Ristaffel

Ristaffel

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Ved du hvad "Ristaffel" er?  - Nej, vel? Du skulle tage at prøve denne lækre ret, og den er slet ikke så mystisk som den lyder. Ristaffel er en hyggelig ret med kylling, karrysovs og ris og tilbehør af bananer, rosiner, kokosmel og peanuts, som man hver især ønsker det. Velbekomme! 

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1897 kJ / 451 kcal
        • Protein: 21 %
        • Kulhydrat: 50 %
        • Fedt: 29 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 15

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 15

        Mål alle ingredienserne af.

        Ris:

        • ¼ tsk. salt
        • 2 ½ dl vand
        • 1 ½ dl ris

        Kylling:

        • 1 kyllingebryst
        • 1 spsk. olie

        Karrysovs:

        • 15 g. smør
        • 1 ½ spsk. hvedemel
        • ½ spsk. karry
        • 1 ¼ dl hønseboullion
        • 1 ¼ dl mælk
        • ¼ tsk. salt
        • 1 knivspids peber

        Forslag til tilbehør:

        • Bananer
        • Kokosmel
        • Rosiner
        • Peanuts
      • Trin 3 af 15

        Ris: Kom vand og salt i en gryde, og kom låg på. Bring vandet i kog.

        • 2 ½ dl vand
        • ¼ tsk. salt
      • Trin 4 af 15

        Tilsæt risene, og læg låg på gryden.

        • 1 ½ dl ris
      • Trin 5 af 15

        Kog risene ved svag varme i cirka 12 minutter.

      • Trin 6 af 15

        Fjern gryden fra kogepladen, og lad risene stå i cirka 12 minutter med låg på. Lav resten, mens risene koger.

      • Trin 7 af 15

        Kylling: Dup kyllingebrysterne med køkkenrulle, og skær dem i tern. Vask hænder.

        • 1 kyllingebryst
      • Trin 8 af 15

        Kom olie på en stegepande, og varm den op.

        • 1 spsk. olie
      • Trin 9 af 15

        Læg kyllingestykkerne på stegepanden, og steg dem på alle sider, til de er gennemstegte. Tag kyllingestykkerne af stegepanden, og læg dem på en ren tallerken.

      • Trin 10 af 15

        Karrysovs: Kom smør i en gryde, og varm smørret op.

        • 15 g. smør
      • Trin 11 af 15

        Tilsæt hvedemel og karry, og pisk det sammen.

        • ½ spsk. karry
        • 1½ spsk. hvedemel
      • Trin 12 af 15

        Kom lidt efter lidt hønsebouillon og mælk i sovsen. Pisk undervejs, så der ikke kommer klumper i sovsen. Hvis du bruger bouillonterning, så læs på pakken, hvordan du blander bouillon.

        • 1 ¼ dl mælk
        • 1 ¼ dl hønsebouillon
      • Trin 13 af 15

        Lad sovsen simre et par minutter. Smag til med salt og peber.

        • ¼ tsk. salt
        • 1 knivspids peber
      • Trin 14 af 15

        Kom de stegte kyllingestykker ned i sovsen.

      • Trin 15 af 15

        Skær bananerne i skiver, og kom dem i en skål. Kom kokosmel, rosiner og peanuts i hver sin skål. Servér.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Ved du hvad "Ristaffel" er?  - Nej, vel? Du skulle tage at prøve denne lækre ret, og den er slet ikke så mystisk som den lyder. Ristaffel er en hyggelig ret med kylling, karrysovs og ris og tilbehør af bananer, rosiner, kokosmel og peanuts, som man hver især ønsker det. Velbekomme! 

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • ¼ tsk. salt
          • 2 ½ dl vand
          • 1 ½ dl ris
          • 1 kyllingebryst
          • 1 spsk. olie

          Karrysovs:

          • 15 g. smør
          • 1 ½ spsk. hvedemel
          • ½ spsk. karry
          • 1 ¼ dl hønseboullion
          • 1 ¼ dl mælk
          • ¼ tsk. salt
          • 1 knivspids peber

          Forslag til tilbehør:

          • Bananer
          • Kokosmel
          • Rosiner
          • Peanuts

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 sæt måleskeer
          • Køkkenrulle
          • 2 skærebrædder
          • 2 små skarpe knive
          • 1 stegepande
          • 1 tallerken
          • 1 mellem gryde
          • 1 paletkniv
          • 1 piskeris
          • 1 grydeske
          • 1 stor gryde
          • 1 grydelåg
          • 4 serveringsskåle

