Ristede græskarfrø
easyBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Brug frøene i dit græskar til at lave knas til suppen eller snack til efteråret.
Energi-indhold pr. portion
Film
- Opskriften tager ca.: 1 time
Se filmen, hvor Gorm laver ristede græskarfrø,
Energi-indhold pr. portion
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 1 hokkaido-græskar
- 1 tsk. salt
- 2 spsk. olie
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 teske
- 1 spiseske
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 gryde
- 1 grydelåg
- 1 dørslag
- 1 lille skål
- Bagepapir
- 1 bageplade
Sådan gør du
- Trin 1 af 11
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 11
Find alle ingredienserne frem.
- 1 hokkaido-græskar
- 1 tsk. salt
- 2 spsk. olie
- Trin 3 af 11
Tænd ovnen på 200 grader.
- Trin 4 af 11
Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Vask græskarret. Skær en lille skive af bunden af græskarret. Læg græskarret med bunden nedad på et skærebræt. Hold godt fast i græskarret med den ene hånd, men sørg for, at fingrene er væk fra kniven. Sæt spidsen af kniven ned i midten af græskaret ved siden af stilken. Skær derefter helt igennem græskarret.
- 1 hokkaido-græskar
- Trin 5 af 11
Tag en ske. Skrab frøene ud af græskarret med skeen.
- Trin 6 af 11
Tag en gryde med låg. Kom græskarfrøene ned i gryden, og hæld vand i gryden, til det lige dækker frøene. Kom ½ tsk. salt i gryden. Læg låg på, og bring det hele i kog. Skru ned, og lad græskarfrøene koge i 20 minutter ved svag varme.
- ½ tsk. salt
- Trin 7 af 11
Tag et dørslag, og stil det ned i håndvasken. Hæld de kogte græskarfrø ned i dørslaget. Skyl grundigt med koldt vand, så alt græskarkødet bliver skyllet af.
- Trin 8 af 11
Tag en lille skål. Kom græskarfrøene op i skålen. Hæld olie og ½ tsk. salt i skålen, og bland rundt.
- 2 spsk. olie
- ½ tsk. salt
- Trin 9 af 11
Læg bagepapir på en bageplade. Hæld græskarfrøene ud på bagepapiret, og spred dem ud i et jævnt lag.
- Trin 10 af 11
Sæt bagepladen midt i ovnen, og bag frøene i 15-20 minutter. Rør i frøene ind imellem, så de bliver helt faste og ikke længere er bløde. Hold godt øje med dem, så de ikke bliver brændte.
- Trin 11 af 11
Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af. Når de er helt kolde, så put dem i en bøtte med låg.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Brug frøene i dit græskar til at lave knas til suppen eller snack til efteråret.
Du skal bruge
Ingredienser
- 1 hokkaido-græskar
- 1 tsk. salt
- 2 spsk. olie
Køkkenredskaber
- 1 teske
- 1 spiseske
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 gryde
- 1 grydelåg
- 1 dørslag
- 1 lille skål
- Bagepapir
- 1 bageplade
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Vask græskarret. Skær en lille skive af bunden af græskarret. Læg græskarret med bunden nedad på et skærebræt. Hold godt fast i græskarret med den ene hånd, men sørg for, at fingrene er væk fra kniven. Sæt spidsen af kniven ned i midten af græskaret ved siden af stilken. Skær derefter helt igennem græskarret.
- Tag en ske. Skrab frøene ud af græskarret med skeen.
- Tag en gryde med låg. Kom græskarfrøene ned i gryden, og hæld vand i gryden, til det lige dækker frøene. Kom ½ tsk. salt i gryden. Læg låg på, og bring det hele i kog. Skru ned, og lad græskarfrøene koge i 20 minutter ved svag varme.
- Tag et dørslag, og stil det ned i håndvasken. Hæld de kogte græskarfrø ned i dørslaget. Skyl grundigt med koldt vand, så alt græskarkødet bliver skyllet af.
- Tag en lille skål. Kom græskarfrøene op i skålen. Hæld olie og ½ tsk. salt i skålen, og bland rundt.
- Læg bagepapir på en bageplade. Hæld græskarfrøene ud på bagepapiret, og spred dem ud i et jævnt lag.
- Sæt bagepladen midt i ovnen, og bag frøene i 15-20 minutter. Rør i frøene ind imellem, så de bliver helt faste og ikke længere er bløde. Hold godt øje med dem, så de ikke bliver brændte.
- Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af. Når de er helt kolde, så put dem i en bøtte med låg.
-