Risotto med græskar

Risotto med græskar

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Ris-otto a la halloween. En pangfarvet og perfekt cremet aftensmad.

        Tip: Drys for eksempel med ristede hasselnødder.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1819 kJ / 435 kcal
        • Protein: 11 %
        • Kulhydrat: 68 %
        • Fedt: 21 %
    • Film

        • Opskriften tager ca.: 1 time

          Se filmen, hvor Gorm viser trin for trin, hvordan du laver risotto.

          Energi-indhold pr. portion
          • Energi: 1819 kJ / 435 kcal
          • Protein: 11 %
          • Kulhydrat: 68 %
          • Fedt: 21 %
      • Sådan gør du

        • Trin 1 af 12

          Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

        • Trin 2 af 12

          Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.

        • Trin 3 af 12

          Find alle ingredienserne frem.

          Græskarfyld:

          • ¼ hokkaido-græskar

          Risotto:

          • 1 løg
          • 2 fed hvidløg
          • 1 spsk. olie
          • 2 dl. risotto-ris (160 g.)
          • 6 dl. vand
          • 1 hønsebouillon-terning
          • ½ knivspids salt
          • 1 knivspids peber
          • 4 spsk. revet parmesanost
          • Evt. hakket persille til pynt
        • Trin 4 af 12

          Græskarfyld: Kom bagepapir på en bageplade. Læg det kvarte hokkaido-græskar med skrællen nedad på bagepladen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du bager græskar til din risotto.

          • ¼ hokkaido-græskar
        • Trin 5 af 12

          Stil pladen midt i ovnen. Bag græskarret i 40-45 minutter, til græskarkødet er helt mørt og blødt. Lav risottoen, imens græskaret bager.

        • Trin 6 af 12

          Risotto: Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

          • 1 løg
          • 2 fed hvidløg
        • Trin 7 af 12

          Hæld olie i en mellemstor gryde, og varm den op ved middel varme. Kom løg og hvidløg i. Svits i 1 minut, mens du rører rundt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du steger og vender løg og ris til din risotto.

          • 1 spsk. olie
        • Trin 8 af 12

          Tilsæt ris, og svits det hele i 1 minut. Rør rundt imens.

          • 2 dl. risotto-ris (160 g.)
        • Trin 9 af 12

          Hæld vand og bouillon-terningerne i gryden. Tilsæt meget lidt salt og peber, og rør rundt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

          • 6 dl. vand
          • 1 hønsebouillon-terning
          • ½ knivspids salt
          • 1 knivspids peber
        • Trin 10 af 12

          Bring det hele i kog ved middel varme. Skru ned på svag varme, og læg låg på gryden. Lad risottoen koge ved svag varme i cirka 20 minutter, til risene er møre og har suget næsten al vandet. Der skal stadig være en lille smule væske tilbage. Rør rundt engang imellem.

        • Trin 11 af 12

          Græskarfyld - fortsat: Lad græskarret køle af i 5 minutter, så du kan holde på det, uden at brænde dig. Brug evt. et rent viskestykke til at holde med. Skrab det bløde græskarkød ud af skrællen, og kom det ned i en skål. Mos græskarkødet med skeen, til det er en mos uden klumper.

        • Trin 12 af 12

          Kom græskar-mosen og revet parmesanost ned i risottoen, og rør forsigtigt rundt, så det hele bliver blandet godt sammen. Smag til med salt og peber. Drys eventuelt med friskhakket persille. Velbekomme!

          • 4 spsk. revet parmesanost
          • Evt. hakket persille til pynt
      • Oversigt

        • Print

          Beskrivelse

          Ris-otto a la halloween. En pangfarvet og perfekt cremet aftensmad.

          Tip: Drys for eksempel med ristede hasselnødder.

          Du skal bruge

            Ingredienser

            Græskarfyld:

            • ¼ hokkaido-græskar

            Risotto:

            • 1 løg
            • 2 fed hvidløg
            • 1 spsk. olie
            • 2 dl. risotto-ris (160 g.)
            • 6 dl. vand
            • 1 hønsebouillon-terning
            • ½ knivspids salt
            • 1 knivspids peber
            • 4 spsk. revet parmesanost
            • Evt. hakket persille til pynt

             

            Køkkenredskaber

            • 1 spiseske
            • 1 decilitermål
            • 1 teske
            • Bagepapir
            • 1 bageplade
            • 1 skærebræt
            • 1 stor skarp kniv
            • 1 mellemstor gryde
            • 1 dejskraber
            • 1 grydelåg
            • 1 lille skål

