Røddernes suppe

Røddernes suppe

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Gulerødder, persillerødder og kartofler er grund-ingredienserne i suppen. Når de blendes, får du en cremet suppe, som er yderst velkommen på kolde, regnfulde dage.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1149 kJ / 274 kcal
        • Protein: 13 %
        • Kulhydrat: 72 %
        • Fedt: 15 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 18

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 18

        Mål alle ingredienserne af.

        Til suppe:

        • ½ løg
        • 1 fed hvidløg
        • 1 gulerod
        • 125 g. selleri
        • ½ persillerod
        • 1-2 kartofler
        • ½ porre
        • 5 g. smør
        • 1 laurbærblad
        • ½ l vand
        • 1 hønsebouillon-terning
        • 1 knivspids salt
        • 1 knivspids peber

        Til pynt:

        • Rugbrødscroutoner (se opskriften)
        • ½ håndfuld porretop
      • Trin 3 af 18

        Pil, og hak løg og hvidløg. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

        • ½ løg
        • 1 fed hvidløg
      • Trin 4 af 18

        Vask, og skræl gulerødder, selleri, persillerod og kartofler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skræller og skærer selleri.

        • 1 gulerod
        • 125 g. selleri
        • ½ persillerod
        • 1-2 kartofler
      • Trin 5 af 18

        Skær gulerødder, selleri, persillerod og kartofler i terninger.

      • Trin 6 af 18

        Skyl, og rens porren. Skær et langt snit tværs ned gennem porren. Skyl porren godt i koldt vand. Gem den grønne porre-top til pynt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porre.

        • ½ porre
      • Trin 7 af 18

        Skær den hvide del af porren i ringe.

      • Trin 8 af 18

        Kom smørret i en gryde, og smelt det.

        • 5 g. smør
      • Trin 9 af 18

        Kom løg, hvidløg, gulerødder, selleri, persillerod, kartofler og porre i gryden.

      • Trin 10 af 18

        Steg grøntsagerne i 5 minutter

      • Trin 11 af 18

        Kom laurbærblad, vand og hønsebouillon-terning i gryden, og rør.

        • 1 laurbærblad
        • ½ l vand
        • 1 hønsebouillon-terning
      • Trin 12 af 18

        Læg låg på gryden, og kog suppen i 20 minutter til grøntsagerne er møre. Mærk med en lille spids kniv. Grøntsagerne skal slippe kniven.

      • Trin 13 af 18

        Tag laurbærbladet op af suppen med en ske.

      • Trin 14 af 18

        Stil gryden ned i køkkenvasken.

      • Trin 15 af 18

        Kom en stavblender ned i gryden. Blend suppen til der ikke er flere klumper. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.

      • Trin 16 af 18

        Smag suppen til med salt og peber.

        • 1 knvispids salt
        • 1 knivspids peber
      • Trin 17 af 18

        Til pynt: tag de grove blade af porre-toppen. Skyl porre-toppen godt, og skær den i MEGET tynde strimler.

         

         

      • Trin 18 af 18

        Hæld suppen i kopper eller termo-papkrus. Server med rugbrødscroutoner, og pynt med porre toppen.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Gulerødder, persillerødder og kartofler er grund-ingredienserne i suppen. Når de blendes, får du en cremet suppe, som er yderst velkommen på kolde, regnfulde dage.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Til suppe:

          • ½ løg
          • 1 fed hvidløg
          • 1 gulerod
          • 125 g. selleri
          • ½ persillerod
          • 1-2 kartofler
          • ½ porre
          • 5 g. smør
          • 1 laurbærblad
          • ½ l vand
          • 1 hønsebouillon-terning
          • 1 knivspids salt
          • 1 knivspids peber

          Til pynt:

           

          Køkkenredskaber

          • 1 måleske
          • 1 grydeske
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 mellem skål
          • 1 mellem gryde med låg
          • 1 blender/foodprocessor
          • 1 målebæger
          • 1 køkkenvægt
          • 1 kartoffelskræller

