Rabarbertrifli

Rabarbertrifli

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Skal du holde fest? Så er en rabarbertrifli den perfekte dessert. Den er super lækker, og så ser den flot ud, når du serverer den.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2 kJ / 561 kcal
        • Protein: 8 %
        • Kulhydrat: 51 %
        • Fedt: 41 %
        • Heraf mættet fedt: 8,5 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 15

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 15

        Find alle ingredienserne frem.

        Bagt rabarber:

        • 300 g. rabarber
        • 50 g. sukker

        Brødcrumble:

        • 80 g. lyst fuldkornsbrød
        • 15 g. smør
        • 1,5 spsk. brun farin
        • 1 spsk. kokosmel
        • ¼ tsk. kanel

        Pynt:

        • ¼ dl. piskefløde
      • Trin 3 af 15

        Rabarbergrød: Skær blade og brune ender af rabarberne. Skyl dem under koldt vand, og skær rabarberne i 2 centimeter lange stykker. Klik på videoen og se, hvordan du ordner rabarber. Kom rabarberstykkerne i en stor gryde.

        • 300 g. rabarber
      • Trin 4 af 15

        Kom sukkeret i gryden til rabarberne. Rør det rundt. Tænd for lav varme.

        • 50 g. sukker
      • Trin 5 af 15

        Lad rabarberne småkoge under låg, ved lav varme i 20 - 30 minutter, eller indtil det har fået en grød-konsistens. Rør rundt i gryden undervejs.


         

      • Trin 6 af 15

        Brødcrumble: Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

      • Trin 7 af 15

        Kom bagepapir på en bageplade.

      • Trin 8 af 15

        Skær brødet i store stykker, og kom det i en foodprocessor. Blend, til brødet er hakket groft. Hvis du ikke har en foodprocessor, så hak brødet fint med en kniv. Kom det grofthakkede brød på bagepladen

        • 80 g. lyst fuldkornsbrød
      • Trin 9 af 15

        Hak mandlerne groft. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder. Kom dem på bagepladen til brødet.

        • 50 g. mandler 
      • Trin 10 af 15

        Kom smørret i en gryde og lad det smelte.

        • 15 g. smør
      • Trin 11 af 15

        Hæld det smeltede smør, og sukkeret over brødet og mandlerne. Bland det godt sammen.

        • 10 g. sukker 
      • Trin 12 af 15

        Bag brød-crumblen i ovnen i cirka 15 minutter. Hold øje med det, det skal blive sprødt, men ikke brændt. Tag det ud af ovnen og lad det køle af.

      • Trin 13 af 15

        Knus makronerne groft i en stor skål med hænderne, og bland makronerne med brød-crumblen.

        • 25 g. makroner 
      • Trin 14 af 15

        Saml triflien: Kom piskefløden i en skål, og pisk fløden til flødeskum. Klik på videoen og se, hvordan du pisker flødeskum.

        • ¼ dl. piskefløde
      • Trin 15 af 15

        Lige inden servering lægger du skiftevis brødcrumble, rabarbergrød og flødeskum i serveringsglas. Slut af med flødeskum. Se på billedet, hvordan du gør. Servér med det samme.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Skal du holde fest? Så er en rabarbertrifli den perfekte dessert. Den er super lækker, og så ser den flot ud, når du serverer den.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Rabarbergrød:

          • 300 g. rabarber
          • 50 g. sukker

          Brødcrumble:

          • 80 g. lyst fuldkornsbrød
          • 50 g. mandler
          • 15 g. smør
          • 10 g. sukker 
          • 25 g. makroner

          Pynt:

          • ¼ dl. piskefløde

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 stor gryde med låg 
          • 1 grydeske
          • 1 foodprocessor eller skarp kniv
          • 1 brødkniv 
          • 1 lille gryde
          • 1 bageplade
          • Bagepapir
          • 2 store skåle
          • 1 håndmixer
          • 2 glas til servering

