Risotto

Risotto

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Risotto er en italiensk risret med cremede og lækre ris. Der findes en masse forskellige varianter. Her er en simpel vegetarisk risotto med gulerødder og porrer. En anden populær variant er lavet på svampe. Risotto er på ingen måde kedelig. Prøv den, du bliver helt sikkert glædeligt overrasket.

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 12

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 12

        Find alle ingredienserne frem.

        • 1 porre
        • 1 gulerod
        • 10 g. smør
        • 1 dl. risotto-ris
        • 3 dl. vand
        • ½ stk. hønsebouillon-terning
        • ¼ tsk. salt
        • 1 knivspids peber
        • 2 spsk. revet parmesanost
      • Trin 3 af 12

        Skyl, og rens porren. Klik på videoen og se, hvordan du skyller porrer.

        • 1 porre
      • Trin 4 af 12

        Skær roden og lidt af den grønne top af. Skær porren i tynde strimler.

      • Trin 5 af 12

        Skyl, og skræl guleroden. Skær guleroden i tynde stave på cirka 3 centimeter. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerødder i stave.

        • 1 gulerod

         

      • Trin 6 af 12

        Kom smørret i en gryde, og smelt det.

        • 10 g. smør
      • Trin 7 af 12

        Kom porre og gulerod i gryden, og svits det i 1-2 minutter. Det må ikke blive brune. Klik på videoen og se, hvordan du svitser.

      • Trin 8 af 12

        Kom risene i gryden, og svits dem i 1-2 minutter. Rør imens.

        • 1 dl risotto-ris

         

      • Trin 9 af 12

        Kom vand og bouillonterning i gryden. Rør rundt.

        • 3 dl vand
        • ½ stk hønsebouillon-terning
      • Trin 10 af 12

        Tilsæt salt og peber, og rør rundt. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

        • ¼ tsk. salt
        • 1 knivspids peber

         

      • Trin 11 af 12

        Læg låg på gryden, og kog cirka 20 minutter. Rør engang imellem. Tilsæt lidt mere vand, hvis risottoen bliver tør.

      • Trin 12 af 12

        Kom revet parmesanost i gryden lige inden servering, og rør rundt.

        • 2 spsk revet parmesan
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Risotto er en italiensk risret med cremede og lækre ris. Der findes en masse forskellige varianter. Her er en simpel vegetarisk risotto med gulerødder og porrer. En anden populær variant er lavet på svampe. Risotto er på ingen måde kedelig. Prøv den, du bliver helt sikkert glædeligt overrasket.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 1 porre
          • 1 gulerod
          • 10 g. smør
          • 1 dl. risotto-ris
          • 3 dl. vand
          • ½ stk. hønsebouillon-terning
          • ¼ tsk. salt
          • 1 knivspids peber
          • 2 spsk. revet parmesanost

           

          Køkkenredskaber

          • 2 måleskeer
          • 1 grydeske
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 mellem gryde med låg
          • 1 køkkenvægt
          • 1 målebæger
          • 1 rivejern
          • 1 kartofflelskræller

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Skyl, og rens porren. Klik på videoen og se, hvordan du skyller porrer.
          4. Skær roden og lidt af den grønne top af. Skær porren i tynde strimler.
          5. Skyl, og skræl guleroden. Skær guleroden i tynde stave på cirka 3 centimeter. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerødder i stave.
          6. Kom smørret i en gryde, og smelt det.
          7. Kom porre og gulerod i gryden, og svits det i 1-2 minutter. Det må ikke blive brune. Klik på videoen og se, hvordan du svitser.
          8. Kom risene i gryden, og svits dem i 1-2 minutter. Rør imens.
          9. Kom vand og bouillonterning i gryden. Rør rundt.
          10. Tilsæt salt og peber, og rør rundt. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
          11. Læg låg på gryden, og kog cirka 20 minutter. Rør engang imellem. Tilsæt lidt mere vand, hvis risottoen bliver tør.
          12. Kom revet parmesanost i gryden lige inden servering, og rør rundt.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Risotto er en italiensk risret med cremede og lækre ris. Der findes en masse forskellige varianter. Her er en simpel vegetarisk risotto med gulerødder og porrer. En anden populær variant er lavet på svampe. Risotto er på ingen måde kedelig. Prøv den, du bliver helt sikkert glædeligt overrasket.

