Rødbedesuppe

Rødbedesuppe

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Uh, peberrod kan være lidt krads, og hvis man får for meget, kan det næsten give tårer i øjnene. Men i denne opskrift - sammen med den søde og flotte rødbedesuppe, smager det dejligt.

        Tip: Server hjemmelavede grovflutes til suppen. Find opskriften her i GoCook.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1441 kJ / 343 kcal
        • Protein: 9 %
        • Kulhydrat: 50 %
        • Fedt: 41 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 18

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 18

        Find alle ingredienserne frem.

        • 150 g rødbeder
        • 1-2 kartofler
        • 2-3 stilke bladselleri
        • 1 lille løg
        • 15 g smør
        • 4-5 dl grøntsagsbouillon
        • 1 laurbærblad
        • ½ tsk groft salt
        • Lidt friskkværnet peber
        • 1-2 spsk vineddike
        • 1 dl creme fraiche 9%
        • 1-2 spsk friskrevet peberrod
        • ½ tsk sukker
        • Fuldkornsbrød
      • Trin 3 af 18

        Vask og skræl rødbederne. Skær dem i mindre stykker.

        • 150 g rødbeder
      • Trin 4 af 18

        Vask og skræl kartoflerne. Skær dem i mindre stykker.

        • 1-2 kartofler
      • Trin 5 af 18

        Vask sellerierne. Skær dem i små stykker. Gem cirka 1/4 af selleristykkerne til suppefyld.

        • 2-3 stilke bladselleri
      • Trin 6 af 18

        Klik på metodevideoen og se hvordan du ordner løg.¨ Pil og hak løget.

        • 1 lille løg
      • Trin 7 af 18

        Kom smørret i en gryde og smelt det.

        • 15 g smør
      • Trin 8 af 18

        Kom løg i og steg dem i cirka 3 minutter til de er blevet bløde. De må ikke blive brune.

      • Trin 9 af 18

        Tilsæt rødbede, kartoffel og 3/4 af sellerien. Steg cirka 5 minutter og rør godt rundt. Tilsæt grøntsagsbouillon og laurbærblad og rør rundt.

        • 4-5 dl grøntsagsbouillon
        • 1 laurbærblad
      • Trin 10 af 18

        Læg låg på gryden og skru ned på middelvarme. Kog grøntsagerne i 20 minutter til de er møre. Tag laurbærbladet op af suppen med en hulske og kassér det.

      • Trin 11 af 18

        Peberrodscreme: Skræl peberroden og riv den fint på et rivejern.

        • 1-2 spsk friskrevet peberrod
      • Trin 12 af 18

        Kom peberrod, creme fraiche og sukker i en skål og rør det godt sammen.

        • 1 dl creme fraiche 9%
        • ½ tsk sukker
      • Trin 13 af 18

        Tag gryden af og lad suppen køle lidt af.

      • Trin 14 af 18

        Hæld lidt af suppen i en blender, og blend suppen. Hæld den blendede suppe over i en stor skål.

      • Trin 15 af 18

        Gentag punkt 14 til al suppen er blendet.

      • Trin 16 af 18

        Hæld suppen tilbage i gryden og varm den op. Hvis du synes den er for tyk kan du tilsætte lidt mere bouillon. Smag suppen til med salt, peber og eddike.

        • ½ tsk groft salt
        • ½ knivspids friskkværnet peber
        • 1-2 spsk vineddike
      • Trin 17 af 18

        Tilsæt resten af bladsellerien og varm suppen igennem.

      • Trin 18 af 18

        Hæld varm suppe i dybe tallerkener, og servér med peberrodscreme og brød til.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Uh, peberrod kan være lidt krads, og hvis man får for meget, kan det næsten give tårer i øjnene. Men i denne opskrift - sammen med den søde og flotte rødbedesuppe, smager det dejligt.

