Rejer i sur-sød-sovs

Rejer i sur-sød-sovs

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        GoCook til verdens ende: Madnørd og GoCook-ambassadør Mikkel er taget på en madrejse rundt i hele verden, for at finde spændende retter og krydderier fra forskellige lande. 

        I Thailand fik Mikkel serveret denne klassiske asiatiske ret, som smager både surt og sødt. Lyder det mærkeligt? Det smager ihvert fald helt vildt godt – prøv selv! :)

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1441 kJ / 344 kcal
        • Protein: 18 %
        • Kulhydrat: 66 %
        • Fedt: 17 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 13

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 13

        Mål alle ingredienserne af.

        Ris:

        • 1 dl. fuldkornsris
        • 1 ½ dl. vand
        • ½ tsk. salt

        Sur-sød sovs:

        • ½ løg
        • 1 fed hvidløg
        • 1 cm ingefær
        • 1 gulerødder
        • ½ rød peberfrugt
        • ¼ squash
        • ¼ dåse ananas (70 g. frugt + ½ dl saft)
        • ½ spsk. olie
        • ½ spsk. eddike
        • ½ spsk. ketchup
        • ½ spsk. soja
        • 1 tsk. brun farin eller sukker
        • ¼ fiske- eller kyllinge-bouillon-terning
        • ½ spsk. majsstivelse
        • ¼ dl. vand
        • 100 g. store rejer
      • Trin 3 af 13

        Ris: Kom fuldkornsris, vand og salt i en gryde, og bring det i kog. Læs kogetiden på pakken med ris.

        • 1 dl. fuldkornsris
        • 1 ½ dl. vand
        • ½ tsk. salt
      • Trin 4 af 13

        Sluk for risene, og lad dem hvile i 10 minutter. Løsn dem med en gaffel.

      • Trin 5 af 13

        Sur-sød sovs: Pil løg og hvidløg. Tag et skærebræt, og og snit løg og hvidløg fint. Kom det over på en tallerken. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer løg.

        • ½ løg
        • 1 fed hvidløg
      • Trin 6 af 13

        Skræl ingefæren med en teske, og riv det fint. Kom det over på tallerknen.

        • 1 cm ingefær
      • Trin 7 af 13

        Skræl gulerødderne. Skyl peberfrugten og squash. Skær peberfrugt, squash og gulerødder i tern på cirka 1x1 centimeter. Kom dem over på tallerknen.

        • 1 gulerødder
        • ½ rød peberfrugt
        • ¼ squash
      • Trin 8 af 13

        Hæld ananassen i en si, og gem saften. Skær ananassen i terninger på cirka 1 x 1 centimeter.

        • ¼ dåse ananas (70 g. frugt + ½ dl saft)
      • Trin 9 af 13

        Kom olie på en stegepande, og varm den op. Kom alle grøntsagerne fra tallerknen samt ananassen over på stegepanden. Svits det hele i 4 minutter, og sluk for varmen. Hæld grøntsagerne tilbage på tallerknen.

        • ½ spsk. olie
      • Trin 10 af 13

        Kom ananassaft, eddike, ketchup, soja, sukker og bouillon-terning på stegepanden. Kog det hele i 1 minut.

        • ½ spsk. eddike
        • ½ spsk. ketchup
        • ½ spsk. soja
        • 1 tsk. brun farin eller sukker
        • ¼ fiske- eller kyllinge-bouillon-terning
      • Trin 11 af 13

        Hæld majsstivelse og vand i et glas, og pisk det sammen med en gaffel. Der må ikke være klumper. Hæld blandingen i stegepanden, mens du rører rundt. Kog i 1 minut. Sovsen skal være ret tyk. Smag til.

        • ½ spsk. maizena
        • ¼ dl. vand
      • Trin 12 af 13

        Kom grøntsager og rejer tilbage i stegepanden, og bland det sammen med sovsen. Kog retten i 2-3 minutter, til rejer og grøntsager er varmet op.

        • 100 g. store rejer
      • Trin 13 af 13

        Server sovsen sammen med risene.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        GoCook til verdens ende: Madnørd og GoCook-ambassadør Mikkel er taget på en madrejse rundt i hele verden, for at finde spændende retter og krydderier fra forskellige lande. 