            Sådan gør du

            1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
            2. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
            3. Find alle ingredienserne frem.
            4. Græskarfyld: Kom bagepapir på en bageplade. Læg det kvarte hokkaido-græskar med skrællen nedad på bagepladen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du bager græskar til din risotto.
            5. Stil pladen midt i ovnen. Bag græskarret i 40-45 minutter, til græskarkødet er helt mørt og blødt. Lav risottoen, imens græskaret bager.
            6. Risotto: Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
            7. Hæld olie i en mellemstor gryde, og varm den op ved middel varme. Kom løg og hvidløg i. Svits i 1 minut, mens du rører rundt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du steger og vender løg og ris til din risotto.
            8. Tilsæt ris, og svits det hele i 1 minut. Rør rundt imens.
            9. Hæld vand og bouillon-terningerne i gryden. Tilsæt meget lidt salt og peber, og rør rundt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
            10. Bring det hele i kog ved middel varme. Skru ned på svag varme, og læg låg på gryden. Lad risottoen koge ved svag varme i cirka 20 minutter, til risene er møre og har suget næsten al vandet. Der skal stadig være en lille smule væske tilbage. Rør rundt engang imellem.
            11. Græskarfyld - fortsat: Lad græskarret køle af i 5 minutter, så du kan holde på det, uden at brænde dig. Brug evt. et rent viskestykke til at holde med. Skrab det bløde græskarkød ud af skrællen, og kom det ned i en skål. Mos græskarkødet med skeen, til det er en mos uden klumper.
            12. Kom græskar-mosen og revet parmesanost ned i risottoen, og rør forsigtigt rundt, så det hele bliver blandet godt sammen. Smag til med salt og peber. Drys eventuelt med friskhakket persille. Velbekomme!
        • Beskrivelse

            • Opskriften tager ca.: 1 time

              Ris-otto a la halloween. En pangfarvet og perfekt cremet aftensmad.

              Tip: Drys for eksempel med ristede hasselnødder.

              Energi-indhold pr. portion
              • Energi: 1819 kJ / 435 kcal
              • Protein: 11 %
              • Kulhydrat: 68 %
              • Fedt: 21 %
          • Film

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Se filmen, hvor Gorm viser trin for trin, hvordan du laver risotto.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1819 kJ / 435 kcal
                • Protein: 11 %
                • Kulhydrat: 68 %
                • Fedt: 21 %
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 12

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 12

                Tænd ovnen på 220 grader almindelig ovn.

              • Trin 3 af 12

                Find alle ingredienserne frem.

                Græskarfyld:

                • ½ hokkaido-græskar

                Risotto:

                • 2 løg
                • 4 fed hvidløg
                • 2 spsk. olie
                • 4 dl. risotto-ris (320 g.)
                • 12 dl. vand
                • 2 hønsebouillon-terning
                • ¼ tsk. salt
                • 2 knivspids peber
                • 8 spsk. revet parmesanost
                • Evt. hakket persille til pynt
              • Trin 4 af 12

                Græskarfyld: Kom bagepapir på en bageplade. Læg det halve hokkaido-græskar med skrællen nedad på bagepladen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du bager græskar til din risotto.

                • ½ hokkaido-græskar
              • Trin 5 af 12

                Stil pladen midt i ovnen. Bag græskarret i 40-45 minutter, til græskarkødet er helt mørt og blødt. Lav risottoen, imens græskaret bager.

              • Trin 6 af 12

                Risotto: Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 2 løg
                • 4 fed hvidløg
              • Trin 7 af 12

                Hæld olie i en mellemstor gryde, og varm den op ved middel varme. Kom løg og hvidløg i. Svits i 1 minut, mens du rører rundt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du steger og vender løg og ris til din risotto.

                • 2 spsk. olie
              • Trin 8 af 12

                Tilsæt ris, og svits det hele i 1 minut. Rør rundt imens.

                • 4 dl. risotto-ris (320 g.)
              • Trin 9 af 12

                Hæld vand og bouillon-terningerne i gryden. Tilsæt meget lidt salt og peber, og rør rundt.

                • 12 dl. vand
                • 2 hønsebouillon-terning
                • ¼ tsk. salt
                • 2 knivspids peber
              • Trin 10 af 12

                Bring det hele i kog ved middel varme. Skru ned på svag varme, og læg låg på gryden. Lad risottoen koge ved svag varme i cirka 20 minutter, til risene er møre og har suget næsten al vandet. Der skal stadig være en lille smule væske tilbage. Rør rundt engang imellem.

              • Trin 11 af 12

                Græskarfyld - fortsat: Lad græskarret køle af i 5 minutter, så du kan holde på det, uden at brænde dig. Brug evt. et rent viskestykke til at holde med. Skrab det bløde græskarkød ud af skrællen, og kom det ned i en skål. Mos græskarkødet med skeen, til det er en mos uden klumper. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skraber kødet ud af græskarret.

