Risotto

Risotto

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Risotto er en italiensk risret med cremede og lækre ris. Der findes en masse forskellige varianter. Her er en simpel vegetarisk risotto med gulerødder og porrer. En anden populær variant er lavet på svampe. Risotto er på ingen måde kedelig. Prøv den, du bliver helt sikkert glædeligt overrasket.

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 13

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 13

        Find alle ingredienserne frem.

        • 1 stk. porre
        • 1 stk. gulerod
        • 10 g. smør
        • 1 dl risotto-ris
        • 3 dl vand
        • ½ stk. hønsebouillon-terning
        • 1/4 tsk. salt
        • 1 knivspids peber
        • 2 spsk. revet parmesanost
      • Trin 3 af 13

        Skyl og rens porren.

        • 1 stk porre
      • Trin 4 af 13

        Skær roden og lidt af toppen af. Skær porren i tynde strimler.

      • Trin 5 af 13

        Klik på metodevideoen og se hvordan du ordner gulerødder. Skyl og skræl gulerødderne. Skær gulerødderne i tynde stave på 3 cm. Skyl og skræl guleroden. Skær guleroden i tynde stave på 3 cm.

        • 1 stk gulerod

         

      • Trin 6 af 13

        Kom smørret i gryden og smelt det.

        • 10 g smør
      • Trin 7 af 13

        Kom porre og gulerod i gryden og svits det. Det må ikke blive brunt.Se hvordan du svitser.

      • Trin 8 af 13

        Kom risene i gryden og svits dem.

        • 1 dl risotto-ris

         

      • Trin 9 af 13

        Kom vand og bouillonterning i gryden. Rør rundt.

        • 3 dl vand
        • ½ stk hønsebouillon-terning
      • Trin 10 af 13

        Kom salt og peber i gryden og rør rundt. 

        • 1/4 tsk salt
        • 1 knsp peber

         

      • Trin 11 af 13

        Læg låg på gryden og kog ca. 20 minutter. Rør engang imellem. Tilsæt eventuelt mere vand.

      • Trin 12 af 13

        Kom parmesanost i gryden og rør rundt.

        • 2 spsk revet parmesan
      • Trin 13 af 13

        Servér risottoen.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Risotto er en italiensk risret med cremede og lækre ris. Der findes en masse forskellige varianter. Her er en simpel vegetarisk risotto med gulerødder og porrer. En anden populær variant er lavet på svampe. Risotto er på ingen måde kedelig. Prøv den, du bliver helt sikkert glædeligt overrasket.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 1 stk. porre
          • 1 stk. gulerod
          • 10 g. smør
          • 1 dl risotto-ris
          • 3 dl vand
          • ½ stk. hønsebouillon-terning
          • 1/4 tsk. salt
          • 1 knivspids peber
          • 2 spsk. revet parmesanost

          Køkkenredskaber

          • 2 måleskeer
          • 1 grydeske
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 mellem gryde med låg
          • 1 køkkenvægt
          • 1 målebæger
          • 1 rivejern
          • 1 kartofflelskræller

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Skyl og rens porren.
          4. Skær roden og lidt af toppen af. Skær porren i tynde strimler.
          5. Klik på metodevideoen og se hvordan du ordner gulerødder. Skyl og skræl gulerødderne. Skær gulerødderne i tynde stave på 3 cm. Skyl og skræl guleroden. Skær guleroden i tynde stave på 3 cm.
          6. Kom smørret i gryden og smelt det.
          7. Kom porre og gulerod i gryden og svits det. Det må ikke blive brunt.Se hvordan du svitser.
          8. Kom risene i gryden og svits dem.
          9. Kom vand og bouillonterning i gryden. Rør rundt.
          10. Kom salt og peber i gryden og rør rundt. 
          11. Læg låg på gryden og kog ca. 20 minutter. Rør engang imellem. Tilsæt eventuelt mere vand.
          12. Kom parmesanost i gryden og rør rundt.
          13. Servér risottoen.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Risotto er en italiensk risret med cremede og lækre ris. Der findes en masse forskellige varianter. Her er en simpel vegetarisk risotto med gulerødder og porrer. En anden populær variant er lavet på svampe. Risotto er på ingen måde kedelig. Prøv den, du bliver helt sikkert glædeligt overrasket.

