Rødbedesuppe

Rødbedesuppe

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Uh, peberrod kan være lidt krads, og hvis man får for meget, kan det næsten give tårer i øjnene. Men i denne opskrift - sammen med den søde og flotte rødbedesuppe, smager det dejligt.

        Tip: Server hjemmelavede grovflutes til suppen. Find opskriften her i GoCook.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1441 kJ / 343 kcal
        • Protein: 9 %
        • Kulhydrat: 50 %
        • Fedt: 41 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 16

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 16

        Find alle ingredienserne frem.

        • 150 g rødbeder
        • 1-2 kartofler
        • 2-3 stilke bladselleri
        • 1 lille løg
        • 15 g smør
        • 4-5 dl grøntsagsbouillon
        • 1 laurbærblad
        • ½ tsk groft salt
        • Lidt friskkværnet peber
        • 1-2 spsk vineddike
        • 1 dl creme fraiche 9%
        • 1-2 spsk friskrevet peberrod
        • ½ tsk sukker
        • Fuldkornsbrød
      • Trin 3 af 16

        Vask, og skræl rødbederne. Skær dem i mindre stykker.

        • 150 g rødbeder
      • Trin 4 af 16

        Vask, og skræl kartoflerne. Skær dem i mindre stykker.

        • 1-2 kartofler
      • Trin 5 af 16

        Vask sellerierne. Skær dem i små stykker. Gem cirka ¼ af selleristykkerne til suppefyld.

        • 2-3 stilke bladselleri
      • Trin 6 af 16

        Pil, og hak løget. Klik på metodevideoen og se hvordan du hakker løg.

        • 1 lille løg
      • Trin 7 af 16

        Kom smørret i en gryde, og smelt det.

        • 15 g smør
      • Trin 8 af 16

        Kom løgene i gryden, og steg dem i cirka 3 minutter, til de er blevet bløde. De må ikke blive brune. Klik på videoen og se, hvordan du svitser.

      • Trin 9 af 16

        Tilsæt rødbede, kartoffel og ¾ af selleri-ternene. Steg i cirka 5 minutter, mens du rører rundt. Tilsæt grøntsagsbouillon og laurbærblad, og rør rundt.

        • 4-5 dl grøntsagsbouillon
        • 1 laurbærblad
      • Trin 10 af 16

        Læg låg på gryden og skru ned på middelvarme. Kog grøntsagerne i 20 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Grøntsagerne skal slippe kniven nemt.

      • Trin 11 af 16

        Tag laurbærbladene op af suppen med en hulske, og smid dem up. Lad suppen køle lidt af.

      • Trin 12 af 16

        Stil en stavblender i gryden, og blend suppen. Du kan også blende suppe lidt ad gangen i en blender. Klik på videoen og se, hvordan du blender suppe.

      • Trin 13 af 16

        Peberrodscreme: Skræl peberroden, og riv den på den fine side af et rivejern.

        • 1-2 spsk friskrevet peberrod
      • Trin 14 af 16

        Kom peberrod, creme fraiche og sukker i en skål, og rør det sammen.

        • 1 dl creme fraiche 9%
        • ½ tsk sukker
      • Trin 15 af 16

        Varm suppen op igen. Hvis du synes, den er for tyk, kan du tilsætte lidt mere bouillon. Smag suppen til med salt, peber og eddike.

        • ½ tsk groft salt
        • ½ knivspids friskkværnet peber
        • 1-2 spsk vineddike
      • Trin 16 af 16

        Tilsæt resten af selleri-ternene, og servér suppen med peberrodscreme og groft brød til.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Uh, peberrod kan være lidt krads, og hvis man får for meget, kan det næsten give tårer i øjnene. Men i denne opskrift - sammen med den søde og flotte rødbedesuppe, smager det dejligt.