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Rabarbergrød: Skær blade og brune ender af rabarberne. Skyl dem under koldt vand, og skær rabarberne i 2 centimeter lange stykker. Klik på videoen og se, hvordan du ordner rabarber. Kom rabarberstykkerne i en stor gryde.
          4. Kom sukkeret i gryden til rabarberne. Rør det rundt. Tænd for lav varme.
          5. Lad rabarberne småkoge under låg, ved lav varme i 20 - 30 minutter, eller indtil det har fået en grød-konsistens. Rør rundt i gryden undervejs.
          6. Brødcrumble: Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
          7. Kom bagepapir på en bageplade.
          8. Skær brødet i store stykker, og kom det i en foodprocessor. Blend, til brødet er hakket groft. Hvis du ikke har en foodprocessor, så hak brødet fint med en kniv. Kom det grofthakkede brød på bagepladen
          9. Hak mandlerne groft. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder. Kom dem på bagepladen til brødet.
          10. Kom smørret i en gryde og lad det smelte.
          11. Hæld det smeltede smør, og sukkeret over brødet og mandlerne. Bland det godt sammen.
          12. Bag brød-crumblen i ovnen i cirka 15 minutter. Hold øje med det, det skal blive sprødt, men ikke brændt. Tag det ud af ovnen og lad det køle af.
          13. Knus makronerne groft i en stor skål med hænderne, og bland makronerne med brød-crumblen.
          14. Saml triflien: Kom piskefløden i en skål, og pisk fløden til flødeskum. Klik på videoen og se, hvordan du pisker flødeskum.
          15. Lige inden servering lægger du skiftevis brødcrumble, rabarbergrød og flødeskum i serveringsglas. Slut af med flødeskum. Se på billedet, hvordan du gør. Servér med det samme.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Skal du holde fest? Så er en rabarbertrifli den perfekte dessert. Den er super lækker, og så ser den flot ud, når du serverer den.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2 kJ / 561 kcal
            • Protein: 8 %
            • Kulhydrat: 51 %
            • Fedt: 41 %
            • Heraf mættet fedt: 8,5 g.
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 15

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 15

            Find alle ingredienserne frem.

            Rabarbergrød:

            • 300 g. rabarber
            • 50 g. sukker

            Brødcrumble:

            • 80 g. lyst fuldkornsbrød
            • 50 g. mandler
            • 15 g. smør
            • 10 g. sukker 
            • 25 g. makroner

            Pynt:

            • ¼ dl. piskefløde
          • Trin 3 af 15

            Rabarbergrød: Skær blade og brune ender af rabarberne. Skyl dem under koldt vand, og skær rabarberne i 2 centimeter lange stykker. Klik på videoen og se, hvordan du ordner rabarber. Kom rabarberstykkerne i en stor gryde.

            • 600 g. rabarber
          • Trin 4 af 15

            Kom sukkeret i gryden til rabarberne. Rør det rundt. Tænd for lav varme.

            • 100 g. sukker
          • Trin 5 af 15

            Lad rabarberne småkoge under låg, ved lav varme i 20 - 30 minutter, eller indtil det har fået en grød-konsistens. Rør rundt i gryden undervejs.

          • Trin 6 af 15

            Brødcrumble: Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

          • Trin 7 af 15

            Kom bagepapir på en bageplade.

          • Trin 8 af 15

            Skær brødet i store stykker, og kom det i en foodprocessor. Blend, til brødet er hakket groft. Hvis du ikke har en foodprocessor, så hak brødet fint med en kniv. Kom det grofthakkede brød på bagepladen.

            • 160 g. lyst fuldkornsbrød
          • Trin 9 af 15

            Hak mandlerne groft. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder. Kom dem på bagepladen til brødet.

            • 100 g. mandler 
          • Trin 10 af 15

            Kom smørret i en gryde og lad det smelte.

            • 30 g. smør
          • Trin 11 af 15

            Hæld det smeltede smør, og sukkeret over brødet og mandlerne. Bland det godt sammen.

            • 20 g. sukker 
          • Trin 12 af 15

            Bag brød-crumblen i ovnen i cirka 15 minutter. Hold øje med det, det skal blive sprødt, men ikke brændt. Tag det ud af ovnen og lad det køle af.

          • Trin 13 af 15

            Knus makronerne groft i en stor skål med hænderne, og bland makronerne med brød-crumblen.

            • 50 g. makroner 
          • Trin 14 af 15

            Saml triflien: Kom piskefløden i en skål, og pisk fløden til flødeskum. Klik på videoen og se, hvordan du pisker flødeskum.

