Røddernes suppe

Røddernes suppe

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Gulerødder, persillerødder og kartofler er grund-ingredienserne i suppen. Når de blendes, får du en cremet suppe, som er yderst velkommen på kolde, regnfulde dage.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1149 kJ / 274 kcal
        • Protein: 13 %
        • Kulhydrat: 72 %
        • Fedt: 15 %
    • Film

        • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

          Se filmen, hvor Gorm laver røddernes suppe. 

          Energi-indhold pr. portion
          • Energi: 1149 kJ / 274 kcal
          • Protein: 13 %
          • Kulhydrat: 72 %
          • Fedt: 15 %
      • Sådan gør du

        • Trin 1 af 15

          Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

        • Trin 2 af 15

          Find alle ingredienserne frem.

          Til suppe:

          • ½ løg
          • 1 fed hvidløg
          • 1 gulerod
          • 125 g. knoldselleri
          • ½ persillerod
          • 1-2 kartofler
          • ½ porre
          • 5 g. smør
          • 1 laurbærblad
          • ½ l vand
          • 1 hønsebouillon-terning
          • 1 knivspids salt
          • 1 knivspids peber

          Til pynt:

          • Rugbrødscroutoner (se opskriften)
          • ½ håndfuld porretop
        • Trin 3 af 15

          Pil, og hak løg og hvidløg. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

          • ½ løg
          • 1 fed hvidløg
        • Trin 4 af 15

          Vask, og skræl gulerødder, selleri, persillerod og kartofler. Skær dem i terninger. Klik på videoen og se, hvordan du skræller og skærer selleri.

          • 1 gulerod
          • 125 g. knoldselleri
          • ½ persillerod
          • 1-2 kartofler
        • Trin 5 af 15

          Skyl, og rens porren. Skær et langt snit tværs ned gennem porren. Skyl porren godt i koldt vand. Gem den grønne porre-top til pynt. Klik på videoen og se, hvordan du skyller porre.

          • ½ porre
        • Trin 6 af 15

          Skær den hvide del af porren i ringe.

        • Trin 7 af 15

          Smelt smørret i en stor gryde.

          • 5 g. smør
        • Trin 8 af 15

          Kom løg, hvidløg, gulerødder, selleri, persillerod, kartofler og porre i gryden. Steg i 5 minutter, mens du rører rundt.

        • Trin 9 af 15

          Kom laurbærblad, vand og hønsebouillon-terning i gryden, og rør.

          • 1 laurbærblad
          • ½ l vand
          • 1 hønsebouillon-terning
        • Trin 10 af 15

          Læg låg på gryden, og kog suppen i 20 minutter til grøntsagerne er møre. Mærk med en lille spids kniv. Grøntsagerne skal slippe kniven.

        • Trin 11 af 15

          Tag laurbærbladet op af suppen med en ske.

        • Trin 12 af 15

          Stil gryden ned i køkkenvasken.

        • Trin 13 af 15

          Kom en stavblender ned i gryden. Blend suppen til der ikke er flere klumper. Klik på videoen og se, hvordan du blender suppe.

        • Trin 14 af 15

          Smag suppen til med salt og peber.

          • 1 knvispids salt
          • 1 knivspids peber
        • Trin 15 af 15

          Til pynt: tag de grove blade af porre-toppen. Skyl porre-toppen godt, og skær den i MEGET tynde strimler. Servér suppen drysset med porre-toppe og croutoner.

           

           

      • Oversigt

        • Print

          Beskrivelse

          Gulerødder, persillerødder og kartofler er grund-ingredienserne i suppen. Når de blendes, får du en cremet suppe, som er yderst velkommen på kolde, regnfulde dage.

          Du skal bruge

            Ingredienser

            Til suppe:

            • ½ løg
            • 1 fed hvidløg
            • 1 gulerod
            • 125 g. knoldselleri
            • ½ persillerod
            • 1-2 kartofler
            • ½ porre
            • 5 g. smør
            • 1 laurbærblad
            • ½ l vand
            • 1 hønsebouillon-terning
            • 1 knivspids salt
            • 1 knivspids peber

            Til pynt:

             

            Køkkenredskaber

            • 1 måleske
            • 1 grydeske
            • 1 stor skarp kniv
            • 1 skærebræt
            • 1 mellem skål
            • 1 mellem gryde med låg
            • 1 blender/foodprocessor
            • 1 målebæger
            • 1 køkkenvægt
            • 1 kartoffelskræller

