Risalamande

Risalamande

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Ingen jul uden risalamande! Den kan du lave i god tid, så den er nem at servere. Husk kirsebærsovsen til. 

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1473 kJ / 351 kcal
        • Protein: 7 %
        • Kulhydrat: 31 %
        • Fedt: 62 %
        • Heraf mættet fedt 12,8 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 13

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 13

        Find alle ingredienserne frem.

        • ¾ dl. vand
        • 50 g. grødris
        • 2 ½ dl. mælk
        • 1 dl. vand
        • 25 g. mandler
        • ½ spsk. sukker
        • 1 tsk. vaniljesukker
        • 1 dl. piskefløde
        • Evt. lidt revet skal af en økologisk citron

        Tilbehør:

        • ½ brik færdig kirsebærsovs
      • Trin 3 af 13

        Kom vand i en stor gryde, læg låg på og bring det i kog. Hæld risene i, når det koger. Kog risene i 2 minutter.

        • ¾ dl vand
        • 50 g. grødris
      • Trin 4 af 13

        Kom mælk i gryden og kog grøden ved svag varme, til risene er bløde. Det tager cirka 45 minutter. Mens grøden koger, skal du hele tiden røre forsigtigt i gryden.

        • 2 ½ dl. mælk
      • Trin 5 af 13

        Hæld grøden i en skål. Stil skålen i køleskabet, til den er helt kold.

      • Trin 6 af 13

        Kom vand i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog. Læg mandlerne i en skål, og hæld det kogende vand over. Lad mandlerne stå i 5-10 minutter. Klik på videoen og se, hvordan du smutter mandler.

        • 1 dl. vand
        • 25 g. mandler
      • Trin 7 af 13

        Tag mandlerne op og smut dem. Hvis skallen ikke vil slippe, skal du kassere vandet og komme nyt kogende vand på mandlerne.

        • 25 g. mandler

         

      • Trin 8 af 13

        Hak de smuttede mandler fint. Husk at gemme én hel mandel. Klik på videoen og se, hvordan du hakker mandler.

      • Trin 9 af 13

        Kom mandler, sukker og vaniljesukker i den kolde grød. Rør rundt.

        • ½ spsk. sukker
        • 1 tsk. vaniljesukker

         

      • Trin 10 af 13

        Kom piskefløde i en skål og pisk den til flødeskum. Vend forsigtigt flødeskummet i grøden. Klik på videoen og se, hvordan du pisker flødeskum.

        • 1 dl piskefløde
        • Evt. lidt revet skal af en økologisk citron
      • Trin 11 af 13

        Kom husholdningsfilm over skålen og sæt risalamanden i køleskabet. Minimum 2 timer.

      • Trin 12 af 13

        Hæld kirsebærsovsen i en gryde. Tænd for svag varme og lun kirsebærsovsen.

        • ½ brik færdig kirsebærsovs
      • Trin 13 af 13

        Rør den hele mandel i risalamanden og servér den med den lune kirsebærsovs til.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Ingen jul uden risalamande! Den kan du lave i god tid, så den er nem at servere. Husk kirsebærsovsen til. 

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • ¾ dl. vand
          • 50 g. grødris
          • 2 ½ dl. mælk
          • 1 dl. vand
          • 25 g. mandler
          • ½ spsk. sukker
          • 1 tsk. vaniljesukker
          • 1 dl. piskefløde
          • Evt. lidt revet skal af en økologisk citron

          Tilbehør:

          • ½ brik færdig kirsebærsovs

           

          Køkkenredskaber

          • 1 sæt måleskeer
          • 1 decilitermål
          • 1 køkkenvægt
          • 1 stor gryde
          • 2 grydelåg
          • 1 grydeske
          • 3 mellem skåle
          • 1 lille gryde
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 røreske
          • 1 elpisker
          • Husholdningsfilm

