Rabarberkage med marengs

Rabarberkage med marengs

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Forår er lig med årets første rabarber, og i kage er de super lækre! Prøv for eksempel denne opskrift, hvor sandkage toppes med rabarbermarengs. Spis kagen som den er, eller server den med flødeskum eller cremefraiche til.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1360 kJ / 325 kcal
        • Protein: 6 %
        • Kulhydrat: 54 %
        • Fedt: 40 %
        • Heraf mættet fedt: 8,5 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 16

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 16

        Find alle ingredienserne frem.

        Kagedej:

        • 150 g. smør
        • 100 g. sukker
        • ½ citron
        • 3 æggeblommer
        • 200 g. mel
        • 1 dl. mælk

        Marengs:

        • 3 æggehvider
        • 150 g. sukker
        • 500 g. rabarber
      • Trin 3 af 16

        Sæt en bagerist i midten af ovnen, og tænd ovnen på 175 grader.

      • Trin 4 af 16

        Smør en springform (cirka 24 centimeter i diameter) med 1 spiseske blødt smør. Brug af den afmålte mængde smør. Klik på videoen og se, hvordan du hurtigt laver blødt smør.

        • 150 g. smør
      • Trin 5 af 16

        Kom resten af smørret i en stor skål. Tilsæt sukker, og pisk det sammen med en elpisker, til det bliver hvidt.

        • 100 g. sukker
      • Trin 6 af 16

        Riv citronskallen fra ½ citron, og kom det i skålen. Riv kun det gule af citronen, da det hvide er meget bittert. Klik på videoen og se, hvordan du river skal af en citron.

        • ½ citron
      • Trin 7 af 16

        Del æggene i blommer og hvider i hver sin kop. Klik på videoen og se, hvordan du deler et æg i blommer og hvider ved at bruge din hånd som si.

        • 3 æggeblommer
      • Trin 8 af 16

        Kom æggeblommerne ned i dejen én ad gangen. Pisk dejen jævn mellem hver æggeblomme.

      • Trin 9 af 16

        Tilsæt mel og mælk, og pisk dejen sammen.

        • 200 g. mel
        • 1 dl. mælk
      • Trin 10 af 16

        Hæld dejen ned i springformen. Brug en dejskraber til at få det hele ud.

      • Trin 11 af 16

        Marengs: Kom æggehviderne i en stor skål, og pisk dem luftige med en elpisker. Husk at piskerisene til elpiskeren skal være helt rene, ellers bliver æggehviderne ikke stive.

        • 3 æggehvider
      • Trin 12 af 16

        Tilsæt sukker, og pisk videre i cirka 5 minutter. Det skal være så stift, at du kan vende skålen over hovedet, uden at marengsen falder ned i hovedet på dig :)

        • 150 g. sukker
      • Trin 13 af 16

        Skyl rabarberne, og skær dem i cirka 1 centimeter store stykker. Klik på videoen og se, hvordan du ordner rabarber. Vend stykkerne i marengsen med en dejskraber.

        • 500 g. rabarber
      • Trin 14 af 16

        Fordel rabarber-marengsen oven på dejen i springformen i et jævnt lag.

      • Trin 15 af 16

        Bag kagen ved 175 grader i cirka 40 minutter. Tjek om kagen er færdig ved at stikke en strikkepind ned i midten. Hvis der ikke hænger rå dej ved, er kagen færdig. Klik på videoen og se, hvordan du vurderer, om kagen er færdigbagt.

      • Trin 16 af 16

        Lad kagen køle lidt af, inden du tager den ud af springformen.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Forår er lig med årets første rabarber, og i kage er de super lækre! Prøv for eksempel denne opskrift, hvor sandkage toppes med rabarbermarengs. Spis kagen som den er, eller server den med flødeskum eller cremefraiche til.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Kagedej:

          • 150 g. smør
          • 100 g. sukker
          • ½ citron
          • 3 æggeblommer
          • 200 g. mel
          • 1 dl. mælk

          Marengs:

          • 3 æggehvider
          • 150 g. sukker
          • 500 g. rabarber

           

          Køkkenredskaber:

          • 1 smørekniv
          • 1 spiseske
          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 1 bagerist
          • 2 store skåle
          • 1 elpisker
          • 1 rivejern
          • 2 kopper
          • 1 dejskraber
          • 1 springform, 24 cm. i diameter
          • 1 stor, skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 strikkepind

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Sæt en bagerist i midten af ovnen, og tænd ovnen på 175 grader.
          4. Smør en springform (cirka 24 centimeter i diameter) med 1 spiseske blødt smør. Brug af den afmålte mængde smør. Klik på videoen og se, hvordan du hurtigt laver blødt smør.
          5. Kom resten af smørret i en stor skål. Tilsæt sukker, og pisk det sammen med en elpisker, til det bliver hvidt.
          6. Riv citronskallen fra ½ citron, og kom det i skålen. Riv kun det gule af citronen, da det hvide er meget bittert. Klik på videoen og se, hvordan du river skal af en citron.
          7. Del æggene i blommer og hvider i hver sin kop. Klik på videoen og se, hvordan du deler et æg i blommer og hvider ved at bruge din hånd som si.
          8. Kom æggeblommerne ned i dejen én ad gangen. Pisk dejen jævn mellem hver æggeblomme.
          9. Tilsæt mel og mælk, og pisk dejen sammen.
          10. Hæld dejen ned i springformen. Brug en dejskraber til at få det hele ud.
          11. Marengs: Kom æggehviderne i en stor skål, og pisk dem luftige med en elpisker. Husk at piskerisene til elpiskeren skal være helt rene, ellers bliver æggehviderne ikke stive.
          12. Tilsæt sukker, og pisk videre i cirka 5 minutter. Det skal være så stift, at du kan vende skålen over hovedet, uden at marengsen falder ned i hovedet på dig :)
          13. Skyl rabarberne, og skær dem i cirka 1 centimeter store stykker. Klik på videoen og se, hvordan du ordner rabarber. Vend stykkerne i marengsen med en dejskraber.
          14. Fordel rabarber-marengsen oven på dejen i springformen i et jævnt lag.
          15. Bag kagen ved 175 grader i cirka 40 minutter. Tjek om kagen er færdig ved at stikke en strikkepind ned i midten. Hvis der ikke hænger rå dej ved, er kagen færdig. Klik på videoen og se, hvordan du vurderer, om kagen er færdigbagt.
          16. Lad kagen køle lidt af, inden du tager den ud af springformen.