        Tip: Server hjemmelavede grovflutes til suppen. Find opskriften her i GoCook.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 150 g rødbeder
          • 1-2 kartofler
          • 2-3 stilke bladselleri
          • 1 lille løg
          • 15 g smør
          • 4-5 dl grøntsagsbouillon
          • 1 laurbærblad
          • ½ tsk groft salt
          • Lidt friskkværnet peber
          • 1-2 spsk vineddike

          Peberrodscreme

          • 1 dl creme fraiche 9%
          • 1-2 spsk friskrevet peberrod
          • ½ tsk sukker

          Tilbehør

          • Fuldkornsbrød

          Køkkenredskaber

          • 1 sæt måleskeer
          • 1 decilitermål
          • 1 køkkenvægt
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 stor gryde
          • 1 grydeske
          • 1 grydelåg
          • 1 hulske
          • 1 rivejern
          • 1 lille skål
          • 1 spiseske
          • 1 blender, foodprocesser eller stavblender
          • 1 stor skål

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Vask og skræl rødbederne. Skær dem i mindre stykker.
          4. Vask og skræl kartoflerne. Skær dem i mindre stykker.
          5. Vask sellerierne. Skær dem i små stykker. Gem cirka 1/4 af selleristykkerne til suppefyld.
          6. Klik på metodevideoen og se hvordan du ordner løg.¨ Pil og hak løget.
          7. Kom smørret i en gryde og smelt det.
          8. Kom løg i og steg dem i cirka 3 minutter til de er blevet bløde. De må ikke blive brune.
          9. Tilsæt rødbede, kartoffel og 3/4 af sellerien. Steg cirka 5 minutter og rør godt rundt. Tilsæt grøntsagsbouillon og laurbærblad og rør rundt.
          10. Læg låg på gryden og skru ned på middelvarme. Kog grøntsagerne i 20 minutter til de er møre. Tag laurbærbladet op af suppen med en hulske og kassér det.
          11. Peberrodscreme: Skræl peberroden og riv den fint på et rivejern.
          12. Kom peberrod, creme fraiche og sukker i en skål og rør det godt sammen.
          13. Tag gryden af og lad suppen køle lidt af.
          14. Hæld lidt af suppen i en blender, og blend suppen. Hæld den blendede suppe over i en stor skål.
          15. Gentag punkt 14 til al suppen er blendet.
          16. Hæld suppen tilbage i gryden og varm den op. Hvis du synes den er for tyk kan du tilsætte lidt mere bouillon. Smag suppen til med salt, peber og eddike.
          17. Tilsæt resten af bladsellerien og varm suppen igennem.
          18. Hæld varm suppe i dybe tallerkener, og servér med peberrodscreme og brød til.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Uh, peberrod kan være lidt krads, og hvis man får for meget, kan det næsten give tårer i øjnene. Men i denne opskrift - sammen med den søde og flotte rødbedesuppe, smager det dejligt.  

            Tip: Server hjemmelavede grovflutes til suppen. Find opskriften her i GoCook.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1441 kJ / 343 kcal
            • Protein: 9 %
            • Kulhydrat: 50 %
            • Fedt: 41 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 18

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 18

            Find alle ingredienserne frem.

            • 300 g. rødbeder
            • 2-3 kartofler
            • 5-6 stilke bladselleri
            • 1 løg
            • 25 g. smør
            • 8-10 dl grøntsagsbouillon
            • 2 laurbærblade
            • 1 tsk. groft salt
            • 1 knivspids peber
            • 2-3 spsk. vineddike

            Peberrodscreme:

            • 2 dl creme fraiche 9%
            • 3-4 spsk. friskrevet peberrod
            • 1 tsk. sukker

            Tilbehør:

            • Fuldkornsbrød
          • Trin 3 af 18

            Vask og skræl rødbederne. Skær dem i mindre stykker.

            • 300 g rødbeder
          • Trin 4 af 18

            Vask og skræl kartoflerne. Skær dem i mindre stykker.

