Rodfritter med timian

Rodfritter med timian

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Fritter behøver ikke at blive friturestegte, for at være lækre. Du kan også få den sprøde effekt ved at lave dem i ovnen uden olie. Servér rodfritterne som tilbehør til aftensmaden.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 448 kJ / 107 kcal
        • Protein: 11 %
        • Kulhydrat: 62 %
        • Fedt: 27 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 8

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 8

        Mål alle ingredienserne af.

        • 125 g. gulerødder
        • 125 g. pastinakker
        • 125 g. knoldselleri
        • ½ spsk. olie
        • ½ tsk. tørret timian, eller 2 ½ stilke frisk timian
        • ½ tsk. salt
        • ½ tsk. peber
      • Trin 3 af 8

        Læg bagepapir på en bageplade. Tænd ovnen på 180 grader.

      • Trin 4 af 8

        Vask, og skræl gulerødder, pastinakker og selleri. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner gulerødder. Brug samme metode til pastinakkerne.

        • 125 g. gulerødder
        • 125 g. pastinakker
        • 125 g. selleri

         

      • Trin 5 af 8

        Skær toppen af rodfrugterne. Skær rodfrugterne ud i stave på størrelse med en pommes frit. Kom stavene op i en skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer knoldselleri.

      • Trin 6 af 8

        Hvis du bruger frisk timian, så skyl den i koldt vand. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • ½ tsk. tørret timian,  eller 2 ½ stilke frisk timian
      • Trin 7 af 8

        Hæld olie i skålen, og bland rodfrugterne med timian, salt og peber.

        • ½ spsk. olie
        • ½ tsk. salt
        • ½ tsk. peber

         

      • Trin 8 af 8

        Hæld rodfrugterne ud på bagepladen, og fordel dem. Sæt rodfrugterne midt i ovnen. Bag dem i cirka 20 minutter, til de er møre.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Fritter behøver ikke at blive friturestegte, for at være lækre. Du kan også få den sprøde effekt ved at lave dem i ovnen uden olie. Servér rodfritterne som tilbehør til aftensmaden.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 125 g. gulerødder
          • 125 g. pastinakker
          • 125 g. knoldselleri
          • ½ spsk. olie
          • ½ tsk. tørret timian, eller 2 ½ stilke frisk timian
          • ½ tsk. salt
          • ½ tsk. peber

           

          Køkkenredskaber

          • 2 måleskeer
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 røreske
          • 1 stor skål
          • 1 bageplade
          • Bagepapir
          • 1 køkkenvægt
          • 1 kartoffelskræller

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Læg bagepapir på en bageplade. Tænd ovnen på 180 grader.
          4. Vask, og skræl gulerødder, pastinakker og selleri. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner gulerødder. Brug samme metode til pastinakkerne.
          5. Skær toppen af rodfrugterne. Skær rodfrugterne ud i stave på størrelse med en pommes frit. Kom stavene op i en skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer knoldselleri.
          6. Hvis du bruger frisk timian, så skyl den i koldt vand. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          7. Hæld olie i skålen, og bland rodfrugterne med timian, salt og peber.
          8. Hæld rodfrugterne ud på bagepladen, og fordel dem. Sæt rodfrugterne midt i ovnen. Bag dem i cirka 20 minutter, til de er møre.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Fritter behøver ikke at blive friturestegte, for at være lækre. Du kan også få den sprøde effekt ved at lave dem i ovnen uden olie. Servér rodfritterne som tilbehør til aftensmaden.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 448 kJ / 107 kcal
            • Protein: 11 %
            • Kulhydrat: 62 %
            • Fedt: 27 %
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 8

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 8

            Mål alle ingredienserne af.

            • 250 g. gulerødder
            • 250 g. pastinakker
            • 250 g. knoldselleri
            • 1 spsk. olie
            • 1 tsk. tørret timian, eller 5 stilke frisk timian
            • 1 tsk. salt
            • 1 tsk. peber
          • Trin 3 af 8

            Læg bagepapir på en bageplade. Tænd ovnen på 180 grader.

          • Trin 4 af 8

            Vask, og skræl gulerødder, pastinakker og selleri. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner gulerødder. Brug samme metode til pastinakkerne.

            • 250 g. gulerødder
            • 250 g. pastinakker
            • 250 g. selleri

             

          • Trin 5 af 8

            Skær toppen af rodfrugterne. Skær rodfrugterne ud i stave på størrelse med en pommes frit. Kom stavene op i en skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer knoldselleri.

          • Trin 6 af 8

            Hvis du bruger frisk timian, så skyl den i koldt vand. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • 1 tsk. tørret timian, eller 5 stilke frisk timian
          • Trin 7 af 8

            Hæld olie i skålen, og bland rodfrugterne med timian, salt og peber.

