Rød linsesuppe

Rød linsesuppe

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Den her suppe er blød som en smoothie! Cremet, lækker og lidt spicy. Sig goddag til din nye favorit-suppe! Og sig så, whaaaat?! For rød linsesuppe er nemlig 20 gange bedre for klimaet end en gullash-suppe. Rimelig stor forskel, ik?

        Energi-indhold pr. portion
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 19

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker hænder :-)

      • Trin 2 af 19

        Find alle ingredienserne frem.

        • ½ løg
        • 1 fed hvidløg
        • 1 ½ gulerod
        • ½ æble
        • ¼ chili
        • 1 dl. røde linser
        • ½ spsk. olie
        • ½ tsk. spidskommen
        • ½ spsk. tørret oregano
        • Ca. 200 g. hakkede tomater (½ brik/dåse)
        • 3 dl. vand
        • ½ grøntsags-bouillon-terning
        • ½ dl. fløde
        • ½ tsk. peber
        • ½ spsk. salt

        Tilbehør:

        • 1 dl. persille
        • 50 g. fetaost
        • ½ fuldkorns-flute
      • Trin 3 af 19

        Suppe: Pil løg og hvidløg. Skær dem i store stykker. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

        • ½ løg
        • 1 fed hvidløg
      • Trin 4 af 19

        Skræl og skyl gulerødderne. Skær dem i store stykker.

        • 1 ½ gulerod
      • Trin 5 af 19

        Skyl æblet. Skær kernehuset ud, og skær æblet i store stykker.

        • ½ æble
      • Trin 6 af 19

        Skyl chilien. Skær den over på langs og skrab kerner og de hvide hinder væk. Hak den halve chili groft. Tag eventuelt en plastik-handske eller en fryse-pose om hånden, når du ordner chili. Klik på videoen og se, hvordan du ordner chili.

        • ¼ chili
      • Trin 7 af 19

        Skyl de røde linser under koldt vand, til vandet, der løber fra, ser rent ud.

        • 1 dl. røde linser
      • Trin 8 af 19

        Kom olie i en stor gryde og varm den op til middel varme.

        • ½ spsk. olie
      • Trin 9 af 19

        Kom løg, hvidløg og chili i. Steg det i cirka 2 minutter. Rør rundt imens.

      • Trin 10 af 19

        Kom gulerødder, æbler, spidskommen og oregano i gryden og steg videre i 2 minutter. Rør indimellem.

        • ½ tsk. spidskommen
        • ½ spsk. tørret oregano
      • Trin 11 af 19

        Kom de røde linser, hakkede tomater, vand og grøntsags-bouillon-terning i gryden. Kom låg på og bring suppen i kog. Skru ned på lav varme og lad suppen koge i cirka 30 minutter. Rør undervejs, så suppen ikke brænder på.

        • Ca. 200 g. hakkede tomater (½ brik/dåse)
        • 3 dl. vand
        • ½ grøntsags-bouillon-terning
      • Trin 12 af 19

        Kom fløde i suppen, rør rundt og lad den koge 1 minut mere.

        • ½ dl. fløde
      • Trin 13 af 19

        Stil gryden ned i vasken. Blend suppen med en stavblender. Pas på det ikke sprøjter! Klik på videoen og se, hvordan du blender suppe.

      • Trin 14 af 19

        Smag suppen til med salt og peber.

        • ½ tsk. peber
        • ½ spsk. salt
      • Trin 15 af 19

        Tilbehør: Kom vand i en skål og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • 1 dl. persille
      • Trin 16 af 19

        Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.

      • Trin 17 af 19

        Skær eller smuldr fetaosten i små stykker.

        • 50 g. fetaost
      • Trin 18 af 19

        Rist brødet.

        • ½ fuldkorns-flute
      • Trin 19 af 19

        Servering: Servér suppen med persille og feta på toppen og et stykke brød til.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Den her suppe er blød som en smoothie! Cremet, lækker og lidt spicy. Sig goddag til din nye favorit-suppe! Og sig så, whaaaat?! For rød linsesuppe er nemlig 20 gange bedre for klimaet end en gullash-suppe. Rimelig stor forskel, ik?

