1. Hjem >
  2. Leksikon >
  3. Fisk, skaldyr og bløddyr >
  4. Fisk >
  5. Rødspætte (filet)

Rødspætte (filet)

Rødspætte-filet er en fiskefilet af rødspætte. Rødspættefileter er flade, og kødet er lyst. Du kan købe rødspættefileter med eller uden ben, og de kan være friske eller frosne. Du kan bruge fileter af skrubbe i stedet for rødspætte. Brug for eksempel rødspættefilet til at lave panerede rødspætter eller i gulerodssuppe med fisk. Find opskrifterne her på gocook.dk. 

Holdbarhed

6 måneder i fryseren

1 dag i køleskabet

Opbevaring

Opbevar rødspættefilet i køleskabet eller i fryseren. Brug fersk fisk samme dag som du har købt den. I fryseren kan rødspættefilet holde sig i op til 6 måneder. Når du skal tø frossen fisk op, skal du gøre det i køleskabet. 

Retter med rødspætte (filet)

Stegt fisk i pitabrød

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Fiskepakker med persillecreme

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 93 min

Fiske-skinkeruller

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 63 min

Stjerneskud

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min