Rispapirruller

Rispapirruller

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Elsker du også asiatisk mad? Så prøv at lave lækre rispapirsruller, eller som de også hedder vietnamesiske forårsruller. De fungere super godt til aftensmad, men også i madpakken

        Tip: Kom lige det fyld i, du bedst kan lide. Kun din fantasi sætter grænser!

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 306 kJ / 73 kcal
        • Protein: 23 %
        • Kulhydrat: 72 %
        • Fedt: 5 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 17

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 17

        Find alle ingredienserne frem.

         
        • 100 g. frosne grønne bønner
        • 200 g. rejer i lage (drænet vægt)
        • ¼ salathoved
        • ½ glaskål eller ½ agurk
        • 1 mango eller 1 gulerod
        • 10-12 stk. store, runde rispapir
        • Vand til at dyppe rispapirerne i
        • Sød chilisovs
        • ¼ salathoved
        • ½ glaskål eller ½ agurk
        • 1 mango eller 1 gulerod
        • 10-12 stk. store, runde rispapir
        • Vand til at dyppe rispapirerne i
      • Trin 3 af 17

        Tag en lille gryde frem. Kom vand i, læg låg på, og bring vandet i kog.

      • Trin 4 af 17

        Kom de frosne bønner ned i vandet. Lad dem koge i 1 minut.

        • 100 g. frosne grønne bønner
      • Trin 5 af 17

        Stil et dørslag ned i vasken. Hæld vand og bønner ned i dørslaget. Hæld koldt vand over, og lad bønnerne dryppe af.

      • Trin 6 af 17

        Hæld vandet fra rejerne gennem en sigte i vasken. Lad dem dryppe af.

        • 200 g. rejer i lage (drænet vægt)
      • Trin 7 af 17

        Fjern de yderste, grove blade af salathovedet. Skyl salathovedet. Skær salathovedet i kvarte. Pluk bladene af ¼ salathoved.

        • ¼ salathoved
      • Trin 8 af 17

        Hvis du bruger glaskål: Skær toppen og bunden af glaskålen.

        • ½ glaskål eller ½ agurk
      • Trin 9 af 17

        Skær skrællen af ved at skære ned langs glaskålens sider. Skær kun lige den grønne skal af. Ikke det hvide. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer glaskål.

      • Trin 10 af 17

        Skær glaskålen i tynde strimler.

      • Trin 11 af 17

        Hvis du bruger agurk: Skyl agurken. Skær den over på langs, læg den med skærefladen ned af og skær den i tynde strimler.

      • Trin 12 af 17

        Hvis du bruger mango: Skær den store kerne væk ved at holde mangoen, så den smalle side vender ind mod dig. Skær ned langs den store kerne på begge sider af den. Så har du to halvdele. Skær riller ned i mangokødet, så det ligner små tern. Du må ikke skære ned igennem skallen. Vend nu skallen modsat, så mangokødet vender opad. Det ligner næsten et pindsvin. Skær ternene af. Klik på videoen og se, hvordan du udstener en mango.

        • 1 mango eller 1 gulerod
      • Trin 13 af 17

        Hvis du bruger gulerod: Skræl guleroden, skær den over på langs. Læg den med skærefladen nedad, og skær den i tynde strimler.

      • Trin 14 af 17

        Kom lunkent vand i et fad. Udblød et stykke rispapir i vandet i cirka 20 sekunder.

        • 10-12 stk. store, runde rispapir
        • Vand til at dyppe rispapirerne i
      • Trin 15 af 17

        Læg det våde rispapir på et skærebræt af plastik.

      • Trin 16 af 17

        Fyld straks det våde rispapir med fyld. Læg først et salatblad og derefter de øvrige ingredienser ovenpå. Fold nu rispapiret rundt om fyldet. Først folder du siden mod dig over fyldet, så folder du siderne ind over midten, og til sidst ruller du den hen over siden længst væk fra dig. Fortsæt på samme måde med resten af rispapirrullerne.

      • Trin 17 af 17

        Spis rispapirrullerne med lidt sød chilisovs til, eller pak dem ind i husholdningsfilm til madpakken.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Elsker du også asiatisk mad? Så prøv at lave lækre rispapirsruller, eller som de også hedder vietnamesiske forårsruller. De fungere super godt til aftensmad, men også i madpakken

        Tip: Kom lige det fyld i, du bedst kan lide. Kun din fantasi sætter grænser!