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • ½ løg
          • 1 fed hvidløg
          • 1 ½ gulerod
          • ½ æble
          • ¼ chili
          • 1 dl. røde linser
          • ½ spsk. olie
          • ½ tsk. spidskommen
          • ½ spsk. tørret oregano
          • Ca. 200 g. hakkede tomater (½ brik/dåse)
          • 3 dl. vand
          • ½ grøntsags-bouillon-terning
          • ½ dl. fløde
          • ½ tsk. peber
          • ½ spsk. salt

          Tilbehør:

          • 1 dl. persille
          • 50 g. fetaost
          • ½ fuldkorns-flute

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 spiseske
          • 1 køkkenvægt
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 stor gryde med låg
          • 1 grydeske
          • 1 stavblender
          • 1 mellemstor skål
          • 1 viskestykke

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker hænder :-)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Suppe: Pil løg og hvidløg. Skær dem i store stykker. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
          4. Skræl og skyl gulerødderne. Skær dem i store stykker.
          5. Skyl æblet. Skær kernehuset ud, og skær æblet i store stykker.
          6. Skyl chilien. Skær den over på langs og skrab kerner og de hvide hinder væk. Hak den halve chili groft. Tag eventuelt en plastik-handske eller en fryse-pose om hånden, når du ordner chili. Klik på videoen og se, hvordan du ordner chili.
          7. Skyl de røde linser under koldt vand, til vandet, der løber fra, ser rent ud.
          8. Kom olie i en stor gryde og varm den op til middel varme.
          9. Kom løg, hvidløg og chili i. Steg det i cirka 2 minutter. Rør rundt imens.
          10. Kom gulerødder, æbler, spidskommen og oregano i gryden og steg videre i 2 minutter. Rør indimellem.
          11. Kom de røde linser, hakkede tomater, vand og grøntsags-bouillon-terning i gryden. Kom låg på og bring suppen i kog. Skru ned på lav varme og lad suppen koge i cirka 30 minutter. Rør undervejs, så suppen ikke brænder på.
          12. Kom fløde i suppen, rør rundt og lad den koge 1 minut mere.
          13. Stil gryden ned i vasken. Blend suppen med en stavblender. Pas på det ikke sprøjter! Klik på videoen og se, hvordan du blender suppe.
          14. Smag suppen til med salt og peber.
          15. Tilbehør: Kom vand i en skål og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          16. Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.
          17. Skær eller smuldr fetaosten i små stykker.
          18. Rist brødet.
          19. Servering: Servér suppen med persille og feta på toppen og et stykke brød til.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Den her suppe er blød som en smoothie! Cremet, lækker og lidt spicy. Sig goddag til din nye favorit-suppe! Og sig så, whaaaat?! For rød linsesuppe er nemlig 20 gange bedre for klimaet end en gullash-suppe. Rimelig stor forskel, ik?

            Energi-indhold pr. portion
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 19

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker hænder :-)

          • Trin 2 af 19

            Find alle ingredienserne frem.

            • 1 løg
            • 2 fed hvidløg
            • 3 gulerødder
            • 1 æble
            • ½ chili
            • 2 dl. røde linser
            • 1 spsk. olie
            • 1 tsk. spidskommen
            • 1 spsk. tørret oregano
            • Ca. 400 g. hakkede tomater (1 brik/dåse)
            • 6 dl. vand
            • 1 grøntsags-bouillon-terning
            • 1 dl. fløde
            • 1 tsk. peber
            • 1 spsk. salt

            Tilbehør:

            • 2 dl. persille
            • 100 g. fetaost
            • 1 fuldkorns-flute
          • Trin 3 af 19

            Suppe: Pil løg og hvidløg. Skær dem i store stykker. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

            • 1 løg
            • 2 fed hvidløg
          • Trin 4 af 19

            Skræl og skyl gulerødderne. Skær dem i store stykker.

            • 3 gulerødder
          • Trin 5 af 19

            Skyl æblet. Skær kernehuset ud, og skær æblet i store stykker.

