Ristaffel
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Ved du hvad "Ristaffel" er? - Nej, vel? Du skulle tage at prøve denne lækre ret, og den er slet ikke så mystisk som den lyder. Ristaffel er en hyggelig ret med kylling, karrysovs og ris og tilbehør af bananer, rosiner, kokosmel og peanuts, som man hver især ønsker det. Velbekomme!
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1897 kJ / 451 kcal
- Protein: 21 %
- Kulhydrat: 50 %
- Fedt: 29 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- ¼ tsk. salt
- ½ dl. vand
- ½ dl. ris
- 1 kyllingebryst
- 1 spsk. olie
Karrysovs
- 15 g. smør
- 1 ½ spsk. hvedemel
- ½ spsk. karry
- 1 ¼ dl. hønse-bouillon
- 1 ¼ dl. mælk
- ¼ tsk. salt
- 1 knivspids peber
Forslag til tilbehør
- Bananer
- Kokosmel
- Rosiner
- Peanuts
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 sæt måleskeer
- Køkkenrulle
- 2 skærebrædder
- 2 små skarpe knive
- 1 stegepande
- 1 tallerken
- 1 mellem gryde
- 1 paletkniv
- 1 piskeris
- 1 grydeske
- 1 stor gryde
- 1 grydelåg
- 4 serveringsskåle
Sådan gør du
- Trin 1 af 15
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 15
Find alle ingredienserne frem.
- ¼ tsk. salt
- 2 ½ dl. vand
- 1 ½ dl. ris
- 1 kyllingebryst
- 1 spsk. olie
Karrysovs:
- 15 g. smør
- 1 ½ spsk. hvedemel
- ½ spsk. karry
- 1 ¼ dl. hønse-bouillon
- 1 ¼ dl. mælk
- ¼ tsk. salt
- 1 knivspids peber
Forslag til tilbehør:
- Bananer
- Kokosmel
- Rosiner
- Peanuts
- Trin 3 af 15
Ris: Kom vand og salt i en gryde, og kom låg på. Bring vandet i kog.
- 2 ½ dl vand
- ¼ tsk. salt
- Trin 4 af 15
Tilsæt risene, og læg låg på gryden.
- 1 ½ dl ris
- Trin 5 af 15
Kog risene ved svag varme i cirka 12 minutter.
- Trin 6 af 15
Fjern gryden fra kogepladen, og lad risene stå i cirka 12 minutter med låg på. Lav resten, mens risene koger.
- Trin 7 af 15
Kylling: Dup kyllingebrysterne med køkkenrulle, og skær dem i tern. Vask hænder.
- 1 kyllingebryst
- Trin 8 af 15
Kom olie på en stegepande, og varm den op.
- 1 spsk. olie
- Trin 9 af 15
Læg kyllingestykkerne på stegepanden, og steg dem på alle sider, til de er gennemstegte. Tag kyllingestykkerne af stegepanden, og læg dem på en ren tallerken.
- Trin 10 af 15
Karrysovs: Kom smør i en gryde, og varm smørret op.
- 15 g. smør
- Trin 11 af 15
Tilsæt hvedemel og karry, og pisk det sammen. Klik på videoen og se, hvordan du laver en smørbolle.
- ½ spsk. karry
- 1½ spsk. hvedemel
- Trin 12 af 15
Kom lidt efter lidt hønsebouillon og mælk i sovsen. Pisk undervejs, så der ikke kommer klumper i sovsen. Hvis du bruger bouillonterning, så læs på pakken, hvordan du blander bouillon.
- 1 ¼ dl. mælk
- 1 ¼ dl. hønse-bouillon
- Trin 13 af 15
Lad sovsen simre et par minutter. Smag til med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- ¼ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 14 af 15
Kom de stegte kyllingestykker ned i sovsen.