            • 1 spsk. olie
            • 1 tsk. salt
            • 1 tsk. peber

             

          • Trin 8 af 8

            Hæld rodfrugterne ud på bagepladen, og fordel dem. Sæt rodfrugterne midt i ovnen. Bag dem i cirka 20 minutter, til de er møre.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Fritter behøver ikke at blive friturestegte, for at være lækre. Du kan også få den sprøde effekt ved at lave dem i ovnen uden olie. Servér rodfritterne som tilbehør til aftensmaden.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 250 g. gulerødder
              • 250 g. pastinakker
              • 250 g. knoldselleri
              • 1 spsk. olie
              • 1 tsk. tørret timian, eller 5 stilke frisk timian
              • 1 tsk. salt
              • 1 tsk. peber

               

              Køkkenredskaber

              • 2 måleskeer
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 skærebræt
              • 1 røreske
              • 1 stor skål
              • 1 bageplade
              • Bagepapir
              • 1 køkkenvægt
              • 1 kartoffelskræller

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Læg bagepapir på en bageplade. Tænd ovnen på 180 grader.
              4. Vask, og skræl gulerødder, pastinakker og selleri. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner gulerødder. Brug samme metode til pastinakkerne.
              5. Skær toppen af rodfrugterne. Skær rodfrugterne ud i stave på størrelse med en pommes frit. Kom stavene op i en skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer knoldselleri.
              6. Hvis du bruger frisk timian, så skyl den i koldt vand. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              7. Hæld olie i skålen, og bland rodfrugterne med timian, salt og peber.
              8. Hæld rodfrugterne ud på bagepladen, og fordel dem. Sæt rodfrugterne midt i ovnen. Bag dem i cirka 20 minutter, til de er møre.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Fritter behøver ikke at blive friturestegte, for at være lækre. Du kan også få den sprøde effekt ved at lave dem i ovnen uden olie. Servér rodfritterne som tilbehør til aftensmaden.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 448 kJ / 107 kcal
                • Protein: 11 %
                • Kulhydrat: 62 %
                • Fedt: 27 %
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 8

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 8

                Mål alle ingredienserne af.

                • 375 g. gulerødder
                • 375 g. pastinakker
                • 375 g. knoldselleri
                • 1 ½ spsk. olie
                • 1 ½ tsk. tørret timian, eller 7 ½ stilke frisk timian
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ tsk. peber
              • Trin 3 af 8

                Læg bagepapir på en bageplade. Tænd ovnen på 180 grader.

              • Trin 4 af 8

                Vask, og skræl gulerødder, pastinakker og selleri. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner gulerødder. Brug samme metode til pastinakkerne.

                • 375 g. gulerødder
                • 375 g. pastinakker
                • 375 g. selleri
              • Trin 5 af 8

                Skær toppen af rodfrugterne. Skær rodfrugterne ud i stave på størrelse med en pommes frit. Kom stavene op i en skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer knoldselleri.

              • Trin 6 af 8

                Hvis du bruger frisk timian, så skyl den i koldt vand. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • 1 ½ tsk. tørret timian, eller 7 ½ stilke frisk timian
              • Trin 7 af 8

                Hæld olie i skålen, og bland rodfrugterne med timian, salt og peber.

                • 1 ½ spsk. olie
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ tsk. peber

                 

              • Trin 8 af 8

                Hæld rodfrugterne ud på bagepladen, og fordel dem. Sæt rodfrugterne midt i ovnen. Bag dem i cirka 20 minutter, til de er møre.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Fritter behøver ikke at blive friturestegte, for at være lækre. Du kan også få den sprøde effekt ved at lave dem i ovnen uden olie. Servér rodfritterne som tilbehør til aftensmaden.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 375 g. gulerødder
                  • 375 g. pastinakker
                  • 375 g. knoldselleri
                  • 1 ½ spsk. olie
                  • 1 ½ tsk. tørret timian, eller 7 ½ stilke frisk timian
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 1 ½ tsk. peber

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 2 måleskeer
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 skærebræt
                  • 1 røreske
                  • 1 stor skål
                  • 1 bageplade
                  • Bagepapir
                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 kartoffelskræller

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Læg bagepapir på en bageplade. Tænd ovnen på 180 grader.
                  4. Vask, og skræl gulerødder, pastinakker og selleri. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner gulerødder. Brug samme metode til pastinakkerne.
                  5. Skær toppen af rodfrugterne. Skær rodfrugterne ud i stave på størrelse med en pommes frit. Kom stavene op i en skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer knoldselleri.
                  6. Hvis du bruger frisk timian, så skyl den i koldt vand. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  7. Hæld olie i skålen, og bland rodfrugterne med timian, salt og peber.
                  8. Hæld rodfrugterne ud på bagepladen, og fordel dem. Sæt rodfrugterne midt i ovnen. Bag dem i cirka 20 minutter, til de er møre.