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Ris: Kom vand og salt i en gryde, og kom låg på. Bring vandet i kog.
          4. Tilsæt risene, og læg låg på gryden.
          5. Kog risene ved svag varme i cirka 12 minutter.
          6. Fjern gryden fra kogepladen, og lad risene stå i cirka 12 minutter med låg på. Lav resten, mens risene koger.
          7. Kylling: Dup kyllingebrysterne med køkkenrulle, og skær dem i tern. Vask hænder.
          8. Kom olie på en stegepande, og varm den op.
          9. Læg kyllingestykkerne på stegepanden, og steg dem på alle sider, til de er gennemstegte. Tag kyllingestykkerne af stegepanden, og læg dem på en ren tallerken.
          10. Karrysovs: Kom smør i en gryde, og varm smørret op.
          11. Tilsæt hvedemel og karry, og pisk det sammen.
          12. Kom lidt efter lidt hønsebouillon og mælk i sovsen. Pisk undervejs, så der ikke kommer klumper i sovsen. Hvis du bruger bouillonterning, så læs på pakken, hvordan du blander bouillon.
          13. Lad sovsen simre et par minutter. Smag til med salt og peber.
          14. Kom de stegte kyllingestykker ned i sovsen.
          15. Skær bananerne i skiver, og kom dem i en skål. Kom kokosmel, rosiner og peanuts i hver sin skål. Servér.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Ved du hvad "Ristaffel" er?  - Nej, vel? Du skulle tage at prøve denne lækre ret, og den er slet ikke så mystisk som den lyder. Ristaffel er en hyggelig ret med kylling, karrysovs og ris og tilbehør af bananer, rosiner, kokosmel og peanuts, som man hver især ønsker det. Velbekomme! 

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1897 kJ / 451 kcal
            • Protein: 21 %
            • Kulhydrat: 50 %
            • Fedt: 29 %
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 15

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 15

            Mål alle ingredienserne af.

            Ris:

            • ½ tsk. salt
            • 5 dl vand
            • 3 dl ris

            Kylling:

            • 2 kyllingebryster
            • 1 spsk. olie

            Karrysovs:

            • 30 g. smør
            • 3 spsk. hvedemel
            • 1 spsk. karry
            • 2 ½ dl hønseboullion
            • 2 ½ dl mælk
            • ½ tsk. salt
            • 2 knivspidser peber

            Forslag til tilbehør:

            • Bananer
            • Kokosmel
            • Rosiner
            • Peanuts
          • Trin 3 af 15

            Ris: Kom vand og salt i en gryde, og kom låg på. Bring vandet i kog.

            • 5 dl vand
            • ½ tsk. salt
          • Trin 4 af 15

            Tilsæt risene, og læg låg på gryden.

            • 3 dl ris
          • Trin 5 af 15

            Kog risene ved svag varme i cirka 12 minutter.

          • Trin 6 af 15

            Fjern gryden fra kogepladen, og lad risene stå i cirka 12 minutter med låg på. Lav resten, mens risene koger.

          • Trin 7 af 15

            Kylling: Dup kyllingebrysterne med køkkenrulle, og skær dem i tern. Vask hænder.

            • 2 kyllingebryster
          • Trin 8 af 15

            Kom olie på en stegepande, og varm den op.

            • 1 spsk. olie
          • Trin 9 af 15

            Læg kyllingestykkerne på stegepanden, og steg dem på alle sider, til de er gennemstegte. Tag kyllingestykkerne af stegepanden, og læg dem på en ren tallerken.

          • Trin 10 af 15

            Karrysovs: Kom smør i en gryde, og varm smørret op.

            • 30 g. smør
          • Trin 11 af 15

            Tilsæt hvedemel og karry, og pisk det sammen.

            • 1 spsk. karry
            • 3 spsk. hvedemel
          • Trin 12 af 15

            Kom lidt efter lidt hønsebouillon og mælk i sovsen. Pisk undervejs, så der ikke kommer klumper i sovsen. Hvis du bruger bouillonterning, så læs på pakken, hvordan du blander bouillon.

            • 2 ½ dl mælk
            • 2 ½ dl hønsebouillon
          • Trin 13 af 15

            Lad sovsen simre et par minutter. Smag til med salt og peber.

          • Trin 14 af 15

            Kom de stegte kyllingestykker ned i sovsen.