            • 1 æble
          • Trin 6 af 19

            Skyl chilien. Skær den over på langs og skrab kerner og de hvide hinder væk. Hak den halve chili groft. Tag eventuelt en plastik-handske eller en fryse-pose om hånden, når du ordner chili. Klik på videoen og se, hvordan du ordner chili.

            • ½ chili
          • Trin 7 af 19

            Skyl de røde linser under koldt vand, til vandet, der løber fra, ser rent ud.

            • 2 dl. røde linser
          • Trin 8 af 19

            Kom olie i en stor gryde og varm den op til middel varme.

            • 1 spsk. olie
          • Trin 9 af 19

            Kom løg, hvidløg og chili i. Steg det i cirka 2 minutter. Rør rundt imens.

          • Trin 10 af 19

            Kom gulerødder, æbler, spidskommen og oregano i gryden og steg videre i 2 minutter. Rør indimellem.

            • 1 tsk. spidskommen
            • 1 spsk. tørret oregano
          • Trin 11 af 19

            Kom de røde linser, hakkede tomater, vand og grøntsags-bouillon-terning i gryden. Kom låg på og bring suppen i kog. Skru ned på lav varme og lad suppen koge i cirka 30 minutter. Rør undervejs, så suppen ikke brænder på.

            • Ca. 400 g. hakkede tomater (1 brik/dåse)
            • 6 dl. vand
            • 1 grøntsags-bouillon-terning
          • Trin 12 af 19

            Kom fløde i suppen, rør rundt og lad den koge 1 minut mere.

            • 1 dl. fløde
          • Trin 13 af 19

            Stil gryden ned i vasken. Blend suppen med en stavblender. Pas på det ikke sprøjter! Klik på videoen og se, hvordan du blender suppe.

          • Trin 14 af 19

            Smag suppen til med salt og peber.

            • 1 tsk. peber
            • 1 spsk. salt
          • Trin 15 af 19

            Tilbehør: Kom vand i en skål og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • 2 dl. persille
          • Trin 16 af 19

            Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.

          • Trin 17 af 19

            Skær eller smuldr fetaosten i små stykker.

            • 100 g. fetaost
          • Trin 18 af 19

            Rist brødet.

            • 1 fuldkorns-flute
          • Trin 19 af 19

            Servering: Servér suppen med persille og feta på toppen og et stykke brød til.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Den her suppe er blød som en smoothie! Cremet, lækker og lidt spicy. Sig goddag til din nye favorit-suppe! Og sig så, whaaaat?! For rød linsesuppe er nemlig 20 gange bedre for klimaet end en gullash-suppe. Rimelig stor forskel, ik?

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 1 løg
              • 2 fed hvidløg
              • 3 gulerødder
              • 1 æble
              • ½ chili
              • 2 dl. røde linser
              • 1 spsk. olie
              • 1 tsk. spidskommen
              • 1 spsk. tørret oregano
              • Ca. 400 g. hakkede tomater (1 brik/dåse)
              • 6 dl. vand
              • 1 grøntsags-bouillon-terning
              • 1 dl. fløde
              • 1 tsk. peber
              • 1 spsk. salt

              Tilbehør:

              • 2 dl. persille
              • 100 g. fetaost
              • 1 fuldkorns-flute

               

              Køkkenredskaber

              • 1 decilitermål
              • 1 spiseske
              • 1 køkkenvægt
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 stor gryde med låg
              • 1 grydeske
              • 1 stavblender
              • 1 mellemstor skål
              • 1 viskestykke