              • Trin 12 af 12

                Kom græskar-mosen og revet parmesanost ned i risottoen, og rør forsigtigt rundt, så det hele bliver blandet godt sammen. Smag til med salt og peber. Drys eventuelt med friskhakket persille. Velbekomme!

                • 8 spsk. revet parmesanost
                • Evt. hakket persille til pynt
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Ris-otto a la halloween. En pangfarvet og perfekt cremet aftensmad.

                Tip: Drys for eksempel med ristede hasselnødder.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Græskarfyld:

                  • ½ hokkaido-græskar

                  Risotto:

                  • 2 løg
                  • 4 fed hvidløg
                  • 2 spsk. olie
                  • 4 dl. risotto-ris (320 g.)
                  • 12 dl. vand
                  • 2 hønsebouillon-terning
                  • ¼ tsk. salt
                  • 2 knivspids peber
                  • 8 spsk. revet parmesanost
                  • Evt. hakket persille til pynt

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 spiseske
                  • 1 decilitermål
                  • 1 teske
                  • Bagepapir
                  • 1 bageplade
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 mellemstor gryde
                  • 1 dejskraber
                  • 1 grydelåg
                  • 1 lille skål

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Tænd ovnen på 220 grader almindelig ovn.
                  3. Find alle ingredienserne frem.
                  4. Græskarfyld: Kom bagepapir på en bageplade. Læg det halve hokkaido-græskar med skrællen nedad på bagepladen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du bager græskar til din risotto.
                  5. Stil pladen midt i ovnen. Bag græskarret i 40-45 minutter, til græskarkødet er helt mørt og blødt. Lav risottoen, imens græskaret bager.
                  6. Risotto: Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
                  7. Hæld olie i en mellemstor gryde, og varm den op ved middel varme. Kom løg og hvidløg i. Svits i 1 minut, mens du rører rundt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du steger og vender løg og ris til din risotto.
                  8. Tilsæt ris, og svits det hele i 1 minut. Rør rundt imens.
                  9. Hæld vand og bouillon-terningerne i gryden. Tilsæt meget lidt salt og peber, og rør rundt.
                  10. Bring det hele i kog ved middel varme. Skru ned på svag varme, og læg låg på gryden. Lad risottoen koge ved svag varme i cirka 20 minutter, til risene er møre og har suget næsten al vandet. Der skal stadig være en lille smule væske tilbage. Rør rundt engang imellem.
                  11. Græskarfyld - fortsat: Lad græskarret køle af i 5 minutter, så du kan holde på det, uden at brænde dig. Brug evt. et rent viskestykke til at holde med. Skrab det bløde græskarkød ud af skrællen, og kom det ned i en skål. Mos græskarkødet med skeen, til det er en mos uden klumper. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skraber kødet ud af græskarret.
                  12. Kom græskar-mosen og revet parmesanost ned i risottoen, og rør forsigtigt rundt, så det hele bliver blandet godt sammen. Smag til med salt og peber. Drys eventuelt med friskhakket persille. Velbekomme!
              • Beskrivelse

                  • Opskriften tager ca.: 1 time

                    Ris-otto a la halloween. En pangfarvet og perfekt cremet aftensmad.

                    Tip: Drys for eksempel med ristede hasselnødder.

                    Energi-indhold pr. portion
                    • Energi: 1819 kJ / 435 kcal
                    • Protein: 11 %
                    • Kulhydrat: 68 %
                    • Fedt: 21 %
                • Film

                    • Opskriften tager ca.: 1 time

                      Se filmen, hvor Gorm viser trin for trin, hvordan du laver risotto.

                      Energi-indhold pr. portion
                      • Energi: 1819 kJ / 435 kcal
                      • Protein: 11 %
                      • Kulhydrat: 68 %
                      • Fedt: 21 %
                  • Sådan gør du

                    • Trin 1 af 12

                      Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

                    • Trin 2 af 12

                      Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.

                    • Trin 3 af 12

                      Find alle ingredienserne frem.

                      Græskarfyld:

                      • ¾ hokkaido-græskar

                      Risotto:

                      • 3 løg
                      • 6 fed hvidløg
                      • 3 spsk. olie
                      • 6 dl. risotto-ris (480 g.)
                      • 18 dl. vand
                      • 3 hønsebouillon-terninger
                      • 1 tsk. salt
                      • ½ tsk. peber
                      • 12 spsk. revet parmesanost
                      • Evt. hakket persille til pynt
                    • Trin 4 af 12

                      Græskarfyld: Kom bagepapir på en bageplade. Læg det halve hokkaido-græskar med skrællen nedad på bagepladen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du bager græskar til din risotto.

                      • ¾ hokkaido-græskar
                    • Trin 5 af 12

                      Stil pladen midt i ovnen. Bag græskarret i 40-45 minutter, til græskarkødet er helt mørt og blødt. Lav risottoen, imens græskaret bager.

