Ristaffel med kylling og æbler

Ristaffel med kylling og æbler

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Her bestemmer du 100 % selv, hvad du vil drysse ovenpå dine ris med skøøøn kylling-karrysovs. Klargør dine yndlingstoppings og lav 100% din ristaffel.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 3 kJ / 793 kcal
        • Protein: 20 %
        • Kulhydrat: 57 %
        • Fedt: 23 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 20

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 20

        Find alle ingredienserne frem.

         

        Ingredienser

        Ris:

        • 1 ½ dl. Ris
        • 2 ½ dl. vand
        • ½ tsk. salt

        Karrysovs:

        • ½ knoldselleri
        • ½ æble
        • 1 hønsebouillon-terning
        • 2 kyllinge-bryst-filet (ca. 250 g.)
        • 1 spsk. olie
        • 13 g. smør
        • 2 tsk. karry
        • ¼ tsk. gurkemeje
        • 1 ½ spsk. hvedemel
        • 3 dl. kogevand
        • ½ tsk. salt
        • ½ tsk. peber

        Forslag til tilbehør:

        • Æble
        • Banan
        • Ananas
        • Kokosmel
        • Rosiner
        • Peberfrugt
        • Ærter
        • Forårsløg
        • Peanuts

         

      • Trin 3 af 20

        Ris: Skyl risene. Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Tilsæt risene, når vandet koger. Kog risene, som det står på pakken.

        • 1 ½ dl. Ris
        • 2 ½ dl. vand
        • ½ tsk. salt

         

      • Trin 4 af 20

        Karrysovs: Skyl knoldsellerien, og skær skrællen af. Skær knoldsellerien i små tern. Kom dem op i en gryde. Klik på videoen og se, hvordan du ordner en knoldselleri.

        • ½ knoldselleri

         

      • Trin 5 af 20

        Kom vand i gryden, til knoldselleri-ternene er dækkede. Kog dem i 10-12 minutter, til de er møre. Mærk med en gaffel. Stykkerne skal slippe gaflen nemt.

      • Trin 6 af 20

        Stil et dørslag over en stor skål. Hæld vandet og knoldsellerien i dørslaget. Gem kogevandet.

        • 3 dl. kogevand

         

      • Trin 7 af 20

        Smuldr bouillon-terningen ned i kogevandet. Rør, til den er helt opløst.

        • 1 hønsebouillon-terning

         

      • Trin 8 af 20

        Kylling: Dup kyllinge-bryst-fileterne med køkkenrulle, og skær dem i tern. Vask hænder.

        • 2 kyllinge-bryst-filet (ca. 250 g.)

         

      • Trin 9 af 20

        Varm olien op på en stegepande. Steg kyllinge-ternene på alle sider, til de er gennemstegte. Læg dem på en ren tallerken.

        • 1 spsk. olie

         

      • Trin 10 af 20

        Karrysovs fortsat: Varm smørret op i en stor gryde. Drys karry og gurkemeje i, og svits i 1-2 minutter ved middel varme.

        • 13 g. smør
        • 2 tsk. karry
        • ¼ tsk. gurkemeje

         

      • Trin 11 af 20

        Tilsæt hvedemel, og pisk det sammen. Klik på videoen og se, hvordan du laver en smørbolle.

        • 1 ½ spsk. hvedemel

         

      • Trin 12 af 20

        Kom lidt efter lidt bouillon-kogevandet i sovsen. Pisk undervejs, så der ikke kommer klumper i sovsen.

      • Trin 13 af 20

        Kom knoldselleri-ternene i sovsen, og varm knoldsellerierne op. Lad det varme 2-3 minutter.

      • Trin 14 af 20

        Tag gryden væk fra varmen, sæt gryden ned i vasken, og blend sovsen med en stavblender, til der ikke er nogen klumper. Klik på videoen og se, hvordan du blender.

      • Trin 15 af 20

        Skyl, og riv æblet på den grove side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.

        • ½ æble

         

      • Trin 16 af 20

        Kom revet æble i gryden, og varm sovsen op igen. Lad den simre et par minutter.

      • Trin 17 af 20

        Kom de stegte kyllinge-tern ned i sovsen, og lad det simre et par minutter mere. Smag til med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

        • ½ tsk. salt
        • ½ tsk. peber

         

      • Trin 18 af 20

        Tilbehør: Skyl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i tern. Kom dem op i en lille skål.

