Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Tænd ovnen på 200 grader.

4.

Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Vask græskarret. Skær en lille skive af bunden af græskarret. Læg græskarret med bunden nedad på et skærebræt. Hold godt fast i græskarret med den ene hånd, men sørg for, at fingrene er væk fra kniven. Sæt spidsen af kniven ned i midten af græskaret ved siden af stilken. Skær derefter helt igennem græskarret.

5.

Tag en ske. Skrab frøene ud af græskarret med skeen.

6.

Tag en gryde med låg. Kom græskarfrøene ned i gryden, og hæld vand i gryden, til det lige dækker frøene. Kom ½ tsk. salt i gryden. Læg låg på, og bring det hele i kog. Skru ned, og lad græskarfrøene koge i 20 minutter ved svag varme.

7.

Tag et dørslag, og stil det ned i håndvasken. Hæld de kogte græskarfrø ned i dørslaget. Skyl grundigt med koldt vand, så alt græskarkødet bliver skyllet af.

8.

Tag en lille skål. Kom græskarfrøene op i skålen. Hæld olie og ½ tsk. salt i skålen, og bland rundt.

9.

Læg bagepapir på en bageplade. Hæld græskarfrøene ud på bagepapiret, og spred dem ud i et jævnt lag.

10.

Sæt bagepladen midt i ovnen, og bag frøene i 15-20 minutter. Rør i frøene ind imellem, så de bliver helt faste og ikke længere er bløde. Hold godt øje med dem, så de ikke bliver brændte.

11.

Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af. Når de er helt kolde, så put dem i en bøtte med låg.

Næringsindhold per portion

Energi: 0 kJ / kcal

Protein: 0 %

Kulhydrat: 0 %

Fedt: 0 %

Kostfibre: 0 %

Inspiration

Samlet tid: 80 min

Arbejdstid: 15 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 75 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 25 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 15 min