Rabarberkage med marengs

Rabarberkage med marengs

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Forår er lig med årets første rabarber, og i kage er de super lækre! Prøv for eksempel denne opskrift, hvor sandkage toppes med rabarbermarengs. Spis kagen som den er, eller server den med flødeskum eller cremefraiche til.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1360 kJ / 325 kcal
        • Protein: 6 %
        • Kulhydrat: 54 %
        • Fedt: 40 %
        • Heraf mættet fedt: 8,5 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 16

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 16

        Mål alle ingredienserne af.

        Kagedej:

        • 150 g. smør
        • 100 g. sukker
        • ½ citron
        • 3 æggeblommer
        • 200 g. mel
        • 1 dl. mælk

        Marengs:

        • 3 æggehvider
        • 150 g. sukker
        • 500 g. rabarber
      • Trin 3 af 16

        Sæt en bagerist i midten af ovnen, og tænd ovnen på 175 grader.

      • Trin 4 af 16

        Smør en springform (cirka 24 centimeter i diameter) med 1 spiseske blødt smør. Brug af den afmålte mængde smør. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hurtigt laver blødt smør.

        • 150 g. smør
      • Trin 5 af 16

        Kom resten af smørret i en stor skål. Tilsæt sukker, og pisk det med en elpisker, til det bliver hvidt.

        • 100 g. sukker
      • Trin 6 af 16

        Riv citronskal fra ½ citron, og kom det i skålen. Riv kun det gule af citronen, da det hvide er meget bittert. Klik på metodevideoen og se, hvordan du river skal af en citron.

        • ½ citron
      • Trin 7 af 16

        Del æggene i blommer og hvider i hver deres kop. Klik på metodevideoen og se, hvordan du deler et æg i blommer og hvider ved at bruge din hånd som si.

        • 3 æggeblommer
      • Trin 8 af 16

        Kom æggeblommerne ned i dejen ét ad gangen. Pisk dejen jævn mellem hver æggeblomme.

      • Trin 9 af 16

        Tilsæt mel og mælk, og pisk dejen til en ensartet masse.

        • 200 g. mel
        • 1 dl. mælk
      • Trin 10 af 16

        Hæld dejen ned i den smurte springform. Brug en dejskraber til at få det hele ud. Stil springformen til side.

      • Trin 11 af 16

        Lav marengs: Kom ægghviderne i en stor skål og pisk dem luftige med en elpisker. Husk at piskerisene til elpiskeren skal være helt rene, ellers bliver æggehviderne ikke stive.

        • 3 æggehvider
      • Trin 12 af 16

        Tilsæt sukker, og pisk videre i cirka 5 minutter. Det skal være så stift, at du kan vende skålen over hovedet, uden at marengsen falder ned i hovedet på dig :)

        • 150 g. sukker
      • Trin 13 af 16

        Skyl rabarberne, og skær dem i cirka 1 centimeter store stykker. Vend stykkerne i marengsen med en dejskraber.

        • 500 g. rabarber
      • Trin 14 af 16

        Kom rabarber-marengsen oven på dejen i springformen, og fordel den i et jævnt lag.

      • Trin 15 af 16

        Bag kagen ved 175 grader i cirka 40 minutter. Tjek om kagen er færdig ved at stikke en strikkepind ned i midten. Hvis der ikke hænger rå dej ved, er kagen færdig.

      • Trin 16 af 16

        Lad kagen køle lidt af, inden du fjerner springformen og skærer i kagen. Velbekomme.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Forår er lig med årets første rabarber, og i kage er de super lækre! Prøv for eksempel denne opskrift, hvor sandkage toppes med rabarbermarengs. Spis kagen som den er, eller server den med flødeskum eller cremefraiche til.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Kagedej:

          • 150 g. smør
          • 100 g. sukker
          • ½ citron
          • 3 æggeblommer
          • 200 g. mel
          • 1 dl. mælk
          • Marengs:
          • 3 æggehvider
          • 150 g. sukker
          • 500 g. rabarber

           

          Køkkenredskaber:

          • 1 smørekniv
          • 1 spiseske
          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 1 bagerist
          • 2 store skåle
          • 1 elpisker
          • 1 rivejern
          • 2 kopper
          • 1 dejskraber
          • 1 springform, 24 cm. i diameter
          • 1 stor, skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 strikkepind

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Sæt en bagerist i midten af ovnen, og tænd ovnen på 175 grader.
          4. Smør en springform (cirka 24 centimeter i diameter) med 1 spiseske blødt smør. Brug af den afmålte mængde smør. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hurtigt laver blødt smør.
          5. Kom resten af smørret i en stor skål. Tilsæt sukker, og pisk det med en elpisker, til det bliver hvidt.
          6. Riv citronskal fra ½ citron, og kom det i skålen. Riv kun det gule af citronen, da det hvide er meget bittert. Klik på metodevideoen og se, hvordan du river skal af en citron.
          7. Del æggene i blommer og hvider i hver deres kop. Klik på metodevideoen og se, hvordan du deler et æg i blommer og hvider ved at bruge din hånd som si.
          8. Kom æggeblommerne ned i dejen ét ad gangen. Pisk dejen jævn mellem hver æggeblomme.
          9. Tilsæt mel og mælk, og pisk dejen til en ensartet masse.
          10. Hæld dejen ned i den smurte springform. Brug en dejskraber til at få det hele ud. Stil springformen til side.
          11. Lav marengs: Kom ægghviderne i en stor skål og pisk dem luftige med en elpisker. Husk at piskerisene til elpiskeren skal være helt rene, ellers bliver æggehviderne ikke stive.
          12. Tilsæt sukker, og pisk videre i cirka 5 minutter. Det skal være så stift, at du kan vende skålen over hovedet, uden at marengsen falder ned i hovedet på dig :)
          13. Skyl rabarberne, og skær dem i cirka 1 centimeter store stykker. Vend stykkerne i marengsen med en dejskraber.
          14. Kom rabarber-marengsen oven på dejen i springformen, og fordel den i et jævnt lag.
          15. Bag kagen ved 175 grader i cirka 40 minutter. Tjek om kagen er færdig ved at stikke en strikkepind ned i midten. Hvis der ikke hænger rå dej ved, er kagen færdig.
          16. Lad kagen køle lidt af, inden du fjerner springformen og skærer i kagen. Velbekomme.