        • Æble
      • Trin 19 af 20

        Vælg dit yndlings-tilbehør til din ristaffel. Skyl, og skær grøntsager og frugter i små stykker. Kom dem op i små skåle.

        • Ananas
        • Peberfrugt
        • Ærter
        • Forårsløg

         

      • Trin 20 af 20

        Hæld kokosmel, rosiner og peanuts i hver sin skål. Stil alt tilbehøret på bordet sammen med risene og kyllingeretten, så hele familien selv kan samle deres ristaffel.

        • Kokosmel
        • Rosiner
        • Peanuts

         

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Her bestemmer du 100 % selv, hvad du vil drysse ovenpå dine ris med skøøøn kylling-karrysovs. Klargør dine yndlingstoppings og lav 100% din ristaffel.

        Du skal bruge

          Ingredienser

           

          Ris:

          • 1 ½ dl. Ris
          • 2 ½ dl. vand
          • ½ tsk. salt

          Karrysovs:

          • ½ knoldselleri
          • ½ æble
          • 1 hønsebouillon-terning
          • 2 kyllinge-bryst-filet (ca. 250 g.)
          • 1 spsk. olie
          • 13 g. smør
          • 2 tsk. karry
          • ¼ tsk. gurkemeje
          • 1 ½ spsk. hvedemel
          • 3 dl. kogevand
          • ½ tsk. salt
          • ½ tsk. peber

          Forslag til tilbehør:

          • Æble
          • Banan
          • Ananas
          • Kokosmel
          • Rosiner
          • Peberfrugt
          • Ærter
          • Forårsløg
          • Peanuts

           

          Køkkenredskaber

          • 1 teske
          • 1 decilitermål
          • 1 køkkenvægt
          • 1 spiseske
          • 1 lille gryde med låg
          • 2 store skarpe knive
          • 2 skærebrætter
          • 2 store gryder
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 dørslag
          • 1 stor skål
          • 1 stegepande
          • 1 paletkniv
          • 1 piskeris
          • 1 stavblender
          • 1 rivejern
          • Glasskåle

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Ris: Skyl risene. Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Tilsæt risene, når vandet koger. Kog risene, som det står på pakken.
          4. Karrysovs: Skyl knoldsellerien, og skær skrællen af. Skær knoldsellerien i små tern. Kom dem op i en gryde. Klik på videoen og se, hvordan du ordner en knoldselleri.
          5. Kom vand i gryden, til knoldselleri-ternene er dækkede. Kog dem i 10-12 minutter, til de er møre. Mærk med en gaffel. Stykkerne skal slippe gaflen nemt.
          6. Stil et dørslag over en stor skål. Hæld vandet og knoldsellerien i dørslaget. Gem kogevandet.
          7. Smuldr bouillon-terningen ned i kogevandet. Rør, til den er helt opløst.
          8. Kylling: Dup kyllinge-bryst-fileterne med køkkenrulle, og skær dem i tern. Vask hænder.
          9. Varm olien op på en stegepande. Steg kyllinge-ternene på alle sider, til de er gennemstegte. Læg dem på en ren tallerken.
          10. Karrysovs fortsat: Varm smørret op i en stor gryde. Drys karry og gurkemeje i, og svits i 1-2 minutter ved middel varme.
          11. Tilsæt hvedemel, og pisk det sammen. Klik på videoen og se, hvordan du laver en smørbolle.
          12. Kom lidt efter lidt bouillon-kogevandet i sovsen. Pisk undervejs, så der ikke kommer klumper i sovsen.
          13. Kom knoldselleri-ternene i sovsen, og varm knoldsellerierne op. Lad det varme 2-3 minutter.
          14. Tag gryden væk fra varmen, sæt gryden ned i vasken, og blend sovsen med en stavblender, til der ikke er nogen klumper. Klik på videoen og se, hvordan du blender.
          15. Skyl, og riv æblet på den grove side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.
          16. Kom revet æble i gryden, og varm sovsen op igen. Lad den simre et par minutter.
          17. Kom de stegte kyllinge-tern ned i sovsen, og lad det simre et par minutter mere. Smag til med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
          18. Tilbehør: Skyl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i tern. Kom dem op i en lille skål.
          19. Vælg dit yndlings-tilbehør til din ristaffel. Skyl, og skær grøntsager og frugter i små stykker. Kom dem op i små skåle.
          20. Hæld kokosmel, rosiner og peanuts i hver sin skål. Stil alt tilbehøret på bordet sammen med risene og kyllingeretten, så hele familien selv kan samle deres ristaffel.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Her bestemmer du 100 % selv, hvad du vil drysse ovenpå dine ris med skøøøn kylling-karrysovs. Klargør dine yndlingstoppings og lav 100% din ristaffel.