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 12

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 12

            Find alle ingredienserne frem.

            • 2 porrer
            • 2 gulerødder
            • 20 g. smør
            • 2 dl. risotto-ris
            • 6 dl. vand
            • 1 hønsebouillon-terning
            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
            • 4 spsk. revet parmesanost
          • Trin 3 af 12

            Skyl, og rens porrerne. Klik på videoen og se, hvordan du skyller porrer.

            • 2 porrer
          • Trin 4 af 12

            Skær roden og lidt af den grønne top af. Skær porrerne i tynde strimler.

          • Trin 5 af 12

            Skyl, og skræl gulerødderne. Skær gulerødderne i tynde stave på cirka 3 centimeter. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerødder i stave.

            • 2 gulerødder

             

          • Trin 6 af 12

            Kom smørret i en gryde, og smelt det.

            • 20 g. smør
          • Trin 7 af 12

            Kom porrer og gulerødder i gryden, og svits dem i 1-2 minutter. De må ikke blive brune. Klik på videoen og se, hvordan du svitser.

          • Trin 8 af 12

            Kom risene i gryden, og svits dem i 1-2 minutter. Rør imens.

            • 2 dl risotto-ris

             

          • Trin 9 af 12

            Hæld vand og bouillonterning i gryden. Rør rundt.

            • 6 dl vand
            • 1 hønsebouillon-terning
          • Trin 10 af 12

            Tilsæt salt og peber, og rør rundt. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber

             

          • Trin 11 af 12

            Læg låg på gryden, og kog cirka 20 minutter. Rør engang imellem. Tilsæt lidt mere vand, hvis risottoen bliver tør.

          • Trin 12 af 12

            Kom revet parmesanost i gryden lige inden servering, og rør rundt.

            • 4 spsk revet parmesan
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Risotto er en italiensk risret med cremede og lækre ris. Der findes en masse forskellige varianter. Her er en simpel vegetarisk risotto med gulerødder og porrer. En anden populær variant er lavet på svampe. Risotto er på ingen måde kedelig. Prøv den, du bliver helt sikkert glædeligt overrasket.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 2 porrer
              • 2 gulerødder
              • 20 g. smør
              • 2 dl. risotto-ris
              • 6 dl. vand
              • 1 hønsebouillon-terning
              • ½ tsk. salt
              • 1 knivspids peber
              • 4 spsk. revet parmesanost

               

              Køkkenredskaber

              • 2 måleskeer
              • 1 grydeske
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 skærebræt
              • 1 mellem gryde med låg
              • 1 køkkenvægt
              • 1 målebæger
              • 1 rivejern
              • 1 kartofflelskræller

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Skyl, og rens porrerne. Klik på videoen og se, hvordan du skyller porrer.
              4. Skær roden og lidt af den grønne top af. Skær porrerne i tynde strimler.
              5. Skyl, og skræl gulerødderne. Skær gulerødderne i tynde stave på cirka 3 centimeter. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerødder i stave.
              6. Kom smørret i en gryde, og smelt det.
              7. Kom porrer og gulerødder i gryden, og svits dem i 1-2 minutter. De må ikke blive brune. Klik på videoen og se, hvordan du svitser.
              8. Kom risene i gryden, og svits dem i 1-2 minutter. Rør imens.
              9. Hæld vand og bouillonterning i gryden. Rør rundt.
              10. Tilsæt salt og peber, og rør rundt. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
              11. Læg låg på gryden, og kog cirka 20 minutter. Rør engang imellem. Tilsæt lidt mere vand, hvis risottoen bliver tør.
              12. Kom revet parmesanost i gryden lige inden servering, og rør rundt.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Risotto er en italiensk risret med cremede og lækre ris. Der findes en masse forskellige varianter. Her er en simpel vegetarisk risotto med gulerødder og porrer. En anden populær variant er lavet på svampe. Risotto er på ingen måde kedelig. Prøv den, du bliver helt sikkert glædeligt overrasket.