            • 2-3 kartofler
          • Trin 5 af 18

            Vask sellerierne. Skær dem i små stykker. Gem cirka 1/4 af selleristykkerne til suppefyld.

            • 5-6 stilke bladselleri
          • Trin 6 af 18

            Klik på metodevideoen og se hvordan du ordner løg.¨ Pil og hak løget.

            • 1 stort løg
          • Trin 7 af 18

            Put smørret i en gryde og smelt det.

            • 25 g smør
          • Trin 8 af 18

            Hæld løg i og steg dem i cirka 3 minutter til de er blevet bløde. De må ikke blive brune.

          • Trin 9 af 18

            Tilsæt rødbede, kartoffel og 3/4 af sellerien. Steg cirka 5 minutter og rør godt rundt. Tilsæt grøntsagsbouillon og laurbærblade og rør rundt.

            • 8-10 dl grøntsagsbouillon
            • 2 laurbærblade
          • Trin 10 af 18

            Læg låg på gryden og skru ned på middelvarme. Kog grøntsagerne i 20 minutter til de er møre. Tag laurbærbladene op af suppen med en hulske og kassér dem.

          • Trin 11 af 18

            Peberrodscreme: Skræl peberroden og riv den fint på et rivejern.

            • 3-4 spsk friskrevet peberrod
          • Trin 12 af 18

            Put peberrod, creme fraiche og sukker i en skål og rør det godt sammen.

            • 2 dl creme fraiche 9%
            • 1 tsk sukker
          • Trin 13 af 18

            Tag gryden af og lad suppen køle lidt af.

          • Trin 14 af 18

            Hæld lidt af suppen i en blender, og blend suppen. Hæld den blendede suppe over i en stor skål.

          • Trin 15 af 18

            Gentag punkt 14 til al suppen er blendet.

          • Trin 16 af 18

            Hæld suppen tilbage i gryden og varm den op. Hvis du synes den er for tyk kan du tilsætte lidt mere bouillon. Smag suppen til med salt, peber og eddike.

            • 1 tsk groft salt
            • 1 knivspids friskkværnet peber
            • 2-3 spsk vineddike
          • Trin 17 af 18

            Tilsæt resten af bladsellerien og varm suppen igennem.

          • Trin 18 af 18

            Hæld varm suppe i dybe tallerkener, og servér med peberrodscreme og brød til.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Uh, peberrod kan være lidt krads, og hvis man får for meget, kan det næsten give tårer i øjnene. Men i denne opskrift - sammen med den søde og flotte rødbedesuppe, smager det dejligt.  

            Tip: Server hjemmelavede grovflutes til suppen. Find opskriften her i GoCook.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 300 g. rødbeder
              • 2-3 kartofler
              • 5-6 stilke bladselleri
              • 1 løg
              • 25 g. smør
              • 8-10 dl grøntsagsbouillon
              • 2 laurbærblade
              • 1 tsk. groft salt
              • 1 knivspids peber
              • 2-3 spsk. vineddike

              Peberrodscreme:

              • 2 dl creme fraiche 9%
              • 3-4 spsk. friskrevet peberrod
              • 1 tsk. sukker

              Tilbehør:

              • Fuldkornsbrød

              Køkkenredskaber

              • 1 sæt måleskeer
              • 1 decilitermål
              • 1 køkkenvægt
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 stor gryde
              • 1 grydeske
              • 1 grydelåg
              • 1 hulske
              • 1 rivejern
              • 1 lille skål
              • 1 spiseske
              • 1 blender, foodprocesser eller stavblender
              • 1 stor skål

               