              Sådan gør du

              1. Find alle ingredienserne frem.
              2. Suppe: Pil løg og hvidløg. Skær dem i store stykker. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
              3. Skræl og skyl gulerødderne. Skær dem i store stykker.
              4. Skyl æblet. Skær kernehuset ud, og skær æblet i store stykker.
              5. Skyl chilien. Skær den over på langs og skrab kerner og de hvide hinder væk. Hak den halve chili groft. Tag eventuelt en plastik-handske eller en fryse-pose om hånden, når du ordner chili. Klik på videoen og se, hvordan du ordner chili.
              6. Skyl de røde linser under koldt vand, til vandet, der løber fra, ser rent ud.
              7. Kom olie i en stor gryde og varm den op til middel varme.
              8. Kom løg, hvidløg og chili i. Steg det i cirka 2 minutter. Rør rundt imens.
              9. Kom gulerødder, æbler, spidskommen og oregano i gryden og steg videre i 2 minutter. Rør indimellem.
              10. Kom de røde linser, hakkede tomater, vand og grøntsags-bouillon-terning i gryden. Kom låg på og bring suppen i kog. Skru ned på lav varme og lad suppen koge i cirka 30 minutter. Rør undervejs, så suppen ikke brænder på.
              11. Kom fløde i suppen, rør rundt og lad den koge 1 minut mere.
              12. Stil gryden ned i vasken. Blend suppen med en stavblender. Pas på det ikke sprøjter! Klik på videoen og se, hvordan du blender suppe.
              13. Smag suppen til med salt og peber.
              14. Tilbehør: Kom vand i en skål og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              15. Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.
              16. Skær eller smuldr fetaosten i små stykker.
              17. Rist brødet.
              18. Servering: Servér suppen med persille og feta på toppen og et stykke brød til.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Den her suppe er blød som en smoothie! Cremet, lækker og lidt spicy. Sig goddag til din nye favorit-suppe! Og sig så, whaaaat?! For rød linsesuppe er nemlig 20 gange bedre for klimaet end en gullash-suppe. Rimelig stor forskel, ik?

                Energi-indhold pr. portion
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 19

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker hænder :-)

              • Trin 2 af 19

                Find alle ingredienserne frem.

                • 1 ½ løg
                • 3 fed hvidløg
                • 4 ½ gulerod
                • 1 ½ æble
                • ¾ chili
                • 3 dl. røde linser
                • 1 ½ spsk. olie
                • 1 ½ tsk. spidskommen
                • 1 ½ spsk. tørret oregano
                • Ca. 600 g. hakkede tomater (1 ½ brik/dåse)
                • 9 dl. vand
                • 1 ½ grøntsags-bouillon-terning
                • 1 ½ dl. fløde
                • 1 ½ tsk. peber
                • 1 ½ spsk. salt

                Tilbehør:

                • 3 dl. persille
                • 150 g. fetaost
                • 1 ½ fuldkorns-flute
              • Trin 3 af 19

                Suppe: Pil løg og hvidløg. Skær dem i store stykker. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 1 ½ løg
                • 3 fed hvidløg
              • Trin 4 af 19

                Skræl og skyl gulerødderne. Skær dem i store stykker.

                • 4 ½ gulerod
              • Trin 5 af 19

                Skyl æblet. Skær kernehuset ud, og skær æblet i store stykker.

                • 1 ½ æble
              • Trin 6 af 19

                Skyl chilien. Skær den over på langs og skrab kerner og de hvide hinder væk. Hak den halve chili groft. Tag eventuelt en plastik-handske eller en fryse-pose om hånden, når du ordner chili. Klik på videoen og se, hvordan du ordner chili.

                • ¾ chili
              • Trin 7 af 19

                Skyl de røde linser under koldt vand, til vandet, der løber fra, ser rent ud.

                • 3 dl. røde linser
              • Trin 8 af 19

                Kom olie i en stor gryde og varm den op til middel varme.

                • 1 ½ spsk. olie
              • Trin 9 af 19

                Kom løg, hvidløg og chili i. Steg det i cirka 2 minutter. Rør rundt imens.

              • Trin 10 af 19

                Kom gulerødder, æbler, spidskommen og oregano i gryden og steg videre i 2 minutter. Rør indimellem.

                • 1 ½ tsk. spidskommen
                • 1 ½ spsk. tørret oregano
              • Trin 11 af 19

                Kom de røde linser, hakkede tomater, vand og grøntsags-bouillon-terning i gryden. Kom låg på og bring suppen i kog. Skru ned på lav varme og lad suppen koge i cirka 30 minutter. Rør undervejs, så suppen ikke brænder på.

