Rodfrugt-boller

Rodfrugt-boller

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer
        Kom rodfrugter såsom knoldselleri, gulerod eller rødbede i dejen og gør dine boller super saftige og lidt søde.

        Prøv opskriften her, og vælg selv om dine boller skal være lyse, orange eller røde.

        Opskriften giver ca. 15 boller.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 701 kJ / 167 kcal
        • Protein: 13 %
        • Kulhydrat: 80 %
        • Fedt: 7 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 18

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 18

        Mål alle ingredienserne af.

        • 200 g. gulerod, rødbede eller knoldselleri
        • 25 g. gær
        • 2 ½ dl lunkent vand
        • 2 ½ dl kærnemælk
        • 2 ½ dl finvalsede havregryn
        • 2 tsk. groft salt
        • 3 dl grahamsmel
        • Ca. 6 dl hvedemel

        Pensling:

        • ½ dl kærnemælk til pensling

        Drys:

        • 2 spsk. birkes, havregryn eller sesamfrø til pynt
      • Trin 3 af 18

        Læg bagepapir på en bageplade.

      • Trin 4 af 18

        Skyl de valgte rodfrugter fri for jord under koldt vand.

        • 200 g. gulerod, rødbede eller knoldselleri
      • Trin 5 af 18

        Klik på filmen og se hvordan du skære knoldselleri. Skræl rodfrugterne.

      • Trin 6 af 18

        Riv rodfrugterne groft på et rivejern.

      • Trin 7 af 18

        Klik på filmen og se hvordan du laver en gærdej. Til dej: Smuldr gæren i en skål.

        • 25 g. gær
      • Trin 8 af 18

        Hæld vand og kærnemælk i skålen. Rør det sammen.

        • 2 ½ dl lunkent vand
        • 2 ½ dl kærnemælk
      • Trin 9 af 18

        Kom den revne rodfrugt, havregryn og salt i skålen. Rør det sammen.

        • 200 g. revet rodfrugt
        • 100 g. havregryn
        • 2 tsk. salt
      • Trin 10 af 18

        Kom grahamsmelet i skålen. Bland det sammen.

        • 3 dl grahamsmel
      • Trin 11 af 18

        Kom hvedemelet i skålen lidt efter lidt. Rør rundt brug en røreske.

        • Ca. 6 dl hvedemel
      • Trin 12 af 18

        Ælt dejen færdig på bordet og kom dejen tilbage i skålen. Dæk skålen med husholdningsfilm. Lad dejen hæve i 15 minutter.

      • Trin 13 af 18

        Tænd ovnen på 225 grader.

      • Trin 14 af 18

        Rul dejen ud i en pølse, og del den i 15 stykker.

      • Trin 15 af 18

        Form 15 boller, og sæt dem på bagepladen. Læg et rent viskestykke over bollerne og lad dem hæve i ca. 30 minutter.

      • Trin 16 af 18

        Pensl bollerne med kærnemælk, og drys dem med det valgte drys.

        • ½ dl kærnemælk
        • 2 spsk. birkes, havregryn eller sesamfrø
      • Trin 17 af 18

        Sæt bollerne midt i ovenen, og bag dem i 12-15 minutter.

      • Trin 18 af 18

        Lad de bagte boller afkøle på en bagerist. Nu er de klar til at blive serveret. Velbekomme!

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Kom rodfrugter såsom knoldselleri, gulerod eller rødbede i dejen og gør dine boller super saftige og lidt søde.

        Prøv opskriften her, og vælg selv om dine boller skal være lyse, orange eller røde.

        Opskriften giver ca. 15 boller.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Dej:
          • 200 g. gulerod, rødbede eller knoldselleri
          • 25 g. gær
          • 2 ½ dl lunkent vand
          • 2 ½ dl kærnemælk
          • 2 ½ dl finvalsede havregryn
          • 2 tsk. groft salt
          • 3 dl grahamsmel
          • Ca. 6 dl hvedemel

          Pensling:

          • ½ dl kærnemælk

          Drys:

          •  2 spsk. birkes, havregryn eller sesamfrø

          Køkkenredskaber

          • 1 sæt måleskeer
          • 1 decilitermål
          • 1 køkkenvægt
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 rivejern
          • 1 mellem skål
          • 1 røreske
          • 1 stk. husholdningsfilm
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 stk. bagepapir
          • 1 bageplade
          • 1 viskestykke
          • 1 bagepensel
          • 1 bagerist

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Læg bagepapir på en bageplade.
          4. Skyl de valgte rodfrugter fri for jord under koldt vand.
          5. Klik på filmen og se hvordan du skære knoldselleri. Skræl rodfrugterne.
          6. Riv rodfrugterne groft på et rivejern.
          7. Klik på filmen og se hvordan du laver en gærdej. Til dej: Smuldr gæren i en skål.
          8. Hæld vand og kærnemælk i skålen. Rør det sammen.
          9. Kom den revne rodfrugt, havregryn og salt i skålen. Rør det sammen.
          10. Kom grahamsmelet i skålen. Bland det sammen.
          11. Kom hvedemelet i skålen lidt efter lidt. Rør rundt brug en røreske.
          12. Ælt dejen færdig på bordet og kom dejen tilbage i skålen. Dæk skålen med husholdningsfilm. Lad dejen hæve i 15 minutter.
          13. Tænd ovnen på 225 grader.
          14. Rul dejen ud i en pølse, og del den i 15 stykker.
          15. Form 15 boller, og sæt dem på bagepladen. Læg et rent viskestykke over bollerne og lad dem hæve i ca. 30 minutter.
          16. Pensl bollerne med kærnemælk, og drys dem med det valgte drys.
          17. Sæt bollerne midt i ovenen, og bag dem i 12-15 minutter.
          18. Lad de bagte boller afkøle på en bagerist. Nu er de klar til at blive serveret. Velbekomme!