             

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 3 kJ / 793 kcal
            • Protein: 20 %
            • Kulhydrat: 57 %
            • Fedt: 23 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 20

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 20

            Find alle ingredienserne frem.

             

            Ingredienser

            Ris:

            • 3 dl. ris
            • 5 dl. vand
            • ½ tsk. salt

            Karrysovs:

            • 1 knoldselleri
            • 1 æble
            • 2 hønsebouillon-terninger
            • 4 kyllinge-bryst-filet (ca. 500 g.)
            • 2 spsk. olie
            • 25 g. smør
            • 3 spsk. hvedemel
            • 4 tsk. karry
            • ½ tsk. gurkemeje
            • 6 dl. kogevand
            • 1 tsk. salt
            • 1 tsk. peber

            Forslag til tilbehør:

            • Æble
            • Banan
            • Ananas
            • Kokosmel
            • Rosiner
            • Peberfrugt
            • Ærter
            • Forårsløg
            • Peanuts
          • Trin 3 af 20

            Ris: Skyl risene. Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Tilsæt risene, når vandet koger. Kog risene, som det står på pakken.

            • 3 dl. ris
            • 5 dl. vand
            • ½ tsk. salt

             

          • Trin 4 af 20

            Karrysovs: Skyl knoldsellerien, og skær skrællen af. Skær knoldsellerien i små tern. Kom dem op i en gryde. Klik på videoen og se, hvordan du ordner en knoldselleri.

            • 1 knoldselleri

             

          • Trin 5 af 20

            Kom vand i gryden, til knoldselleri-ternene er dækkede. Kog dem i 10-12 minutter, til de er møre. Mærk med en gaffel. Stykkerne skal slippe gaflen nemt.

          • Trin 6 af 20

            Stil et dørslag over en stor skål. Hæld vandet og knoldsellerien i dørslaget. Gem kogevandet.

            • 6 dl. kogevand

             

          • Trin 7 af 20

            Smuldr bouillon-terningerne ned i kogevandet. Rør, til de er helt opløste.

            • 2 hønsebouillon-terninger

             

          • Trin 8 af 20

            Kylling: Dup kyllinge-bryst-fileterne med køkkenrulle, og skær dem i tern. Vask hænder.

            • 4 kyllinge-bryst-filet (ca. 500 g.)

             

          • Trin 9 af 20

            Varm olien op på en stegepande. Steg kyllinge-ternene på alle sider, til de er gennemstegte. Læg dem på en ren tallerken.

            • 2 spsk. olie
          • Trin 10 af 20

            Karrysovs fortsat: Varm smørret op i en stor gryde. Drys karry og gurkemeje i, og svits i 1-2 minutter ved middel varme.

            • 25 g. smør
            • 4 tsk. karry
            • ½ tsk. gurkemeje

             

          • Trin 11 af 20

            Tilsæt hvedemel, og pisk det sammen. Klik på videoen og se, hvordan du laver en smørbolle.

            • 3 spsk. hvedemel

             

          • Trin 12 af 20

            Kom lidt efter lidt bouillon-kogevandet i sovsen. Pisk undervejs, så der ikke kommer klumper i sovsen.

            • 6 dl. kogevand

             

          • Trin 13 af 20

            Kom knoldselleri-ternene i sovsen, og varm knoldsellerierne op. Lad det varme 2-3 minutter.

          • Trin 14 af 20

            Tag gryden væk fra varmen, sæt gryden ned i vasken, og blend sovsen med en stavblender, til der ikke er nogen klumper. Klik på videoen og se, hvordan du blender.

          • Trin 15 af 20

            Skyl, og riv æblet på den grove side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.

            • 1 æble

             

          • Trin 16 af 20

            Kom revet æble i gryden, og varm sovsen op igen. Lad den simre et par minutter.

          • Trin 17 af 20

            Kom de stegte kyllinge-tern ned i sovsen, og lad det simre et par minutter mere. Smag til med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

            • 1 tsk. salt
            • 1 tsk. peber

             

          • Trin 18 af 20

            Tilbehør: Skyl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i tern. Kom dem op i en lille skål.

            • Æble
          • Trin 19 af 20

            Vælg dit yndlings-tilbehør til din ristaffel. Skyl, og skær grøntsager og frugter i små stykker. Kom dem op i små skåle.