- Trin 15 af 15
Skær bananerne i skiver, og kom dem i en skål. Hæld kokosmel, rosiner og peanuts i hver sin skål, og stil dem på bordet sammen med risene og kyllingeretten, så hele familien selv kan pynte sin ristaffel.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Ved du hvad "Ristaffel" er? - Nej, vel? Du skulle tage at prøve denne lækre ret, og den er slet ikke så mystisk som den lyder. Ristaffel er en hyggelig ret med kylling, karrysovs og ris og tilbehør af bananer, rosiner, kokosmel og peanuts, som man hver især ønsker det. Velbekomme!
Du skal bruge
Ingredienser
- ¼ tsk. salt
- 2 ½ dl. vand
- 1 ½ dl. ris
- 1 kyllingebryst
- 1 spsk. olie
Karrysovs:
- 15 g. smør
- 1 ½ spsk. hvedemel
- ½ spsk. karry
- 1 ¼ dl. hønse-bouillon
- 1 ¼ dl. mælk
- ¼ tsk. salt
- 1 knivspids peber
Forslag til tilbehør:
- Bananer
- Kokosmel
- Rosiner
- Peanuts
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 sæt måleskeer
- Køkkenrulle
- 2 skærebrædder
- 2 små skarpe knive
- 1 stegepande
- 1 tallerken
- 1 mellem gryde
- 1 paletkniv
- 1 piskeris
- 1 grydeske
- 1 stor gryde
- 1 grydelåg
- 4 serveringsskåle
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Ris: Kom vand og salt i en gryde, og kom låg på. Bring vandet i kog.
- Tilsæt risene, og læg låg på gryden.
- Kog risene ved svag varme i cirka 12 minutter.
- Fjern gryden fra kogepladen, og lad risene stå i cirka 12 minutter med låg på. Lav resten, mens risene koger.
- Kylling: Dup kyllingebrysterne med køkkenrulle, og skær dem i tern. Vask hænder.
- Kom olie på en stegepande, og varm den op.
- Læg kyllingestykkerne på stegepanden, og steg dem på alle sider, til de er gennemstegte. Tag kyllingestykkerne af stegepanden, og læg dem på en ren tallerken.
- Karrysovs: Kom smør i en gryde, og varm smørret op.
- Tilsæt hvedemel og karry, og pisk det sammen. Klik på videoen og se, hvordan du laver en smørbolle.
- Kom lidt efter lidt hønsebouillon og mælk i sovsen. Pisk undervejs, så der ikke kommer klumper i sovsen. Hvis du bruger bouillonterning, så læs på pakken, hvordan du blander bouillon.
- Lad sovsen simre et par minutter. Smag til med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Kom de stegte kyllingestykker ned i sovsen.
- Skær bananerne i skiver, og kom dem i en skål. Hæld kokosmel, rosiner og peanuts i hver sin skål, og stil dem på bordet sammen med risene og kyllingeretten, så hele familien selv kan pynte sin ristaffel.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Ved du hvad "Ristaffel" er? - Nej, vel? Du skulle tage at prøve denne lækre ret, og den er slet ikke så mystisk som den lyder. Ristaffel er en hyggelig ret med kylling, karrysovs og ris og tilbehør af bananer, rosiner, kokosmel og peanuts, som man hver især ønsker det. Velbekomme!
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1897 kJ / 451 kcal
- Protein: 21 %
- Kulhydrat: 50 %
- Fedt: 29 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- ½ tsk. salt
- 5 dl. vand
- 3 dl. ris
- 2 kyllingebryster
- 1 spsk. olie
Karrysovs
- 30 g. smør
- 3 spsk. hvedemel
- 1 spsk. karry
- 2 ½ dl. hønse-bouillon
- 2 ½ dl. mælk
- ½ tsk. salt
- 2 knivspidser peber
Forslag til tilbehør
- Bananer
- Kokosmel
- Rosiner
- Peanuts
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 sæt måleskeer
- Køkkenrulle
- 2 skærebrædder
- 2 små skarpe knive
- 1 stegepande
- 1 tallerken
- 1 mellem gryde
- 1 paletkniv
- 1 piskeris
- 1 grydeske
- 1 stor gryde
- 1 grydelåg
- 4 serveringsskåle
Sådan gør du
- Trin 1 af 15
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 15
FInd alle ingredienserne frem.