            • ½ dl. piskefløde
          • Trin 15 af 15

            Lige inden servering lægger du skiftevis brødcrumble, rabarbergrød og flødeskum i serveringsglas. Slut af med flødeskum. Se på billedet, hvordan du gør. Servér med det samme.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Skal du holde fest? Så er en rabarbertrifli den perfekte dessert. Den er super lækker, og så ser den flot ud, når du serverer den.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Rabarbergrød:

              • 600 g. rabarber
              • 100 g. sukker

              Brødcrumble:

              • 160 g. lyst fuldkornsbrød
              • 100 g. mandler 
              • 30 g. smør
              • 20 g. sukker 
              • 50 g. makroner 

              Pynt:

              • ½ dl. piskefløde

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 decilitermål
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 stor gryde med låg 
              • 1 gryde ske 
              • 1 foodprocessor eller skarp kniv
              • 1 brødkniv 
              • 1 lille gryde 
              • 1 bageplade
              • Bagepapir
              • 2 store skåle
              • 1 håndmixer
              • 4 glas til servering

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Rabarbergrød: Skær blade og brune ender af rabarberne. Skyl dem under koldt vand, og skær rabarberne i 2 centimeter lange stykker. Klik på videoen og se, hvordan du ordner rabarber. Kom rabarberstykkerne i en stor gryde.
              4. Kom sukkeret i gryden til rabarberne. Rør det rundt. Tænd for lav varme.
              5. Lad rabarberne småkoge under låg, ved lav varme i 20 - 30 minutter, eller indtil det har fået en grød-konsistens. Rør rundt i gryden undervejs.
              6. Brødcrumble: Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
              7. Kom bagepapir på en bageplade.
              8. Skær brødet i store stykker, og kom det i en foodprocessor. Blend, til brødet er hakket groft. Hvis du ikke har en foodprocessor, så hak brødet fint med en kniv. Kom det grofthakkede brød på bagepladen.
              9. Hak mandlerne groft. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder. Kom dem på bagepladen til brødet.
              10. Kom smørret i en gryde og lad det smelte.
              11. Hæld det smeltede smør, og sukkeret over brødet og mandlerne. Bland det godt sammen.
              12. Bag brød-crumblen i ovnen i cirka 15 minutter. Hold øje med det, det skal blive sprødt, men ikke brændt. Tag det ud af ovnen og lad det køle af.
              13. Knus makronerne groft i en stor skål med hænderne, og bland makronerne med brød-crumblen.
              14. Saml triflien: Kom piskefløden i en skål, og pisk fløden til flødeskum. Klik på videoen og se, hvordan du pisker flødeskum.
              15. Lige inden servering lægger du skiftevis brødcrumble, rabarbergrød og flødeskum i serveringsglas. Slut af med flødeskum. Se på billedet, hvordan du gør. Servér med det samme.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Skal du holde fest? Så er en rabarbertrifli den perfekte dessert. Den er super lækker, og så ser den flot ud, når du serverer den.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2 kJ / 561 kcal
                • Protein: 8 %
                • Kulhydrat: 51 %
                • Fedt: 41 %
                • Heraf mættet fedt: 8,5 g.
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 15

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 15

                Find alle ingredienserne frem.

                Rabarbergrød:

                • 900 g. rabarber
                • 150 g. sukker

                Brødcrumble:

                • 240 g. lyst fuldkornsbrød
                • 150 g. mandler
                • 45 g. smør
                • 30 g. sukker 
                • 75 g. makroner

                Pynt:

                • ¾ dl. piskefløde
              • Trin 3 af 15

                Rabarbergrød: Skær blade og brune ender af rabarberne. Skyl dem under koldt vand, og skær rabarberne i 2 centimeter lange stykker. Klik på videoen og se, hvordan du ordner rabarber. Kom rabarberstykkerne i en stor gryde.

                • 900 g. rabarber
              • Trin 4 af 15

                Kom sukkeret i gryden til rabarberne. Rør det rundt. Tænd for lav varme.

                • 150 g. sukker
              • Trin 5 af 15

                Lad rabarberne småkoge under låg, ved lav varme i 20 - 30 minutter, eller indtil det har fået en grød-konsistens. Rør rundt i gryden undervejs.

