olie
          • Trin 14 af 17

            Form 8-16 røsti og læg dem på stegepanden. Tryk dem flade med en paletkniv.

          • Trin 15 af 17

            Steg dine røsti i 7-8 minutter på den ene side. Hold øje med at de ikke bliver brændte!

          • Trin 16 af 17

            Vend dem og steg dem 7-8 minutter på den anden side. Hold øje med dem!

          • Trin 17 af 17

            Læg de færdige røsti på en tallerken. Tip: Du kan lægge et stykke staniol over tallerkenen, så holder de sig varme til servering. Server eventuelt med ingefærdressing. Velbekomme.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Som tilbehør til aftensmaden eller som snack! Røsti af kartofler og rodfrugter er et hit, smager skønt og er dejligt mættende. Server dem eventuelt med smeltet ost ovenpå, og med en lækker dip til - det er lækkert!

            Tip: Det er lettere at få dine røsti til at hænge sammen hvis du kommer et æg i dejen. Du kan også tilsætte krydderier, for at give dem en krydret smag.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 440 g. kartofler (ca. 7 stk.)
              • 260 g. pastinak eller persillerod
              • 260 g. rødbede
              • ½-1 rød frisk chili
              • 1 tsk. salt
              • 5-6 spsk. olie

               

              Køkkenredskaber

              • 1 kartoffelskræller
              • 1 balje
              • 1 rivejern
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 skærebræt
              • 1 røreskål
              • 1 røreske
              • 1 stegepande
              • 1 paletkniv

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Skræl kartoflerne og skyl dem i en balje med koldt vand.
              4. Skræl pastinak eller persillerod. Skær enderne af.
              5. Skræl rødbederne og skær enderne af.
              6. Skyl alle grøntsagerne i en balje med rent, koldt vand.
              7. Riv kartoflerne og rodfrugterne groft på et rivejern.
              8. Put de revne kartofler og rodfrugter i en skål.
              9. Skyl chilien, og skær den over på langs. Fjern forsigtigt kernerne med en lille kniv. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili.
              10. Hak chilien fint.
              11. Put chilien i skålen med de revne kartofler og rodfrugter, og rør det sammen. Tip: Her kan du tilsætte ét æg, for at få dine røsti til at hænge bedre sammen.
              12. Tilsæt salt, og rør rundt.
              13. Hæld olie på en stegepande og varm op til middel varme.
              14. Form 8-16 røsti og læg dem på stegepanden. Tryk dem flade med en paletkniv.
              15. Steg dine røsti i 7-8 minutter på den ene side. Hold øje med at de ikke bliver brændte!
              16. Vend dem og steg dem 7-8 minutter på den anden side. Hold øje med dem!
              17. Læg de færdige røsti på en tallerken. Tip: Du kan lægge et stykke staniol over tallerkenen, så holder de sig varme til servering. Server eventuelt med ingefærdressing. Velbekomme.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Som tilbehør til aftensmaden eller som snack! Røsti af kartofler og rodfrugter er et hit, smager skønt og er dejligt mættende. Server dem eventuelt med smeltet ost ovenpå, og med en lækker dip til - det er lækkert!

                Tip: Det er lettere at få dine røsti til at hænge sammen hvis du kommer et æg i dejen. Du kan også tilsætte krydderier, for at give dem en krydret smag.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 743 kJ / 177 kcal
                • Protein: 10 %
                • Kulhydrat: 70 %
                • Fedt: 20 %
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 17

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 17

                Mål alle ingredienserne af.

                • 660 g. kartofler (ca. 7 stk.)
                • 390 g. pastinak eller persillerod
                • 390 g. rødbede
                • 1 rød frisk chili
                • 1 ½ tsk. salt
                • 8-9 spsk. olie
              • Trin 3 af 17

                Skræl kartoflerne og skyl dem i en balje med koldt vand.

              • Trin 4 af 17

                Skræl pastinak eller persillerod. Skær enderne af.

