Risengrød

Risengrød

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        "Det er risengrød, smask smask smask, der gør næsen rød, smask, smask, smask", sådan synger Nissebanden, og risengrød hører selvfølgelig julen til, men ikke kun julen. Hele vinteren kan risengrød skabe glæde og sprede varme i kolde maver. 

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1546 kJ / 370 kcal
        • Protein: 16 %
        • Kulhydrat: 71 %
        • Fedt: 13 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 7

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 7

        Mål alle ingredienserne af.

        • 1 ¼ dl vand
        • 1 ¼ dl grødris
        • ½ tsk. groft salt
        • ¾ l mælk
        • 2 tsk. stødt kanel
        • 2 spsk. sukker

         

      • Trin 3 af 7

        Kom vand i en tykbundet gryde, og bring vandet i kog.

        • 1 ¼ dl vand
      • Trin 4 af 7

        Kom ris og salt i gryden, og rør med en grydeske over hele grydens bund. Kog cirka 5 minutter.

        • 1 ¼ dl grødris
        • ½ tsk. groft salt
      • Trin 5 af 7

        Hæld mælk i gryden, og rør, til det koger.

        • ¾ l mælk
      • Trin 6 af 7

        Kog grøden ved svag varme i cirka 45 minutter. Rør jævnligt, da grøden let kan brænde på. Hvis grøden brænder på, skal man ikke røre i den, så den brændte smag blandes med resten af grøden - spis blot det øverste af grøden.

      • Trin 7 af 7

        Bland kanel og sukker. Fordel risengrøden i de dybe tallerkener. Drys kanelsukker på grøden og afslut med en smørklat. Velbekomme!

        • 1 tsk. stødt kanel
        • 1 spsk. sukker
        • 2 tsk. smør
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        "Det er risengrød, smask smask smask, der gør næsen rød, smask, smask, smask", sådan synger Nissebanden, og risengrød hører selvfølgelig julen til, men ikke kun julen. Hele vinteren kan risengrød skabe glæde og sprede varme i kolde maver. 

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 1 ¼ dl vand
          • 1 ¼ dl grødris
          • ½ tsk. groft salt
          • ¾ l mælk

          Tilbehør:

          • 1 tsk. stødt kanel
          • 1 spsk. sukker
          • 2 tsk. smør til smørklat

           

          Køkkenredskaber

          • 1 sæt måleskeer
          • 1 målebæger
          • 1 mellem gryde
          • 1 grydeske
          • 2 dybe tallerkener

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Kom vand i en tykbundet gryde, og bring vandet i kog.
          4. Kom ris og salt i gryden, og rør med en grydeske over hele grydens bund. Kog cirka 5 minutter.
          5. Hæld mælk i gryden, og rør, til det koger.
          6. Kog grøden ved svag varme i cirka 45 minutter. Rør jævnligt, da grøden let kan brænde på. Hvis grøden brænder på, skal man ikke røre i den, så den brændte smag blandes med resten af grøden - spis blot det øverste af grøden.
          7. Bland kanel og sukker. Fordel risengrøden i de dybe tallerkener. Drys kanelsukker på grøden og afslut med en smørklat. Velbekomme!
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            "Det er risengrød, smask smask smask, der gør næsen rød, smask, smask, smask", sådan synger Nissebanden, og risengrød hører selvfølgelig julen til, men ikke kun julen. Hele vinteren kan risengrød skabe glæde og sprede varme i kolde maver. 

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1546 kJ / 370 kcal
            • Protein: 16 %
            • Kulhydrat: 71 %
            • Fedt: 13 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 7

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 7

            Mål alle ingredienserne af.

            • 2 ½ dl vand
            • 2 ½ dl grødris
            • 1 tsk. groft salt
            • 1 ¼ l mælk
            • 2 tsk. stødt kanel
            • 2 spsk. sukker
          • Trin 3 af 7

            Kom vand i en tykbundet gryde, og bring vandet i kog.

            • 2 ½ dl vand
          • Trin 4 af 7

            Kom ris og salt i gryden, og rør med en grydeske over hele grydens bund. Kog cirka 5 minutter.

            • 2 ½ dl grødris
            • 1 tsk. groft salt
          • Trin 5 af 7

            Hæld mælk i gryden, og rør, til det koger.

              • 1 ¼ l mælk
            • Trin 6 af 7

              Kog grøden ved svag varme i cirka 45 minutter. Rør jævnligt, da grøden let kan brænde på. Hvis grøden brænder på, skal man ikke røre i den, så den brændte smag blandes med resten af grøden. Sker det spiser man blot det øverste af grøden.

            • Trin 7 af 7

              Bland kanel og sukker. Fordel risengrøden i de dybe tallerkener. Drys kanelsukker på grøden og afslut med en smørklat. Velbekomme!

              • 2 tsk. stødt kanel
              • 2 spsk. sukker
              • 4 tsk. smør
          • Oversigt

            • Print

              Beskrivelse

              "Det er risengrød, smask smask smask, der gør næsen rød, smask, smask, smask", sådan synger Nissebanden, og risengrød hører selvfølgelig julen til, men ikke kun julen. Hele vinteren kan risengrød skabe glæde og sprede varme i kolde maver. 