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Pil, og hak løg og hvidløg. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
          4. Vask, og skræl gulerødder, selleri, persillerod og kartofler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skræller og skærer selleri.
          5. Skær gulerødder, selleri, persillerod og kartofler i terninger.
          6. Skyl, og rens porren. Skær et langt snit tværs ned gennem porren. Skyl porren godt i koldt vand. Gem den grønne porre-top til pynt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porre.
          7. Skær den hvide del af porren i ringe.
          8. Kom smørret i en gryde, og smelt det.
          9. Kom løg, hvidløg, gulerødder, selleri, persillerod, kartofler og porre i gryden.
          10. Steg grøntsagerne i 5 minutter
          11. Kom laurbærblad, vand og hønsebouillon-terning i gryden, og rør.
          12. Læg låg på gryden, og kog suppen i 20 minutter til grøntsagerne er møre. Mærk med en lille spids kniv. Grøntsagerne skal slippe kniven.
          13. Tag laurbærbladet op af suppen med en ske.
          14. Stil gryden ned i køkkenvasken.
          15. Kom en stavblender ned i gryden. Blend suppen til der ikke er flere klumper. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.
          16. Smag suppen til med salt og peber.
          17. Til pynt: tag de grove blade af porre-toppen. Skyl porre-toppen godt, og skær den i MEGET tynde strimler.
          18. Hæld suppen i kopper eller termo-papkrus. Server med rugbrødscroutoner, og pynt med porre toppen.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Gulerødder, persillerødder og kartofler er grund-ingredienserne i suppen. Når de blendes, får du en cremet suppe, som er yderst velkommen på kolde, regnfulde dage.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1149 kJ / 274 kcal
            • Protein: 13 %
            • Kulhydrat: 72 %
            • Fedt: 15 %
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 18

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 18

            Mål alle ingredienserne af.

            Til suppe:

            • 1 løg
            • 1 fed hvidløg
            • 2 gulerødder
            • 250 g. selleri
            • 1 persillerod
            • 2-3 kartofler
            • 1 porre
            • 10 g. smør
            • 1 laurbærblad
            • 1 l vand
            • 2 stk. hønsebouillon-terninger
            • ¼ tsk. salt
            • 1 knivspids peber

            Til pynt:

          • Trin 3 af 18

            Pil, og hak løg og hvidløg. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

            • 1 løg
            • 1 fed hvidløg
          • Trin 4 af 18

            Vask, og skræl gulerødder, selleri, persillerod og kartofler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skræller og skærer selleri.

            • 2 gulerødder
            • 250 g. selleri
            • 1 persillerod
            • 2-3 kartofler
          • Trin 5 af 18

            Skær gulerødder, selleri, persillerod og kartofler i terninger.

          • Trin 6 af 18

            Skyl, og rens porren. Skær et langt snit tværs ned gennem porren. Skyl porren godt i koldt vand. Gem den grønne porre-top til pynt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porre.

            • 1 porre
          • Trin 7 af 18

            Skær den hvide del af porren i ringe.

          • Trin 8 af 18

            Kom smørret i en stor gryde, og smelt det.

            • 10 g. smør
          • Trin 9 af 18

            Kom løg, hvidløg, gulerødder, selleri, persillerod, kartofler og porre i gryden.

          • Trin 10 af 18

            Steg grøntsagerne i 5 minutter.

          • Trin 11 af 18

            Kom laurbærblad, vand og hønsebouillon-terninger i gryden, og rør.

            • 1 laurbærblad
            • 1 l vand
            • 2 stk. hønsebouillon-terninger
          • Trin 12 af 18

            Læg låg på gryden, og kog suppen i 20 minutter til grøntsagerne er møre. Mærk med en lille spids kniv. Grøntsagerne skal slippe kniven.

          • Trin 13 af 18

            Tag laurbærbladet op af suppen med en ske.

          • Trin 14 af 18

            Stil gryden ned i køkkenvasken.

          • Trin 15 af 18

            Kom en stavblender ned i gryden. Blend suppen, til der ikke er flere klumper. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.

          • Trin 16 af 18

            Smag suppen til med salt og peber.