        I Thailand fik Mikkel serveret denne klassiske asiatiske ret, som smager både surt og sødt. Lyder det mærkeligt? Det smager ihvert fald helt vildt godt – prøv selv! :)

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Ris:

          • 1 dl. fuldkornsris
          • 1 ½ dl. vand
          • ½ tsk. salt

          Sur-sød sovs:

          • ½ løg
          • 1 fed hvidløg
          • 1 cm ingefær
          • 1 gulerødder
          • ½ rød peberfrugt
          • ¼ squash
          • ¼ dåse ananas (70 g. frugt + ½ dl saft)
          • ½ spsk. olie
          • ½ spsk. eddike
          • ½ spsk. ketchup
          • ½ spsk. soja
          • 1 tsk. brun farin eller sukker
          • ¼ fiske- eller kyllinge-bouillon-terning
          • ½ spsk. majsstivelse
          • ¼ dl. vand
          • 100 g. store rejer


          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 teske
          • 1 spiseske
          • 1 stor gryde
          • 1 grydelåg
          • 1 gaffel
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 tallerken
          • 1 gulerodsskræller
          • 1 si
          • 1 stegepande
          • 1 spatel
          • 1 glas

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Ris: Kom fuldkornsris, vand og salt i en gryde, og bring det i kog. Læs kogetiden på pakken med ris.
          4. Sluk for risene, og lad dem hvile i 10 minutter. Løsn dem med en gaffel.
          5. Sur-sød sovs: Pil løg og hvidløg. Tag et skærebræt, og og snit løg og hvidløg fint. Kom det over på en tallerken. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer løg.
          6. Skræl ingefæren med en teske, og riv det fint. Kom det over på tallerknen.
          7. Skræl gulerødderne. Skyl peberfrugten og squash. Skær peberfrugt, squash og gulerødder i tern på cirka 1x1 centimeter. Kom dem over på tallerknen.
          8. Hæld ananassen i en si, og gem saften. Skær ananassen i terninger på cirka 1 x 1 centimeter.
          9. Kom olie på en stegepande, og varm den op. Kom alle grøntsagerne fra tallerknen samt ananassen over på stegepanden. Svits det hele i 4 minutter, og sluk for varmen. Hæld grøntsagerne tilbage på tallerknen.
          10. Kom ananassaft, eddike, ketchup, soja, sukker og bouillon-terning på stegepanden. Kog det hele i 1 minut.
          11. Hæld majsstivelse og vand i et glas, og pisk det sammen med en gaffel. Der må ikke være klumper. Hæld blandingen i stegepanden, mens du rører rundt. Kog i 1 minut. Sovsen skal være ret tyk. Smag til.
          12. Kom grøntsager og rejer tilbage i stegepanden, og bland det sammen med sovsen. Kog retten i 2-3 minutter, til rejer og grøntsager er varmet op.
          13. Server sovsen sammen med risene.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            GoCook til verdens ende: Madnørd og GoCook-ambassadør Mikkel er taget på en madrejse rundt i hele verden, for at finde spændende retter og krydderier fra forskellige lande. 

            I Thailand fik Mikkel serveret denne klassiske asiatiske ret, som smager både surt og sødt. Lyder det mærkeligt? Det smager ihvert fald helt vildt godt – prøv selv! :)

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1441 kJ / 344 kcal
            • Protein: 18 %
            • Kulhydrat: 66 %
            • Fedt: 17 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 13

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 13

            Mål alle ingredienserne af.

            Ris:

            • 2 dl. fuldkornsris
            • 3 dl. vand
            • 1 tsk. salt

            Sur-sød sovs:

            • 1 lille løg
            • 2 fed hvidløg
            • 2 cm. ingefær
            • 2 gulerødder
            • 1 rød peberfrugt
            • ½ squash
            • ½ dåse ananas (125 g. frugt + 1 dl saft)
            • 1 spsk. olie
            • 1 spsk. eddike
            • 1 spsk. ketchup
            • 1 spsk. soja
            • 2 tsk. brun farin eller sukker
            • ½ fiske- eller kyllinge-bouillon-terning
            • 1 spsk. maijsstivelse
            • ½ dl. vand
            • 200 g. store rejer
          • Trin 3 af 13

            Ris: Kom fuldkornsris, vand og salt i en gryde, og bring det i kog. Læs kogetiden på pakken med ris.

