Risalamande

Risalamande

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Ingen jul uden risalamande! Den kan du lave i god tid, så den er nem at servere. Husk kirsebærsovsen til. 

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1473 kJ / 351 kcal
        • Protein: 7 %
        • Kulhydrat: 31 %
        • Fedt: 62 %
        • Heraf mættet fedt 12,8 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 12

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 12

        Mål alle ingredienserne af.

        • ¾ dl. vand
        • 50 g. grødris
        • 2 ½ dl. mælk
        • 25 g. mandler
        • ½ spsk. sukker
        • 1 tsk. vaniljesukker
        • 1 dl. piskefløde
        • Evt. lidt revet skal af en økologisk citron
      • Trin 3 af 12

        Kom vand i en stor gryde, læg låg på, og bring det i kog. Hæld risene i, når det koger. Kog risene i 2 minutter.

        • ¾ dl vand
        • 50 g. grødris
      • Trin 4 af 12

        Kom mælk i gryden, og kog grøden ved svag varme, til risene er bløde. Det tager cirka 45 minutter. Mens grøden koger, skal du hele tiden røre forsigtigt i gryden.

        • 2 ½ dl. mælk
      • Trin 5 af 12

        Hæld grøden i en skål. Stil skålen i køleskabet, til den er helt kold.

      • Trin 6 af 12

        Kom vand i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog. Læg mandlerne i en skål, og hæld det kogende vand over. Lad mandlerne stå i 5-10 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du smutter mandler.

      • Trin 7 af 12

        Tag mandlerne op, og smut dem. Hvis skallen ikke vil slippe, skal du kassere vandet, og komme nyt kogende vand på mandlerne.

        • 25 g. mandler

         

      • Trin 8 af 12

        Klik på filmen for at se hvordan du hakker mandler. Hak de smuttede mandler fint. Husk at gemme en hel mandel.

      • Trin 9 af 12

        Kom mandler, sukker og vaniljesukker i den kolde grød. Rør rundt.

        • ½ spsk. sukker
        • 1 tsk. vaniljesukker

         

      • Trin 10 af 12

        Tag en skål og en elpisker med piskeris frem. Kom piskefløden i skålen, og pisk den til flødeskum. Vend forsigtigt flødeskummet i grøden. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker flødeskum.

        • 1 dl piskefløde
        • Evt. lidt revet skal af en økologisk citron
      • Trin 11 af 12

        Kom husholdningsfilm over skålen, og sæt risalamanden i køleskabet, til du skal spise den. Minimum 2 timer.

      • Trin 12 af 12

        Server den kolde risalamande med lun kirsebærsovs til

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Ingen jul uden risalamande! Den kan du lave i god tid, så den er nem at servere. Husk kirsebærsovsen til. 

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • ¾ dl. vand
          • 50 g. grødris
          • 2 ½ dl. mælk
          • 25 g. mandler
          • ½ spsk. sukker
          • 1 tsk. vaniljesukker
          • 1 dl. piskefløde
          • Evt. lidt revet skal af en økologisk citron

           

          Køkkenredskaber

          • 1 sæt måleskeer
          • 1 decilitermål
          • 1 køkkenvægt
          • 1 stor gryde
          • 2 grydelåg
          • 1 grydeske
          • 3 mellem skåle
          • 1 lille gryde
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 røreske
          • 1 elpisker
          • Husholdningsfilm

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Kom vand i en stor gryde, læg låg på, og bring det i kog. Hæld risene i, når det koger. Kog risene i 2 minutter.
          4. Kom mælk i gryden, og kog grøden ved svag varme, til risene er bløde. Det tager cirka 45 minutter. Mens grøden koger, skal du hele tiden røre forsigtigt i gryden.
          5. Hæld grøden i en skål. Stil skålen i køleskabet, til den er helt kold.
          6. Kom vand i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog. Læg mandlerne i en skål, og hæld det kogende vand over. Lad mandlerne stå i 5-10 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du smutter mandler.
          7. Tag mandlerne op, og smut dem. Hvis skallen ikke vil slippe, skal du kassere vandet, og komme nyt kogende vand på mandlerne.
          8. Klik på filmen for at se hvordan du hakker mandler. Hak de smuttede mandler fint. Husk at gemme en hel mandel.
          9. Kom mandler, sukker og vaniljesukker i den kolde grød. Rør rundt.
          10. Tag en skål og en elpisker med piskeris frem. Kom piskefløden i skålen, og pisk den til flødeskum. Vend forsigtigt flødeskummet i grøden. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker flødeskum.
          11. Kom husholdningsfilm over skålen, og sæt risalamanden i køleskabet, til du skal spise den. Minimum 2 timer.
          12. Server den kolde risalamande med lun kirsebærsovs til
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Ingen jul uden risalamande! Den kan du lave i god tid, så den er nem at servere. Husk kirsebærsovsen til. 