              • Trin 6 af 15

                Brødcrumble: Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

              • Trin 7 af 15

                Kom bagepapir på en bageplade.

              • Trin 8 af 15

                Skær brødet i store stykker, og kom det i en foodprocessor. Blend, til brødet er hakket groft. Hvis du ikke har en foodprocessor, så hak brødet fint med en kniv. Kom det grofthakkede brød på bagepladen.

                • 240 g. lyst fuldkornsbrød
              • Trin 9 af 15

                Hak mandlerne groft. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder. Kom dem på bagepladen til brødet.

                • 150 g. mandler 
              • Trin 10 af 15

                Kom smørret i en gryde og lad det smelte.

                • 45 g. smør
              • Trin 11 af 15

                Hæld det smeltede smør, og sukkeret over brødet og mandlerne. Bland det godt sammen.

                • 30 g. sukker 
              • Trin 12 af 15

                Bag brød-crumblen i ovnen i cirka 15 minutter. Hold øje med det, det skal blive sprødt, men ikke brændt. Tag det ud af ovnen og lad det køle af.

              • Trin 13 af 15

                Knus makronerne groft i en stor skål med hænderne, og bland makronerne med brød-crumblen.

                • 75 g. makroner 
              • Trin 14 af 15

                Saml triflien: Kom piskefløden i en skål, og pisk fløden til flødeskum. Klik på videoen og se, hvordan du pisker flødeskum.

                • ¾ dl. piskefløde
              • Trin 15 af 15

                Lige inden servering lægger du skiftevis brødcrumble, rabarbergrød og flødeskum i serveringsglas. Slut af med flødeskum. Se på billedet, hvordan du gør. Servér med det samme.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Skal du holde fest? Så er en rabarbertrifli den perfekte dessert. Den er super lækker, og så ser den flot ud, når du serverer den.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Rabarbergrød:

                  • 900 g. rabarber
                  • 150 g. sukker

                  Brødcrumble:

                  • 240 g. lyst fuldkornsbrød
                  • 150 g. mandler
                  • 45 g. smør
                  • 30 g. sukker 
                  • 75 g. makroner

                  Pynt:

                  • ¾ dl. piskefløde

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 decilitermål
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 stor gryde med låg 
                  • 1 grydeske
                  • 1 foodprocessor eller skarp kniv
                  • 1 brødkniv 
                  • 1 lille gryde
                  • 1 bageplade
                  • Bagepapir
                  • 2 store skåle
                  • 1 håndmixer
                  • 6 glas til servering

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Rabarbergrød: Skær blade og brune ender af rabarberne. Skyl dem under koldt vand, og skær rabarberne i 2 centimeter lange stykker. Klik på videoen og se, hvordan du ordner rabarber. Kom rabarberstykkerne i en stor gryde.
                  4. Kom sukkeret i gryden til rabarberne. Rør det rundt. Tænd for lav varme.
                  5. Lad rabarberne småkoge under låg, ved lav varme i 20 - 30 minutter, eller indtil det har fået en grød-konsistens. Rør rundt i gryden undervejs.
                  6. Brødcrumble: Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
                  7. Kom bagepapir på en bageplade.
                  8. Skær brødet i store stykker, og kom det i en foodprocessor. Blend, til brødet er hakket groft. Hvis du ikke har en foodprocessor, så hak brødet fint med en kniv. Kom det grofthakkede brød på bagepladen.
                  9. Hak mandlerne groft. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder. Kom dem på bagepladen til brødet.
                  10. Kom smørret i en gryde og lad det smelte.
                  11. Hæld det smeltede smør, og sukkeret over brødet og mandlerne. Bland det godt sammen.
                  12. Bag brød-crumblen i ovnen i cirka 15 minutter. Hold øje med det, det skal blive sprødt, men ikke brændt. Tag det ud af ovnen og lad det køle af.
                  13. Knus makronerne groft i en stor skål med hænderne, og bland makronerne med brød-crumblen.
                  14. Saml triflien: Kom piskefløden i en skål, og pisk fløden til flødeskum. Klik på videoen og se, hvordan du pisker flødeskum.
                  15. Lige inden servering lægger du skiftevis brødcrumble, rabarbergrød og flødeskum i serveringsglas. Slut af med flødeskum. Se på billedet, hvordan du gør. Servér med det samme.