            • Banan
            • Ananas
            • Peberfrugt
            • Ærter
            • Forårsløg

             

          • Trin 20 af 20

            Hæld kokosmel, rosiner og peanuts i hver sin skål. Stil alt tilbehøret på bordet sammen med risene og kyllingeretten, så hele familien selv kan samle deres ristaffel.

            • Kokosmel
            • Rosiner
            • Peanuts

             

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Her bestemmer du 100 % selv, hvad du vil drysse ovenpå dine ris med skøøøn kylling-karrysovs. Klargør dine yndlingstoppings og lav 100% din ristaffel.

             

            Du skal bruge

               

              Ingredienser

               

              Ris:

              • 3 dl. ris
              • 5 dl. vand
              • ½ tsk. salt

              Karrysovs:

              • 1 knoldselleri
              • 1 æble
              • 2 hønsebouillon-terninger
              • 4 kyllinge-bryst-filet (ca. 500 g.)
              • 2 spsk. olie
              • 25 g. smør
              • 3 spsk. hvedemel
              • 4 tsk. karry
              • ½ tsk. gurkemeje
              • 6 dl. kogevand
              • 1 tsk. salt
              • 1 tsk. peber

              Forslag til tilbehør:

              • Æble
              • Banan
              • Ananas
              • Kokosmel
              • Rosiner
              • Peberfrugt
              • Ærter
              • Forårsløg
              • Peanuts

               

               

              Køkkenredskaber

              • 1 teske
              • 1 decilitermål
              • 1 køkkenvægt
              • 1 spiseske
              • 1 lille gryde med låg
              • 2 store skarpe knive
              • 2 skærebrætter
              • 2 store gryder
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 dørslag
              • 1 stor skål
              • 1 stegepande
              • 1 paletkniv
              • 1 piskeris
              • 1 stavblender
              • 1 rivejern
              • Glasskåle

               

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Ris: Skyl risene. Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Tilsæt risene, når vandet koger. Kog risene, som det står på pakken.
              4. Karrysovs: Skyl knoldsellerien, og skær skrællen af. Skær knoldsellerien i små tern. Kom dem op i en gryde. Klik på videoen og se, hvordan du ordner en knoldselleri.
              5. Kom vand i gryden, til knoldselleri-ternene er dækkede. Kog dem i 10-12 minutter, til de er møre. Mærk med en gaffel. Stykkerne skal slippe gaflen nemt.
              6. Stil et dørslag over en stor skål. Hæld vandet og knoldsellerien i dørslaget. Gem kogevandet.
              7. Smuldr bouillon-terningerne ned i kogevandet. Rør, til de er helt opløste.
              8. Kylling: Dup kyllinge-bryst-fileterne med køkkenrulle, og skær dem i tern. Vask hænder.
              9. Varm olien op på en stegepande. Steg kyllinge-ternene på alle sider, til de er gennemstegte. Læg dem på en ren tallerken.
              10. Karrysovs fortsat: Varm smørret op i en stor gryde. Drys karry og gurkemeje i, og svits i 1-2 minutter ved middel varme.
              11. Tilsæt hvedemel, og pisk det sammen. Klik på videoen og se, hvordan du laver en smørbolle.
              12. Kom lidt efter lidt bouillon-kogevandet i sovsen. Pisk undervejs, så der ikke kommer klumper i sovsen.
              13. Kom knoldselleri-ternene i sovsen, og varm knoldsellerierne op. Lad det varme 2-3 minutter.
              14. Tag gryden væk fra varmen, sæt gryden ned i vasken, og blend sovsen med en stavblender, til der ikke er nogen klumper. Klik på videoen og se, hvordan du blender.
              15. Skyl, og riv æblet på den grove side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.
              16. Kom revet æble i gryden, og varm sovsen op igen. Lad den simre et par minutter.
              17. Kom de stegte kyllinge-tern ned i sovsen, og lad det simre et par minutter mere. Smag til med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
              18. Tilbehør: Skyl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i tern. Kom dem op i en lille skål.
              19. Vælg dit yndlings-tilbehør til din ristaffel. Skyl, og skær grøntsager og frugter i små stykker. Kom dem op i små skåle.
              20. Hæld kokosmel, rosiner og peanuts i hver sin skål. Stil alt tilbehøret på bordet sammen med risene og kyllingeretten, så hele familien selv kan samle deres ristaffel.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Her bestemmer du 100 % selv, hvad du vil drysse ovenpå dine ris med skøøøn kylling-karrysovs. Klargør dine yndlingstoppings og lav 100% din ristaffel.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 3 kJ / 793 kcal
                • Protein: 20 %
                • Kulhydrat: 57 %
                • Fedt: 23 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 20

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 20

                Find alle ingredienserne frem.