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Kom vand i en stor gryde, læg låg på og bring det i kog. Hæld risene i, når det koger. Kog risene i 2 minutter.
          4. Kom mælk i gryden og kog grøden ved svag varme, til risene er bløde. Det tager cirka 45 minutter. Mens grøden koger, skal du hele tiden røre forsigtigt i gryden.
          5. Hæld grøden i en skål. Stil skålen i køleskabet, til den er helt kold.
          6. Kom vand i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog. Læg mandlerne i en skål, og hæld det kogende vand over. Lad mandlerne stå i 5-10 minutter. Klik på videoen og se, hvordan du smutter mandler.
          7. Tag mandlerne op og smut dem. Hvis skallen ikke vil slippe, skal du kassere vandet og komme nyt kogende vand på mandlerne.
          8. Hak de smuttede mandler fint. Husk at gemme én hel mandel. Klik på videoen og se, hvordan du hakker mandler.
          9. Kom mandler, sukker og vaniljesukker i den kolde grød. Rør rundt.
          10. Kom piskefløde i en skål og pisk den til flødeskum. Vend forsigtigt flødeskummet i grøden. Klik på videoen og se, hvordan du pisker flødeskum.
          11. Kom husholdningsfilm over skålen og sæt risalamanden i køleskabet. Minimum 2 timer.
          12. Hæld kirsebærsovsen i en gryde. Tænd for svag varme og lun kirsebærsovsen.
          13. Rør den hele mandel i risalamanden og servér den med den lune kirsebærsovs til.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Ingen jul uden risalamande! Den kan du lave i god tid, så den er nem at servere. Husk kirsebærsovsen til. 

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1473 kJ / 351 kcal
            • Protein: 7 %
            • Kulhydrat: 31 %
            • Fedt: 62 %
            • Heraf mættet fedt 12,8 g.
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 13

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 13

            Find alle ingredienserne frem.

            • 1 ¼ dl. vand
            • 100 g. grødris
            • 5 dl. mælk
            • 2 dl. vand
            • 50 g. mandler
            • 1 spsk. sukker
            • 2 tsk. vaniljesukker
            • 2 dl. piskefløde
            • Evt. lidt revet skal af en økologisk citron

            Tilbehør:

            • 1 brik færdig kirsebærsovs
          • Trin 3 af 13

            Kom vand i en stor gryde læg låg på, og bring det i kog. Hæld risene i, når det koger. Kog risene i 2 minutter.

            • 1 ¼ dl. vand
            • 100 g. grødris
          • Trin 4 af 13

            Kom mælk i gryden og kog grøden ved svag varme, til risene er bløde. Det tager ca. 45 minutter. Mens grøden koger, skal du hele tiden røre forsigtigt i gryden.

            • 5 dl. mælk
          • Trin 5 af 13

            Hæld grøden i en skål. Stil skålen i køleskabet, til den er helt kold.

          • Trin 6 af 13

            Kom vand i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog. Læg mandlerne i en skål, og hæld det kogende vand over. Lad mandlerne stå i 5-10 minutter. Klik på videoen og se, hvordan du smutter mandler.

            • 2 dl. vand
            • 50 g. mandler
          • Trin 7 af 13

            Tag mandlerne op og smut dem. Hvis skallen ikke vil slippe, skal du kassere vandet og komme nyt kogende vand på mandlerne.

          • Trin 8 af 13

            Hak de smuttede mandler fint. Husk at gemme én hel mandel. Klik på videoen og se, hvordan du hakker mandler.

          • Trin 9 af 13

            Kom mandler, sukker og vaniljesukker i den kolde grød. Rør rundt.

            • 1 spsk. sukker
            • 2 tsk. vaniljesukker

             

          • Trin 10 af 13

            Kom piskefløde i en skål, og pisk den til flødeskum. Vend forsigtigt flødeskummet i grøden. Klik på videoen og se, hvordan du pisker flødeskum.

            • 2 dl. piskefløde

             

          • Trin 11 af 13

            Kom husholdningsfilm over skålen og sæt risalamanden i køleskabet. Minimum 2 timer.

