Rejer

Rejer er et skaldyr, der lever på havets bund. Der er forskellige typer af rejer som røde rejer, fjordrejer og tigerrejer. De mest almindelige er de røde rejer. Rejer har en mild og lidt sødlig smag. Du kan købe rejer ferske i fiskeforretningen, i lage eller som frosne i supermarkedet. Spis rejer kolde i en salat, som pålæg på brød eller i en lasagne med blomkål, rejer og dild.

 

Smag: Sødt og umami.

Holdbarhed

3 måneder i fryseren

1 dag i køleskabet

Opbevaring

Ferske rejer kan holde sig 1-2 dage i køleskabet. Tilberedte rejer kan holde sig 1 dag i køleskabet. Du kan også fryse rejer. I fryseren kan de holde sig i op til 3 måneder. Frosne rejer skal du tø op i køleskabet. 

Retter med rejer

Rispapirruller

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Maskeret blomkål

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min

Uramaki sushi

Sværhedsgrad: Svær

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 20 min

Stjerneskud

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min