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 12

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 12

                Find alle ingredienserne frem.

                • 3 porrer
                • 3 gulerødder
                • 30 g. smør
                • 3 dl. risotto-ris
                • 9 dl. vand
                • 1 ½ hønsebouillon-terning
                • ¾ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
                • 6 spsk. revet parmesanost
              • Trin 3 af 12

                Skyl, og rens porrerne. Klik på videoen og se, hvordan du skyller porrer.

                • 3 porrer
              • Trin 4 af 12

                Skær roden og lidt af den grønne top af. Skær porrerne i tynde strimler.

              • Trin 5 af 12

                Skyl, og skræl gulerødderne. Skær gulerødderne i tynde stave på cirka 3 centimeter. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerødder i stave.

                • 3 gulerødder
              • Trin 6 af 12

                Kom smørret i en gryde, og smelt det.

                • 30 g. smør
              • Trin 7 af 12

                Kom porrer og gulerødder i gryden, og svits dem i 1-2 minutter. De må ikke blive brune. Klik på videoen og se, hvordan du svitser.

              • Trin 8 af 12

                Kom risene i gryden, og svits dem i 1-2 minutter. Rør imens.

                • 3 dl risotto-ris

                 

              • Trin 9 af 12

                Kom vand og bouillonterning i gryden. Rør rundt.

                • 9 dl vand
                • 1½ stk hønsebouillon-terning
              • Trin 10 af 12

                Tilsæt salt og peber, og rør rundt. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

                • ¾ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber

                 

              • Trin 11 af 12

                Læg låg på gryden, og kog cirka 20 minutter. Rør engang imellem. Tilsæt lidt mere vand, hvis risottoen bliver tør.

              • Trin 12 af 12

                Kom revet parmesanost i gryden lige inden servering, og rør rundt.

                • 6 spsk revet parmesan
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Risotto er en italiensk risret med cremede og lækre ris. Der findes en masse forskellige varianter. Her er en simpel vegetarisk risotto med gulerødder og porrer. En anden populær variant er lavet på svampe. Risotto er på ingen måde kedelig. Prøv den, du bliver helt sikkert glædeligt overrasket.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 3 porrer
                  • 3 gulerødder
                  • 30 g. smør
                  • 3 dl. risotto-ris
                  • 9 dl. vand
                  • 1 ½ hønsebouillon-terning
                  • ¾ tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber
                  • 6 spsk. revet parmesanost

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 2 måleskeer
                  • 1 grydeske
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 skærebræt
                  • 1 mellem gryde med låg
                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 målebæger
                  • 1 rivejern
                  • 1 kartofflelskræller

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Skyl, og rens porrerne. Klik på videoen og se, hvordan du skyller porrer.
                  4. Skær roden og lidt af den grønne top af. Skær porrerne i tynde strimler.
                  5. Skyl, og skræl gulerødderne. Skær gulerødderne i tynde stave på cirka 3 centimeter. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerødder i stave.
                  6. Kom smørret i en gryde, og smelt det.
                  7. Kom porrer og gulerødder i gryden, og svits dem i 1-2 minutter. De må ikke blive brune. Klik på videoen og se, hvordan du svitser.
                  8. Kom risene i gryden, og svits dem i 1-2 minutter. Rør imens.
                  9. Kom vand og bouillonterning i gryden. Rør rundt.
                  10. Tilsæt salt og peber, og rør rundt. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
                  11. Læg låg på gryden, og kog cirka 20 minutter. Rør engang imellem. Tilsæt lidt mere vand, hvis risottoen bliver tør.
                  12. Kom revet parmesanost i gryden lige inden servering, og rør rundt.