Rødkålssalat med appelsin

Rødkålssalat med appelsin

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Denne salat er god som tilbehør til en varm eller kold ret. Den er dejlig frisk, sød, syrlig og sprød - men lader du den stå lidt bliver rødkålen blødere, fordi den opløses lidt af syren i eddike-dressingen. Du kan også tilsætte frisk timian, eller bruge valnødder til denne salat.

        Tip: Det er bedst, hvis du bruger en olie, der ikke har for meget smag, som for eksempel solsikkeolie eller rapsolie.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 467 kJ / 111 kcal
        • Protein: 7 %
        • Kulhydrat: 44 %
        • Fedt: 49 %
        • heraf mættet fedt 0,5g
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 8

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 8

        Find alle ingredienserne frem.

        • 100 g. rødkål
        • ½ appelsin

        Dressing:

        • ½ spsk. olie
        • ½ spsk. eddike
        • ½ spsk. flydende honning
        • 10 g. hasselnødder
      • Trin 3 af 8

        Skær en tyk skive af toppen af rødkålshovedet. Læg kålhovedet med snitfladen nedad. Del kålen i fire, skær stokken fra, og snit rødkålen i meget tynde skiver, til du har 200 gram. Læg den snittede kål i en stor skål.

        • 100 g. rødkål
      • Trin 4 af 8

        Skræl appelsinen. Skær appelsinbådene i små tern.

        • ½ appelsin
      • Trin 5 af 8

        Put appelsinternene i skålen med rødkålen.

      • Trin 6 af 8

        Dressing: Kom olie, eddike og honning i en lille skål. Bland det sammen med en spiseske.

        • ½ spsk. olie
        • ½ spsk. eddike
        • ½ spsk. flydende honning
      • Trin 7 af 8

        Hæld dressingen over salaten, og bland rundt.

      • Trin 8 af 8

        Hak nødderne groft, og drys dem over salaten. Velbekomme!

        • 10 g nødder
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Denne salat er god som tilbehør til en varm eller kold ret. Den er dejlig frisk, sød, syrlig og sprød - men lader du den stå lidt bliver rødkålen blødere, fordi den opløses lidt af syren i eddike-dressingen. Du kan også tilsætte frisk timian, eller bruge valnødder til denne salat.

        Tip: Det er bedst, hvis du bruger en olie, der ikke har for meget smag, som for eksempel solsikkeolie eller rapsolie.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 100 g. rødkål
          • ½ appelsin

          Dressing:

          • ½ spsk. olie
          • ½ spsk. eddike
          • ½ spsk. flydende honning
          • 10 g. hasselnødder 

           

          Køkkenredskaber

          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 mellem skål
          • 1 spiseske
          • 1 køkkenvægt
          • 1 lille skål
          • 1 røreske

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Skær en tyk skive af toppen af rødkålshovedet. Læg kålhovedet med snitfladen nedad. Del kålen i fire, skær stokken fra, og snit rødkålen i meget tynde skiver, til du har 200 gram. Læg den snittede kål i en stor skål.
          4. Skræl appelsinen. Skær appelsinbådene i små tern.
          5. Put appelsinternene i skålen med rødkålen.
          6. Dressing: Kom olie, eddike og honning i en lille skål. Bland det sammen med en spiseske.
          7. Hæld dressingen over salaten, og bland rundt.
          8. Hak nødderne groft, og drys dem over salaten. Velbekomme!
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 30 minutter

            Denne salat er god som tilbehør til en varm eller kold ret. Den er dejlig frisk, sød, syrlig og sprød - men lader du den stå lidt bliver rødkålen blødere, fordi den opløses lidt af syren i eddike-dressingen. Du kan også tilsætte frisk timian, eller bruge valnødder til denne salat.

            Tip: Det er bedst, hvis du bruger en olie, der ikke har for meget smag, som for eksempel solsikkeolie eller rapsolie.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 467 kJ / 111 kcal
            • Protein: 7 %
            • Kulhydrat: 44 %
            • Fedt: 49 %
            • heraf mættet fedt 0,5g
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 8

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 8

            Find alle ingredienserne frem.

            • 200 g. rødkål
            • 1 appelsin

            Dressing:

            • 1 spsk. olie
            • 1 spsk. eddike
            • 1 spsk. flydende honning
            • 20 g. hasselnødder
          • Trin 3 af 8

            Skær en tyk skive af toppen af rødkålshovedet. Læg kålhovedet med snitfladen nedad. Del kålen i fire, skær stokken fra, og snit rødkålen i meget tynde skiver, til du har 200 gram. Læg den snittede kål i en stor skål.

            • 200 g. rødkål
          • Trin 4 af 8

            Skræl appelsinen. Skær appelsinbådene i små tern.

            • 1 appelsin
          • Trin 5 af 8

            Put appelsinternene i skålen med rødkålen.

          • Trin 6 af 8

            Dressing: Kom olie, eddike og honning i en lille skål. Bland det sammen med en spiseske.