            • 2 dl. fuldkornsris
            • 3 dl. vand
            • 1 tsk. salt
          • Trin 4 af 13

            Sluk for risene, og lad dem hvile i 10 minutter. Løsn dem med en gaffel.

          • Trin 5 af 13

            Sur-sød sovs: Pil løg og hvidløg. Tag et skærebræt, og og snit løg og hvidløg fint. Kom det over på en tallerken. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer løg.

            • 1 lille løg
            • 2 fed hvidløg
          • Trin 6 af 13

            Skræl ingefæren med en teske, og riv det fint. Kom det over på tallerknen.

            • 2 cm. ingefær
          • Trin 7 af 13

            Skræl gulerødderne. Skyl peberfrugten og squash. Skær peberfrugt, squash og gulerødder i tern på cirka 1x1 centimeter. Kom dem over på tallerknen.

            • 2 gulerødder
            • 1 rød peberfrugt
            • ½ squash
          • Trin 8 af 13

            Hæld ananassen i en si, og gem saften. Skær ananassen i terninger på cirka 1 x 1 centimeter.

            • ½ dåse ananas (125 g. frugt + 1 dl saft)
          • Trin 9 af 13

            Kom olie på en stegepande, og varm den op. Kom alle grøntsagerne fra tallerknen samt ananassen over på stegepanden. Svits det hele i 4 minutter, og sluk for varmen. Hæld grøntsagerne tilbage på tallerknen.

            • 1 spsk. olie
          • Trin 10 af 13

            Kom ananassaft, eddike, ketchup, soja, sukker og bouillon-terning på stegepanden. Kog det hele i 1 minut.

            • 1 spsk. eddike
            • 1 spsk. ketchup
            • 1 spsk. soja
            • 2 tsk. brun farin eller sukker
            • ½ fiske- eller kyllinge-bouillon-terning
          • Trin 11 af 13

            Hæld majsstivelse og vand i et glas, og pisk det sammen med en gaffel. Der må ikke være klumper. Hæld blandingen i stegepanden, mens du rører rundt. Kog i 1 minut. Sovsen skal være ret tyk. Smag til.

            • 1 spsk. majsstivelse
            • ½ dl. vand
          • Trin 12 af 13

            Kom grøntsager og rejer tilbage i stegepanden, og bland det sammen med sovsen. Kog retten i 2-3 minutter, til rejer og grøntsager er varmet op.

            • 200 g. store rejer
          • Trin 13 af 13

            Server sovsen sammen med risene.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            GoCook til verdens ende: Madnørd og GoCook-ambassadør Mikkel er taget på en madrejse rundt i hele verden, for at finde spændende retter og krydderier fra forskellige lande. 

            I Thailand fik Mikkel serveret denne klassiske asiatiske ret, som smager både surt og sødt. Lyder det mærkeligt? Det smager ihvert fald helt vildt godt – prøv selv! :)

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Ris:

              • 2 dl. fuldkornsris
              • 3 dl. vand
              • 1 tsk. salt

              Sur-sød sovs:

              • 1 lille løg
              • 2 fed hvidløg
              • 2 cm. ingefær
              • 2 gulerødder
              • 1 rød peberfrugt
              • ½ squash
              • ½ dåse ananas (125 g. frugt + 1 dl saft)
              • 1 spsk. olie
              • 1 spsk. eddike
              • 1 spsk. ketchup
              • 1 spsk. soja
              • 2 tsk. brun farin eller sukker
              • ½ fiske- eller kyllinge-bouillon-terning
              • 1 spsk. maijsstivelse
              • ½ dl. vand
              • 200 g. store rejer

               

              Køkkenredskaber

              • 1 decilitermål
              • 1 teske
              • 1 spiseske
              • 1 stor gryde
              • 1 grydelåg
              • 1 gaffel
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 tallerken
              • 1 gulerodsskræller
              • 1 si
              • 1 stegepande
              • 1 spatel
              • 1 glas