        Tip: Server hjemmelavede grovflutes til suppen. Find opskriften her i GoCook.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 150 g rødbeder
          • 1-2 kartofler
          • 2-3 stilke bladselleri
          • 1 lille løg
          • 15 g smør
          • 4-5 dl grøntsagsbouillon
          • 1 laurbærblad
          • ½ tsk groft salt
          • Lidt friskkværnet peber
          • 1-2 spsk vineddike

          Peberrodscreme

          • 1 dl creme fraiche 9%
          • 1-2 spsk friskrevet peberrod
          • ½ tsk sukker

          Tilbehør

          • Fuldkornsbrød

           

          Køkkenredskaber

          • 1 sæt måleskeer
          • 1 decilitermål
          • 1 køkkenvægt
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 stor gryde
          • 1 grydeske
          • 1 grydelåg
          • 1 hulske
          • 1 rivejern
          • 1 lille skål
          • 1 spiseske
          • 1 blender, foodprocesser eller stavblender
          • 1 stor skål

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Vask, og skræl rødbederne. Skær dem i mindre stykker.
          4. Vask, og skræl kartoflerne. Skær dem i mindre stykker.
          5. Vask sellerierne. Skær dem i små stykker. Gem cirka ¼ af selleristykkerne til suppefyld.
          6. Pil, og hak løget. Klik på metodevideoen og se hvordan du hakker løg.
          7. Kom smørret i en gryde, og smelt det.
          8. Kom løgene i gryden, og steg dem i cirka 3 minutter, til de er blevet bløde. De må ikke blive brune. Klik på videoen og se, hvordan du svitser.
          9. Tilsæt rødbede, kartoffel og ¾ af selleri-ternene. Steg i cirka 5 minutter, mens du rører rundt. Tilsæt grøntsagsbouillon og laurbærblad, og rør rundt.
          10. Læg låg på gryden og skru ned på middelvarme. Kog grøntsagerne i 20 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Grøntsagerne skal slippe kniven nemt.
          11. Tag laurbærbladene op af suppen med en hulske, og smid dem up. Lad suppen køle lidt af.
          12. Stil en stavblender i gryden, og blend suppen. Du kan også blende suppe lidt ad gangen i en blender. Klik på videoen og se, hvordan du blender suppe.
          13. Peberrodscreme: Skræl peberroden, og riv den på den fine side af et rivejern.
          14. Kom peberrod, creme fraiche og sukker i en skål, og rør det sammen.
          15. Varm suppen op igen. Hvis du synes, den er for tyk, kan du tilsætte lidt mere bouillon. Smag suppen til med salt, peber og eddike.
          16. Tilsæt resten af selleri-ternene, og servér suppen med peberrodscreme og groft brød til.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Uh, peberrod kan være lidt krads, og hvis man får for meget, kan det næsten give tårer i øjnene. Men i denne opskrift - sammen med den søde og flotte rødbedesuppe, smager det dejligt.  

            Tip: Server hjemmelavede grovflutes til suppen. Find opskriften her i GoCook.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1441 kJ / 343 kcal
            • Protein: 9 %
            • Kulhydrat: 50 %
            • Fedt: 41 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 16

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 16

            Find alle ingredienserne frem.

            • 300 g. rødbeder
            • 2-3 kartofler
            • 5-6 stilke bladselleri
            • 1 løg
            • 25 g. smør
            • 8-10 dl grøntsagsbouillon
            • 2 laurbærblade
            • 1 tsk. groft salt
            • 1 knivspids peber
            • 2-3 spsk. vineddike

            Peberrodscreme:

            • 2 dl creme fraiche 9%
            • 3-4 spsk. friskrevet peberrod
            • 1 tsk. sukker

            Tilbehør:

            • Fuldkornsbrød
          • Trin 3 af 16

            Vask, og skræl rødbederne. Skær dem i mindre stykker.

            • 300 g rødbeder
          • Trin 4 af 16

            Vask, og skræl kartoflerne. Skær dem i mindre stykker.

