Risengrød
easyBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
"Det er risengrød, smask smask smask, der gør næsen rød, smask, smask, smask", sådan synger Nissebanden, og risengrød hører selvfølgelig julen til, men ikke kun julen. Hele vinteren kan risengrød skabe glæde og sprede varme i kolde maver.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 887 kJ / 212 kcal
- Protein: 16 %
- Kulhydrat: 70 %
- Fedt: 14 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 1 ¼ dl. vand
- 1 ¼ dl. grødris
- ¾ l. mælk
- ¼ tsk. groft salt
Tilbehør:
- 1 tsk. stødt kanel
- 1 spsk. sukker
- 2 tsk. smør til smørklat
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 sæt måleskeer
- 1 målebæger
- 1 mellem gryde
- 1 grydeske
- 2 dybe tallerkener
Sådan gør du
- Trin 1 af 8
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 8
Find alle ingredienserne frem.
- 1 ¼ dl. vand
- 1 ¼ dl. grødris
- ¾ l. mælk
- ¼ tsk. groft salt
Tilbehør:
- 1 tsk. stødt kanel
- 1 spsk. sukker
- 2 tsk. smør til smørklat
- Trin 3 af 8
Kom vand i en tykbundet gryde og bring vandet i kog.
- 1 ¼ dl. vand
- Trin 4 af 8
Kom ris i gryden og rør med en grydeske over hele grydens bund. Kog cirka 5 minutter.
- 1 ¼ dl. grødris
- Trin 5 af 8
Hæld mælk i gryden, og rør, til det koger. Skru ned på svag varme.
- ¾ l mælk
- Trin 6 af 8
Kog grøden ved svag varme i cirka 45 minutter. Rør jævnligt, da grøden let kan brænde på.
- Trin 7 af 8
Smag til med salt.
- ¼ tsk. groft salt
- Trin 8 af 8
Bland kanel og sukker. Fordel risengrøden i de dybe tallerkener. Drys kanelsukker på grøden og afslut med en smørklat.
- 1 tsk. stødt kanel
- 1 spsk. sukker
- 2 tsk. smør
Oversigt
- Print
Beskrivelse
"Det er risengrød, smask smask smask, der gør næsen rød, smask, smask, smask", sådan synger Nissebanden, og risengrød hører selvfølgelig julen til, men ikke kun julen. Hele vinteren kan risengrød skabe glæde og sprede varme i kolde maver.
Du skal bruge
Ingredienser
- 1 ¼ dl. vand
- 1 ¼ dl. grødris
- ¾ l. mælk
- ¼ tsk. groft salt
Tilbehør:
- 1 tsk. stødt kanel
- 1 spsk. sukker
- 2 tsk. smør til smørklat
Køkkenredskaber
- 1 sæt måleskeer
- 1 målebæger
- 1 mellem gryde
- 1 grydeske
- 2 dybe tallerkener
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Kom vand i en tykbundet gryde og bring vandet i kog.
- Kom ris i gryden og rør med en grydeske over hele grydens bund. Kog cirka 5 minutter.
- Hæld mælk i gryden, og rør, til det koger. Skru ned på svag varme.
- Kog grøden ved svag varme i cirka 45 minutter. Rør jævnligt, da grøden let kan brænde på.
- Smag til med salt.
- Bland kanel og sukker. Fordel risengrøden i de dybe tallerkener. Drys kanelsukker på grøden og afslut med en smørklat.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
"Det er risengrød, smask smask smask, der gør næsen rød, smask, smask, smask", sådan synger Nissebanden, og risengrød hører selvfølgelig julen til, men ikke kun julen. Hele vinteren kan risengrød skabe glæde og sprede varme i kolde maver.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 887 kJ / 212 kcal
- Protein: 16 %
- Kulhydrat: 70 %
- Fedt: 14 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 2 ½ dl. vand
- 2 ½ dl. grødris
- 1 ¼ l. mælk
- ½ tsk. groft salt
Tilbehør:
- 2 tsk. stødt kanel
- 2 spsk. sukker
- 4 tsk. smør til smørklat
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 sæt måleskeer
- 1 målebæger
- 1 mellem gryde
- 1 grydeske
- 4 dybe tallerkener
Sådan gør du
- Trin 1 af 8
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 8
Find alle ingredienserne frem.
- 2 ½ dl. vand
- 2 ½ dl. grødris
- 1 ¼ l. mælk
- ½ tsk. groft salt
Tilbehør:
- 2 tsk. stødt kanel
- 2 spsk. sukker
- 4 tsk. smør til smørklat
- Trin 3 af 8
Kom vand i en tykbundet gryde og bring vandet i kog.
- 2 ½ dl. vand
- Trin 4 af 8
Kom ris i gryden og rør med en grydeske over hele grydens bund. Kog cirka 5 minutter.
- 2 ½ dl. grødris
- Trin 5 af 8
Hæld mælk i gryden, og rør, til det koger. Skru ned på svag varme.
- 1 ¼ l mælk
- Trin 6 af 8
Kog grøden ved svag varme i cirka 45 minutter. Rør jævnligt, da grøden let kan brænde på.