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Vask og skræl rødbederne. Skær dem i mindre stykker.
              4. Vask og skræl kartoflerne. Skær dem i mindre stykker.
              5. Vask sellerierne. Skær dem i små stykker. Gem cirka 1/4 af selleristykkerne til suppefyld.
              6. Klik på metodevideoen og se hvordan du ordner løg.¨ Pil og hak løget.
              7. Put smørret i en gryde og smelt det.
              8. Hæld løg i og steg dem i cirka 3 minutter til de er blevet bløde. De må ikke blive brune.
              9. Tilsæt rødbede, kartoffel og 3/4 af sellerien. Steg cirka 5 minutter og rør godt rundt. Tilsæt grøntsagsbouillon og laurbærblade og rør rundt.
              10. Læg låg på gryden og skru ned på middelvarme. Kog grøntsagerne i 20 minutter til de er møre. Tag laurbærbladene op af suppen med en hulske og kassér dem.
              11. Peberrodscreme: Skræl peberroden og riv den fint på et rivejern.
              12. Put peberrod, creme fraiche og sukker i en skål og rør det godt sammen.
              13. Tag gryden af og lad suppen køle lidt af.
              14. Hæld lidt af suppen i en blender, og blend suppen. Hæld den blendede suppe over i en stor skål.
              15. Gentag punkt 14 til al suppen er blendet.
              16. Hæld suppen tilbage i gryden og varm den op. Hvis du synes den er for tyk kan du tilsætte lidt mere bouillon. Smag suppen til med salt, peber og eddike.
              17. Tilsæt resten af bladsellerien og varm suppen igennem.
              18. Hæld varm suppe i dybe tallerkener, og servér med peberrodscreme og brød til.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Uh, peberrod kan være lidt krads, og hvis man får for meget, kan det næsten give tårer i øjnene. Men i denne opskrift - sammen med den søde og flotte rødbedesuppe, smager det dejligt.  

                Tip: Server hjemmelavede grovflutes til suppen. Find opskriften her i GoCook.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1441 kJ / 343 kcal
                • Protein: 9 %
                • Kulhydrat: 50 %
                • Fedt: 41 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 18

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 18

                Find alle ingredienserne frem.

                • 450 g rødbeder
                • 3-4 kartofler
                • 7-8 stilke bladselleri
                • 2 mellem løg
                • 40 g smør
                • 12-14 dl grøntsagsbouillon
                • 3 laurbærblade
                • 1½ tsk groft salt
                • 1/4 tsk friskkværnet peber
                • 3-4 spsk vineddike
                • 3 dl creme fraiche 9%
                • 4-5 spsk friskrevet peberrod
                • 1½ tsk sukker
                • Fuldkornsbrød
              • Trin 3 af 18

                Vask og skræl rødbederne. Skær dem i mindre stykker.

                • 450 g rødbeder
              • Trin 4 af 18

                Vask og skræl kartoflerne. Skær dem i mindre stykker.

                • 3-4 kartofler
              • Trin 5 af 18

                Vask sellerierne. Skær dem i små stykker. Gem cirka 1/4 af selleristykkerne til suppefyld.

                • 7-8 stilke bladselleri
              • Trin 6 af 18

                Klik på metodevideoen og se hvordan du ordner løg.¨ Pil og hak løget.

                • 2 mellem løg
              • Trin 7 af 18

                Put smørret i en gryde og smelt det.

                • 40 g smør
              • Trin 8 af 18

                Hæld løg i og steg dem i cirka 3 minutter til de er blevet bløde. De må ikke blive brune.

              • Trin 9 af 18

                Tilsæt rødbede, kartoffel og 3/4 af sellerien. Steg cirka 5 minutter og rør godt rundt. Tilsæt grøntsagsbouillon og laurbærblade og rør rundt.

                • 12-14 dl grøntsagsbouillon
                • 3 laurbærblade
              • Trin 10 af 18

                Læg låg på gryden og skru ned på middelvarme. Kog grøntsagerne i 20 minutter til de er møre. Tag laurbærbladene op af suppen med en hulske og kassér dem.

              • Trin 11 af 18

                Peberrodscreme: Skræl peberroden og riv den fint på et rivejern.

                • 4-5 spsk friskrevet peberrod
              • Trin 12 af 18

                Put peberrod, creme fraiche og sukker i en skål og rør det godt sammen.