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Ris: Kom fuldkornsris, vand og salt i en gryde, og bring det i kog. Læs kogetiden på pakken med ris.
              4. Sluk for risene, og lad dem hvile i 10 minutter. Løsn dem med en gaffel.
              5. Sur-sød sovs: Pil løg og hvidløg. Tag et skærebræt, og og snit løg og hvidløg fint. Kom det over på en tallerken. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer løg.
              6. Skræl ingefæren med en teske, og riv det fint. Kom det over på tallerknen.
              7. Skræl gulerødderne. Skyl peberfrugten og squash. Skær peberfrugt, squash og gulerødder i tern på cirka 1x1 centimeter. Kom dem over på tallerknen.
              8. Hæld ananassen i en si, og gem saften. Skær ananassen i terninger på cirka 1 x 1 centimeter.
              9. Kom olie på en stegepande, og varm den op. Kom alle grøntsagerne fra tallerknen samt ananassen over på stegepanden. Svits det hele i 4 minutter, og sluk for varmen. Hæld grøntsagerne tilbage på tallerknen.
              10. Kom ananassaft, eddike, ketchup, soja, sukker og bouillon-terning på stegepanden. Kog det hele i 1 minut.
              11. Hæld majsstivelse og vand i et glas, og pisk det sammen med en gaffel. Der må ikke være klumper. Hæld blandingen i stegepanden, mens du rører rundt. Kog i 1 minut. Sovsen skal være ret tyk. Smag til.
              12. Kom grøntsager og rejer tilbage i stegepanden, og bland det sammen med sovsen. Kog retten i 2-3 minutter, til rejer og grøntsager er varmet op.
              13. Server sovsen sammen med risene.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                GoCook til verdens ende: Madnørd og GoCook-ambassadør Mikkel er taget på en madrejse rundt i hele verden, for at finde spændende retter og krydderier fra forskellige lande. 

                I Thailand fik Mikkel serveret denne klassiske asiatiske ret, som smager både surt og sødt. Lyder det mærkeligt? Det smager ihvert fald helt vildt godt – prøv selv! :)

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1441 kJ / 344 kcal
                • Protein: 18 %
                • Kulhydrat: 66 %
                • Fedt: 17 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 13

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 13

                Mål alle ingredienserne af.

                Ris:

                • 3 dl. fuldkornsris
                • 4 ½ dl. vand
                • 1 ½ tsk. salt

                Sur-sød sovs:

                • 1 ½ løg
                • 3 fed hvidløg
                • 3 cm ingefær
                • 3 gulerødder
                • 1 ½ rød peberfrugt
                • ¾ squash
                • ¾ dåse ananas (190 g. frugt + 1 ½ dl saft)
                • 1 ½ spsk. olie
                • 1 ½ spsk. eddike
                • 1 ½ spsk. ketchup
                • 1 ½ spsk. soja
                • 3 tsk. brun farin eller sukker
                • ¾ fiske- eller kyllinge-bouillon-terning
                • 1 ½ spsk. majsstivelse
                • ¾ dl. vand
                • 300 g. store rejer
              • Trin 3 af 13

                Ris: Kom fuldkornsris, vand og salt i en gryde, og bring det i kog. Læs kogetiden på pakken med ris.

                • 3 dl. fuldkornsris
                • 4 ½ dl. vand
                • 1 ½ tsk. salt
              • Trin 4 af 13

                Sluk for risene, og lad dem hvile i 10 minutter. Løsn dem med en gaffel.

              • Trin 5 af 13

                Sur-sød sovs: Pil løg og hvidløg. Tag et skærebræt, og og snit løg og hvidløg fint. Kom det over på en tallerken. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer løg.

                • 1 ½ løg
                • 3 fed hvidløg
              • Trin 6 af 13

                Skræl ingefæren med en teske, og riv det fint. Kom det over på tallerknen.

                • 3 cm ingefær
              • Trin 7 af 13

                Skræl gulerødderne. Skyl peberfrugten og squash. Skær peberfrugt, squash og gulerødder i tern på cirka 1x1 centimeter. Kom dem over på tallerknen.

                • 3 gulerødder
                • 1 ½ rød peberfrugt
                • ¾ squash
              • Trin 8 af 13

                Hæld ananassen i en si, og gem saften. Skær ananassen i terninger på cirka 1 x 1 centimeter.

                • ¾ dåse ananas (190 g. frugt + 1 ½ dl saft)
              • Trin 9 af 13

                Kom olie på en stegepande, og varm den op. Kom alle grøntsagerne fra tallerknen samt ananassen over på stegepanden. Svits det hele i 4 minutter, og sluk for varmen. Hæld grøntsagerne tilbage på tallerknen.