              Du skal bruge

                Ingredienser

                • 2 ½ dl vand
                • 2 ½ dl grødris
                • 1 tsk. groft salt
                • 1 ¼ l mælk

                Tilbehør:

                • 2 tsk. stødt kanel
                • 2 spsk. sukker
                • 4 tsk. smør til smørklat

                 

                Køkkenredskaber

                • 1 sæt måleskeer
                • 1 målebæger
                • 1 mellem gryde
                • 1 grydeske
                • 4 dybe tallerkener

                Sådan gør du

                1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                2. Mål alle ingredienserne af.
                3. Kom vand i en tykbundet gryde, og bring vandet i kog.
                4. Kom ris og salt i gryden, og rør med en grydeske over hele grydens bund. Kog cirka 5 minutter.
                5. Hæld mælk i gryden, og rør, til det koger.
                6. Kog grøden ved svag varme i cirka 45 minutter. Rør jævnligt, da grøden let kan brænde på. Hvis grøden brænder på, skal man ikke røre i den, så den brændte smag blandes med resten af grøden. Sker det spiser man blot det øverste af grøden.
                7. Bland kanel og sukker. Fordel risengrøden i de dybe tallerkener. Drys kanelsukker på grøden og afslut med en smørklat. Velbekomme!
            • Beskrivelse

                • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                  "Det er risengrød, smask smask smask, der gør næsen rød, smask, smask, smask", sådan synger Nissebanden, og risengrød hører selvfølgelig julen til, men ikke kun julen. Hele vinteren kan risengrød skabe glæde og sprede varme i kolde maver. 

                  Energi-indhold pr. portion
                  • Energi: 1546 kJ / 370 kcal
                  • Protein: 16 %
                  • Kulhydrat: 71 %
                  • Fedt: 13 %
              • Du skal bruge

              • Sådan gør du

                • Trin 1 af 7

                  Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

                • Trin 2 af 7

                  Mål alle ingredienserne af.

                  • 3 ¾ dl vand
                  • 3 ¾ dl grødris
                  • 1 ½ tsk. groft salt
                  • 2 l mælk
                  • 3 tsk. stødt kanel
                  • 3 spsk. sukker

                   

                • Trin 3 af 7

                  Kom vand i en tykbundet gryde, og bring vandet i kog.

                  • 3 ¼ dl vand
                • Trin 4 af 7

                  Kom ris og salt i gryden, og rør med en grydeske over hele grydens bund. Kog cirka 5 minutter.

                  • 3 ¼ dl grødris
                  • 1 ½ tsk. groft salt
                • Trin 5 af 7

                  Hæld mælk i gryden, og rør, til det koger.

                    • 2 l mælk
                  • Trin 6 af 7

                    Kog grøden ved svag varme i cirka 45 minutter. Rør jævnligt, da grøden let kan brænde på. Hvis grøden brænder på, skal man ikke røre i den, så den brændte smag blandes med resten af grøden -spis blot det øverste af grøden.

                  • Trin 7 af 7

                    Bland kanel og sukker. Fordel risengrøden i de dybe tallerkener. Drys kanelsukker på grøden og afslut med en smørklat. Velbekomme!

                    • 3 tsk. stødt kanel
                    • 3 spsk. sukker
                    • 6 tsk. smør
                • Oversigt

                  • Print

                    Beskrivelse

                    "Det er risengrød, smask smask smask, der gør næsen rød, smask, smask, smask", sådan synger Nissebanden, og risengrød hører selvfølgelig julen til, men ikke kun julen. Hele vinteren kan risengrød skabe glæde og sprede varme i kolde maver. 

                    Du skal bruge

                      Ingredienser

                      • 3 ¾ dl vand
                      • 3 ¾ dl grødris
                      • 1 ½ tsk. groft salt
                      • 2 l mælk

                      Tilbehør:

                      • 3 tsk. stødt kanel
                      • 3 spsk. sukker
                      • 6 tsk. smør til smørklat

                       

                      Køkkenredskaber

                      • 1 sæt måleskeer
                      • 1 målebæger
                      • 1 mellem gryde
                      • 1 grydeske
                      • 6 dybe tallerkener

                      Sådan gør du

                      1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                      2. Mål alle ingredienserne af.
                      3. Kom vand i en tykbundet gryde, og bring vandet i kog.
                      4. Kom ris og salt i gryden, og rør med en grydeske over hele grydens bund. Kog cirka 5 minutter.
                      5. Hæld mælk i gryden, og rør, til det koger.
                      6. Kog grøden ved svag varme i cirka 45 minutter. Rør jævnligt, da grøden let kan brænde på. Hvis grøden brænder på, skal man ikke røre i den, så den brændte smag blandes med resten af grøden -spis blot det øverste af grøden.
                      7. Bland kanel og sukker. Fordel risengrøden i de dybe tallerkener. Drys kanelsukker på grøden og afslut med en smørklat. Velbekomme!