                • Ca. 600 g. hakkede tomater (1 ½ brik/dåse)
                • 9 dl. vand
                • 1 ½ grøntsags-bouillon-terning
              • Trin 12 af 19

                Kom fløde i suppen, rør rundt og lad den koge 1 minut mere.

                • 1 ½ dl. fløde
              • Trin 13 af 19

                Stil gryden ned i vasken. Blend suppen med en stavblender. Pas på det ikke sprøjter! Klik på videoen og se, hvordan du blender suppe.

              • Trin 14 af 19

                Smag suppen til med salt og peber.

                • 1 ½ tsk. peber
                • 1 ½ spsk. salt
              • Trin 15 af 19

                Tilbehør: Kom vand i en skål og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • 3 dl. persille
              • Trin 16 af 19

                Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter

              • Trin 17 af 19

                Skær eller smuldr fetaosten i små stykker.

                • 150 g. fetaost
              • Trin 18 af 19

                Rist brødet.

                • 1 ½ fuldkorns-flute
              • Trin 19 af 19

                Servering: Servér suppen med persille og feta på toppen og et stykke brød til.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Den her suppe er blød som en smoothie! Cremet, lækker og lidt spicy. Sig goddag til din nye favorit-suppe! Og sig så, whaaaat?! For rød linsesuppe er nemlig 20 gange bedre for klimaet end en gullash-suppe. Rimelig stor forskel, ik?

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 1 ½ løg
                  • 3 fed hvidløg
                  • 4 ½ gulerod
                  • 1 ½ æble
                  • ¾ chili
                  • 3 dl. røde linser
                  • 1 ½ spsk. olie
                  • 1 ½ tsk. spidskommen
                  • 1 ½ spsk. tørret oregano
                  • Ca. 600 g. hakkede tomater (1 ½ brik/dåse)
                  • 9 dl. vand
                  • 1 ½ grøntsags-bouillon-terning
                  • 1 ½ dl. fløde
                  • 1 ½ tsk. peber
                  • 1 ½ spsk. salt

                  Tilbehør:

                  • 3 dl. persille
                  • 150 g. fetaost
                  • 1 ½ fuldkorns-flute

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 decilitermål
                  • 1 spiseske
                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 stor gryde med låg
                  • 1 grydeske
                  • 1 stavblender
                  • 1 mellemstor skål
                  • 1 viskestykke

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker hænder :-)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Suppe: Pil løg og hvidløg. Skær dem i store stykker. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
                  4. Skræl og skyl gulerødderne. Skær dem i store stykker.
                  5. Skyl æblet. Skær kernehuset ud, og skær æblet i store stykker.
                  6. Skyl chilien. Skær den over på langs og skrab kerner og de hvide hinder væk. Hak den halve chili groft. Tag eventuelt en plastik-handske eller en fryse-pose om hånden, når du ordner chili. Klik på videoen og se, hvordan du ordner chili.
                  7. Skyl de røde linser under koldt vand, til vandet, der løber fra, ser rent ud.
                  8. Kom olie i en stor gryde og varm den op til middel varme.
                  9. Kom løg, hvidløg og chili i. Steg det i cirka 2 minutter. Rør rundt imens.
                  10. Kom gulerødder, æbler, spidskommen og oregano i gryden og steg videre i 2 minutter. Rør indimellem.
                  11. Kom de røde linser, hakkede tomater, vand og grøntsags-bouillon-terning i gryden. Kom låg på og bring suppen i kog. Skru ned på lav varme og lad suppen koge i cirka 30 minutter. Rør undervejs, så suppen ikke brænder på.
                  12. Kom fløde i suppen, rør rundt og lad den koge 1 minut mere.
                  13. Stil gryden ned i vasken. Blend suppen med en stavblender. Pas på det ikke sprøjter! Klik på videoen og se, hvordan du blender suppe.
                  14. Smag suppen til med salt og peber.
                  15. Tilbehør: Kom vand i en skål og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  16. Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter
                  17. Skær eller smuldr fetaosten i små stykker.
                  18. Rist brødet.
                  19. Servering: Servér suppen med persille og feta på toppen og et stykke brød til.