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 13

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 13

            Find alle ingredienserne frem.

            • 2 porrer
            • 2 gulerødder
            • 20 g. smør
            • 2 dl risotto-ris
            • 6 dl vand
            • 1 hønsebouillon-terning
            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
            • 4 spsk. revet parmesanost
          • Trin 3 af 13

            Skyl og rens porrerne.

            • 2 porrer
          • Trin 4 af 13

            Skær roden og lidt af toppen af. Skær porrerne i tynde strimler.

          • Trin 5 af 13

            Klik på metodevideoen og se hvordan du ordner gulerødder. Skyl og skræl gulerødderne. Skær gulerødderne i tynde stave på 3 cm.

            • 2 gulerødder

             

          • Trin 6 af 13

            Put smørret i gryden og smelt det.

            • 20 g smør
          • Trin 7 af 13

            Hæld porrer og gulerødder i gryden og svits dem. De må ikke blive brune. Se hvordan du svitser.

          • Trin 8 af 13

            Hæld risene i gryden og svits dem.

            • 2 dl risotto-ris

             

          • Trin 9 af 13

            Hæld vand og bouillonterning i gryden. Rør rundt.

            • 6 dl vand
            • 1 hønsebouillon-terning
          • Trin 10 af 13

            Put salt og peber i gryden og rør rundt. 

            • ½ tsk salt
            • 1 knivspids peber

             

          • Trin 11 af 13

            Læg låg på gryden og kog ca. 20 minutter. Rør engang imellem. Tilsæt eventuelt mere vand.

          • Trin 12 af 13

            Kom parmesanost i gryden og rør rundt.

            • 4 spsk revet parmesan
          • Trin 13 af 13

            Servér risottoen. Velbekomme!

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Risotto er en italiensk risret med cremede og lækre ris. Der findes en masse forskellige varianter. Her er en simpel vegetarisk risotto med gulerødder og porrer. En anden populær variant er lavet på svampe. Risotto er på ingen måde kedelig. Prøv den, du bliver helt sikkert glædeligt overrasket.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 2 porrer
              • 2 gulerødder
              • 20 g. smør
              • 2 dl risotto-ris
              • 6 dl vand
              • 1 hønsebouillon-terning
              • ½ tsk. salt
              • 1 knivspids peber
              • 4 spsk. revet parmesanost

              Køkkenredskaber

              • 2 måleskeer
              • 1 grydeske
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 skærebræt
              • 1 mellem gryde med låg
              • 1 køkkenvægt
              • 1 målebæger
              • 1 rivejern
              • 1 kartofflelskræller

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Skyl og rens porrerne.
              4. Skær roden og lidt af toppen af. Skær porrerne i tynde strimler.
              5. Klik på metodevideoen og se hvordan du ordner gulerødder. Skyl og skræl gulerødderne. Skær gulerødderne i tynde stave på 3 cm.
              6. Put smørret i gryden og smelt det.
              7. Hæld porrer og gulerødder i gryden og svits dem. De må ikke blive brune. Se hvordan du svitser.
              8. Hæld risene i gryden og svits dem.
              9. Hæld vand og bouillonterning i gryden. Rør rundt.
              10. Put salt og peber i gryden og rør rundt. 
              11. Læg låg på gryden og kog ca. 20 minutter. Rør engang imellem. Tilsæt eventuelt mere vand.
              12. Kom parmesanost i gryden og rør rundt.
              13. Servér risottoen. Velbekomme!
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Risotto er en italiensk risret med cremede og lækre ris. Der findes en masse forskellige varianter. Her er en simpel vegetarisk risotto med gulerødder og porrer. En anden populær variant er lavet på svampe. Risotto er på ingen måde kedelig. Prøv den, du bliver helt sikkert glædeligt overrasket.

