Rabarbercrumble

Rabarbercrumble

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Er der noget bedre end friske rabarber drysset med smuldredej? Nej, vel? Her har du opskriften på den perfekte sommerkage.

        Tip: Server din rabarbercrumble med en skefuld vaniljeis eller cremefraiche til.

        Opskriften passer til 4-6 personer.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1122 kJ / 268 kcal
        • Protein: 5 %
        • Kulhydrat: 53 %
        • Fedt: 43 %
        • Heraf mættet fedt: 6,9 g
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 10

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 10

        Mål alle ingredienserne af.

        Rabarber:

        • 1 spsk. olie
        • 8 dl rabarber
        • 3 spsk. sukker
        • 2 tsk. vaniljesukker

        Crumble:

        • 75 g. blødt smør
        • 2 dl havregryn
        • 1 dl hvedemel
        • ½ dl sukker
      • Trin 3 af 10

        Sæt en bagerist midt i ovnen, og tænd ovnen på 180 grader varmluft.

      • Trin 4 af 10

        Smør et ovnfast fad med 1 spiseske olie.

        • 1 spsk. olie
      • Trin 5 af 10

        Skær rabarberne i 1 centimeter tykke skiver, og fordel dem i et jævnt lag i fadet.

        • 8 dl rabarber
      • Trin 6 af 10

        Kom sukker og vaniljesukker i en skål, og bland det sammen. Hæld blandingen over rabarberne, og bland det sammen.

        • 3 spsk. sukker
        • 2 tsk. vaniljesukker
      • Trin 7 af 10

        Crumble: Tag en skål frem. Riv smørret i skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hurtigt laver blødt smør.

        • 75 g. blødt smør
      • Trin 8 af 10

        Bland havregryn, hvedemel og sukker i skålen. Smuldr det sammen med hænderne, indtil du har en masse små klumper.

        • 2 dl havregryn
        • 1 dl hvedemel
        • ½ dl sukker
      • Trin 9 af 10

        Fordel havregryns-massen over rabarberne.

      • Trin 10 af 10

        Sæt fadet på bageristen midt i ovnen. Bag rabarbercrumblen i 22 minutter, eller til rabarberne er bløde, og crumblen (toppen af kagen) er sprød.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Er der noget bedre end friske rabarber drysset med smuldredej? Nej, vel? Her har du opskriften på den perfekte sommerkage.

        Tip: Server din rabarbercrumble med en skefuld vaniljeis eller cremefraiche til.

        Opskriften passer til 4-6 personer.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Rabarber:

          • 1 spsk. olie
          • 8 dl rabarber
          • 3 spsk. sukker
          • 2 tsk. vaniljesukker

          Crumble:

          • 75 g. blødt smør
          • 2 dl havregryn
          • 1 dl hvedemel
          • ½ dl sukker

           

          Køkkenredskaber

          • 1 bagerist
          • 1 ovnfast fad
          • 1 spiseske
          • 1 skærebræt
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 decilitermål
          • 1 mellemstor skål
          • 1 teske
          • 1 rivejern

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Sæt en bagerist midt i ovnen, og tænd ovnen på 180 grader varmluft.
          4. Smør et ovnfast fad med 1 spiseske olie.
          5. Skær rabarberne i 1 centimeter tykke skiver, og fordel dem i et jævnt lag i fadet.
          6. Kom sukker og vaniljesukker i en skål, og bland det sammen. Hæld blandingen over rabarberne, og bland det sammen.
          7. Crumble: Tag en skål frem. Riv smørret i skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hurtigt laver blødt smør.
          8. Bland havregryn, hvedemel og sukker i skålen. Smuldr det sammen med hænderne, indtil du har en masse små klumper.
          9. Fordel havregryns-massen over rabarberne.
          10. Sæt fadet på bageristen midt i ovnen. Bag rabarbercrumblen i 22 minutter, eller til rabarberne er bløde, og crumblen (toppen af kagen) er sprød.