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 100 g. frosne grønne bønner
          • 200 g. rejer i lage (drænet vægt)
          • ¼ salathoved
          • ½ glaskål eller ½ agurk
          • 1 mango eller 1 gulerod
          • 10-12 stk. store, runde rispapir
          • Vand til at dyppe rispapirerne i

          Dip:

          • Sød chilisovs

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 mellem skål
          • 1 sigte
          • 1 lille gryde
          • 1 grydelåg
          • 2 skærebrætter
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 rent viskestykke
          • 1 fad

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Tag en lille gryde frem. Kom vand i, læg låg på, og bring vandet i kog.
          4. Kom de frosne bønner ned i vandet. Lad dem koge i 1 minut.
          5. Stil et dørslag ned i vasken. Hæld vand og bønner ned i dørslaget. Hæld koldt vand over, og lad bønnerne dryppe af.
          6. Hæld vandet fra rejerne gennem en sigte i vasken. Lad dem dryppe af.
          7. Fjern de yderste, grove blade af salathovedet. Skyl salathovedet. Skær salathovedet i kvarte. Pluk bladene af ¼ salathoved.
          8. Hvis du bruger glaskål: Skær toppen og bunden af glaskålen.
          9. Skær skrællen af ved at skære ned langs glaskålens sider. Skær kun lige den grønne skal af. Ikke det hvide. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer glaskål.
          10. Skær glaskålen i tynde strimler.
          11. Hvis du bruger agurk: Skyl agurken. Skær den over på langs, læg den med skærefladen ned af og skær den i tynde strimler.
          12. Hvis du bruger mango: Skær den store kerne væk ved at holde mangoen, så den smalle side vender ind mod dig. Skær ned langs den store kerne på begge sider af den. Så har du to halvdele. Skær riller ned i mangokødet, så det ligner små tern. Du må ikke skære ned igennem skallen. Vend nu skallen modsat, så mangokødet vender opad. Det ligner næsten et pindsvin. Skær ternene af. Klik på videoen og se, hvordan du udstener en mango.
          13. Hvis du bruger gulerod: Skræl guleroden, skær den over på langs. Læg den med skærefladen nedad, og skær den i tynde strimler.
          14. Kom lunkent vand i et fad. Udblød et stykke rispapir i vandet i cirka 20 sekunder.
          15. Læg det våde rispapir på et skærebræt af plastik.
          16. Fyld straks det våde rispapir med fyld. Læg først et salatblad og derefter de øvrige ingredienser ovenpå. Fold nu rispapiret rundt om fyldet. Først folder du siden mod dig over fyldet, så folder du siderne ind over midten, og til sidst ruller du den hen over siden længst væk fra dig. Fortsæt på samme måde med resten af rispapirrullerne.
          17. Spis rispapirrullerne med lidt sød chilisovs til, eller pak dem ind i husholdningsfilm til madpakken.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 30 minutter

            Elsker du også asiatisk mad? Så prøv at lave lækre rispapirsruller, eller som de også hedder vietnamesiske forårsruller. De fungere super godt til aftensmad, men også i madpakken

            Tip: Kom lige det fyld i, du bedst kan lide. Kun din fantasi sætter grænser!

            Energi-indhold pr. stk.
            • Energi: 306 kJ / 73 kcal
            • Protein: 23 %
            • Kulhydrat: 72 %
            • Fedt: 5 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 17

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 17

            Find alle ingredienserne frem.

            • 200 g. frosne grønne bønner
            • 400 g. rejer i lage (drænet vægt)
            • ½ salathoved
            • 1 glaskål eller 1 agurk
            • 2 mangoer eller 2 gulerødder
            • 20-24 stk. store, runde rispapir
            • Vand til at dyppe rispapirerne i
            • Sød chilisovs
          • Trin 3 af 17

            Kom vand i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog.

          • Trin 4 af 17

            Kom de frosne bønner ned i vandet. Lad dem koge i 1 minut.

            • 200 g. frosne grønne bønner
          • Trin 5 af 17

            Stil et dørslag ned i vasken. Hæld vand og bønner ned i dørslaget. Hæld koldt vand over, og lad bønnerne dryppe af.