            • 1 spsk. olie
            • 1 spsk. eddike
            • 1 spsk. honning
          • Trin 7 af 8

            Hæld dressingen over salaten, og bland rundt.

          • Trin 8 af 8

            Hak nødderne groft, og drys dem over salaten. Velbekomme!

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Denne salat er god som tilbehør til en varm eller kold ret. Den er dejlig frisk, sød, syrlig og sprød - men lader du den stå lidt bliver rødkålen blødere, fordi den opløses lidt af syren i eddike-dressingen. Du kan også tilsætte frisk timian, eller bruge valnødder til denne salat.

            Tip: Det er bedst, hvis du bruger en olie, der ikke har for meget smag, som for eksempel solsikkeolie eller rapsolie.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 200 g. rødkål
              • 1 appelsin

              Dressing:

              • 1 spsk. olie
              • 1 spsk. eddike
              • 1 spsk. flydende honning
              • 20 g. hasselnødder 

               

              Køkkenredskaber

              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 stor skål
              • 1 spiseske
              • 1 køkkenvægt
              • 1 lille skål
              • 1 røreske

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Skær en tyk skive af toppen af rødkålshovedet. Læg kålhovedet med snitfladen nedad. Del kålen i fire, skær stokken fra, og snit rødkålen i meget tynde skiver, til du har 200 gram. Læg den snittede kål i en stor skål.
              4. Skræl appelsinen. Skær appelsinbådene i små tern.
              5. Put appelsinternene i skålen med rødkålen.
              6. Dressing: Kom olie, eddike og honning i en lille skål. Bland det sammen med en spiseske.
              7. Hæld dressingen over salaten, og bland rundt.
              8. Hak nødderne groft, og drys dem over salaten. Velbekomme!
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 30 minutter

                Denne salat er god som tilbehør til en varm eller kold ret. Den er dejlig frisk, sød, syrlig og sprød - men lader du den stå lidt bliver rødkålen blødere, fordi den opløses lidt af syren i eddike-dressingen. Du kan også tilsætte frisk timian, eller bruge valnødder til denne salat.

                Tip: Det er bedst, hvis du bruger en olie, der ikke har for meget smag, som for eksempel solsikkeolie eller rapsolie.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 467 kJ / 111 kcal
                • Protein: 7 %
                • Kulhydrat: 44 %
                • Fedt: 49 %
                • heraf mættet fedt 0,5g
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 8

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 8

                Find alle ingredienserne frem.

                • 300 g. rødkål
                • 1 ½ appelsin

                Dressing:

                • 1 ½ spsk. olie
                • 1 ½ spsk. eddike
                • 1 ½ spsk. flydende honning
                • 30 g. hasselnødder
              • Trin 3 af 8

                Skær en tyk skive af toppen af rødkålshovedet. Læg kålhovedet med snitfladen nedad. Del kålen i fire, skær stokken fra, og snit rødkålen i meget tynde skiver, til du har 200 gram. Læg den snittede kål i en stor skål.

                • 300 g. rødkål
              • Trin 4 af 8

                Skræl appelsinerne. Skær appelsinbådene i små tern.

                • 1 ½ appelsin
              • Trin 5 af 8

                Put appelsinternene i skålen med rødkålen.

              • Trin 6 af 8

                Dressing: Kom olie, eddike og honning i en lille skål. Bland det sammen med en spiseske.

                • 1 ½ spsk. olie
                • 1 ½ spsk. eddike
                • 1 ½ spsk. honning
              • Trin 7 af 8

                Hæld dressingen over salaten, og bland rundt.

              • Trin 8 af 8

                Hak nødderne groft, og drys dem over salaten. Velbekomme!

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Denne salat er god som tilbehør til en varm eller kold ret. Den er dejlig frisk, sød, syrlig og sprød - men lader du den stå lidt bliver rødkålen blødere, fordi den opløses lidt af syren i eddike-dressingen. Du kan også tilsætte frisk timian, eller bruge valnødder til denne salat.

                Tip: Det er bedst, hvis du bruger en olie, der ikke har for meget smag, som for eksempel solsikkeolie eller rapsolie.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 300 g. rødkål
                  • 1 ½ appelsin

                  Dressing:

                  • 1 ½ spsk. olie
                  • 1 ½ spsk. eddike
                  • 1 ½ spsk. flydende honning
                  • 30 g. hasselnødder 

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 stor skål
                  • 1 spiseske
                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 lille skål
                  • 1 røreske

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Skær en tyk skive af toppen af rødkålshovedet. Læg kålhovedet med snitfladen nedad. Del kålen i fire, skær stokken fra, og snit rødkålen i meget tynde skiver, til du har 200 gram. Læg den snittede kål i en stor skål.
                  4. Skræl appelsinerne. Skær appelsinbådene i små tern.
                  5. Put appelsinternene i skålen med rødkålen.
                  6. Dressing: Kom olie, eddike og honning i en lille skål. Bland det sammen med en spiseske.
                  7. Hæld dressingen over salaten, og bland rundt.
                  8. Hak nødderne groft, og drys dem over salaten. Velbekomme!