- ½ tsk. salt
- 5 dl. vand
- 3 dl. ris
- 2 kyllingebryster
- 1 spsk. olie
Karrysovs:
- 30 g. smør
- 3 spsk. hvedemel
- 1 spsk. karry
- 2 ½ dl. hønse-bouillon
- 2 ½ dl. mælk
- ½ tsk. salt
- 2 knivspidser peber
Forslag til tilbehør:
- Bananer
- Kokosmel
- Rosiner
- Peanuts
- Trin 3 af 15
Ris: Kom vand og salt i en gryde, og kom låg på. Bring vandet i kog.
- 5 dl vand
- ½ tsk. salt
- Trin 4 af 15
Tilsæt risene, og læg låg på gryden.
- 3 dl ris
- Trin 5 af 15
Kog risene ved svag varme i cirka 12 minutter.
- Trin 6 af 15
Fjern gryden fra kogepladen, og lad risene stå i cirka 12 minutter med låg på. Lav resten, mens risene koger.
- Trin 7 af 15
Kylling: Dup kyllingebrysterne med køkkenrulle, og skær dem i tern. Vask hænder.
- 2 kyllingebryster
- Trin 8 af 15
Kom olie på en stegepande, og varm den op.
- 1 spsk. olie
- Trin 9 af 15
Læg kyllingestykkerne på stegepanden, og steg dem på alle sider, til de er gennemstegte. Tag kyllingestykkerne af stegepanden, og læg dem på en ren tallerken.
- Trin 10 af 15
Karrysovs: Kom smør i en gryde, og varm smørret op.
- 30 g. smør
- Trin 11 af 15
Tilsæt hvedemel og karry, og pisk det sammen. Klik på videoen og se, hvordan du laver en smørbolle.
- 1 spsk. karry
- 3 spsk. hvedemel
- Trin 12 af 15
Kom lidt efter lidt hønsebouillon og mælk i sovsen. Pisk undervejs, så der ikke kommer klumper i sovsen. Hvis du bruger bouillonterning, så læs på pakken, hvordan du blander bouillon.
- 2 ½ dl. mælk
- 2 ½ dl. hønse-bouillon
- Trin 13 af 15
Lad sovsen simre et par minutter. Smag til med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Trin 14 af 15
Kom de stegte kyllingestykker ned i sovsen.
- Trin 15 af 15
Skær bananerne i skiver, og kom dem i en skål. Hæld kokosmel, rosiner og peanuts i hver sin skål, og stil dem på bordet sammen med risene og kyllingeretten, så hele familien selv kan pynte sin ristaffel.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Ved du hvad "Ristaffel" er? - Nej, vel? Du skulle tage at prøve denne lækre ret, og den er slet ikke så mystisk som den lyder. Ristaffel er en hyggelig ret med kylling, karrysovs og ris og tilbehør af bananer, rosiner, kokosmel og peanuts, som man hver især ønsker det. Velbekomme!
Du skal bruge
Ingredienser
- ½ tsk. salt
- 5 dl. vand
- 3 dl. ris
- 2 kyllingebryster
- 1 spsk. olie
Karrysovs:
- 30 g. smør
- 3 spsk. hvedemel
- 1 spsk. karry
- 2 ½ dl. hønse-bouillon
- 2 ½ dl. mælk
- ½ tsk. salt
- 2 knivspidser peber
Forslag til tilbehør:
- Bananer
- Kokosmel
- Rosiner
- Peanuts
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 sæt måleskeer
- Køkkenrulle
- 2 skærebrædder
- 2 små skarpe knive
- 1 stegepande
- 1 tallerken
- 1 mellem gryde
- 1 paletkniv
- 1 piskeris
- 1 grydeske
- 1 stor gryde
- 1 grydelåg
- 4 serveringsskåle
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- FInd alle ingredienserne frem.
- Ris: Kom vand og salt i en gryde, og kom låg på. Bring vandet i kog.
- Tilsæt risene, og læg låg på gryden.
- Kog risene ved svag varme i cirka 12 minutter.
