Rødbedechips

Rødbedechips

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Chips er bare godt. Punktum. Og når de er lavet på rødbede, så kan dine forældre ikke sige nej ;-) Selvom de knaser og smager salte og lækre.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 527 kJ / 126 kcal
        • Protein: 7 %
        • Kulhydrat: 38 %
        • Fedt: 55 %
        • Heraf mættet fedt: 0 g.
    • Film

        • Opskriften tager ca.: 30 minutter

          Se videoen, hvor Micki laver rødbedechips. 

          Energi-indhold pr. portion
          • Energi: 527 kJ / 126 kcal
          • Protein: 7 %
          • Kulhydrat: 38 %
          • Fedt: 55 %
          • Heraf mættet fedt: 0 g.
      • Sådan gør du

        • Trin 1 af 9

          Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

        • Trin 2 af 9

          Find alle ingredienserne frem.

          • 500 g. rødbeder
          • 2 spsk. olie
          • ½ tsk. salt
        • Trin 3 af 9

          Tænd ovnen på 150 grader varmluft.

        • Trin 4 af 9

          Vask rødbederne grundigt med en grøntsagsbørste. Skær enderne af. Hvis skrællen er meget beskidt, skal du skrælle rødbederne med en kartoffelskræller. Du kan eventuelt tage tynde plastikhandsker på, hvis du vil undgå røde fingre.

          • 500 g. rødbeder
        • Trin 5 af 9

          Skær rødbederne i tynde skiver. De skal være cirka 1 millimeter tykke. Hvis du har et mandolinjern, så skær rødbederne i papirstynde skiver på mandolinjernet.

        • Trin 6 af 9

          Kom rødbede-skiverne, olie og salt i en skål. Vend rødbederne godt rundt, så de er dækkede af olie og salt. Tag en tynd plastikhandske på, og vend rødbederne med hænderne.

          • 2 spsk. olie
          • ½ tsk. salt

           

        • Trin 7 af 9

          Fordel rødbede-skiverne på en bageplade med bagepapir, så de ligger i ét lag.

        • Trin 8 af 9

          Bag rødbede-skiverne i ovnen i 15-20 minutter, til de er gyldne og sprøde. Hold godt øje med dem, for de kan pludselig blive for mørke.

        • Trin 9 af 9

          Lad dine rødbede-chips køle af, og server dem som en lækker snack.

      • Oversigt

        • Print

          Beskrivelse

          Chips er bare godt. Punktum. Og når de er lavet på rødbede, så kan dine forældre ikke sige nej ;-) Selvom de knaser og smager salte og lækre.

          Du skal bruge

            Ingredienser

            • 500 g. rødbeder
            • 2 spsk. olie
            • ½ tsk. salt

             

            Køkkenredskaber

            • 1 køkkenvægt
            • 1 spiseske
            • 1 teske
            • 1 grøntsagsbørste
            • 1 kartoffelskræller
            • 1 skærebræt
            • 1 stor skarp kniv eller 1 mandolinjern
            • 1 mellemstor skål
            • Bagepapir
            • 1 bageplade

            Sådan gør du

            1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
            2. Find alle ingredienserne frem.
            3. Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
            4. Vask rødbederne grundigt med en grøntsagsbørste. Skær enderne af. Hvis skrællen er meget beskidt, skal du skrælle rødbederne med en kartoffelskræller. Du kan eventuelt tage tynde plastikhandsker på, hvis du vil undgå røde fingre.
            5. Skær rødbederne i tynde skiver. De skal være cirka 1 millimeter tykke. Hvis du har et mandolinjern, så skær rødbederne i papirstynde skiver på mandolinjernet.
            6. Kom rødbede-skiverne, olie og salt i en skål. Vend rødbederne godt rundt, så de er dækkede af olie og salt. Tag en tynd plastikhandske på, og vend rødbederne med hænderne.
            7. Fordel rødbede-skiverne på en bageplade med bagepapir, så de ligger i ét lag.
            8. Bag rødbede-skiverne i ovnen i 15-20 minutter, til de er gyldne og sprøde. Hold godt øje med dem, for de kan pludselig blive for mørke.
            9. Lad dine rødbede-chips køle af, og server dem som en lækker snack.