          • Trin 12 af 13

            Hæld kirsebærsovsen i en gryde. Tænd for svag varme og lun kirsebærsovsen.

            • 1 brik færdig kirsebærsovs
          • Trin 13 af 13

            Rør den hele mandel i risalamanden og servér den med den lune kirsebærsovs til.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Ingen jul uden risalamande! Den kan du lave i god tid, så den er nem at servere. Husk kirsebærsovsen til. 

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 1 ¼ dl. vand
              • 100 g. grødris
              • 5 dl. mælk
              • 2 dl. vand
              • 50 g. mandler
              • 1 spsk. sukker
              • 2 tsk. vaniljesukker
              • 2 dl. piskefløde
              • Evt. lidt revet skal af en økologisk citron

              Tilbehør:

              • 1 brik færdig kirsebærsovs

               

              Køkkenredskaber

              • 1 sæt måleskeer
              • 1 decilitermål
              • 1 køkkenvægt
              • 1 stor gryde
              • 2 grydelåg
              • 1 grydeske
              • 3 mellem skåle
              • 1 lille gryde
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 røreske
              • 1 elpisker
              • Husholdningsfilm

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Kom vand i en stor gryde læg låg på, og bring det i kog. Hæld risene i, når det koger. Kog risene i 2 minutter.
              4. Kom mælk i gryden og kog grøden ved svag varme, til risene er bløde. Det tager ca. 45 minutter. Mens grøden koger, skal du hele tiden røre forsigtigt i gryden.
              5. Hæld grøden i en skål. Stil skålen i køleskabet, til den er helt kold.
              6. Kom vand i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog. Læg mandlerne i en skål, og hæld det kogende vand over. Lad mandlerne stå i 5-10 minutter. Klik på videoen og se, hvordan du smutter mandler.
              7. Tag mandlerne op og smut dem. Hvis skallen ikke vil slippe, skal du kassere vandet og komme nyt kogende vand på mandlerne.
              8. Hak de smuttede mandler fint. Husk at gemme én hel mandel. Klik på videoen og se, hvordan du hakker mandler.
              9. Kom mandler, sukker og vaniljesukker i den kolde grød. Rør rundt.
              10. Kom piskefløde i en skål, og pisk den til flødeskum. Vend forsigtigt flødeskummet i grøden. Klik på videoen og se, hvordan du pisker flødeskum.
              11. Kom husholdningsfilm over skålen og sæt risalamanden i køleskabet. Minimum 2 timer.
              12. Hæld kirsebærsovsen i en gryde. Tænd for svag varme og lun kirsebærsovsen.
              13. Rør den hele mandel i risalamanden og servér den med den lune kirsebærsovs til.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Ingen jul uden risalamande! Den kan du lave i god tid, så den er nem at servere. Husk kirsebærsovsen til. 

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1473 kJ / 351 kcal
                • Protein: 7 %
                • Kulhydrat: 31 %
                • Fedt: 62 %
                • Heraf mættet fedt 12,8 g.
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 13

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 13

                Find alle ingredienserne frem.

                • 2 dl. vand
                • 150 g. grødris
                • 7 ½ dl. mælk
                • 3 dl. vand
                • 75 g. mandler
                • 1 ½ spsk. sukker
                • 3 tsk. vaniljesukker
                • 3 dl piskefløde
                • Evt. lidt revet skal af en økologisk citron

                Tilbehør:

                • 1 ½ brik færdig kirsebærsovs
              • Trin 3 af 13

                Kom vand i en stor gryde, læg låg på og bring det i kog. Hæld risene i, når det koger. Kog risene i 2 minutter.

                • 2 dl. vand
                • 150 g. grødris

                 

              • Trin 4 af 13

                Kom mælk i gryden og kog grøden ved svag varme, til risene er bløde. Det tager cirka 45 minutter. Mens grøden koger, skal du hele tiden røre forsigtigt i gryden.

                • 7 ½ dl. mælk
              • Trin 5 af 13

                Hæld grøden i en skål. Stil skålen i køleskabet, til den er helt kold.

