Røddernes suppe
easyBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Gulerødder, persillerødder og kartofler er grund-ingredienserne i suppen. Når de blendes, får du en cremet suppe, som er yderst velkommen på kolde, regnfulde dage.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1149 kJ / 274 kcal
- Protein: 13 %
- Kulhydrat: 72 %
- Fedt: 15 %
Film
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Se filmen, hvor Gorm laver røddernes suppe.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1149 kJ / 274 kcal
- Protein: 13 %
- Kulhydrat: 72 %
- Fedt: 15 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- ½ løg
- 1 fed hvidløg
- 1 gulerod
- 125 g. knoldselleri
- ½ persillerod
- 1-2 kartofler
- ½ porre
- 5 g. smør
- 1 laurbærblad
- ½ l vand
- 1 hønsebouillon-terning
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids peber
Til pynt
- Rugbrødscroutoner
- ½ håndfuld porretop
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 måleske
- 1 grydeske
- 1 stor skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 mellem skål
- 1 mellem gryde med låg
- 1 blender/foodprocessor
- 1 målebæger
- 1 køkkenvægt
- 1 kartoffelskræller
Sådan gør du
- Trin 1 af 15
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 15
Find alle ingredienserne frem.
Til suppe:
- ½ løg
- 1 fed hvidløg
- 1 gulerod
- 125 g. knoldselleri
- ½ persillerod
- 1-2 kartofler
- ½ porre
- 5 g. smør
- 1 laurbærblad
- ½ l vand
- 1 hønsebouillon-terning
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids peber
Til pynt:
- Rugbrødscroutoner (se opskriften)
- ½ håndfuld porretop
- Trin 3 af 15
Pil, og hak løg og hvidløg. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
- ½ løg
- 1 fed hvidløg
- Trin 4 af 15
Vask, og skræl gulerødder, selleri, persillerod og kartofler. Skær dem i terninger. Klik på videoen og se, hvordan du skræller og skærer selleri.
- 1 gulerod
- 125 g. knoldselleri
- ½ persillerod
- 1-2 kartofler
- Trin 5 af 15
Skyl, og rens porren. Skær et langt snit tværs ned gennem porren. Skyl porren godt i koldt vand. Gem den grønne porre-top til pynt. Klik på videoen og se, hvordan du skyller porre.
- ½ porre
- Trin 6 af 15
Skær den hvide del af porren i ringe.
- Trin 7 af 15
Smelt smørret i en stor gryde.
- 5 g. smør
- Trin 8 af 15
Kom løg, hvidløg, gulerødder, selleri, persillerod, kartofler og porre i gryden. Steg i 5 minutter, mens du rører rundt.
- Trin 9 af 15
Kom laurbærblad, vand og hønsebouillon-terning i gryden, og rør.
- 1 laurbærblad
- ½ l vand
- 1 hønsebouillon-terning
- Trin 10 af 15
Læg låg på gryden, og kog suppen i 20 minutter til grøntsagerne er møre. Mærk med en lille spids kniv. Grøntsagerne skal slippe kniven.
- Trin 11 af 15
Tag laurbærbladet op af suppen med en ske.
- Trin 12 af 15
Stil gryden ned i køkkenvasken.
- Trin 13 af 15
Kom en stavblender ned i gryden. Blend suppen til der ikke er flere klumper. Klik på videoen og se, hvordan du blender suppe.
- Trin 14 af 15
Smag suppen til med salt og peber.
- 1 knvispids salt
- 1 knivspids peber
- Trin 15 af 15
Til pynt: tag de grove blade af porre-toppen. Skyl porre-toppen godt, og skær den i MEGET tynde strimler. Servér suppen drysset med porre-toppe og croutoner.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Gulerødder, persillerødder og kartofler er grund-ingredienserne i suppen. Når de blendes, får du en cremet suppe, som er yderst velkommen på kolde, regnfulde dage.
Du skal bruge
Ingredienser
Til suppe:
- ½ løg
- 1 fed hvidløg
- 1 gulerod
- 125 g. knoldselleri
- ½ persillerod
- 1-2 kartofler
- ½ porre
- 5 g. smør
- 1 laurbærblad
- ½ l vand
- 1 hønsebouillon-terning
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids peber
Til pynt:
- Rugbrødscroutoner (se opskriften)
- ½ håndfuld porretop
Køkkenredskaber
- 1 måleske
- 1 grydeske
- 1 stor skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 mellem skål
- 1 mellem gryde med låg
- 1 blender/foodprocessor
- 1 målebæger
- 1 køkkenvægt
- 1 kartoffelskræller
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Pil, og hak løg og hvidløg. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
- Vask, og skræl gulerødder, selleri, persillerod og kartofler. Skær dem i terninger. Klik på videoen og se, hvordan du skræller og skærer selleri.
