Rødkålssalat med appelsin
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 30 minutter
Denne salat er god som tilbehør til en varm eller kold ret. Den er dejlig frisk, sød, syrlig og sprød - men lader du den stå lidt bliver rødkålen blødere, fordi den opløses lidt af syren i eddike-dressingen. Du kan også tilsætte frisk timian, eller bruge valnødder til denne salat.
Tip: Det er bedst, hvis du bruger en olie, der ikke har for meget smag, som for eksempel solsikkeolie eller rapsolie.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 467 kJ / 111 kcal
- Protein: 7 %
- Kulhydrat: 44 %
- Fedt: 49 %
- heraf mættet fedt 0,5g
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser:
- 100 g. rødkål
- ½ appelsin
Dressing:
- ½ spsk. olie
- ½ spsk. eddike
- ½ spsk. flydende honning
- 10 g. hasselnødder
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 mellem skål
- 1 spiseske
- 1 køkkenvægt
- 1 lille skål
- 1 røreske
Sådan gør du
- Trin 1 af 7
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 7
Find alle ingredienserne frem.
- 100 g. rødkål
- ½ appelsin
Dressing:
- ½ spsk. olie
- ½ spsk. eddike
- ½ spsk. flydende honning
- 10 g. hasselnødder
- Trin 3 af 7
Skær rødkålen i meget tynde skiver på cirka 3 centimeter i længden. Læg den snittede kål i en stor skål.
- 100 g. rødkål
- Trin 4 af 7
Skræl appelsinen og skær appelsinbådene i små tern. Kom dem op i skålen.
- ½ appelsin
- Trin 5 af 7
Dressing: Kom olie, eddike og honning i en lille skål. Bland det sammen med en spiseske.
- ½ spsk. olie
- ½ spsk. eddike
- ½ spsk. flydende honning
- Trin 6 af 7
Hæld dressingen over salaten og bland rundt.
- Trin 7 af 7
Hak nødderne groft og drys dem over salaten. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder.
- 10 g nødder
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Denne salat er god som tilbehør til en varm eller kold ret. Den er dejlig frisk, sød, syrlig og sprød - men lader du den stå lidt bliver rødkålen blødere, fordi den opløses lidt af syren i eddike-dressingen. Du kan også tilsætte frisk timian, eller bruge valnødder til denne salat.
Tip: Det er bedst, hvis du bruger en olie, der ikke har for meget smag, som for eksempel solsikkeolie eller rapsolie.
Du skal bruge
Ingredienser
- 100 g. rødkål
- ½ appelsin
Dressing:
- ½ spsk. olie
- ½ spsk. eddike
- ½ spsk. flydende honning
- 10 g. hasselnødder
Køkkenredskaber
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 mellem skål
- 1 spiseske
- 1 køkkenvægt
- 1 lille skål
- 1 røreske
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Skær rødkålen i meget tynde skiver på cirka 3 centimeter i længden. Læg den snittede kål i en stor skål.
- Skræl appelsinen og skær appelsinbådene i små tern. Kom dem op i skålen.
- Dressing: Kom olie, eddike og honning i en lille skål. Bland det sammen med en spiseske.
- Hæld dressingen over salaten og bland rundt.
- Hak nødderne groft og drys dem over salaten. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 30 minutter
Denne salat er god som tilbehør til en varm eller kold ret. Den er dejlig frisk, sød, syrlig og sprød - men lader du den stå lidt bliver rødkålen blødere, fordi den opløses lidt af syren i eddike-dressingen. Du kan også tilsætte frisk timian, eller bruge valnødder til denne salat.
Tip: Det er bedst, hvis du bruger en olie, der ikke har for meget smag, som for eksempel solsikkeolie eller rapsolie.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 467 kJ / 111 kcal
- Protein: 7 %
- Kulhydrat: 44 %
- Fedt: 49 %
- heraf mættet fedt 0,5g
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser:
- 200 g. rødkål
- 1 appelsin
Dressing:
- 1 spsk. olie
- 1 spsk. eddike
- 1 spsk. flydende honning
- 20 g. hasselnødder
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 stor skål
- 1 spiseske
- 1 køkkenvægt
- 1 lille skål
- 1 røreske
Sådan gør du
- Trin 1 af 7
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 7
Find alle ingredienserne frem.
- 200 g. rødkål
- 1 appelsin
Dressing:
- 1 spsk. olie
- 1 spsk. eddike
- 1 spsk. flydende honning
- 20 g. hasselnødder
- Trin 3 af 7
Skær rødkålen i meget tynde skiver på cirka 3 centimeter i længden. Læg den snittede kål i en stor skål.
- 200 g. rødkål
- Trin 4 af 7
Skræl appelsinen og skær appelsinbådene i små tern. Kom dem op i skålen.
- 1 appelsin
- Trin 5 af 7
Dressing: Kom olie, eddike og honning i en lille skål. Bland det sammen med en spiseske.