            Sådan gør du

            1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
            2. Find alle ingredienserne frem.
            3. Pil, og hak løg og hvidløg. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
            4. Vask, og skræl gulerødder, selleri, persillerod og kartofler. Skær dem i terninger. Klik på videoen og se, hvordan du skræller og skærer selleri.
            5. Skyl, og rens porren. Skær et langt snit tværs ned gennem porren. Skyl porren godt i koldt vand. Gem den grønne porre-top til pynt. Klik på videoen og se, hvordan du skyller porre.
            6. Skær den hvide del af porren i ringe.
            7. Smelt smørret i en stor gryde.
            8. Kom løg, hvidløg, gulerødder, selleri, persillerod, kartofler og porre i gryden. Steg i 5 minutter, mens du rører rundt.
            9. Kom laurbærblad, vand og hønsebouillon-terning i gryden, og rør.
            10. Læg låg på gryden, og kog suppen i 20 minutter til grøntsagerne er møre. Mærk med en lille spids kniv. Grøntsagerne skal slippe kniven.
            11. Tag laurbærbladet op af suppen med en ske.
            12. Stil gryden ned i køkkenvasken.
            13. Kom en stavblender ned i gryden. Blend suppen til der ikke er flere klumper. Klik på videoen og se, hvordan du blender suppe.
            14. Smag suppen til med salt og peber.
            15. Til pynt: tag de grove blade af porre-toppen. Skyl porre-toppen godt, og skær den i MEGET tynde strimler. Servér suppen drysset med porre-toppe og croutoner.
        • Beskrivelse

            • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

              Gulerødder, persillerødder og kartofler er grund-ingredienserne i suppen. Når de blendes, får du en cremet suppe, som er yderst velkommen på kolde, regnfulde dage.

              Energi-indhold pr. portion
              • Energi: 1149 kJ / 274 kcal
              • Protein: 13 %
              • Kulhydrat: 72 %
              • Fedt: 15 %
          • Film

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Se filmen, hvor Gorm laver røddernes suppe. 

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1149 kJ / 274 kcal
                • Protein: 13 %
                • Kulhydrat: 72 %
                • Fedt: 15 %
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 15

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 15

                Find alle ingredienserne frem.

                Til suppe:

                • 1 løg
                • 1 fed hvidløg
                • 2 gulerødder
                • 250 g. knoldselleri
                • 1 persillerod
                • 2-3 kartofler
                • 1 porre
                • 10 g. smør
                • 1 laurbærblad
                • 1 l vand
                • 2 stk. hønsebouillon-terninger
                • ¼ tsk. salt
                • 1 knivspids peber

                Til pynt:

              • Trin 3 af 15

                Pil, og hak løg og hvidløg. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 1 løg
                • 1 fed hvidløg
              • Trin 4 af 15

                Vask, og skræl gulerødder, selleri, persillerod og kartofler. Skær dem i terninger. Klik på videoen og se, hvordan du skræller og skærer selleri.

                • 2 gulerødder
                • 250 g. knoldselleri
                • 1 persillerod
                • 2-3 kartofler
              • Trin 5 af 15

                Skyl, og rens porren. Skær et langt snit tværs ned gennem porren. Skyl porren godt i koldt vand. Gem den grønne porre-top til pynt. Klik på videoen og se, hvordan du skyller porre.

                • 1 porre
              • Trin 6 af 15

                Skær den hvide del af porren i ringe.

              • Trin 7 af 15

                Smelt smørret i en stor gryde.

                • 10 g. smør
              • Trin 8 af 15

                Kom løg, hvidløg, gulerødder, selleri, persillerod, kartofler og porre i gryden. Steg i 5 minutter, mens du rører rundt.

              • Trin 9 af 15

                Kom laurbærblad, vand og hønsebouillon-terninger i gryden, og rør.

                • 1 laurbærblad
                • 1 l vand
                • 2 stk. hønsebouillon-terninger
              • Trin 10 af 15

                Læg låg på gryden, og kog suppen i 20 minutter til grøntsagerne er møre. Mærk med en lille spids kniv. Grøntsagerne skal slippe kniven.

              • Trin 11 af 15

                Tag laurbærbladet op af suppen med en ske.

              • Trin 12 af 15

                Stil gryden ned i køkkenvasken.

              • Trin 13 af 15

                Kom en stavblender ned i gryden. Blend suppen, til der ikke er flere klumper. Klik på videoen og se, hvordan du blender suppe.

              • Trin 14 af 15

                Smag suppen til med salt og peber.