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 13

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 13

                Find alle ingredienserne frem.

                • 3 stk porrer
                • 3 stk gulerødder
                • 30 g smør
                • 3 dl risotto-ris
                • 9 dl vand
                • 1½ stk hønsebouillon-terning
                • 3/4 tsk salt
                • 1½ knsp peber
                • 6 spsk revet parmesanost
              • Trin 3 af 13

                Skyl og rens porrerne.

                • 3 stk porrer
              • Trin 4 af 13

                Skær roden og lidt af toppen af. Skær porrerne i tynde strimler.

              • Trin 5 af 13

                Klik på metodevideoen og se hvordan du ordner gulerødder. Skyl og skræl gulerødderne. Skær gulerødderne i tynde stave på 3 cm. Skyl og skræl gulerødderne. Skær gulerødderne i tynde stave på 3 cm.

                • 3 stk gulerødder

                 

              • Trin 6 af 13

                Kom smørret i gryden og smelt det.

                • 30 g smør
              • Trin 7 af 13

                Kom porrer og gulerødder i gryden og svits dem. De må ikke blive brune.Se hvordan du svitser.

              • Trin 8 af 13

                Kom risene i gryden og svits dem.

                • 3 dl risotto-ris

                 

              • Trin 9 af 13

                Kom vand og bouillonterning i gryden. Rør rundt.

                • 9 dl vand
                • 1½ stk hønsebouillon-terning
              • Trin 10 af 13

                Kom salt og peber i gryden og rør rundt. 

                • 3/4 tsk salt
                • 1½ knsp peber

                 

              • Trin 11 af 13

                Læg låg på gryden og kog ca. 20 minutter. Rør engang imellem. Tilsæt eventuelt mere vand.

              • Trin 12 af 13

                Kom parmesanost i gryden og rør rundt.

                • 6 spsk revet parmesan
              • Trin 13 af 13

                Servér risottoen.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Risotto er en italiensk risret med cremede og lækre ris. Der findes en masse forskellige varianter. Her er en simpel vegetarisk risotto med gulerødder og porrer. En anden populær variant er lavet på svampe. Risotto er på ingen måde kedelig. Prøv den, du bliver helt sikkert glædeligt overrasket.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 3 stk porrer
                  • 3 stk gulerødder
                  • 30 g smør
                  • 3 dl risotto-ris
                  • 9 dl vand
                  • 1½ stk hønsebouillon-terning
                  • 3/4 tsk salt
                  • 1½ knsp peber
                  • 6 spsk revet parmesanost

                  Køkkenredskaber

                  • 2 måleskeer
                  • 1 grydeske
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 skærebræt
                  • 1 mellem gryde med låg
                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 målebæger
                  • 1 rivejern
                  • 1 kartofflelskræller

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Skyl og rens porrerne.
                  4. Skær roden og lidt af toppen af. Skær porrerne i tynde strimler.
                  5. Klik på metodevideoen og se hvordan du ordner gulerødder. Skyl og skræl gulerødderne. Skær gulerødderne i tynde stave på 3 cm. Skyl og skræl gulerødderne. Skær gulerødderne i tynde stave på 3 cm.
                  6. Kom smørret i gryden og smelt det.
                  7. Kom porrer og gulerødder i gryden og svits dem. De må ikke blive brune.Se hvordan du svitser.
                  8. Kom risene i gryden og svits dem.
                  9. Kom vand og bouillonterning i gryden. Rør rundt.
                  10. Kom salt og peber i gryden og rør rundt. 
                  11. Læg låg på gryden og kog ca. 20 minutter. Rør engang imellem. Tilsæt eventuelt mere vand.
                  12. Kom parmesanost i gryden og rør rundt.
                  13. Servér risottoen.