                 

                Ingredienser

                 

                Ris:

                • 4 ½ dl. Ris
                • 7 ½ dl. vand
                • 1 tsk. salt

                Karrysovs:

                • 1 ½ knoldselleri
                • 1 ½ æble
                • 3 hønsebouillon-terning
                • 6 kyllinge-bryst-filet (ca. 750 g.)
                • 3 spsk. olie
                • 37 g. smør
                • 6 tsk. karry
                • 3/4 tsk. gurkemeje
                • 4 ½ spsk. hvedemel
                • 9 dl. kogevand
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ tsk. peber

                Forslag til tilbehør:

                • Æble
                • Banan
                • Ananas
                • Kokosmel
                • Rosiner
                • Peberfrugt
                • Ærter
                • Forårsløg
                • Peanuts
              • Trin 3 af 20

                Ris: Skyl risene. Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Tilsæt risene, når vandet koger. Kog risene, som det står på pakken.

                • 4 ½ dl. Ris
                • 7 ½ dl. vand
                • 1 tsk. salt

                 

              • Trin 4 af 20

                Karrysovs: Skyl knoldsellerien, og skær skrællen af. Skær knoldsellerien i små tern. Kom dem op i en gryde. Klik på videoen og se, hvordan du ordner en knoldselleri.

                • 1 ½ knoldselleri

                 

              • Trin 5 af 20

                Kom vand i gryden, til knoldselleri-ternene er dækkede. Kog dem i 10-12 minutter, til de er møre. Mærk med en gaffel. Stykkerne skal slippe gaflen nemt.

              • Trin 6 af 20

                Stil et dørslag over en stor skål. Hæld vandet og knoldsellerien i dørslaget. Gem kogevandet.

                • 9 dl. kogevand

                 

              • Trin 7 af 20

                Smuldr bouillon-terningerne ned i kogevandet. Rør, til de er helt opløste.

                • 3 hønsebouillon-terninger
                • 9 dl. kogevand

                 

              • Trin 8 af 20

                Kylling: Dup kyllinge-bryst-fileterne med køkkenrulle, og skær dem i tern. Vask hænder.

                • 6 kyllinge-bryst-filet (ca. 750 g.)

                 

              • Trin 9 af 20

                Varm olien op på en stegepande. Steg kyllinge-ternene på alle sider, til de er gennemstegte. Læg dem på en ren tallerken.

                • 3 spsk. olie

                 

              • Trin 10 af 20

                Karrysovs fortsat: Varm smørret op i en stor gryde. Drys karry og gurkemeje i, og svits i 1-2 minutter ved middel varme.

                • 37 g. smør
                • 6 tsk. karry
                • 3/4 tsk. gurkemeje

                 

              • Trin 11 af 20

                Tilsæt hvedemel, og pisk det sammen. Klik på videoen og se, hvordan du laver en smørbolle.

                • 4 ½ spsk. hvedemel

                 

              • Trin 12 af 20

                Kom lidt efter lidt bouillon-kogevandet i sovsen. Pisk undervejs, så der ikke kommer klumper i sovsen.

              • Trin 13 af 20

                Kom knoldselleri-ternene i sovsen, og varm knoldsellerierne op. Lad det varme 2-3 minutter.

              • Trin 14 af 20

                Tag gryden væk fra varmen, sæt gryden ned i vasken, og blend sovsen med en stavblender, til der ikke er nogen klumper. Klik på videoen og se, hvordan du blender.

              • Trin 15 af 20

                Skyl, og riv æblet på den grove side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.

                • 1 ½ æble

                 

              • Trin 16 af 20

                Kom revet æble i gryden, og varm sovsen op igen. Lad den simre et par minutter.

              • Trin 17 af 20

                Kom de stegte kyllinge-tern ned i sovsen, og lad det simre et par minutter mere. Smag til med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ tsk. peber

                 

              • Trin 18 af 20

                Tilbehør: Skyl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i tern. Kom dem op i en lille skål.

              • Trin 19 af 20

                Vælg dit yndlings-tilbehør til din ristaffel. Skyl, og skær grøntsager og frugter i små stykker. Kom dem op i små skåle.

