Quinoasalat

Quinoasalat

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Bedst som du troede, du allerede havde en yndlingssalat, så prøver du den her og får straks en ny favorit ;-)

        Energi-indhold pr. portion
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 12

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 12

        Find alle ingredienserne frem.

        • 3 dl. quinoa
        • 6 dl. vand
        • ½ tsk. salt

        Krydret oksekød:

        • 2 spsk. olie
        • 450 g. hakket oksekød
        • 2 tsk. paprika
        • ½ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
        • 1 dåse tomatpuré (50 g.)
        • evt. ½ tsk. chiliflager

        Salat:

        • ½ rødløg
        • 6 tomater
        • 2 røde peberfrugter
        • 2 avocadoer
        • 2 lime
        • ½ bundt persille
      • Trin 3 af 12

        Quinoa: Kom quinoa, vand og salt i en gryde, og læg låg på. Kog quinoaen, som det står på pakken. Lad dem køle lidt af.

        • 3 dl. quinoa
        • 6 dl. vand
        • ½ tsk. salt
      • Trin 4 af 12

        Krydret oksekød: Kom olie på en stegepande, og varm den op til middel varme.

        • 2 spsk. olie
      • Trin 5 af 12

        Kom hakket kød på stegepanden. Krydr med paprika, salt, peber, tomatpuré og evt. chili. Rør rundt med en spatel, så det ikke brænder på. Steg kødet, til det er gennemstegt.

        • 450 g. hakket oksekød
        • 2 tsk. paprika
        • ½ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
        • 1 dåse tomatpuré (50 g.)
        • evt. ½ tsk. chiliflager
      • Trin 6 af 12

        Salat: Pil, og hak rødløget fint. Kom det op i en stor skål. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

        • ½ rødløg
      • Trin 7 af 12

        Skyl tomaterne og peberfrugten, og skær dem i tern. Kom dem op i skålen med rødløget. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt i tern.

        • 6 tomater
        • 2 røde peberfrugter
      • Trin 8 af 12

        Skær avocadoerne over, og tag stenen ud. Klik på videoen og se, hvordan du udstener en avocado.

        • 2 avocadoer
      • Trin 9 af 12

        Tag forsigtigt avocadokødet ud af skrællen med en ske. Skær avocadokødet i tern. Kom ternene op i skålen.

      • Trin 10 af 12

        Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Hak persillen fint. Kom den op i skålen. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • ½ bundt persille
      • Trin 11 af 12

        Skær limen i halve, og pres saften fra dem. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en lime.

        • 2 lime
      • Trin 12 af 12

        Kom quinoaen og krydret oksekød i skålen, og vend salaten rundt. Smag til med limesaft.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Bedst som du troede, du allerede havde en yndlingssalat, så prøver du den her og får straks en ny favorit ;-)

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 3 dl. quinoa
          • 6 dl. vand
          • ½ tsk. salt

          Krydret oksekød:

          • 2 spsk. olie
          • 450 g. hakket oksekød
          • 2 tsk. paprika
          • ½ tsk. salt
          • ¼ tsk. peber
          • 1 dåse tomatpuré (50 g.)
          • evt. ½ tsk. chiliflager

          Salat:

          • ½ rødløg
          • 6 tomater
          • 2 røde peberfrugter
          • 2 avocadoer
          • 2 lime
          • ½ bundt persille

           

          Køkkenredskaber

          • 1 lille gryde
          • 1 teske
          • 1 grydelåg
          • 1 stegepande
          • 1 spatel
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 spiseske
          • 1 lille skål

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Quinoa: Kom quinoa, vand og salt i en gryde, og læg låg på. Kog quinoaen, som det står på pakken. Lad dem køle lidt af.
          4. Krydret oksekød: Kom olie på en stegepande, og varm den op til middel varme.
          5. Kom hakket kød på stegepanden. Krydr med paprika, salt, peber, tomatpuré og evt. chili. Rør rundt med en spatel, så det ikke brænder på. Steg kødet, til det er gennemstegt.
          6. Salat: Pil, og hak rødløget fint. Kom det op i en stor skål. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
          7. Skyl tomaterne og peberfrugten, og skær dem i tern. Kom dem op i skålen med rødløget. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt i tern.
          8. Skær avocadoerne over, og tag stenen ud. Klik på videoen og se, hvordan du udstener en avocado.
          9. Tag forsigtigt avocadokødet ud af skrællen med en ske. Skær avocadokødet i tern. Kom ternene op i skålen.
          10. Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Hak persillen fint. Kom den op i skålen. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          11. Skær limen i halve, og pres saften fra dem. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en lime.
          12. Kom quinoaen og krydret oksekød i skålen, og vend salaten rundt. Smag til med limesaft.