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1473 kJ / 351 kcal
            • Protein: 7 %
            • Kulhydrat: 31 %
            • Fedt: 62 %
            • Heraf mættet fedt 12,8 g.
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 12

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 12

            Mål alle ingredienserne af.

            • 1 ¼ dl. vand
            • 100 g. grødris
            • 5 dl. mælk
            • 50 g. mandler
            • 1 spsk. sukker
            • 2 tsk. vaniljesukker
            • 2 dl. piskefløde
            • Evt. lidt revet skal af en økologisk citron
          • Trin 3 af 12

            Kom vand i en stor gryde, læg låg på, og bring det i kog. Hæld risene i, når det koger. Kog risene i 2 minutter.

            • 1 ¼ dl. vand
            • 100 g. grødris
          • Trin 4 af 12

            Kom mælk i gryden, og kog grøden ved svag varme, til risene er bløde. Det tager ca. 45 minutter. Mens grøden koger, skal du hele tiden røre forsigtigt i gryden.

            • 5 dl. mælk
          • Trin 5 af 12

            Hæld grøden i en skål. Stil skålen i køleskabet, til den er helt kold.

          • Trin 6 af 12

            Kom vand i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog. Læg mandlerne i en skål, og hæld det kogende vand over. Lad mandlerne stå i 5-10 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du smutter mandler.

            • 50 g. mandler
          • Trin 7 af 12

            Tag mandlerne op, og smut dem. Hvis skallen ikke vil slippe, skal du kassere vandet, og komme nyt kogende vand på mandlerne.

          • Trin 8 af 12

            Klik på filmen for at se hvordan du hakker mandler. Hak de smuttede mandler fint. Husk at gemme en hel mandel.

          • Trin 9 af 12

            Kom mandler, sukker og vaniljesukker i den kolde grød. Rør rundt.

            • 1 spsk. sukker
            • 2 tsk. vaniljesukker

             

          • Trin 10 af 12

            Tag en skål og en elpisker med piskeris frem. Kom piskefløden i skålen, og pisk den til flødeskum. Vend forsigtigt flødeskummet i grøden. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker flødeskum.

            • 2 dl. piskefløde

             

          • Trin 11 af 12

            Kom husholdningsfilm over skålen, og sæt risalamanden i køleskabet, til du skal spise den. Minimum 2 timer.

          • Trin 12 af 12

            Server den kolde risalamande med lun kirsebærsovs til.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Ingen jul uden risalamande! Den kan du lave i god tid, så den er nem at servere. Husk kirsebærsovsen til. 

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 1 ¼ dl. vand
              • 100 g. grødris
              • 5 dl. mælk
              • 50 g. mandler
              • 1 spsk. sukker
              • 2 tsk. vaniljesukker
              • 2 dl. piskefløde
              • Evt. lidt revet skal af en økologisk citron

               

              Køkkenredskaber

              • 1 sæt måleskeer
              • 1 decilitermål
              • 1 køkkenvægt
              • 1 stor gryde
              • 2 grydelåg
              • 1 grydeske
              • 3 mellem skåle
              • 1 lille gryde
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 røreske
              • 1 elpisker
              • Husholdningsfilm

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Kom vand i en stor gryde, læg låg på, og bring det i kog. Hæld risene i, når det koger. Kog risene i 2 minutter.
              4. Kom mælk i gryden, og kog grøden ved svag varme, til risene er bløde. Det tager ca. 45 minutter. Mens grøden koger, skal du hele tiden røre forsigtigt i gryden.
              5. Hæld grøden i en skål. Stil skålen i køleskabet, til den er helt kold.
              6. Kom vand i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog. Læg mandlerne i en skål, og hæld det kogende vand over. Lad mandlerne stå i 5-10 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du smutter mandler.
              7. Tag mandlerne op, og smut dem. Hvis skallen ikke vil slippe, skal du kassere vandet, og komme nyt kogende vand på mandlerne.
              8. Klik på filmen for at se hvordan du hakker mandler. Hak de smuttede mandler fint. Husk at gemme en hel mandel.
              9. Kom mandler, sukker og vaniljesukker i den kolde grød. Rør rundt.
              10. Tag en skål og en elpisker med piskeris frem. Kom piskefløden i skålen, og pisk den til flødeskum. Vend forsigtigt flødeskummet i grøden. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker flødeskum.
              11. Kom husholdningsfilm over skålen, og sæt risalamanden i køleskabet, til du skal spise den. Minimum 2 timer.
              12. Server den kolde risalamande med lun kirsebærsovs til.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Ingen jul uden risalamande! Den kan du lave i god tid, så den er nem at servere. Husk kirsebærsovsen til. 