                    • Trin 6 af 12

                      Risotto: Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

                      • 3 løg
                      • 6 fed hvidløg
                    • Trin 7 af 12

                      Hæld olie i en mellemstor gryde, og varm den op ved middel varme. Kom løg og hvidløg i. Svits i 1 minut, mens du rører rundt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du steger og vender løg og ris til din risotto.

                      • 3 spsk. olie
                    • Trin 8 af 12

                      Tilsæt ris, og svits det hele i 1 minut. Rør rundt imens.

                      • 6 dl. risotto-ris (480 g.)
                    • Trin 9 af 12

                      Hæld vand og bouillon-terningerne i gryden. Tilsæt meget lidt salt og peber, og rør rundt.

                      • 18 dl. vand
                      • 3 hønsebouillon-terninger
                      • 1 tsk. salt
                      • ½ tsk. peber
                    • Trin 10 af 12

                      Bring det hele i kog ved middel varme. Skru ned på svag varme, og læg låg på gryden. Lad risottoen koge ved svag varme i cirka 20 minutter, til risene er møre og har suget næsten al vandet. Der skal stadig være en lille smule væske tilbage. Rør rundt engang imellem.

                    • Trin 11 af 12

                      Græskarfyld - fortsat: Lad græskarret køle af i 5 minutter, så du kan holde på det, uden at brænde dig. Brug evt. et rent viskestykke til at holde med. Skrab det bløde græskarkød ud af skrællen, og kom det ned i en skål. Mos græskarkødet med skeen, til det er en mos uden klumper.

                    • Trin 12 af 12

                      Kom græskar-mosen og revet parmesanost ned i risottoen, og rør forsigtigt rundt, så det hele bliver blandet godt sammen. Smag til med salt og peber. Drys eventuelt med friskhakket persille. Velbekomme!

                      • 12 spsk. revet parmesanost
                      • Evt. hakket persille til pynt
                  • Oversigt

                    • Print

                      Beskrivelse

                      Ris-otto a la halloween. En pangfarvet og perfekt cremet aftensmad.

                      Tip: Drys for eksempel med ristede hasselnødder.

                      Du skal bruge

                        Ingredienser

                        Græskarfyld:

                        • ¾ hokkaido-græskar

                        Risotto:

                        • 3 løg
                        • 6 fed hvidløg
                        • 3 spsk. olie
                        • 6 dl. risotto-ris (480 g.)
                        • 18 dl. vand
                        • 3 hønsebouillon-terninger
                        • 1 tsk. salt
                        • ½ tsk. peber
                        • 12 spsk. revet parmesanost
                        • Evt. hakket persille til pynt

                         

                        Køkkenredskaber

                        • 1 spiseske
                        • 1 decilitermål
                        • 1 teske
                        • Bagepapir
                        • 1 bageplade
                        • 1 skærebræt
                        • 1 stor skarp kniv
                        • 1 mellemstor gryde
                        • 1 dejskraber
                        • 1 grydelåg
                        • 1 lille skål

                        Sådan gør du

                        1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                        2. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
                        3. Find alle ingredienserne frem.
                        4. Græskarfyld: Kom bagepapir på en bageplade. Læg det halve hokkaido-græskar med skrællen nedad på bagepladen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du bager græskar til din risotto.
                        5. Stil pladen midt i ovnen. Bag græskarret i 40-45 minutter, til græskarkødet er helt mørt og blødt. Lav risottoen, imens græskaret bager.
                        6. Risotto: Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
                        7. Hæld olie i en mellemstor gryde, og varm den op ved middel varme. Kom løg og hvidløg i. Svits i 1 minut, mens du rører rundt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du steger og vender løg og ris til din risotto.
                        8. Tilsæt ris, og svits det hele i 1 minut. Rør rundt imens.
                        9. Hæld vand og bouillon-terningerne i gryden. Tilsæt meget lidt salt og peber, og rør rundt.
                        10. Bring det hele i kog ved middel varme. Skru ned på svag varme, og læg låg på gryden. Lad risottoen koge ved svag varme i cirka 20 minutter, til risene er møre og har suget næsten al vandet. Der skal stadig være en lille smule væske tilbage. Rør rundt engang imellem.
                        11. Græskarfyld - fortsat: Lad græskarret køle af i 5 minutter, så du kan holde på det, uden at brænde dig. Brug evt. et rent viskestykke til at holde med. Skrab det bløde græskarkød ud af skrællen, og kom det ned i en skål. Mos græskarkødet med skeen, til det er en mos uden klumper.
                        12. Kom græskar-mosen og revet parmesanost ned i risottoen, og rør forsigtigt rundt, så det hele bliver blandet godt sammen. Smag til med salt og peber. Drys eventuelt med friskhakket persille. Velbekomme!