- Trin 7 af 8
Smag til med salt.
- ½ tsk. groft salt
- Trin 8 af 8
Bland kanel og sukker. Fordel risengrøden i de dybe tallerkener. Drys kanelsukker på grøden og afslut med en smørklat.
- 2 tsk. stødt kanel
- 2 spsk. sukker
- 4 tsk. smør
Oversigt
- Print
Beskrivelse
"Det er risengrød, smask smask smask, der gør næsen rød, smask, smask, smask", sådan synger Nissebanden, og risengrød hører selvfølgelig julen til, men ikke kun julen. Hele vinteren kan risengrød skabe glæde og sprede varme i kolde maver.
Du skal bruge
Ingredienser
- 2 ½ dl. vand
- 2 ½ dl. grødris
- 1 ¼ l. mælk
- ½ tsk. groft salt
Tilbehør:
- 2 tsk. stødt kanel
- 2 spsk. sukker
- 4 tsk. smør til smørklat
Køkkenredskaber
- 1 sæt måleskeer
- 1 målebæger
- 1 mellem gryde
- 1 grydeske
- 4 dybe tallerkener
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Kom vand i en tykbundet gryde og bring vandet i kog.
- Kom ris i gryden og rør med en grydeske over hele grydens bund. Kog cirka 5 minutter.
- Hæld mælk i gryden, og rør, til det koger. Skru ned på svag varme.
- Kog grøden ved svag varme i cirka 45 minutter. Rør jævnligt, da grøden let kan brænde på.
- Smag til med salt.
- Bland kanel og sukker. Fordel risengrøden i de dybe tallerkener. Drys kanelsukker på grøden og afslut med en smørklat.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
"Det er risengrød, smask smask smask, der gør næsen rød, smask, smask, smask", sådan synger Nissebanden, og risengrød hører selvfølgelig julen til, men ikke kun julen. Hele vinteren kan risengrød skabe glæde og sprede varme i kolde maver.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 887 kJ / 212 kcal
- Protein: 16 %
- Kulhydrat: 70 %
- Fedt: 14 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 3 ¾ dl. vand
- 3 ¾ dl. grødris
- 2 l. mælk
- ¾ tsk. groft salt
Tilbehør:
- 3 tsk. stødt kanel
- 3 spsk. sukker
- 6 tsk. smør til smørklat
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 sæt måleskeer
- 1 målebæger
- 1 mellem gryde
- 1 grydeske
- 6 dybe tallerkener
Sådan gør du
- Trin 1 af 8
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 8
Find alle ingredienserne frem.
- 3 ¾ dl. vand
- 3 ¾ dl. grødris
- 2 l. mælk
- ¾ tsk. groft salt
Tilbehør:
- 3 tsk. stødt kanel
- 3 spsk. sukker
- 6 tsk. smør til smørklat
- Trin 3 af 8
Kom vand i en tykbundet gryde og bring vandet i kog.
- 3 ¼ dl. vand
- Trin 4 af 8
Kom ris i gryden og rør med en grydeske over hele grydens bund. Kog cirka 5 minutter.
- 3 ¼ dl. grødris
- Trin 5 af 8
Hæld mælk i gryden, og rør, til det koger. Skru ned på svag varme.
- 2 l mælk
- Trin 6 af 8
Kog grøden ved svag varme i cirka 45 minutter. Rør jævnligt, da grøden let kan brænde på.
- Trin 7 af 8
Smag til med salt.
- ¾ tsk. groft salt
- Trin 8 af 8
Bland kanel og sukker. Fordel risengrøden i de dybe tallerkener. Drys kanelsukker på grøden og afslut med en smørklat.
- 3 tsk. stødt kanel
- 3 spsk. sukker
- 6 tsk. smør
Oversigt
- Print
Beskrivelse
"Det er risengrød, smask smask smask, der gør næsen rød, smask, smask, smask", sådan synger Nissebanden, og risengrød hører selvfølgelig julen til, men ikke kun julen. Hele vinteren kan risengrød skabe glæde og sprede varme i kolde maver.
Du skal bruge
Ingredienser
- 3 ¾ dl. vand
- 3 ¾ dl. grødris
- 2 l. mælk
- 1 ½ tsk. groft salt
Tilbehør:
- 3 tsk. stødt kanel
- 3 spsk. sukker
- 6 tsk. smør til smørklat
Køkkenredskaber
- 1 sæt måleskeer
- 1 målebæger
- 1 mellem gryde
- 1 grydeske
- 6 dybe tallerkener
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Kom vand i en tykbundet gryde og bring vandet i kog.
- Kom ris i gryden og rør med en grydeske over hele grydens bund. Kog cirka 5 minutter.
- Hæld mælk i gryden, og rør, til det koger. Skru ned på svag varme.
- Kog grøden ved svag varme i cirka 45 minutter. Rør jævnligt, da grøden let kan brænde på.
- Smag til med salt.
- Bland kanel og sukker. Fordel risengrøden i de dybe tallerkener. Drys kanelsukker på grøden og afslut med en smørklat.
-