- Skyl, og rens porren. Skær et langt snit tværs ned gennem porren. Skyl porren godt i koldt vand. Gem den grønne porre-top til pynt. Klik på videoen og se, hvordan du skyller porre.
- Skær den hvide del af porren i ringe.
- Smelt smørret i en stor gryde.
- Kom løg, hvidløg, gulerødder, selleri, persillerod, kartofler og porre i gryden. Steg i 5 minutter, mens du rører rundt.
- Kom laurbærblad, vand og hønsebouillon-terning i gryden, og rør.
- Læg låg på gryden, og kog suppen i 20 minutter til grøntsagerne er møre. Mærk med en lille spids kniv. Grøntsagerne skal slippe kniven.
- Tag laurbærbladet op af suppen med en ske.
- Stil gryden ned i køkkenvasken.
- Kom en stavblender ned i gryden. Blend suppen til der ikke er flere klumper. Klik på videoen og se, hvordan du blender suppe.
- Smag suppen til med salt og peber.
- Til pynt: tag de grove blade af porre-toppen. Skyl porre-toppen godt, og skær den i MEGET tynde strimler. Servér suppen drysset med porre-toppe og croutoner.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Gulerødder, persillerødder og kartofler er grund-ingredienserne i suppen. Når de blendes, får du en cremet suppe, som er yderst velkommen på kolde, regnfulde dage.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1149 kJ / 274 kcal
- Protein: 13 %
- Kulhydrat: 72 %
- Fedt: 15 %
Film
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Se filmen, hvor Gorm laver røddernes suppe.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1149 kJ / 274 kcal
- Protein: 13 %
- Kulhydrat: 72 %
- Fedt: 15 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 2 gulerødder
- 250 g. knoldselleri
- 1 persillerod
- 2-3 kartofler
- 1 porre
- 10 g. smør
- 1 laurbærblad
- 1 l vand
- 2 stk. hønsebouillon-terninger
- ¼ tsk. salt
- 1 knivspids peber
Til pynt
- Rugbrødscroutoner
- 1 håndfuld porretop
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 måleske
- 1 grydeske
- 1 stor skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 mellem skål
- 1 mellem gryde med låg
- 1 blender/foodprocessor
- 1 målebæger
- 1 køkkenvægt
- 1 kartoffelskræller
Sådan gør du
- Trin 1 af 15
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 15
Find alle ingredienserne frem.
Til suppe:
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 2 gulerødder
- 250 g. knoldselleri
- 1 persillerod
- 2-3 kartofler
- 1 porre
- 10 g. smør
- 1 laurbærblad
- 1 l vand
- 2 stk. hønsebouillon-terninger
- ¼ tsk. salt
- 1 knivspids peber
Til pynt:
- Rugbrødscroutoner (se opskriften)
- 1 håndfuld porretop
- Trin 3 af 15
Pil, og hak løg og hvidløg. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- Trin 4 af 15
Vask, og skræl gulerødder, selleri, persillerod og kartofler. Skær dem i terninger. Klik på videoen og se, hvordan du skræller og skærer selleri.
- 2 gulerødder
- 250 g. knoldselleri
- 1 persillerod
- 2-3 kartofler
- Trin 5 af 15
Skyl, og rens porren. Skær et langt snit tværs ned gennem porren. Skyl porren godt i koldt vand. Gem den grønne porre-top til pynt. Klik på videoen og se, hvordan du skyller porre.
- 1 porre
- Trin 6 af 15
Skær den hvide del af porren i ringe.
- Trin 7 af 15
Smelt smørret i en stor gryde.
- 10 g. smør
- Trin 8 af 15
Kom løg, hvidløg, gulerødder, selleri, persillerod, kartofler og porre i gryden. Steg i 5 minutter, mens du rører rundt.
- Trin 9 af 15
Kom laurbærblad, vand og hønsebouillon-terninger i gryden, og rør.
- 1 laurbærblad
- 1 l vand
- 2 stk. hønsebouillon-terninger
- Trin 10 af 15
Læg låg på gryden, og kog suppen i 20 minutter til grøntsagerne er møre. Mærk med en lille spids kniv. Grøntsagerne skal slippe kniven.
- Trin 11 af 15
Tag laurbærbladet op af suppen med en ske.