- Fjern gryden fra kogepladen, og lad risene stå i cirka 12 minutter med låg på. Lav resten, mens risene koger.
- Kylling: Dup kyllingebrysterne med køkkenrulle, og skær dem i tern. Vask hænder.
- Kom olie på en stegepande, og varm den op.
- Læg kyllingestykkerne på stegepanden, og steg dem på alle sider, til de er gennemstegte. Tag kyllingestykkerne af stegepanden, og læg dem på en ren tallerken.
- Karrysovs: Kom smør i en gryde, og varm smørret op.
- Tilsæt hvedemel og karry, og pisk det sammen. Klik på videoen og se, hvordan du laver en smørbolle.
- Kom lidt efter lidt hønsebouillon og mælk i sovsen. Pisk undervejs, så der ikke kommer klumper i sovsen. Hvis du bruger bouillonterning, så læs på pakken, hvordan du blander bouillon.
- Lad sovsen simre et par minutter. Smag til med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Kom de stegte kyllingestykker ned i sovsen.
- Skær bananerne i skiver, og kom dem i en skål. Hæld kokosmel, rosiner og peanuts i hver sin skål, og stil dem på bordet sammen med risene og kyllingeretten, så hele familien selv kan pynte sin ristaffel.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Ved du hvad "Ristaffel" er? - Nej, vel? Du skulle tage at prøve denne lækre ret, og den er slet ikke så mystisk som den lyder. Ristaffel er en hyggelig ret med kylling, karrysovs og ris og tilbehør af bananer, rosiner, kokosmel og peanuts, som man hver især ønsker det. Velbekomme!
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1897 kJ / 451 kcal
- Protein: 21 %
- Kulhydrat: 50 %
- Fedt: 29 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- ¾ tsk. salt
- 7 ½ dl. vand
- 4 ½ dl. ris
- 3 kyllingebryster
- 1 ½ spsk. olie
Karrysovs
- 45 g. smør
- 4 ½ spsk. hvedemel
- 1 ½ spsk. karry
- 3 ¾ dl. hønse-bouillon
- 3 ¾ dl. mælk
- ¾ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
Forslag til tilbehør
- Bananer
- Kokosmel
- Rosiner
- Peanuts
- 1 ½ spsk. olie
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 sæt måleskeer
- Køkkenrulle
- 2 skærebrædder
- 2 små skarpe knive
- 1 stegepande
- 1 tallerken
- 2 store gryder
- 1 paletkniv
- 1 piskeris
- 1 grydeske
- 1 grydelåg
- 4 serveringsskåle
Sådan gør du
- Trin 1 af 15
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 15
FInd alle ingredienserne frem.
- ¾ tsk. salt
- 7 ½ dl. vand
- 4 ½ dl. ris
- 3 kyllingebryster
- 1 ½ spsk. olie
Karrysovs:
- 45 g. smør
- 4 ½ spsk. hvedemel
- 1 ½ spsk. karry
- 3 ¾ dl. hønseboullion
- 3 ¾ dl. mælk
- ¾ tsk. salt
- ½ knivspids peber
Forslag til tilbehør:
- Bananer
- Kokosmel
- Rosiner
- Peanuts
- Trin 3 af 15
Ris: Kom vand og salt i en gryde, og kom låg på. Bring vandet i kog.
- 7 ½ dl vand
- ¾ tsk. salt
- Trin 4 af 15
Tilsæt risene, og læg låg på gryden.
- 4 ½ dl ris
- Trin 5 af 15
Kog risene ved svag varme i cirka 12 minutter.
- Trin 6 af 15
Fjern gryden fra kogepladen, og lad risene stå i cirka 12 minutter med låg på. Lav resten, mens risene koger.
- Trin 7 af 15
Kylling: Dup kyllingebrysterne med køkkenrulle, og skær dem i tern. Vask hænder.
- 3 kyllingebryster
- Trin 8 af 15
Kom olie på en stegepande, og varm den op.
- 1 ½ spsk. olie
- Trin 9 af 15
Læg kyllingestykkerne på stegepanden, og steg dem på alle sider, til de er gennemstegte. Tag kyllingestykkerne af stegepanden, og læg dem på en ren tallerken.