          • Trin 6 af 17

            Hæld vandet fra rejerne gennem en sigte i vasken. Lad dem dryppe af.

            • 400 g. rejer i lage (drænet vægt)
          • Trin 7 af 17

            Fjern de yderste, grove blade af salathovedet. Skyl salathovedet. Skær salathovedet i kvarte. Pluk bladene af ½ salathoved.

            • ½ salathoved
          • Trin 8 af 17

            Hvis du bruger glaskål: Skær toppen og bunden af glaskålen.

            • 1 glaskål eller 1 agurk
          • Trin 9 af 17

            Skær skrællen af ved at skære ned langs glaskålens sider. Skær kun lige den grønne skal af. Ikke det hvide. Klik på videoen og se, hvordan du skærer glaskål.

          • Trin 10 af 17

            Skær glaskålen i tynde strimler.

          • Trin 11 af 17

            Hvis du bruger agurk: Skyl agurken. Skær den over på langs, læg den med skærefladen ned af og skær den i tynde strimler.

          • Trin 12 af 17

            Hvis du bruger mango: Skær den store kerne væk ved at holde mangoen, så den smalle side vender ind mod dig. Skær ned langs den store kerne på begge sider af den. Så har du to halvdele. Skær riller ned i mangokødet, så det ligner små tern. Du må ikke skære ned igennem skallen. Vend nu skallen modsat, så mangokødet vender opad. Det ligner næsten et pindsvin. Skær ternene af. Klik på videoen og se, hvordan du udstener en mango.

            • 2 mangoer eller 2 gulerødder
          • Trin 13 af 17

            Hvis du bruger gulerod: Skræl guleroden, skær den over på langs. Læg den med skærefladen nedad og skær den i tynde strimler.

          • Trin 14 af 17

            Kom lunkent vand i et fad. Udblød et stykke rispapir i vandet i cirka 20 sekunder.

            • 20-24 stk. store, runde rispapir
            • Vand til at dyppe rispapirerne i
          • Trin 15 af 17

            Læg det våde rispapir på et skærebræt af plastik.

          • Trin 16 af 17

            Fyld straks det våde rispapir med fyld. Læg først et salatblad og derefter de øvrige ingredienser ovenpå. Fold nu rispapiret rundt om fyldet. Først folder du siden mod dig over fyldet, så folder du siderne ind over midten, og til sidst ruller du den hen over siden længst væk fra dig. Fortsæt på samme måde med resten af rispapirrullerne.

          • Trin 17 af 17

            Spis rispapirrullerne med lidt sød chilisovs til, eller pak dem ind i husholdningsfilm til madpakken.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Elsker du også asiatisk mad? Så prøv at lave lækre rispapirsruller, eller som de også hedder vietnamesiske forårsruller. De fungere super godt til aftensmad, men også i madpakken

            Tip: Kom lige det fyld i, du bedst kan lide. Kun din fantasi sætter grænser!

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 200 g. frosne grønne bønner
              • 400 g. rejer i lage (drænet vægt)
              • ½ salathoved
              • 1 glaskål eller 1 agurk
              • 2 mangoer eller 2 gulerødder
              • 20-24 stk. store, runde rispapir
              • Vand til at dyppe rispapirerne i

              Dip:

              • Sød chilisovs

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 mellem skål
              • 1 sigte
              • 1 lille gryde
              • 1 grydelåg
              • 2 skærebrætter
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 rent viskestykke
              • 1 fad