            • 2-3 kartofler
          • Trin 5 af 16

            Vask sellerierne. Skær dem i små stykker. Gem cirka ¼ af selleristykkerne til suppefyld.

            • 5-6 stilke bladselleri
          • Trin 6 af 16

            Pil, og hak løget. Klik på metodevideoen og se hvordan du hakker løg.

            • 1 stort løg
          • Trin 7 af 16

            Kom smørret i en gryde, og smelt det.

            • 25 g smør
          • Trin 8 af 16

            Kom løgene i gryden, og steg dem i cirka 3 minutter, til de er blevet bløde. De må ikke blive brune. Klik på videoen og se, hvordan du svitser.

          • Trin 9 af 16

            Tilsæt rødbede, kartoffel og ¾ af selleri-ternene. Steg i cirka 5 minutter, mens du rører rundt. Tilsæt grøntsagsbouillon og laurbærblad, og rør rundt.

            • 8-10 dl grøntsagsbouillon
            • 2 laurbærblade
          • Trin 10 af 16

            Læg låg på gryden og skru ned på middelvarme. Kog grøntsagerne i 20 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Grøntsagerne skal slippe kniven nemt.

          • Trin 11 af 16

            Tag laurbærbladene op af suppen med en hulske, og smid dem up. Lad suppen køle lidt af.

          • Trin 12 af 16

            Stil en stavblender i gryden, og blend suppen. Du kan også blende suppe lidt ad gangen i en blender. Klik på videoen og se, hvordan du blender suppe.

          • Trin 13 af 16

            Peberrodscreme: Skræl peberroden, og riv den på den fine side af et rivejern.

            • 3-4 spsk friskrevet peberrod
          • Trin 14 af 16

            Kom peberrod, creme fraiche og sukker i en skål, og rør det sammen.

            • 2 dl. creme fraiche 9%
            • 1 tsk. sukker
          • Trin 15 af 16

            Varm suppen op igen. Hvis du synes, den er for tyk, kan du tilsætte lidt mere bouillon. Smag suppen til med salt, peber og eddike.

            • 1 tsk groft salt
            • 1 knivspids friskkværnet peber
            • 2-3 spsk vineddike
          • Trin 16 af 16

            Tilsæt resten af selleri-ternene, og servér suppen med peberrodscreme og groft brød til.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Uh, peberrod kan være lidt krads, og hvis man får for meget, kan det næsten give tårer i øjnene. Men i denne opskrift - sammen med den søde og flotte rødbedesuppe, smager det dejligt.  

            Tip: Server hjemmelavede grovflutes til suppen. Find opskriften her i GoCook.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 300 g. rødbeder
              • 2-3 kartofler
              • 5-6 stilke bladselleri
              • 1 løg
              • 25 g. smør
              • 8-10 dl grøntsagsbouillon
              • 2 laurbærblade
              • 1 tsk. groft salt
              • 1 knivspids peber
              • 2-3 spsk. vineddike

              Peberrodscreme:

              • 2 dl creme fraiche 9%
              • 3-4 spsk. friskrevet peberrod
              • 1 tsk. sukker

              Tilbehør:

              • Fuldkornsbrød

               

              Køkkenredskaber

              • 1 sæt måleskeer
              • 1 decilitermål
              • 1 køkkenvægt
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 stor gryde
              • 1 grydeske
              • 1 grydelåg
              • 1 hulske
              • 1 rivejern
              • 1 lille skål
              • 1 spiseske
              • 1 blender, foodprocesser eller stavblender
              • 1 stor skål

               