          • Trin 15 af 15

            Skær bananerne i skiver, og kom dem i en skål. Kom kokosmel, rosiner og peanuts i hver sin skål. Servér.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Ved du hvad "Ristaffel" er?  - Nej, vel? Du skulle tage at prøve denne lækre ret, og den er slet ikke så mystisk som den lyder. Ristaffel er en hyggelig ret med kylling, karrysovs og ris og tilbehør af bananer, rosiner, kokosmel og peanuts, som man hver især ønsker det. Velbekomme! 

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • ½ tsk. salt
              • 5 dl vand
              • 3 dl ris
              • 2 kyllingebryster
              • 1 spsk. olie

              Karrysovs:

              • 30 g. smør
              • 3 spsk. hvedemel
              • 1 spsk. karry
              • 2 ½ dl hønseboullion
              • 2 ½ dl mælk
              • ½ tsk. salt
              • 2 knivspidser peber

              Forslag til tilbehør:

              • Bananer
              • Kokosmel
              • Rosiner
              • Peanuts

               

              Køkkenredskaber

              • 1 decilitermål
              • 1 sæt måleskeer
              • Køkkenrulle
              • 2 skærebrædder
              • 2 små skarpe knive
              • 1 stegepande
              • 1 tallerken
              • 1 mellem gryde
              • 1 paletkniv
              • 1 piskeris
              • 1 grydeske
              • 1 stor gryde
              • 1 grydelåg
              • 4 serveringsskåle

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Ris: Kom vand og salt i en gryde, og kom låg på. Bring vandet i kog.
              4. Tilsæt risene, og læg låg på gryden.
              5. Kog risene ved svag varme i cirka 12 minutter.
              6. Fjern gryden fra kogepladen, og lad risene stå i cirka 12 minutter med låg på. Lav resten, mens risene koger.
              7. Kylling: Dup kyllingebrysterne med køkkenrulle, og skær dem i tern. Vask hænder.
              8. Kom olie på en stegepande, og varm den op.
              9. Læg kyllingestykkerne på stegepanden, og steg dem på alle sider, til de er gennemstegte. Tag kyllingestykkerne af stegepanden, og læg dem på en ren tallerken.
              10. Karrysovs: Kom smør i en gryde, og varm smørret op.
              11. Tilsæt hvedemel og karry, og pisk det sammen.
              12. Kom lidt efter lidt hønsebouillon og mælk i sovsen. Pisk undervejs, så der ikke kommer klumper i sovsen. Hvis du bruger bouillonterning, så læs på pakken, hvordan du blander bouillon.
              13. Lad sovsen simre et par minutter. Smag til med salt og peber.
              14. Kom de stegte kyllingestykker ned i sovsen.
              15. Skær bananerne i skiver, og kom dem i en skål. Kom kokosmel, rosiner og peanuts i hver sin skål. Servér.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Ved du hvad "Ristaffel" er?  - Nej, vel? Du skulle tage at prøve denne lækre ret, og den er slet ikke så mystisk som den lyder. Ristaffel er en hyggelig ret med kylling, karrysovs og ris og tilbehør af bananer, rosiner, kokosmel og peanuts, som man hver især ønsker det. Velbekomme! 

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1897 kJ / 451 kcal
                • Protein: 21 %
                • Kulhydrat: 50 %
                • Fedt: 29 %
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 15

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 15

                Mål alle ingredienserne af.

                Ris:

                • ¾ tsk. salt
                • 7 ½ dl vand
                • 4 ½ dl ris

                Kylling:

                • 3 kyllingebryster
                • 1 ½ spsk. olie

                Karrysovs:

                • 45 g. smør
                • 4 ½ spsk. hvedemel
                • 1 ½ spsk. karry
                • 3 ¾ dl hønseboullion
                • 3 ¾ dl mælk
                • ¾ tsk. salt
                • ¼ tsk. peber

                Forslag til tilbehør:

                • Bananer
                • Kokosmel
                • Rosiner
                • Peanuts
              • Trin 3 af 15

                Ris: Kom vand og salt i en gryde, og kom låg på. Bring vandet i kog.

                • 7 ½ dl vand
                • ¾ tsk. salt
              • Trin 4 af 15

                Tilsæt risene, og læg låg på gryden.

                • 4 ½ dl ris
              • Trin 5 af 15

                Kog risene ved svag varme i cirka 12 minutter.

