Rødbede-vafler

Rødbede-vafler

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        De ultimative tøse-farvede vafler, som gør aftensmaden bare lidt sjovere. Opskriften er nemlig en mad-vaffel-opskrift. Kom fx kødsovs, tunsalat eller pulled pork på toppen sammen med dine yndlings-grøntsager.   

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1607 kJ / 386 kcal
        • Protein: 15 %
        • Kulhydrat: 58 %
        • Fedt: 27 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 10

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 10

        Find alle ingredienserne frem.

        • 50 g. rødbede
        • 4 dl. mælk
        • 2 æg
        • 1 tsk. sukker
        • ½ tsk. salt
        • 2 spsk. smagsneutral olie
        • 1 ½ dl. grahamsmel
        • 3 dl. hvedemel
        • 1 tsk. bagepulver
        • Smagsneutral olie til pensling
      • Trin 3 af 10

        Skræl og riv rødbeden på den grove side af rivejernet. Kom den revne rødbede i en blender. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.

        • 50 g. rødbede
      • Trin 4 af 10

        Kom mælk i blenderen og blend rødbeden og mælken sammen til en ensartet masse.

        • 4 dl. mælk

         

      • Trin 5 af 10

        Slå et æg ud i en kop, kom det op i blenderen. Fortsæt på samme måde med det andet æg.

        • 2 æg

         

      • Trin 6 af 10

        Kom sukker, salt, olie, grahamsmel, hvedemel og bagepulver op blenderen og blend det hele sammen, indtil der ikke er flere klumper.

        • 1 tsk. sukker
        • ½ tsk. salt
        • 2 spsk. smagsneutral olie
        • 1 ½ dl. grahamsmel
        • 3 dl. hvedemel
        • 1 tsk. bagepulver
      • Trin 7 af 10

        Tænd vaffeljernet. Når det er varmt, så pensel det med olie og kom så cirka en deciliter af dejen på midten af jernet. Lad dejen selv flyde ud, til der er cirka 1 centimeter til kanten og luk jernet forsigtigt.

        • Smagsneutral olie til pensling
      • Trin 8 af 10

        Bag vaflen i jernet et par minutter, til den er gylden og sprød.

      • Trin 9 af 10

        Fortsæt på samme måde med resten af vaflerne, til der ikke er mere dej og husk at pensle jernet hver gang, inden du kommer dej på.

      • Trin 10 af 10

        Server vaflerne lune.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        De ultimative tøse-farvede vafler, som gør aftensmaden bare lidt sjovere. Opskriften er nemlig en mad-vaffel-opskrift. Kom fx kødsovs, tunsalat eller pulled pork på toppen sammen med dine yndlings-grøntsager.   

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 50 g. rødbede
          • 4 dl. mælk
          • 2 æg
          • 1 tsk. sukker
          • ½ tsk. salt
          • 2 spsk. smagsneutral olie
          • 1 ½ dl. grahamsmel
          • 3 dl. hvedemel
          • 1 tsk. bagepulver
          • Smagsneutral olie til pensling

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 teske
          • 1 spiseske
          • 1 kop
          • 1 stor skål
          • 1 elpisker
          • 1 vaffeljern
          • 1 bagepensel
          • 1 lille skål

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Skræl og riv rødbeden på den grove side af rivejernet. Kom den revne rødbede i en blender. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.
          4. Kom mælk i blenderen og blend rødbeden og mælken sammen til en ensartet masse.
          5. Slå et æg ud i en kop, kom det op i blenderen. Fortsæt på samme måde med det andet æg.
          6. Kom sukker, salt, olie, grahamsmel, hvedemel og bagepulver op blenderen og blend det hele sammen, indtil der ikke er flere klumper.
          7. Tænd vaffeljernet. Når det er varmt, så pensel det med olie og kom så cirka en deciliter af dejen på midten af jernet. Lad dejen selv flyde ud, til der er cirka 1 centimeter til kanten og luk jernet forsigtigt.
          8. Bag vaflen i jernet et par minutter, til den er gylden og sprød.
          9. Fortsæt på samme måde med resten af vaflerne, til der ikke er mere dej og husk at pensle jernet hver gang, inden du kommer dej på.
          10. Server vaflerne lune.