Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Tænd ovnen på 180 grader.

4.

Brug saks til at klippe hver skumfidus i 4 stykker eller mindre, hvis du bedre kan lide det.

5.

Kom mandler på en bageplade med bagepapir, og sæt dem i ovnen i 5 minutter.

6.

Smelt chokoladen over vandbad: Bræk chokoladen i stykker, og kom dem i en stor, ovnfast skål. Se videoen.

7.

Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen må ikke røre vandet. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen, og rør ind imellem i den med en gaffel.

8.

Når chokoladen er smeltet, så tag skålen op ad vandet. Brug grydelapper. Pas meget på, da der kommer varm damp op af gryden, når du flytter skålen. Få eventuelt hjælp af en voksen.

9.

Kom peanuts og skumfiduser, bløde karameller og mandler over i skålen til den smeltede chokolade, og vend det hele sammen, så alt er dækket af chokoladen.

10.

Kom bagepapir i et stort ovnfast fad, og brug en dejskraber til at vende chokolade-blandingen ud på papiret. Spred den godt ud i hele fadet.

11.

Pynt med peanuts og skumfiduser ovenpå din rocky road, og tryk dem ned i chokoladen, så du er sikker på, at de sidder fast. Stil fadet i køleskabet i 1,5 time, til chokoladen er har sat sig og er blevet hård.

12.

Tag din rocky road ud, og skær den i mundrette stykker med en skarp brødkniv.

13.

Server dine rocky roads sådan eller pynt med smeltet hvid chokolade.

Næringsindhold per portion

Energi: 0 kJ / 195 kcal

Protein: 8 %

Kulhydrat: 37 %

Fedt: 55 %

Heraf mættet fedt: 4,9 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Smelte chokolade over vandbad

Smelte chokolade over vandbad

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min