- Trin 12 af 15
Stil gryden ned i køkkenvasken.
- Trin 13 af 15
Kom en stavblender ned i gryden. Blend suppen, til der ikke er flere klumper. Klik på videoen og se, hvordan du blender suppe.
- Trin 14 af 15
Smag suppen til med salt og peber.
- ¼ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 15 af 15
Til pynt: Tag de grove blade af porre-toppen. Skyl porre-toppen godt, og skær den i MEGET tynde strimler. Servér suppen drysset med porre-toppe og croutoner.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Gulerødder, persillerødder og kartofler er grund-ingredienserne i suppen. Når de blendes, får du en cremet suppe, som er yderst velkommen på kolde, regnfulde dage.
Du skal bruge
Ingredienser
Til suppe:
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 2 gulerødder
- 250 g. knoldselleri
- 1 persillerod
- 2-3 kartofler
- 1 porre
- 10 g. smør
- 1 laurbærblad
- 1 l vand
- 2 stk. hønsebouillon-terninger
- ¼ tsk. salt
- 1 knivspids peber
Til pynt:
- Rugbrødscroutoner (se opskriften)
- 1 håndfuld porretop
Køkkenredskaber
- 1 måleske
- 1 grydeske
- 1 stor skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 mellem skål
- 1 mellem gryde med låg
- 1 blender/foodprocessor
- 1 målebæger
- 1 køkkenvægt
- 1 kartoffelskræller
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Pil, og hak løg og hvidløg. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
- Vask, og skræl gulerødder, selleri, persillerod og kartofler. Skær dem i terninger. Klik på videoen og se, hvordan du skræller og skærer selleri.
- Skyl, og rens porren. Skær et langt snit tværs ned gennem porren. Skyl porren godt i koldt vand. Gem den grønne porre-top til pynt. Klik på videoen og se, hvordan du skyller porre.
- Skær den hvide del af porren i ringe.
- Smelt smørret i en stor gryde.
- Kom løg, hvidløg, gulerødder, selleri, persillerod, kartofler og porre i gryden. Steg i 5 minutter, mens du rører rundt.
- Kom laurbærblad, vand og hønsebouillon-terninger i gryden, og rør.
- Læg låg på gryden, og kog suppen i 20 minutter til grøntsagerne er møre. Mærk med en lille spids kniv. Grøntsagerne skal slippe kniven.
- Tag laurbærbladet op af suppen med en ske.
- Stil gryden ned i køkkenvasken.
- Kom en stavblender ned i gryden. Blend suppen, til der ikke er flere klumper. Klik på videoen og se, hvordan du blender suppe.
- Smag suppen til med salt og peber.
- Til pynt: Tag de grove blade af porre-toppen. Skyl porre-toppen godt, og skær den i MEGET tynde strimler. Servér suppen drysset med porre-toppe og croutoner.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Gulerødder, persillerødder og kartofler er grund-ingredienserne i suppen. Når de blendes, får du en cremet suppe, som er yderst velkommen på kolde, regnfulde dage.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1149 kJ / 274 kcal
- Protein: 13 %
- Kulhydrat: 72 %
- Fedt: 15 %
Film
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Se filmen, hvor Gorm laver røddernes suppe.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1149 kJ / 274 kcal
- Protein: 13 %
- Kulhydrat: 72 %
- Fedt: 15 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 1 ½ løg
- 1 ½ fed hvidløg
- 3 gulerødder
- 375 g. knoldselleri
- 1 ½ persillerod
- 3-4 kartofler
- 1 ½ porre
- 15 g. smør
- 2 laurbærblade
- 1 ½ liter vand
- 3 hønsebouillon-terninger
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
Til pynt
- rugbrødscroutoner
- 1 ½ håndfuld porretop
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 måleske
- 1 grydeske
- 1 stor skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 mellem skål
- 1 mellem gryde med låg
- 1 blender/foodprocessor
- 1 målebæger
- 1 køkkenvægt
- 1 kartoffelskræller
Sådan gør du
- Trin 1 af 15
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 15
Find alle ingredienserne frem.
Til suppe:
- 1 ½ løg
- 1 ½ fed hvidløg
- 3 gulerødder
- 375 g. knoldselleri
- 1 ½ persillerod
- 3-4 kartofler
- 1 ½ porre
- 15 g. smør
- 2 laurbærblade
- 1 ½ l vand
- 3 hønsebouillon-terninger
- ½ tsk. salt
- 1 ½ knvispids peber
Til pynt:
- Rugbrødscroutoner (se opskriften)
- 1 ½ håndfuld porretop
- Trin 3 af 15
Pil, og hak løg og hvidløg. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
- 1½ løg
- 2 fed hvidløg
- Trin 4 af 15
Vask, og skræl gulerødder, selleri, persillerod og kartofler. Skær dem i terninger. Klik på videoen og se, hvordan du skræller og skærer selleri.