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Kom vand i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog.
              4. Kom de frosne bønner ned i vandet. Lad dem koge i 1 minut.
              5. Stil et dørslag ned i vasken. Hæld vand og bønner ned i dørslaget. Hæld koldt vand over, og lad bønnerne dryppe af.
              6. Hæld vandet fra rejerne gennem en sigte i vasken. Lad dem dryppe af.
              7. Fjern de yderste, grove blade af salathovedet. Skyl salathovedet. Skær salathovedet i kvarte. Pluk bladene af ½ salathoved.
              8. Hvis du bruger glaskål: Skær toppen og bunden af glaskålen.
              9. Skær skrællen af ved at skære ned langs glaskålens sider. Skær kun lige den grønne skal af. Ikke det hvide. Klik på videoen og se, hvordan du skærer glaskål.
              10. Skær glaskålen i tynde strimler.
              11. Hvis du bruger agurk: Skyl agurken. Skær den over på langs, læg den med skærefladen ned af og skær den i tynde strimler.
              12. Hvis du bruger mango: Skær den store kerne væk ved at holde mangoen, så den smalle side vender ind mod dig. Skær ned langs den store kerne på begge sider af den. Så har du to halvdele. Skær riller ned i mangokødet, så det ligner små tern. Du må ikke skære ned igennem skallen. Vend nu skallen modsat, så mangokødet vender opad. Det ligner næsten et pindsvin. Skær ternene af. Klik på videoen og se, hvordan du udstener en mango.
              13. Hvis du bruger gulerod: Skræl guleroden, skær den over på langs. Læg den med skærefladen nedad og skær den i tynde strimler.
              14. Kom lunkent vand i et fad. Udblød et stykke rispapir i vandet i cirka 20 sekunder.
              15. Læg det våde rispapir på et skærebræt af plastik.
              16. Fyld straks det våde rispapir med fyld. Læg først et salatblad og derefter de øvrige ingredienser ovenpå. Fold nu rispapiret rundt om fyldet. Først folder du siden mod dig over fyldet, så folder du siderne ind over midten, og til sidst ruller du den hen over siden længst væk fra dig. Fortsæt på samme måde med resten af rispapirrullerne.
              17. Spis rispapirrullerne med lidt sød chilisovs til, eller pak dem ind i husholdningsfilm til madpakken.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 30 minutter

                Elsker du også asiatisk mad? Så prøv at lave lækre rispapirsruller, eller som de også hedder vietnamesiske forårsruller. De fungere super godt til aftensmad, men også i madpakken

                Tip: Kom lige det fyld i, du bedst kan lide. Kun din fantasi sætter grænser!

                Energi-indhold pr. stk.
                • Energi: 306 kJ / 73 kcal
                • Protein: 23 %
                • Kulhydrat: 72 %
                • Fedt: 5 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 17

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 17

                Find alle ingredienserne frem.

                • 300 g. frosne grønne bønner
                • 600 g. rejer i lage (drænet vægt)
                • ¾ salathoved
                • 1 ½ glaskål eller 1 ½ agurk
                • 3 mangoer eller 3 gulerødder
                • 30-36 stk. store, runde rispapir
                • Vand til at dyppe rispapirerne i
                • Sød chilisovs
              • Trin 3 af 17

                Tag en lille gryde frem. Kom vand i, læg låg på, og bring vandet i kog.

              • Trin 4 af 17

                Kom de frosne bønner ned i vandet. Lad dem koge i 1 minut.

                • 300 g. frosne grønne bønner
              • Trin 5 af 17

                Stil et dørslag ned i vasken. Hæld vand og bønner ned i dørslaget. Hæld koldt vand over, og lad bønnerne dryppe af.

              • Trin 6 af 17

                Hæld vandet fra rejerne gennem en sigte i vasken. Lad dem dryppe af.

                • 600 g. rejer i lage (drænet vægt)
              • Trin 7 af 17

                Fjern de yderste, grove blade af salathovedet. Skyl salathovedet. Skær salathovedet i kvarte. Pluk bladene af ¾ salathoved.

                • ¾ salathoved
              • Trin 8 af 17

                Hvis du bruger glaskål: Skær toppen og bunden af glaskålen.

                • 1 ½ glaskål eller 1 ½ agurk
              • Trin 9 af 17

                Skær skrællen af ved at skære ned langs glaskålens sider. Skær kun lige den grønne skal af. Ikke det hvide. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer glaskål.

              • Trin 10 af 17

                Skær glaskålen i tynde strimler.

              • Trin 11 af 17

                Hvis du bruger agurk: Skyl agurken. Skær den over på langs, læg den med skærefladen ned af og skær den i tynde strimler.

              • Trin 12 af 17

                Hvis du bruger mango: Skær den store kerne væk ved at holde mangoen, så den smalle side vender ind mod dig. Skær ned langs den store kerne på begge sider af den. Så har du to halvdele. Skær riller ned i mangokødet, så det ligner små tern. Du må ikke skære ned igennem skallen. Vend nu skallen modsat, så mangokødet vender opad. Det ligner næsten et pindsvin. Skær ternene af. Klik på videoen og se, hvordan du udstener en mango.

