Rødbede

Rødbede er en grøntsag. Rødbeder er hårde og kan både være aflange og runde. Udenpå er rødbeder brunlige og under skrællen er de røde. Du skal skrælle rødbeder inden du spiser dem. Rødbeder kan du spise rå i salater eller kogte som eksempelvis i rødebedesuppe med peberrodscreme. Du kan også bruge rødbeder i bagværk som rodfrugtboller med havregryn.

 

Smag: Sødt.

Holdbarhed

2 måneder i køleskabet

Opbevaring

Tag rødbederne ud af posen og læg dem i køleskabets grøntsagsskuffe. Her kan de holde sig i op til 2 måneder. 

Retter med rødbede

Rodfrugtchips på pande

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 45 min.

Arbejdstid: 30 min.

Lamkoteletter med rodfrugter og tzatziki

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 90 min.

Arbejdstid: 70 min.

Rødbedepesto

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 90 min.

Arbejdstid: 30 min.

One pot risotto

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 60 min.

Arbejdstid: 40 min.