            • ¼ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 17 af 18

            Til pynt: Tag de grove blade af porre-toppen. Skyl porre-toppen godt, og skær den i MEGET tynde strimler.

             

             

          • Trin 18 af 18

            Hæld suppen i kopper eller termo-papkrus. Server med rugbrødscroutoner, og pynt med porre toppen.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Gulerødder, persillerødder og kartofler er grund-ingredienserne i suppen. Når de blendes, får du en cremet suppe, som er yderst velkommen på kolde, regnfulde dage.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Til suppe:

              • 1 løg
              • 1 fed hvidløg
              • 2 gulerødder
              • 250 g. selleri
              • 1 persillerod
              • 2-3 kartofler
              • 1 porre
              • 10 g. smør
              • 1 laurbærblad
              • 1 l vand
              • 2 stk. hønsebouillon-terninger
              • ¼ tsk. salt
              • 1 knivspids peber

              Til pynt:

               

              Køkkenredskaber

              • 1 måleske
              • 1 grydeske
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 skærebræt
              • 1 mellem skål
              • 1 mellem gryde med låg
              • 1 blender/foodprocessor
              • 1 målebæger
              • 1 køkkenvægt
              • 1 kartoffelskræller

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Pil, og hak løg og hvidløg. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
              4. Vask, og skræl gulerødder, selleri, persillerod og kartofler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skræller og skærer selleri.
              5. Skær gulerødder, selleri, persillerod og kartofler i terninger.
              6. Skyl, og rens porren. Skær et langt snit tværs ned gennem porren. Skyl porren godt i koldt vand. Gem den grønne porre-top til pynt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porre.
              7. Skær den hvide del af porren i ringe.
              8. Kom smørret i en stor gryde, og smelt det.
              9. Kom løg, hvidløg, gulerødder, selleri, persillerod, kartofler og porre i gryden.
              10. Steg grøntsagerne i 5 minutter.
              11. Kom laurbærblad, vand og hønsebouillon-terninger i gryden, og rør.
              12. Læg låg på gryden, og kog suppen i 20 minutter til grøntsagerne er møre. Mærk med en lille spids kniv. Grøntsagerne skal slippe kniven.
              13. Tag laurbærbladet op af suppen med en ske.
              14. Stil gryden ned i køkkenvasken.
              15. Kom en stavblender ned i gryden. Blend suppen, til der ikke er flere klumper. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.
              16. Smag suppen til med salt og peber.
              17. Til pynt: Tag de grove blade af porre-toppen. Skyl porre-toppen godt, og skær den i MEGET tynde strimler.
              18. Hæld suppen i kopper eller termo-papkrus. Server med rugbrødscroutoner, og pynt med porre toppen.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Gulerødder, persillerødder og kartofler er grund-ingredienserne i suppen. Når de blendes, får du en cremet suppe, som er yderst velkommen på kolde, regnfulde dage.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1149 kJ / 274 kcal
                • Protein: 13 %
                • Kulhydrat: 72 %
                • Fedt: 15 %
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 18

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 18

                Mål alle ingredienserne af.

                Til suppe:

                • 1 ½ løg
                • 1 ½ fed hvidløg
                • 3 gulerødder
                • 375 g. selleri
                • 1 ½ persillerod
                • 3-4 kartofler
                • 1 ½ porre
                • 15 g. smør
                • 2 laurbærblade
                • 1 ½ l vand
                • 3 hønsebouillon-terninger
                • ½ tsk. salt
                • 1 ½ knvispids peber

                Til pynt:

              • Trin 3 af 18

                Pil, og hak løg og hvidløg. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 1½ løg
                • 2 fed hvidløg
              • Trin 4 af 18

                Vask, og skræl gulerødder, selleri, persillerod og kartofler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skræller og skærer selleri.

                • 3 gulerødder
                • 375 g. selleri
                • 1 ½ persillerod
                • 3-4 kartofler
              • Trin 5 af 18

                Skær gulerødder, selleri, persillerod og kartofler i terninger.

              • Trin 6 af 18

                Skyl, og rens porren. Skær et langt snit tværs ned gennem porren. Skyl porren godt i koldt vand. Gem den grønne porre-top til pynt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porre.