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Vask, og skræl rødbederne. Skær dem i mindre stykker.
              4. Vask, og skræl kartoflerne. Skær dem i mindre stykker.
              5. Vask sellerierne. Skær dem i små stykker. Gem cirka ¼ af selleristykkerne til suppefyld.
              6. Pil, og hak løget. Klik på metodevideoen og se hvordan du hakker løg.
              7. Kom smørret i en gryde, og smelt det.
              8. Kom løgene i gryden, og steg dem i cirka 3 minutter, til de er blevet bløde. De må ikke blive brune. Klik på videoen og se, hvordan du svitser.
              9. Tilsæt rødbede, kartoffel og ¾ af selleri-ternene. Steg i cirka 5 minutter, mens du rører rundt. Tilsæt grøntsagsbouillon og laurbærblad, og rør rundt.
              10. Læg låg på gryden og skru ned på middelvarme. Kog grøntsagerne i 20 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Grøntsagerne skal slippe kniven nemt.
              11. Tag laurbærbladene op af suppen med en hulske, og smid dem up. Lad suppen køle lidt af.
              12. Stil en stavblender i gryden, og blend suppen. Du kan også blende suppe lidt ad gangen i en blender. Klik på videoen og se, hvordan du blender suppe.
              13. Peberrodscreme: Skræl peberroden, og riv den på den fine side af et rivejern.
              14. Kom peberrod, creme fraiche og sukker i en skål, og rør det sammen.
              15. Varm suppen op igen. Hvis du synes, den er for tyk, kan du tilsætte lidt mere bouillon. Smag suppen til med salt, peber og eddike.
              16. Tilsæt resten af selleri-ternene, og servér suppen med peberrodscreme og groft brød til.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Uh, peberrod kan være lidt krads, og hvis man får for meget, kan det næsten give tårer i øjnene. Men i denne opskrift - sammen med den søde og flotte rødbedesuppe, smager det dejligt.  

                Tip: Server hjemmelavede grovflutes til suppen. Find opskriften her i GoCook.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1441 kJ / 343 kcal
                • Protein: 9 %
                • Kulhydrat: 50 %
                • Fedt: 41 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 16

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 16

                Find alle ingredienserne frem.

                • 450 g rødbeder
                • 3-4 kartofler
                • 7-8 stilke bladselleri
                • 2 mellem løg
                • 40 g smør
                • 12-14 dl grøntsagsbouillon
                • 3 laurbærblade
                • 1½ tsk groft salt
                • 1/4 tsk friskkværnet peber
                • 3-4 spsk vineddike
                • 3 dl creme fraiche 9%
                • 4-5 spsk friskrevet peberrod
                • 1½ tsk sukker
                • Fuldkornsbrød
              • Trin 3 af 16

                Vask, og skræl rødbederne. Skær dem i mindre stykker.

                • 450 g rødbeder
              • Trin 4 af 16

                Vask, og skræl kartoflerne. Skær dem i mindre stykker.

                • 3-4 kartofler
              • Trin 5 af 16

                Vask sellerierne. Skær dem i små stykker. Gem cirka ¼ af selleristykkerne til suppefyld.

                • 7-8 stilke bladselleri
              • Trin 6 af 16

                Pil, og hak løget. Klik på metodevideoen og se hvordan du hakker løg.

                • 2 mellem løg
              • Trin 7 af 16

                Kom smørret i en gryde, og smelt det.

                • 40 g smør
              • Trin 8 af 16

                Kom løgene i gryden, og steg dem i cirka 3 minutter, til de er blevet bløde. De må ikke blive brune. Klik på videoen og se, hvordan du svitser.

              • Trin 9 af 16

                Tilsæt rødbede, kartoffel og ¾ af selleri-ternene. Steg i cirka 5 minutter, mens du rører rundt. Tilsæt grøntsagsbouillon og laurbærblad, og rør rundt.

                • 12-14 dl grøntsagsbouillon
                • 3 laurbærblade
              • Trin 10 af 16

                Læg låg på gryden og skru ned på middelvarme. Kog grøntsagerne i 20 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Grøntsagerne skal slippe kniven nemt.

              • Trin 11 af 16

                Tag laurbærbladene op af suppen med en hulske, og smid dem up. Lad suppen køle lidt af.