                • 3 mangoer eller 3 gulerødder
              • Trin 13 af 17

                Hvis du bruger gulerod: Skræl guleroden, skær den over på langs. Læg den med skærefladen nedad og skær den i tynde strimler.

              • Trin 14 af 17

                Kom lunkent vand i et fad. Udblød et stykke rispapir i vandet i cirka 20 sekunder.

                • 30-36 stk. store, runde rispapir
                • Vand til at dyppe rispapirerne i
              • Trin 15 af 17

                Læg det våde rispapir på et skærebræt af plastik.

              • Trin 16 af 17

                Fyld straks det våde rispapir med fyld. Læg først et salatblad og derefter de øvrige ingredienser ovenpå. Fold nu rispapiret rundt om fyldet. Først folder du siden mod dig over fyldet, så folder du siderne ind over midten, og til sidst ruller du den hen over siden længst væk fra dig. Fortsæt på samme måde med resten af rispapirrullerne.

              • Trin 17 af 17

                Spis rispapirrullerne med lidt sød chilisovs til, eller pak dem ind i husholdningsfilm til madpakken.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Elsker du også asiatisk mad? Så prøv at lave lækre rispapirsruller, eller som de også hedder vietnamesiske forårsruller. De fungere super godt til aftensmad, men også i madpakken

                Tip: Kom lige det fyld i, du bedst kan lide. Kun din fantasi sætter grænser!

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 300 g. frosne grønne bønner
                  • 600 g. rejer i lage (drænet vægt)
                  • ¾ salathoved
                  • 1 ½ glaskål eller 1 ½ agurk
                  • 3 mangoer eller 3 gulerødder
                  • 30-36 stk. store, runde rispapir
                  • Vand til at dyppe rispapirerne i

                  Dip:

                  • Sød chilisovs

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 mellem skål
                  • 1 sigte
                  • 1 lille gryde
                  • 1 grydelåg
                  • 2 skærebrætter
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 rent viskestykke
                  • 1 fad

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Tag en lille gryde frem. Kom vand i, læg låg på, og bring vandet i kog.
                  4. Kom de frosne bønner ned i vandet. Lad dem koge i 1 minut.
                  5. Stil et dørslag ned i vasken. Hæld vand og bønner ned i dørslaget. Hæld koldt vand over, og lad bønnerne dryppe af.
                  6. Hæld vandet fra rejerne gennem en sigte i vasken. Lad dem dryppe af.
                  7. Fjern de yderste, grove blade af salathovedet. Skyl salathovedet. Skær salathovedet i kvarte. Pluk bladene af ¾ salathoved.
                  8. Hvis du bruger glaskål: Skær toppen og bunden af glaskålen.
                  9. Skær skrællen af ved at skære ned langs glaskålens sider. Skær kun lige den grønne skal af. Ikke det hvide. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer glaskål.
                  10. Skær glaskålen i tynde strimler.
                  11. Hvis du bruger agurk: Skyl agurken. Skær den over på langs, læg den med skærefladen ned af og skær den i tynde strimler.
                  12. Hvis du bruger mango: Skær den store kerne væk ved at holde mangoen, så den smalle side vender ind mod dig. Skær ned langs den store kerne på begge sider af den. Så har du to halvdele. Skær riller ned i mangokødet, så det ligner små tern. Du må ikke skære ned igennem skallen. Vend nu skallen modsat, så mangokødet vender opad. Det ligner næsten et pindsvin. Skær ternene af. Klik på videoen og se, hvordan du udstener en mango.
                  13. Hvis du bruger gulerod: Skræl guleroden, skær den over på langs. Læg den med skærefladen nedad og skær den i tynde strimler.
                  14. Kom lunkent vand i et fad. Udblød et stykke rispapir i vandet i cirka 20 sekunder.
                  15. Læg det våde rispapir på et skærebræt af plastik.
                  16. Fyld straks det våde rispapir med fyld. Læg først et salatblad og derefter de øvrige ingredienser ovenpå. Fold nu rispapiret rundt om fyldet. Først folder du siden mod dig over fyldet, så folder du siderne ind over midten, og til sidst ruller du den hen over siden længst væk fra dig. Fortsæt på samme måde med resten af rispapirrullerne.
                  17. Spis rispapirrullerne med lidt sød chilisovs til, eller pak dem ind i husholdningsfilm til madpakken.