              • Trin 6 af 15

                Fjern gryden fra kogepladen, og lad risene stå i cirka 12 minutter med låg på. Lav resten, mens risene koger.

              • Trin 7 af 15

                Kylling: Dup kyllingebrysterne med køkkenrulle, og skær dem i tern. Vask hænder.

                • 3 kyllingebryster
              • Trin 8 af 15

                Kom olie på en stegepande, og varm den op.

                • 1 ½ spsk. olie
              • Trin 9 af 15

                Læg kyllingestykkerne på stegepanden, og steg dem på alle sider, til de er gennemstegte. Tag kyllingestykkerne af stegepanden, og læg dem på en ren tallerken.

              • Trin 10 af 15

                Karrysovs: Kom smør i en gryde, og varm smørret op.

                • 45 g. smør
              • Trin 11 af 15

                Tilsæt hvedemel og karry, og pisk det sammen.

                • 1 ½ spsk. karry
                • 4½ spsk. hvedemel
              • Trin 12 af 15

                Kom lidt efter lidt hønsebouillon og mælk i sovsen. Pisk undervejs, så der ikke kommer klumper i sovsen. Hvis du bruger bouillonterning, så læs på pakken, hvordan du blander bouillon.

                • 3 ¾ dl mælk
                • 3 ¾ dl hønsebouillon
              • Trin 13 af 15

                Lad sovsen simre et par minutter. Smag til med salt og peber.

                • ¾ tsk. salt
                • ¼ tsk. peber
              • Trin 14 af 15

                Kom de stegte kyllingestykker ned i sovsen.

              • Trin 15 af 15

                Skær bananerne i skiver, og kom dem i en skål. Kom kokosmel, rosiner og peanuts i hver sin skål. Servér.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Ved du hvad "Ristaffel" er?  - Nej, vel? Du skulle tage at prøve denne lækre ret, og den er slet ikke så mystisk som den lyder. Ristaffel er en hyggelig ret med kylling, karrysovs og ris og tilbehør af bananer, rosiner, kokosmel og peanuts, som man hver især ønsker det. Velbekomme! 

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • ¾ tsk salt
                  • 7 ½ dl vand
                  • 4 ½ dl ris
                  • 3 kyllingebryster
                  • 1 ½ spsk. olie

                  Karrysovs:

                  • 45 g. smør
                  • 4 ½ spsk. hvedemel
                  • 1 ½ spsk. karry
                  • 3 ¾ dl hønseboullion
                  • 3 ¾ dl mælk
                  • ¾ tsk. salt
                  • ½ knivspids peber

                  Forslag til tilbehør:

                  • Bananer
                  • Kokosmel
                  • Rosiner
                  • Peanuts

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 decilitermål
                  • 1 sæt måleskeer
                  • Køkkenrulle
                  • 2 skærebrædder
                  • 2 små skarpe knive
                  • 1 stegepande
                  • 1 tallerken
                  • 2 store gryder
                  • 1 paletkniv
                  • 1 piskeris
                  • 1 grydeske
                  • 1 grydelåg
                  • 4 serveringsskåle

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Ris: Kom vand og salt i en gryde, og kom låg på. Bring vandet i kog.
                  4. Tilsæt risene, og læg låg på gryden.
                  5. Kog risene ved svag varme i cirka 12 minutter.
                  6. Fjern gryden fra kogepladen, og lad risene stå i cirka 12 minutter med låg på. Lav resten, mens risene koger.
                  7. Kylling: Dup kyllingebrysterne med køkkenrulle, og skær dem i tern. Vask hænder.
                  8. Kom olie på en stegepande, og varm den op.
                  9. Læg kyllingestykkerne på stegepanden, og steg dem på alle sider, til de er gennemstegte. Tag kyllingestykkerne af stegepanden, og læg dem på en ren tallerken.
                  10. Karrysovs: Kom smør i en gryde, og varm smørret op.
                  11. Tilsæt hvedemel og karry, og pisk det sammen.
                  12. Kom lidt efter lidt hønsebouillon og mælk i sovsen. Pisk undervejs, så der ikke kommer klumper i sovsen. Hvis du bruger bouillonterning, så læs på pakken, hvordan du blander bouillon.
                  13. Lad sovsen simre et par minutter. Smag til med salt og peber.
                  14. Kom de stegte kyllingestykker ned i sovsen.
                  15. Skær bananerne i skiver, og kom dem i en skål. Kom kokosmel, rosiner og peanuts i hver sin skål. Servér.