                • 1 ½ spsk. olie
              • Trin 10 af 13

                Kom ananassaft, eddike, ketchup, soja, sukker og bouillon-terning på stegepanden. Kog det hele i 1 minut.

                • 1 ½ spsk. eddike
                • 1 ½ spsk. ketchup
                • 1 ½ spsk. soja
                • 3 tsk. brun farin eller sukker
                • ¾ fiske- eller kyllinge-bouillon-terning
              • Trin 11 af 13

                Hæld majsstivelse og vand i et glas, og pisk det sammen med en gaffel. Der må ikke være klumper. Hæld blandingen i stegepanden, mens du rører rundt. Kog i 1 minut. Sovsen skal være ret tyk. Smag til.

                • 1 ½ spsk. majsstivelse
                • ¾ dl. vand
              • Trin 12 af 13

                Kom grøntsager og rejer tilbage i stegepanden, og bland det sammen med sovsen. Kog retten i 2-3 minutter, til rejer og grøntsager er varmet op.

                • 300 g. store rejer
              • Trin 13 af 13

                Server sovsen sammen med risene.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                GoCook til verdens ende: Madnørd og GoCook-ambassadør Mikkel er taget på en madrejse rundt i hele verden, for at finde spændende retter og krydderier fra forskellige lande. 

                I Thailand fik Mikkel serveret denne klassiske asiatiske ret, som smager både surt og sødt. Lyder det mærkeligt? Det smager ihvert fald helt vildt godt – prøv selv! :)

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Ris:

                  • 3 dl. fuldkornsris
                  • 4 ½ dl. vand
                  • 1 ½ tsk. salt

                  Sur-sød sovs:

                  • 1 ½ løg
                  • 3 fed hvidløg
                  • 3 cm ingefær
                  • 3 gulerødder
                  • 1 ½ rød peberfrugt
                  • ¾ squash
                  • ¾ dåse ananas (190 g. frugt + 1 ½ dl saft)
                  • 1 ½ spsk. olie
                  • 1 ½ spsk. eddike
                  • 1 ½ spsk. ketchup
                  • 1 ½ spsk. soja
                  • 3 tsk. brun farin eller sukker
                  • ¾ fiske- eller kyllinge-bouillon-terning
                  • 1 ½ spsk. majsstivelse
                  • ¾ dl. vand
                  • 300 g. store rejer


                  Køkkenredskaber

                  • 1 decilitermål
                  • 1 teske
                  • 1 spiseske
                  • 1 stor gryde
                  • 1 grydelåg
                  • 1 gaffel
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 tallerken
                  • 1 gulerodsskræller
                  • 1 si
                  • 1 stegepande
                  • 1 spatel
                  • 1 glas

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Ris: Kom fuldkornsris, vand og salt i en gryde, og bring det i kog. Læs kogetiden på pakken med ris.
                  4. Sluk for risene, og lad dem hvile i 10 minutter. Løsn dem med en gaffel.
                  5. Sur-sød sovs: Pil løg og hvidløg. Tag et skærebræt, og og snit løg og hvidløg fint. Kom det over på en tallerken. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer løg.
                  6. Skræl ingefæren med en teske, og riv det fint. Kom det over på tallerknen.
                  7. Skræl gulerødderne. Skyl peberfrugten og squash. Skær peberfrugt, squash og gulerødder i tern på cirka 1x1 centimeter. Kom dem over på tallerknen.
                  8. Hæld ananassen i en si, og gem saften. Skær ananassen i terninger på cirka 1 x 1 centimeter.
                  9. Kom olie på en stegepande, og varm den op. Kom alle grøntsagerne fra tallerknen samt ananassen over på stegepanden. Svits det hele i 4 minutter, og sluk for varmen. Hæld grøntsagerne tilbage på tallerknen.
                  10. Kom ananassaft, eddike, ketchup, soja, sukker og bouillon-terning på stegepanden. Kog det hele i 1 minut.
                  11. Hæld majsstivelse og vand i et glas, og pisk det sammen med en gaffel. Der må ikke være klumper. Hæld blandingen i stegepanden, mens du rører rundt. Kog i 1 minut. Sovsen skal være ret tyk. Smag til.
                  12. Kom grøntsager og rejer tilbage i stegepanden, og bland det sammen med sovsen. Kog retten i 2-3 minutter, til rejer og grøntsager er varmet op.
                  13. Server sovsen sammen med risene.