                • ¼ tsk. salt
                • 1 knivspids peber
              • Trin 15 af 15

                Til pynt: Tag de grove blade af porre-toppen. Skyl porre-toppen godt, og skær den i MEGET tynde strimler. Servér suppen drysset med porre-toppe og croutoner.

                 

                 

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Gulerødder, persillerødder og kartofler er grund-ingredienserne i suppen. Når de blendes, får du en cremet suppe, som er yderst velkommen på kolde, regnfulde dage.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Til suppe:

                  • 1 løg
                  • 1 fed hvidløg
                  • 2 gulerødder
                  • 250 g. knoldselleri
                  • 1 persillerod
                  • 2-3 kartofler
                  • 1 porre
                  • 10 g. smør
                  • 1 laurbærblad
                  • 1 l vand
                  • 2 stk. hønsebouillon-terninger
                  • ¼ tsk. salt
                  • 1 knivspids peber

                  Til pynt:

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 måleske
                  • 1 grydeske
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 skærebræt
                  • 1 mellem skål
                  • 1 mellem gryde med låg
                  • 1 blender/foodprocessor
                  • 1 målebæger
                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 kartoffelskræller

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Pil, og hak løg og hvidløg. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
                  4. Vask, og skræl gulerødder, selleri, persillerod og kartofler. Skær dem i terninger. Klik på videoen og se, hvordan du skræller og skærer selleri.
                  5. Skyl, og rens porren. Skær et langt snit tværs ned gennem porren. Skyl porren godt i koldt vand. Gem den grønne porre-top til pynt. Klik på videoen og se, hvordan du skyller porre.
                  6. Skær den hvide del af porren i ringe.
                  7. Smelt smørret i en stor gryde.
                  8. Kom løg, hvidløg, gulerødder, selleri, persillerod, kartofler og porre i gryden. Steg i 5 minutter, mens du rører rundt.
                  9. Kom laurbærblad, vand og hønsebouillon-terninger i gryden, og rør.
                  10. Læg låg på gryden, og kog suppen i 20 minutter til grøntsagerne er møre. Mærk med en lille spids kniv. Grøntsagerne skal slippe kniven.
                  11. Tag laurbærbladet op af suppen med en ske.
                  12. Stil gryden ned i køkkenvasken.
                  13. Kom en stavblender ned i gryden. Blend suppen, til der ikke er flere klumper. Klik på videoen og se, hvordan du blender suppe.
                  14. Smag suppen til med salt og peber.
                  15. Til pynt: Tag de grove blade af porre-toppen. Skyl porre-toppen godt, og skær den i MEGET tynde strimler. Servér suppen drysset med porre-toppe og croutoner.
              • Beskrivelse

                  • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                    Gulerødder, persillerødder og kartofler er grund-ingredienserne i suppen. Når de blendes, får du en cremet suppe, som er yderst velkommen på kolde, regnfulde dage.

                    Energi-indhold pr. portion
                    • Energi: 1149 kJ / 274 kcal
                    • Protein: 13 %
                    • Kulhydrat: 72 %
                    • Fedt: 15 %
                • Film

                    • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                      Se filmen, hvor Gorm laver røddernes suppe. 

                      Energi-indhold pr. portion
                      • Energi: 1149 kJ / 274 kcal
                      • Protein: 13 %
                      • Kulhydrat: 72 %
                      • Fedt: 15 %
                  • Sådan gør du

                    • Trin 1 af 15

                      Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

                    • Trin 2 af 15

                      Find alle ingredienserne frem.

                      Til suppe:

                      • 1 ½ løg
                      • 1 ½ fed hvidløg
                      • 3 gulerødder
                      • 375 g. knoldselleri
                      • 1 ½ persillerod
                      • 3-4 kartofler
                      • 1 ½ porre
                      • 15 g. smør
                      • 2 laurbærblade
                      • 1 ½ l vand
                      • 3 hønsebouillon-terninger
                      • ½ tsk. salt
                      • 1 ½ knvispids peber

                      Til pynt:

                    • Trin 3 af 15

                      Pil, og hak løg og hvidløg. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

                      • 1½ løg
                      • 2 fed hvidløg
                    • Trin 4 af 15

                      Vask, og skræl gulerødder, selleri, persillerod og kartofler. Skær dem i terninger. Klik på videoen og se, hvordan du skræller og skærer selleri.

                      • 3 gulerødder
                      • 375 g. knoldselleri
                      • 1 ½ persillerod
                      • 3-4 kartofler
                    • Trin 5 af 15

                      Skyl, og rens porren. Skær et langt snit tværs ned gennem porren. Skyl porren godt i koldt vand. Gem den grønne porre-top til pynt. Klik på videoen og se, hvordan du skyller porre.