                • 1½ porre
              • Trin 7 af 18

                Skær den hvide del af porren i ringe.

              • Trin 8 af 18

                Kom smørret i en stor gryden og smelt det.

                • 15 g. smør
              • Trin 9 af 18

                Kom løg, hvidløg, gulerødder, selleri, persillerod, kartofler og porre i gryden.

              • Trin 10 af 18

                Steg grøntsagerne i 5 minutter.

              • Trin 11 af 18

                Kom laurbærblade, vand og hønsebouillon-terninger i gryden, og rør.

                • 2 laurbærblade
                • 1 ½ l vand
                • 3 stk. hønsebouillon-terninger
              • Trin 12 af 18

                Læg låg på gryden, og kog suppen i 20 minutter til grøntsagerne er møre. Mærk med en lille spids kniv. Grøntsagerne skal slippe kniven.

              • Trin 13 af 18

                Tag laurbærbladet op af suppen med en ske.

              • Trin 14 af 18

                Stil gryden ned i køkkenvasken.

              • Trin 15 af 18

                Kom en stavblender ned i gryden. Blend suppen, til der ikke er flere klumper. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.

              • Trin 16 af 18

                Smag suppen til med salt og peber.

                • ½ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 17 af 18

                Til pynt: Tag de grove blade af porre-toppen. Skyl porre-toppen godt, og skær den i MEGET tynde strimler.

                • 1½ håndfuld porretoppe
              • Trin 18 af 18

                Hæld suppen i kopper eller termo-papkrus. Server med rugbrødscroutoner, og pynt med porre toppen.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Gulerødder, persillerødder og kartofler er grund-ingredienserne i suppen. Når de blendes, får du en cremet suppe, som er yderst velkommen på kolde, regnfulde dage.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Til suppe:

                  • 1 ½ løg
                  • 1 ½ fed hvidløg
                  • 3 gulerødder
                  • 375 g. selleri
                  • 1 ½ persillerod
                  • 3-4 kartofler
                  • 1 ½ porre
                  • 15 g. smør
                  • 2 laurbærblade
                  • 1 ½ l vand
                  • 3 hønsebouillon-terninger
                  • ½ tsk. salt
                  • 1 ½ knvispids peber

                  Til pynt:

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 måleske
                  • 1 grydeske
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 skærebræt
                  • 1 mellem skål
                  • 1 mellem gryde med låg
                  • 1 blender/foodprocessor
                  • 1 målebæger
                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 kartoffelskræller

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Pil, og hak løg og hvidløg. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
                  4. Vask, og skræl gulerødder, selleri, persillerod og kartofler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skræller og skærer selleri.
                  5. Skær gulerødder, selleri, persillerod og kartofler i terninger.
                  6. Skyl, og rens porren. Skær et langt snit tværs ned gennem porren. Skyl porren godt i koldt vand. Gem den grønne porre-top til pynt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porre.
                  7. Skær den hvide del af porren i ringe.
                  8. Kom smørret i en stor gryden og smelt det.
                  9. Kom løg, hvidløg, gulerødder, selleri, persillerod, kartofler og porre i gryden.
                  10. Steg grøntsagerne i 5 minutter.
                  11. Kom laurbærblade, vand og hønsebouillon-terninger i gryden, og rør.
                  12. Læg låg på gryden, og kog suppen i 20 minutter til grøntsagerne er møre. Mærk med en lille spids kniv. Grøntsagerne skal slippe kniven.
                  13. Tag laurbærbladet op af suppen med en ske.
                  14. Stil gryden ned i køkkenvasken.
                  15. Kom en stavblender ned i gryden. Blend suppen, til der ikke er flere klumper. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.
                  16. Smag suppen til med salt og peber.
                  17. Til pynt: Tag de grove blade af porre-toppen. Skyl porre-toppen godt, og skær den i MEGET tynde strimler.
                  18. Hæld suppen i kopper eller termo-papkrus. Server med rugbrødscroutoner, og pynt med porre toppen.