- Trin 10 af 15
Karrysovs: Kom smør i en gryde, og varm smørret op.
- 45 g. smør
- Trin 11 af 15
Tilsæt hvedemel og karry, og pisk det sammen. Klik på videoen og se, hvordan du laver en smørbolle.
- 1 ½ spsk. karry
- 4½ spsk. hvedemel
- Trin 12 af 15
Kom lidt efter lidt hønsebouillon og mælk i sovsen. Pisk undervejs, så der ikke kommer klumper i sovsen. Hvis du bruger bouillonterning, så læs på pakken, hvordan du blander bouillon.
- 3 ¾ dl. mælk
- 3 ¾ dl hønse-bouillon
- Trin 13 af 15
Lad sovsen simre et par minutter. Smag til med salt og peber.
- ¾ tsk. salt
- ¼ tsk. peber
- Trin 14 af 15
Kom de stegte kyllingestykker ned i sovsen.
- Trin 15 af 15
Skær bananerne i skiver, og kom dem i en skål. Hæld kokosmel, rosiner og peanuts i hver sin skål, og stil dem på bordet sammen med risene og kyllingeretten, så hele familien selv kan pynte sin ristaffel.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Ved du hvad "Ristaffel" er? - Nej, vel? Du skulle tage at prøve denne lækre ret, og den er slet ikke så mystisk som den lyder. Ristaffel er en hyggelig ret med kylling, karrysovs og ris og tilbehør af bananer, rosiner, kokosmel og peanuts, som man hver især ønsker det. Velbekomme!
Du skal bruge
Ingredienser
- ¾ tsk. salt
- 7 ½ dl. vand
- 4 ½ dl. ris
- 3 kyllingebryster
- 1 ½ spsk. olie
Karrysovs:
- 45 g. smør
- 4 ½ spsk. hvedemel
- 1 ½ spsk. karry
- 3 ¾ dl. hønseboullion
- 3 ¾ dl. mælk
- ¾ tsk. salt
- ½ knivspids peber
Forslag til tilbehør:
- Bananer
- Kokosmel
- Rosiner
- Peanuts
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 sæt måleskeer
- Køkkenrulle
- 2 skærebrædder
- 2 små skarpe knive
- 1 stegepande
- 1 tallerken
- 2 store gryder
- 1 paletkniv
- 1 piskeris
- 1 grydeske
- 1 grydelåg
- 4 serveringsskåle
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- FInd alle ingredienserne frem.
- Ris: Kom vand og salt i en gryde, og kom låg på. Bring vandet i kog.
- Tilsæt risene, og læg låg på gryden.
- Kog risene ved svag varme i cirka 12 minutter.
- Fjern gryden fra kogepladen, og lad risene stå i cirka 12 minutter med låg på. Lav resten, mens risene koger.
- Kylling: Dup kyllingebrysterne med køkkenrulle, og skær dem i tern. Vask hænder.
- Kom olie på en stegepande, og varm den op.
- Læg kyllingestykkerne på stegepanden, og steg dem på alle sider, til de er gennemstegte. Tag kyllingestykkerne af stegepanden, og læg dem på en ren tallerken.
- Karrysovs: Kom smør i en gryde, og varm smørret op.
- Tilsæt hvedemel og karry, og pisk det sammen. Klik på videoen og se, hvordan du laver en smørbolle.
- Kom lidt efter lidt hønsebouillon og mælk i sovsen. Pisk undervejs, så der ikke kommer klumper i sovsen. Hvis du bruger bouillonterning, så læs på pakken, hvordan du blander bouillon.
- Lad sovsen simre et par minutter. Smag til med salt og peber.
- Kom de stegte kyllingestykker ned i sovsen.
- Skær bananerne i skiver, og kom dem i en skål. Hæld kokosmel, rosiner og peanuts i hver sin skål, og stil dem på bordet sammen med risene og kyllingeretten, så hele familien selv kan pynte sin ristaffel.
-