                      • 1½ porre
                    • Trin 6 af 15

                      Skær den hvide del af porren i ringe.

                    • Trin 7 af 15

                      Smelt smørret i en stor gryde.

                      • 15 g. smør
                    • Trin 8 af 15

                      Kom løg, hvidløg, gulerødder, selleri, persillerod, kartofler og porre i gryden. Steg i 5 minutter, mens du rører rundt.

                    • Trin 9 af 15

                      Kom laurbærblade, vand og hønsebouillon-terninger i gryden, og rør.

                      • 2 laurbærblade
                      • 1 ½ l vand
                      • 3 stk. hønsebouillon-terninger
                    • Trin 10 af 15

                      Læg låg på gryden, og kog suppen i 20 minutter til grøntsagerne er møre. Mærk med en lille spids kniv. Grøntsagerne skal slippe kniven.

                    • Trin 11 af 15

                      Tag laurbærbladet op af suppen med en ske.

                    • Trin 12 af 15

                      Stil gryden ned i køkkenvasken.

                    • Trin 13 af 15

                      Kom en stavblender ned i gryden. Blend suppen, til der ikke er flere klumper. Klik på videoen og se, hvordan du blender suppe.

                    • Trin 14 af 15

                      Smag suppen til med salt og peber.

                      • ½ tsk. salt
                      • 1 ½ knivspids peber
                    • Trin 15 af 15

                      Til pynt: Tag de grove blade af porre-toppen. Skyl porre-toppen godt, og skær den i MEGET tynde strimler. Servér suppen drysset med porre-toppe og croutoner.

                      • 1½ håndfuld porretoppe
                  • Oversigt

                    • Print

                      Beskrivelse

                      Gulerødder, persillerødder og kartofler er grund-ingredienserne i suppen. Når de blendes, får du en cremet suppe, som er yderst velkommen på kolde, regnfulde dage.

                      Du skal bruge

                        Ingredienser

                        Til suppe:

                        • 1 ½ løg
                        • 1 ½ fed hvidløg
                        • 3 gulerødder
                        • 375 g. knoldselleri
                        • 1 ½ persillerod
                        • 3-4 kartofler
                        • 1 ½ porre
                        • 15 g. smør
                        • 2 laurbærblade
                        • 1 ½ l vand
                        • 3 hønsebouillon-terninger
                        • ½ tsk. salt
                        • 1 ½ knvispids peber

                        Til pynt:

                         

                        Køkkenredskaber

                        • 1 måleske
                        • 1 grydeske
                        • 1 stor skarp kniv
                        • 1 skærebræt
                        • 1 mellem skål
                        • 1 mellem gryde med låg
                        • 1 blender/foodprocessor
                        • 1 målebæger
                        • 1 køkkenvægt
                        • 1 kartoffelskræller

                        Sådan gør du

                        1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                        2. Find alle ingredienserne frem.
                        3. Pil, og hak løg og hvidløg. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
                        4. Vask, og skræl gulerødder, selleri, persillerod og kartofler. Skær dem i terninger. Klik på videoen og se, hvordan du skræller og skærer selleri.
                        5. Skyl, og rens porren. Skær et langt snit tværs ned gennem porren. Skyl porren godt i koldt vand. Gem den grønne porre-top til pynt. Klik på videoen og se, hvordan du skyller porre.
                        6. Skær den hvide del af porren i ringe.
                        7. Smelt smørret i en stor gryde.
                        8. Kom løg, hvidløg, gulerødder, selleri, persillerod, kartofler og porre i gryden. Steg i 5 minutter, mens du rører rundt.
                        9. Kom laurbærblade, vand og hønsebouillon-terninger i gryden, og rør.
                        10. Læg låg på gryden, og kog suppen i 20 minutter til grøntsagerne er møre. Mærk med en lille spids kniv. Grøntsagerne skal slippe kniven.
                        11. Tag laurbærbladet op af suppen med en ske.
                        12. Stil gryden ned i køkkenvasken.
                        13. Kom en stavblender ned i gryden. Blend suppen, til der ikke er flere klumper. Klik på videoen og se, hvordan du blender suppe.
                        14. Smag suppen til med salt og peber.
                        15. Til pynt: Tag de grove blade af porre-toppen. Skyl porre-toppen godt, og skær den i MEGET tynde strimler. Servér suppen drysset med porre-toppe og croutoner.