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1473 kJ / 351 kcal
                • Protein: 7 %
                • Kulhydrat: 31 %
                • Fedt: 62 %
                • Heraf mættet fedt 12,8 g.
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 12

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 12

                Mål alle ingredienserne af.

                • 2 dl. vand
                • 150 g. grødris
                • 7 ½ dl. mælk
                • 75 g. mandler
                • 1 ½ spsk. sukker
                • 3 tsk. vaniljesukker
                • 3 dl piskefløde
                • Evt. lidt revet skal af en økologisk citron
              • Trin 3 af 12

                Kom vand i en stor gryde, læg låg på, og bring det i kog. Hæld risene i, når det koger. Kog risene i 2 minutter.

                • 2 dl. vand
                • 150 g. grødris

                 

              • Trin 4 af 12

                Kom mælk i gryden, og kog grøden ved svag varme, til risene er bløde. Det tager cirka 45 minutter. Mens grøden koger, skal du hele tiden røre forsigtigt i gryden.

                • 7 ½ dl. mælk
              • Trin 5 af 12

                Hæld grøden i en skål. Stil skålen i køleskabet, til den er helt kold.

              • Trin 6 af 12

                Kom vand i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog. Læg mandlerne i en skål, og hæld det kogende vand over. Lad mandlerne stå i 5-10 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du smutter mandler.

                • 75 g. mandler

                 

              • Trin 7 af 12

                Tag mandlerne op, og smut dem. Hvis skallen ikke vil slippe, skal du kassere vandet, og komme nyt kogende vand på mandlerne

              • Trin 8 af 12

                Hak de smuttede mandler fint. Husk at gemme en hel mandel.

              • Trin 9 af 12

                Kom mandler, sukker og vaniljesukker i den kolde grød. Rør rundt.

                • 1 ½ spsk. sukker
                • 3 tsk. vaniljesukker

                 

              • Trin 10 af 12

                Tag en skål og en elpisker med piskeris frem. Kom piskefløden i skålen, og pisk den til flødeskum. Vend forsigtigt flødeskummet i grøden. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker flødeskum.

                • 3 dl piskefløde
                • Evt. lidt revet skal af en økologisk citron
              • Trin 11 af 12

                Kom husholdningsfilm over skålen, og sæt risalamanden i køleskabet, til du skal spise den. Minimum 2 timer.

              • Trin 12 af 12

                Server den kolde risalamande med lun kirsebærsovs til.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Ingen jul uden risalamande! Den kan du lave i god tid, så den er nem at servere. Husk kirsebærsovsen til. 

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 2 dl. vand
                  • 150 g. grødris
                  • 7 ½ dl. mælk
                  • 75 g. mandler
                  • 1 ½ spsk. sukker
                  • 3 tsk. vaniljesukker
                  • 3 dl piskefløde
                  • Evt. lidt revet skal af en økologisk citron

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 sæt måleskeer
                  • 1 decilitermål
                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 stor gryde
                  • 2 grydelåg
                  • 1 grydeske
                  • 3 mellem skåle
                  • 1 lille gryde
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 røreske
                  • 1 elpisker
                  • Husholdningsfilm

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Kom vand i en stor gryde, læg låg på, og bring det i kog. Hæld risene i, når det koger. Kog risene i 2 minutter.
                  4. Kom mælk i gryden, og kog grøden ved svag varme, til risene er bløde. Det tager cirka 45 minutter. Mens grøden koger, skal du hele tiden røre forsigtigt i gryden.
                  5. Hæld grøden i en skål. Stil skålen i køleskabet, til den er helt kold.
                  6. Kom vand i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog. Læg mandlerne i en skål, og hæld det kogende vand over. Lad mandlerne stå i 5-10 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du smutter mandler.
                  7. Tag mandlerne op, og smut dem. Hvis skallen ikke vil slippe, skal du kassere vandet, og komme nyt kogende vand på mandlerne
                  8. Hak de smuttede mandler fint. Husk at gemme en hel mandel.
                  9. Kom mandler, sukker og vaniljesukker i den kolde grød. Rør rundt.
                  10. Tag en skål og en elpisker med piskeris frem. Kom piskefløden i skålen, og pisk den til flødeskum. Vend forsigtigt flødeskummet i grøden. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker flødeskum.
                  11. Kom husholdningsfilm over skålen, og sæt risalamanden i køleskabet, til du skal spise den. Minimum 2 timer.
                  12. Server den kolde risalamande med lun kirsebærsovs til.