              • Trin 5 af 17

                Skræl rødbederne og skær enderne af.

              • Trin 6 af 17

                Skyl alle grøntsagerne i en balje med rent, koldt vand.

              • Trin 7 af 17

                Riv kartoflerne og rodfrugterne groft på et rivejern.

              • Trin 8 af 17

                Put de revne kartofler og rodfrugter i en skål.

              • Trin 9 af 17

                Skyl chilien, og skær den over på langs. Fjern forsigtigt kernerne med en lille kniv. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili.

                • 1 rød frisk chili
              • Trin 10 af 17

                Hak chilien fint.

              • Trin 11 af 17

                Put chilien i skålen med de revne kartofler og rodfrugter, og rør det sammen. Tip: Her kan du tilsætte ét æg, for at få dine røsti til at hænge bedre sammen.

              • Trin 12 af 17

                Tilsæt salt, og rør rundt.

                • 1 ½ tsk. salt
              • Trin 13 af 17

                Hæld olie på en stegepande og varm op til middel varme.

                • 8-9 spsk. olie
              • Trin 14 af 17

                Form 12-18 røsti og læg dem på stegepanden. Tryk dem flade med en paletkniv.

              • Trin 15 af 17

                Steg dine røsti i 7-8 minutter på den ene side. Hold øje med at de ikke bliver brændte!

              • Trin 16 af 17

                Vend dem og steg dem 7-8 minutter på den anden side. Hold øje med dem!

              • Trin 17 af 17

                Læg de færdige røsti på en tallerken. Tip: Du kan lægge et stykke staniol over tallerkenen, så holder de sig varme til servering. Server eventuelt med ingefærdressing. Velbekomme.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Som tilbehør til aftensmaden eller som snack! Røsti af kartofler og rodfrugter er et hit, smager skønt og er dejligt mættende. Server dem eventuelt med smeltet ost ovenpå, og med en lækker dip til - det er lækkert!

                Tip: Det er lettere at få dine røsti til at hænge sammen hvis du kommer et æg i dejen. Du kan også tilsætte krydderier, for at give dem en krydret smag.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 660 g. kartofler (ca. 7 stk.)
                  • 390 g. pastinak eller persillerod
                  • 390 g. rødbede
                  • 1 rød frisk chili
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 8-9 spsk. olie

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 balje
                  • 1 rivejern
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 skærebræt
                  • 1 røreskål
                  • 1 røreske
                  • 1 stegepande
                  • 1 paletkniv

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Skræl kartoflerne og skyl dem i en balje med koldt vand.
                  4. Skræl pastinak eller persillerod. Skær enderne af.
                  5. Skræl rødbederne og skær enderne af.
                  6. Skyl alle grøntsagerne i en balje med rent, koldt vand.
                  7. Riv kartoflerne og rodfrugterne groft på et rivejern.
                  8. Put de revne kartofler og rodfrugter i en skål.
                  9. Skyl chilien, og skær den over på langs. Fjern forsigtigt kernerne med en lille kniv. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili.
                  10. Hak chilien fint.
                  11. Put chilien i skålen med de revne kartofler og rodfrugter, og rør det sammen. Tip: Her kan du tilsætte ét æg, for at få dine røsti til at hænge bedre sammen.
                  12. Tilsæt salt, og rør rundt.
                  13. Hæld olie på en stegepande og varm op til middel varme.
                  14. Form 12-18 røsti og læg dem på stegepanden. Tryk dem flade med en paletkniv.
                  15. Steg dine røsti i 7-8 minutter på den ene side. Hold øje med at de ikke bliver brændte!
                  16. Vend dem og steg dem 7-8 minutter på den anden side. Hold øje med dem!
                  17. Læg de færdige røsti på en tallerken. Tip: Du kan lægge et stykke staniol over tallerkenen, så holder de sig varme til servering. Server eventuelt med ingefærdressing. Velbekomme.