                • 3 dl creme fraiche 9%
                • 1½ tsk sukker
              • Trin 13 af 18

                Tag gryden af og lad suppen køle lidt af.

              • Trin 14 af 18

                Hæld lidt af suppen i en blender, og blend suppen. Hæld den blendede suppe over i en stor skål.

              • Trin 15 af 18

                Gentag punkt 14 til al suppen er blendet.

              • Trin 16 af 18

                Hæld suppen tilbage i gryden og varm den op. Hvis du synes den er for tyk kan du tilsætte lidt mere bouillon. Smag suppen til med salt, peber og eddike.

                • 1½ tsk groft salt
                • 1/4 tsk friskkværnet peber
                • 3-4 spsk vineddike
              • Trin 17 af 18

                Tilsæt resten af bladsellerien og varm suppen igennem.

              • Trin 18 af 18

                Hæld varm suppe i dybe tallerkener, og servér med peberrodscreme og brød til.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Uh, peberrod kan være lidt krads, og hvis man får for meget, kan det næsten give tårer i øjnene. Men i denne opskrift - sammen med den søde og flotte rødbedesuppe, smager det dejligt.  

                Tip: Server hjemmelavede grovflutes til suppen. Find opskriften her i GoCook.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 450 g rødbeder
                  • 3-4 kartofler
                  • 7-8 stilke bladselleri
                  • 2 mellem løg
                  • 40 g smør
                  • 12-14 dl grøntsagsbouillon
                  • 3 laurbærblade
                  • 1½ tsk groft salt
                  • 1/4 tsk friskkværnet peber
                  • 3-4 spsk vineddike

                  Peberrodscreme

                  • 3 dl creme fraiche 9%
                  • 4-5 spsk friskrevet peberrod
                  • 1½ tsk sukker

                  Tilbehør

                  • Fuldkornsbrød

                  Køkkenredskaber

                  • 1 sæt måleskeer
                  • 1 decilitermål
                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 stor gryde
                  • 1 grydeske
                  • 1 grydelåg
                  • 1 hulske
                  • 1 rivejern
                  • 1 lille skål
                  • 1 spiseske
                  • 1 blender, foodprocesser eller stavblender
                  • 1 stor skål

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Vask og skræl rødbederne. Skær dem i mindre stykker.
                  4. Vask og skræl kartoflerne. Skær dem i mindre stykker.
                  5. Vask sellerierne. Skær dem i små stykker. Gem cirka 1/4 af selleristykkerne til suppefyld.
                  6. Klik på metodevideoen og se hvordan du ordner løg.¨ Pil og hak løget.
                  7. Put smørret i en gryde og smelt det.
                  8. Hæld løg i og steg dem i cirka 3 minutter til de er blevet bløde. De må ikke blive brune.
                  9. Tilsæt rødbede, kartoffel og 3/4 af sellerien. Steg cirka 5 minutter og rør godt rundt. Tilsæt grøntsagsbouillon og laurbærblade og rør rundt.
                  10. Læg låg på gryden og skru ned på middelvarme. Kog grøntsagerne i 20 minutter til de er møre. Tag laurbærbladene op af suppen med en hulske og kassér dem.
                  11. Peberrodscreme: Skræl peberroden og riv den fint på et rivejern.
                  12. Put peberrod, creme fraiche og sukker i en skål og rør det godt sammen.
                  13. Tag gryden af og lad suppen køle lidt af.
                  14. Hæld lidt af suppen i en blender, og blend suppen. Hæld den blendede suppe over i en stor skål.
                  15. Gentag punkt 14 til al suppen er blendet.
                  16. Hæld suppen tilbage i gryden og varm den op. Hvis du synes den er for tyk kan du tilsætte lidt mere bouillon. Smag suppen til med salt, peber og eddike.
                  17. Tilsæt resten af bladsellerien og varm suppen igennem.
                  18. Hæld varm suppe i dybe tallerkener, og servér med peberrodscreme og brød til.