- 3 gulerødder
- 375 g. knoldselleri
- 1 ½ persillerod
- 3-4 kartofler
- Trin 5 af 15
Skyl, og rens porren. Skær et langt snit tværs ned gennem porren. Skyl porren godt i koldt vand. Gem den grønne porre-top til pynt. Klik på videoen og se, hvordan du skyller porre.
- 1½ porre
- Trin 6 af 15
Skær den hvide del af porren i ringe.
- Trin 7 af 15
Smelt smørret i en stor gryde.
- 15 g. smør
- Trin 8 af 15
Kom løg, hvidløg, gulerødder, selleri, persillerod, kartofler og porre i gryden. Steg i 5 minutter, mens du rører rundt.
- Trin 9 af 15
Kom laurbærblade, vand og hønsebouillon-terninger i gryden, og rør.
- 2 laurbærblade
- 1 ½ l vand
- 3 stk. hønsebouillon-terninger
- Trin 10 af 15
Læg låg på gryden, og kog suppen i 20 minutter til grøntsagerne er møre. Mærk med en lille spids kniv. Grøntsagerne skal slippe kniven.
- Trin 11 af 15
Tag laurbærbladet op af suppen med en ske.
- Trin 12 af 15
Stil gryden ned i køkkenvasken.
- Trin 13 af 15
Kom en stavblender ned i gryden. Blend suppen, til der ikke er flere klumper. Klik på videoen og se, hvordan du blender suppe.
- Trin 14 af 15
Smag suppen til med salt og peber.
- ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- Trin 15 af 15
Til pynt: Tag de grove blade af porre-toppen. Skyl porre-toppen godt, og skær den i MEGET tynde strimler. Servér suppen drysset med porre-toppe og croutoner.
- 1½ håndfuld porretoppe
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Gulerødder, persillerødder og kartofler er grund-ingredienserne i suppen. Når de blendes, får du en cremet suppe, som er yderst velkommen på kolde, regnfulde dage.
Du skal bruge
Ingredienser
Til suppe:
- 1 ½ løg
- 1 ½ fed hvidløg
- 3 gulerødder
- 375 g. knoldselleri
- 1 ½ persillerod
- 3-4 kartofler
- 1 ½ porre
- 15 g. smør
- 2 laurbærblade
- 1 ½ l vand
- 3 hønsebouillon-terninger
- ½ tsk. salt
- 1 ½ knvispids peber
Til pynt:
- Rugbrødscroutoner (se opskriften)
- 1 ½ håndfuld porretop
Køkkenredskaber
- 1 måleske
- 1 grydeske
- 1 stor skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 mellem skål
- 1 mellem gryde med låg
- 1 blender/foodprocessor
- 1 målebæger
- 1 køkkenvægt
- 1 kartoffelskræller
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Pil, og hak løg og hvidløg. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
- Vask, og skræl gulerødder, selleri, persillerod og kartofler. Skær dem i terninger. Klik på videoen og se, hvordan du skræller og skærer selleri.
- Skyl, og rens porren. Skær et langt snit tværs ned gennem porren. Skyl porren godt i koldt vand. Gem den grønne porre-top til pynt. Klik på videoen og se, hvordan du skyller porre.
- Skær den hvide del af porren i ringe.
- Smelt smørret i en stor gryde.
- Kom løg, hvidløg, gulerødder, selleri, persillerod, kartofler og porre i gryden. Steg i 5 minutter, mens du rører rundt.
- Kom laurbærblade, vand og hønsebouillon-terninger i gryden, og rør.
- Læg låg på gryden, og kog suppen i 20 minutter til grøntsagerne er møre. Mærk med en lille spids kniv. Grøntsagerne skal slippe kniven.
- Tag laurbærbladet op af suppen med en ske.
- Stil gryden ned i køkkenvasken.
- Kom en stavblender ned i gryden. Blend suppen, til der ikke er flere klumper. Klik på videoen og se, hvordan du blender suppe.
- Smag suppen til med salt og peber.
- Til pynt: Tag de grove blade af porre-toppen. Skyl porre-toppen godt, og skær den i MEGET tynde strimler. Servér suppen drysset med porre-toppe og croutoner.
-