- 1 spsk. olie
- 1 spsk. eddike
- 1 spsk. honning
- Trin 6 af 7
Hæld dressingen over salaten og bland rundt.
- Trin 7 af 7
Hak nødderne groft og drys dem over salaten. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Denne salat er god som tilbehør til en varm eller kold ret. Den er dejlig frisk, sød, syrlig og sprød - men lader du den stå lidt bliver rødkålen blødere, fordi den opløses lidt af syren i eddike-dressingen. Du kan også tilsætte frisk timian, eller bruge valnødder til denne salat.
Tip: Det er bedst, hvis du bruger en olie, der ikke har for meget smag, som for eksempel solsikkeolie eller rapsolie.
Du skal bruge
Ingredienser
- 200 g. rødkål
- 1 appelsin
Dressing:
- 1 spsk. olie
- 1 spsk. eddike
- 1 spsk. flydende honning
- 20 g. hasselnødder
Køkkenredskaber
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 stor skål
- 1 spiseske
- 1 køkkenvægt
- 1 lille skål
- 1 røreske
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Skær rødkålen i meget tynde skiver på cirka 3 centimeter i længden. Læg den snittede kål i en stor skål.
- Skræl appelsinen og skær appelsinbådene i små tern. Kom dem op i skålen.
- Dressing: Kom olie, eddike og honning i en lille skål. Bland det sammen med en spiseske.
- Hæld dressingen over salaten og bland rundt.
- Hak nødderne groft og drys dem over salaten. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 30 minutter
Denne salat er god som tilbehør til en varm eller kold ret. Den er dejlig frisk, sød, syrlig og sprød - men lader du den stå lidt bliver rødkålen blødere, fordi den opløses lidt af syren i eddike-dressingen. Du kan også tilsætte frisk timian, eller bruge valnødder til denne salat.
Tip: Det er bedst, hvis du bruger en olie, der ikke har for meget smag, som for eksempel solsikkeolie eller rapsolie.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 467 kJ / 111 kcal
- Protein: 7 %
- Kulhydrat: 44 %
- Fedt: 49 %
- heraf mættet fedt 0,5g
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser:
- 300 g. rødkål
- 1 ½ appelsin
Dressing:
- 1 ½ spsk. olie
- 1 ½ spsk. eddike
- 1 ½ spsk. flydende honning
- 30 g. hasselnødder
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 stor skål
- 1 spiseske
- 1 køkkenvægt
- 1 lille skål
- 1 røreske
Sådan gør du
- Trin 1 af 7
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 7
Find alle ingredienserne frem.
- 300 g. rødkål
- 1 ½ appelsin
Dressing:
- 1 ½ spsk. olie
- 1 ½ spsk. eddike
- 1 ½ spsk. flydende honning
- 30 g. hasselnødder
- Trin 3 af 7
Skær rødkålen i meget tynde skiver på cirka 3 centimeter i længden. Læg den snittede kål i en stor skål.
- 300 g. rødkål
- Trin 4 af 7
Skræl appelsinen og skær appelsinbådene i små tern. Kom dem op i skålen.
- 1 ½ appelsin
- Trin 5 af 7
Dressing: Kom olie, eddike og honning i en lille skål. Bland det sammen med en spiseske.
- 1 ½ spsk. olie
- 1 ½ spsk. eddike
- 1 ½ spsk. honning
- Trin 6 af 7
Hæld dressingen over salaten og bland rundt.
- Trin 7 af 7
Hak nødderne groft og drys dem over salaten. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Denne salat er god som tilbehør til en varm eller kold ret. Den er dejlig frisk, sød, syrlig og sprød - men lader du den stå lidt bliver rødkålen blødere, fordi den opløses lidt af syren i eddike-dressingen. Du kan også tilsætte frisk timian, eller bruge valnødder til denne salat.
Tip: Det er bedst, hvis du bruger en olie, der ikke har for meget smag, som for eksempel solsikkeolie eller rapsolie.
Du skal bruge
Ingredienser
- 300 g. rødkål
- 1 ½ appelsin
Dressing:
- 1 ½ spsk. olie
- 1 ½ spsk. eddike
- 1 ½ spsk. flydende honning
- 30 g. hasselnødder
Køkkenredskaber
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 stor skål
- 1 spiseske
- 1 køkkenvægt
- 1 lille skål
- 1 røreske
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Skær rødkålen i meget tynde skiver på cirka 3 centimeter i længden. Læg den snittede kål i en stor skål.
- Skræl appelsinen og skær appelsinbådene i små tern. Kom dem op i skålen.
- Dressing: Kom olie, eddike og honning i en lille skål. Bland det sammen med en spiseske.
- Hæld dressingen over salaten og bland rundt.
- Hak nødderne groft og drys dem over salaten. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder.
-