Risotto med græskar

Risotto med græskar

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Ris-otto a la halloween. En pangfarvet og perfekt cremet aftensmad.

        Tip: Drys for eksempel med ristede hasselnødder.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1819 kJ / 435 kcal
        • Protein: 11 %
        • Kulhydrat: 68 %
        • Fedt: 21 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 12

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 12

        Tænd ovnen på 220 grader almindelig ovn.

      • Trin 3 af 12

        Find alle ingredienserne frem.

        Græskarfyld:

        • ½ hokkaido-græskar

        Risotto:

        • 2 løg
        • 4 fed hvidløg
        • 2 spsk. olie
        • 4 dl. risotto-ris (320 g.)
        • 12 dl. vand
        • 2 hønsebouillon-terning
        • ¼ tsk. salt
        • 2 knivspids peber
        • 8 spsk. revet parmesanost
        • Evt. hakket persille til pynt
      • Trin 4 af 12

        Græskarfyld: Kom bagepapir på en bageplade. Læg det halve hokkaido-græskar med skrællen nedad på bagepladen.

        • ½ hokkaido-græskar
      • Trin 5 af 12

        Stil pladen midt i ovnen. Bag græskarret i 40-45 minutter, til græskarkødet er helt mørt og blødt. Lav risottoen, imens græskaret bager.

      • Trin 6 af 12

        Risotto: Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

        • 2 løg
        • 4 fed hvidløg
      • Trin 7 af 12

        Hæld olie i en mellemstor gryde, og varm den op ved middel varme. Kom løg og hvidløg i. Svits i 1 minut, mens du rører rundt.

        • 2 spsk. olie
      • Trin 8 af 12

        Tilsæt ris, og svits det hele i 1 minut. Rør rundt imens.

        • 4 dl. risotto-ris (320 g.)
      • Trin 9 af 12

        Hæld vand og bouillon-terningerne i gryden. Tilsæt meget lidt salt og peber, og rør rundt.

        • 12 dl. vand
        • 2 hønsebouillon-terning
        • ¼ tsk. salt
        • 2 knivspids peber
      • Trin 10 af 12

        Bring det hele i kog ved middel varme. Skru ned på svag varme, og læg låg på gryden. Lad risottoen koge ved svag varme i cirka 20 minutter, til risene er møre og har suget næsten al vandet. Der skal stadig være en lille smule væske tilbage. Rør rundt engang imellem.

      • Trin 11 af 12

        Græskarfyld - fortsat: Lad græskarret køle af i 5 minutter, så du kan holde på det, uden at brænde dig. Brug evt. et rent viskestykke til at holde med. Skrab det bløde græskarkød ud af skrællen, og kom det ned i en skål. Mos græskarkødet med skeen, til det er en mos uden klumper.

      • Trin 12 af 12

        Kom græskar-mosen og revet parmesanost ned i risottoen, og rør forsigtigt rundt, så det hele bliver blandet godt sammen. Smag til med salt og peber. Drys eventuelt med friskhakket persille. Velbekomme!

        • 8 spsk. revet parmesanost
        • Evt. hakket persille til pynt
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Ris-otto a la halloween. En pangfarvet og perfekt cremet aftensmad.

        Tip: Drys for eksempel med ristede hasselnødder.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Græskarfyld:

          • ½ hokkaido-græskar

          Risotto:

          • 2 løg
          • 4 fed hvidløg
          • 2 spsk. olie
          • 4 dl. risotto-ris (320 g.)
          • 12 dl. vand
          • 2 hønsebouillon-terning
          • ¼ tsk. salt
          • 2 knivspids peber
          • 8 spsk. revet parmesanost
          • Evt. hakket persille til pynt

           

          Køkkenredskaber

          • 1 spiseske
          • 1 decilitermål
          • 1 teske
          • Bagepapir
          • 1 bageplade
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 mellemstor gryde
          • 1 dejskraber
          • 1 grydelåg
          • 1 lille skål

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Tænd ovnen på 220 grader almindelig ovn.
          3. Find alle ingredienserne frem.
          4. Græskarfyld: Kom bagepapir på en bageplade. Læg det halve hokkaido-græskar med skrællen nedad på bagepladen.
          5. Stil pladen midt i ovnen. Bag græskarret i 40-45 minutter, til græskarkødet er helt mørt og blødt. Lav risottoen, imens græskaret bager.
          6. Risotto: Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
          7. Hæld olie i en mellemstor gryde, og varm den op ved middel varme. Kom løg og hvidløg i. Svits i 1 minut, mens du rører rundt.
          8. Tilsæt ris, og svits det hele i 1 minut. Rør rundt imens.
          9. Hæld vand og bouillon-terningerne i gryden. Tilsæt meget lidt salt og peber, og rør rundt.
          10. Bring det hele i kog ved middel varme. Skru ned på svag varme, og læg låg på gryden. Lad risottoen koge ved svag varme i cirka 20 minutter, til risene er møre og har suget næsten al vandet. Der skal stadig være en lille smule væske tilbage. Rør rundt engang imellem.
          11. Græskarfyld - fortsat: Lad græskarret køle af i 5 minutter, så du kan holde på det, uden at brænde dig. Brug evt. et rent viskestykke til at holde med. Skrab det bløde græskarkød ud af skrællen, og kom det ned i en skål. Mos græskarkødet med skeen, til det er en mos uden klumper.
          12. Kom græskar-mosen og revet parmesanost ned i risottoen, og rør forsigtigt rundt, så det hele bliver blandet godt sammen. Smag til med salt og peber. Drys eventuelt med friskhakket persille. Velbekomme!