              • Trin 6 af 13

                Kom vand i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog. Læg mandlerne i en skål, og hæld det kogende vand over. Lad mandlerne stå i 5-10 minutter. Klik på videoen og se, hvordan du smutter mandler.

                • 3 dl. vand
                • 75 g. mandler
              • Trin 7 af 13

                Tag mandlerne op og smut dem. Hvis skallen ikke vil slippe, skal du kassere vandet og komme nyt kogende vand på mandlerne

              • Trin 8 af 13

                Hak de smuttede mandler fint. Husk at gemme én hel mandel. Klik på videoen og se, hvordan du hakker mandler.

              • Trin 9 af 13

                Kom mandler, sukker og vaniljesukker i den kolde grød. Rør rundt.

                • 1 ½ spsk. sukker
                • 3 tsk. vaniljesukker

                 

              • Trin 10 af 13

                Kom piskefløde i en skål og pisk den til flødeskum. Vend forsigtigt flødeskummet i grøden. Klik på videoen og se, hvordan du pisker flødeskum.

                • 3 dl piskefløde
                • Evt. lidt revet skal af en økologisk citron
              • Trin 11 af 13

                Kom husholdningsfilm over skålen og sæt risalamanden i køleskabet. Minimum 2 timer.

              • Trin 12 af 13

                Hæld kirsebærsovsen i en gryde. Tænd for svag varme og lun kirsebærsovsen.

                • 1 ½ brik færdig kirsebærsovs
              • Trin 13 af 13

                Rør den hele mandel i risalamanden og servér den med den lune kirsebærsovs til.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Ingen jul uden risalamande! Den kan du lave i god tid, så den er nem at servere. Husk kirsebærsovsen til. 

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 2 dl. vand
                  • 150 g. grødris
                  • 7 ½ dl. mælk
                  • 75 g. mandler
                  • 1 ½ spsk. sukker
                  • 3 tsk. vaniljesukker
                  • 3 dl piskefløde
                  • Evt. lidt revet skal af en økologisk citron

                  Tilbehør:

                  • 1 ½ brik færdig kirsebærsovs

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 sæt måleskeer
                  • 1 decilitermål
                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 stor gryde
                  • 2 grydelåg
                  • 1 grydeske
                  • 3 mellem skåle
                  • 1 lille gryde
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 røreske
                  • 1 elpisker
                  • Husholdningsfilm

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Kom vand i en stor gryde, læg låg på og bring det i kog. Hæld risene i, når det koger. Kog risene i 2 minutter.
                  4. Kom mælk i gryden og kog grøden ved svag varme, til risene er bløde. Det tager cirka 45 minutter. Mens grøden koger, skal du hele tiden røre forsigtigt i gryden.
                  5. Hæld grøden i en skål. Stil skålen i køleskabet, til den er helt kold.
                  6. Kom vand i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog. Læg mandlerne i en skål, og hæld det kogende vand over. Lad mandlerne stå i 5-10 minutter. Klik på videoen og se, hvordan du smutter mandler.
                  7. Tag mandlerne op og smut dem. Hvis skallen ikke vil slippe, skal du kassere vandet og komme nyt kogende vand på mandlerne
                  8. Hak de smuttede mandler fint. Husk at gemme én hel mandel. Klik på videoen og se, hvordan du hakker mandler.
                  9. Kom mandler, sukker og vaniljesukker i den kolde grød. Rør rundt.
                  10. Kom piskefløde i en skål og pisk den til flødeskum. Vend forsigtigt flødeskummet i grøden. Klik på videoen og se, hvordan du pisker flødeskum.
                  11. Kom husholdningsfilm over skålen og sæt risalamanden i køleskabet. Minimum 2 timer.
                  12. Hæld kirsebærsovsen i en gryde. Tænd for svag varme og lun kirsebærsovsen.
                  13. Rør den hele mandel i risalamanden og servér den med den lune kirsebærsovs til.