Rensdyrs-kokostoppe

Rensdyrs-kokostoppe

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Server flotte rendyrs-kokostoppe til julehyggen.
        Opskriften giver 6 stk.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 880 kJ / 210 kcal
        • Protein: 4 %
        • Kulhydrat: 43 %
        • Fedt: 53 %
        • Heraf mættet fedt: 10,4 g
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 18

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 18

        Mål alle ingredienserne af.

        Kokostoppe:

        • 100 g. kokosmel
        • 100 g. sukker
        • 1 æg

        Pynt:

        • 100 g. mørk chokolade (til bund og øjne)
        • 3 røde cocktailbær eller 6 røde chokoladeknapper (til næsen)
        • 12 chokoladekringler, kattetunger eller orangestænger (til gevir)
      • Trin 3 af 18

        Tænd ovnen på 200 grader.

      • Trin 4 af 18

        Kom kokosmel og sukker i en stor skål.

        • 100 g. kokosmel
        • 100 g. sukker
      • Trin 5 af 18

        Tag to kopper, og del ægget, så æggehviden kommer i den ene, og æggeblommen i en anden. Klik på metodevideoen og se, hvordan du deler æg i hvider og blommer.

        • 1 æg
      • Trin 6 af 18

        Hæld æggehviden op i skålen med kokosmel og sukker. Rør det hele sammen med en ske. Æggeblommen skal du ikke bruge.

      • Trin 7 af 18

        Kom bagepapir på en bageplade.

      • Trin 8 af 18

        Fordel kokosblandingen i 6 lige store toppe på bagepladen. Du kan forme dem med skeen.

      • Trin 9 af 18

        Bag kokostoppene midt i ovnen i cirka 15 minutter.

      • Trin 10 af 18

        Lad kokostoppene køle helt af.

      • Trin 11 af 18

        Smelt chokoladen over vandbad: Bræk chokoladen i stykker, og kom den i en stor, ovnfast glasskål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du smelter chokolade over vandbad.

        • 100 g. mørk chokolade (til bund og øjne)
      • Trin 12 af 18

        Hæld ½ liter vand i en gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen skal ikke røre vandet. Tænd for middel varme, og lad langsomt vandet komme i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen, og rør ind imellem i den med en dejskraber.

      • Trin 13 af 18

        Når chokoladen er smeltet, slukker du for kogepladen. Flyt glasskålen væk fra gryden. Brug et viskestykke eller grydelapper. Pas meget på, da der kommer varm damp op af gryden, når du flytter skålen. Få eventuelt hjælp af en voksen.

      • Trin 14 af 18

        Dyp bunden af hver kokostop i chokoladen, så chokoladen går ½ centimeter op ad siden på kokostoppene. Stil dem tilbage på bagepapiret.

      • Trin 15 af 18

        Tag en lille teske, og dyp den i chokoladen. Lav forsigtigt 2 små øjne på hver kokostop med teskeen.

      • Trin 16 af 18

        Skær de røde cocktailbær over i 2 dele med en kniv, så du får 6 røde næser. Lim dem på kokostoppene med lidt chokolade.

        • 3 røde cocktailbær eller 6 røde chokoladeknapper (til næsen)
      • Trin 17 af 18

        Knæk enden af kattetungerne/kringlerne/orangestængerne, og pres dem forsigtigt ned i kokostoppene, som gevir der stikker op.

        • 12 chokoladekringler, kattetunger eller orangestænger (til gevir)
      • Trin 18 af 18

        Server dem straks eller opbevar dem i en lufttæt bøtte.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Server flotte rendyrs-kokostoppe til julehyggen.
        Opskriften giver 6 stk.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Kokostoppe:

          • 100 g. kokosmel
          • 100 g. sukker
          • 1 æg

          Pynt:

          • 100 g. mørk chokolade (til bund og øjne)
          • 3 røde cocktailbær eller 6 røde chokoladeknapper (til næsen)
          • 12 chokoladekringler, kattetunger eller orangestænger (til gevir)


          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 stor skål
          • 1 røreske
          • 2 kopper
          • Bagepapir
          • 1 bageplade
          • 1 stor glasskål
          • 1 lille gryde
          • 1 dejskraber
          • 1 teske
          • 1 lille skarp kniv

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Tænd ovnen på 200 grader.
          4. Kom kokosmel og sukker i en stor skål.
          5. Tag to kopper, og del ægget, så æggehviden kommer i den ene, og æggeblommen i en anden. Klik på metodevideoen og se, hvordan du deler æg i hvider og blommer.
          6. Hæld æggehviden op i skålen med kokosmel og sukker. Rør det hele sammen med en ske. Æggeblommen skal du ikke bruge.
          7. Kom bagepapir på en bageplade.
          8. Fordel kokosblandingen i 6 lige store toppe på bagepladen. Du kan forme dem med skeen.
          9. Bag kokostoppene midt i ovnen i cirka 15 minutter.
          10. Lad kokostoppene køle helt af.
          11. Smelt chokoladen over vandbad: Bræk chokoladen i stykker, og kom den i en stor, ovnfast glasskål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du smelter chokolade over vandbad.
          12. Hæld ½ liter vand i en gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen skal ikke røre vandet. Tænd for middel varme, og lad langsomt vandet komme i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen, og rør ind imellem i den med en dejskraber.
          13. Når chokoladen er smeltet, slukker du for kogepladen. Flyt glasskålen væk fra gryden. Brug et viskestykke eller grydelapper. Pas meget på, da der kommer varm damp op af gryden, når du flytter skålen. Få eventuelt hjælp af en voksen.
          14. Dyp bunden af hver kokostop i chokoladen, så chokoladen går ½ centimeter op ad siden på kokostoppene. Stil dem tilbage på bagepapiret.
          15. Tag en lille teske, og dyp den i chokoladen. Lav forsigtigt 2 små øjne på hver kokostop med teskeen.
          16. Skær de røde cocktailbær over i 2 dele med en kniv, så du får 6 røde næser. Lim dem på kokostoppene med lidt chokolade.
          17. Knæk enden af kattetungerne/kringlerne/orangestængerne, og pres dem forsigtigt ned i kokostoppene, som gevir der stikker op.
          18. Server dem straks eller opbevar dem i en lufttæt bøtte.