              • Trin 12 af 16

                Stil en stavblender i gryden, og blend suppen. Du kan også blende suppe lidt ad gangen i en blender. Klik på videoen og se, hvordan du blender suppe.

              • Trin 13 af 16

                Peberrodscreme: Skræl peberroden, og riv den på den fine side af et rivejern.

                • 4-5 spsk friskrevet peberrod
              • Trin 14 af 16

                Kom peberrod, creme fraiche og sukker i en skål, og rør det sammen.

                • 3 dl. creme fraiche 9%
                • 1 ½ tsk. sukker
              • Trin 15 af 16

                Varm suppen op igen. Hvis du synes, den er for tyk, kan du tilsætte lidt mere bouillon. Smag suppen til med salt, peber og eddike.

                • 1½ tsk groft salt
                • 1/4 tsk friskkværnet peber
                • 3-4 spsk vineddike
              • Trin 16 af 16

                Tilsæt resten af selleri-ternene, og servér suppen med peberrodscreme og groft brød til.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Uh, peberrod kan være lidt krads, og hvis man får for meget, kan det næsten give tårer i øjnene. Men i denne opskrift - sammen med den søde og flotte rødbedesuppe, smager det dejligt.  

                Tip: Server hjemmelavede grovflutes til suppen. Find opskriften her i GoCook.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 450 g rødbeder
                  • 3-4 kartofler
                  • 7-8 stilke bladselleri
                  • 2 mellem løg
                  • 40 g smør
                  • 12-14 dl grøntsagsbouillon
                  • 3 laurbærblade
                  • 1½ tsk groft salt
                  • 1/4 tsk friskkværnet peber
                  • 3-4 spsk vineddike

                  Peberrodscreme

                  • 3 dl creme fraiche 9%
                  • 4-5 spsk friskrevet peberrod
                  • 1½ tsk sukker

                  Tilbehør

                  • Fuldkornsbrød

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 sæt måleskeer
                  • 1 decilitermål
                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 stor gryde
                  • 1 grydeske
                  • 1 grydelåg
                  • 1 hulske
                  • 1 rivejern
                  • 1 lille skål
                  • 1 spiseske
                  • 1 blender, foodprocesser eller stavblender
                  • 1 stor skål

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Vask, og skræl rødbederne. Skær dem i mindre stykker.
                  4. Vask, og skræl kartoflerne. Skær dem i mindre stykker.
                  5. Vask sellerierne. Skær dem i små stykker. Gem cirka ¼ af selleristykkerne til suppefyld.
                  6. Pil, og hak løget. Klik på metodevideoen og se hvordan du hakker løg.
                  7. Kom smørret i en gryde, og smelt det.
                  8. Kom løgene i gryden, og steg dem i cirka 3 minutter, til de er blevet bløde. De må ikke blive brune. Klik på videoen og se, hvordan du svitser.
                  9. Tilsæt rødbede, kartoffel og ¾ af selleri-ternene. Steg i cirka 5 minutter, mens du rører rundt. Tilsæt grøntsagsbouillon og laurbærblad, og rør rundt.
                  10. Læg låg på gryden og skru ned på middelvarme. Kog grøntsagerne i 20 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Grøntsagerne skal slippe kniven nemt.
                  11. Tag laurbærbladene op af suppen med en hulske, og smid dem up. Lad suppen køle lidt af.
                  12. Stil en stavblender i gryden, og blend suppen. Du kan også blende suppe lidt ad gangen i en blender. Klik på videoen og se, hvordan du blender suppe.
                  13. Peberrodscreme: Skræl peberroden, og riv den på den fine side af et rivejern.
                  14. Kom peberrod, creme fraiche og sukker i en skål, og rør det sammen.
                  15. Varm suppen op igen. Hvis du synes, den er for tyk, kan du tilsætte lidt mere bouillon. Smag suppen til med salt, peber og eddike.
                  16. Tilsæt resten af selleri-ternene, og servér suppen med peberrodscreme og groft brød til.