                • Banan
                • Ananas
                • Peberfrugt
                • Ærter
                • Forårsløg

                 

              • Trin 20 af 20

                Hæld kokosmel, rosiner og peanuts i hver sin skål. Stil alt tilbehøret på bordet sammen med risene og kyllingeretten, så hele familien selv kan samle deres ristaffel.

                • Kokosmel
                • Rosiner
                • Peanuts

                 

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Her bestemmer du 100 % selv, hvad du vil drysse ovenpå dine ris med skøøøn kylling-karrysovs. Klargør dine yndlingstoppings og lav 100% din ristaffel.

                Du skal bruge

                   

                  Ingredienser

                  Ris:

                  • 4 ½ dl. Ris
                  • 7 ½ dl. vand
                  • 1 tsk. salt

                  Karrysovs:

                  • 1 ½ knoldselleri
                  • 1 ½ æble
                  • 3 hønsebouillon-terning
                  • 6 kyllinge-bryst-filet (ca. 750 g.)
                  • 3 spsk. olie
                  • 37 g. smør
                  • 6 tsk. karry
                  • 3/4 tsk. gurkemeje
                  • 4 ½ spsk. hvedemel
                  • 9 dl. kogevand
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 1 ½ tsk. peber

                  Forslag til tilbehør:

                  • Æble
                  • Banan
                  • Ananas
                  • Kokosmel
                  • Rosiner
                  • Peberfrugt
                  • Ærter
                  • Forårsløg
                  • Peanuts

                   

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 teske
                  • 1 decilitermål
                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 spiseske
                  • 1 lille gryde med låg
                  • 2 store skarpe knive
                  • 2 skærebrætter
                  • 2 store gryder
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 dørslag
                  • 1 stor skål
                  • 1 stegepande
                  • 1 paletkniv
                  • 1 piskeris
                  • 1 stavblender
                  • 1 rivejern
                  • Glasskåle

                   

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Ris: Skyl risene. Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Tilsæt risene, når vandet koger. Kog risene, som det står på pakken.
                  4. Karrysovs: Skyl knoldsellerien, og skær skrællen af. Skær knoldsellerien i små tern. Kom dem op i en gryde. Klik på videoen og se, hvordan du ordner en knoldselleri.
                  5. Kom vand i gryden, til knoldselleri-ternene er dækkede. Kog dem i 10-12 minutter, til de er møre. Mærk med en gaffel. Stykkerne skal slippe gaflen nemt.
                  6. Stil et dørslag over en stor skål. Hæld vandet og knoldsellerien i dørslaget. Gem kogevandet.
                  7. Smuldr bouillon-terningerne ned i kogevandet. Rør, til de er helt opløste.
                  8. Kylling: Dup kyllinge-bryst-fileterne med køkkenrulle, og skær dem i tern. Vask hænder.
                  9. Varm olien op på en stegepande. Steg kyllinge-ternene på alle sider, til de er gennemstegte. Læg dem på en ren tallerken.
                  10. Karrysovs fortsat: Varm smørret op i en stor gryde. Drys karry og gurkemeje i, og svits i 1-2 minutter ved middel varme.
                  11. Tilsæt hvedemel, og pisk det sammen. Klik på videoen og se, hvordan du laver en smørbolle.
                  12. Kom lidt efter lidt bouillon-kogevandet i sovsen. Pisk undervejs, så der ikke kommer klumper i sovsen.
                  13. Kom knoldselleri-ternene i sovsen, og varm knoldsellerierne op. Lad det varme 2-3 minutter.
                  14. Tag gryden væk fra varmen, sæt gryden ned i vasken, og blend sovsen med en stavblender, til der ikke er nogen klumper. Klik på videoen og se, hvordan du blender.
                  15. Skyl, og riv æblet på den grove side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.
                  16. Kom revet æble i gryden, og varm sovsen op igen. Lad den simre et par minutter.
                  17. Kom de stegte kyllinge-tern ned i sovsen, og lad det simre et par minutter mere. Smag til med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
                  18. Tilbehør: Skyl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i tern. Kom dem op i en lille skål.
                  19. Vælg dit yndlings-tilbehør til din ristaffel. Skyl, og skær grøntsager og frugter i små stykker. Kom dem op i små skåle.
                  20. Hæld kokosmel, rosiner og peanuts i hver sin skål. Stil alt tilbehøret på bordet sammen med risene og kyllingeretten, så hele familien selv kan samle deres ristaffel.