Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Fyld:

3.

Tag en si. Skyl spinaten grundigt i en si, og lad den dryppe af. Dup spinaten tør med et rent viskestykke.

4.

Tag et skærebræt og en kniv. Hak spinaten i mindre stykker.

5.

Pil løg og hvidløg. Hak løget meget fint. Pres hvidløget med en hvidløgspresser. Se videoen.

6.

Tag en lille gryde og en grydeske. Kom 1 spiseske olie i gryden, og varm den op til middel varme. Kom hvidløg og løg i gryden. Steg dem forsigtigt, så løgene bliver bløde, men de skal ikke blive brune. Se videoen.

7.

Kom de hakkede spinatblade i gryden én håndfuld ad gangen. Rør rundt, og lad det hele stege ved svag varme i cirka 1-2 minutter. Rør lidt ind imellem.

8.

Smag til med salt og peber.
Smag til med salt og peber.

9.

Tag gryden af varmen, og vend hytteosten i spinat-blandingen. Stil gryden til side til senere.

Saml quesadillas:

10.

Pensl 4 af tortillaerne på den ene side med lidt olie. Vend dem om, så de har den tørre side opad.
Pensl 6 af tortillaerne på den ene side med lidt olie. Vend dem om, så de har den tørre side opad.
Pensl 2 af tortillaerne på den ene side med lidt olie. Vend dem om, så de har den tørre side opad.

11.

Fordel spinatfyldet på den tørre side af de to tortillaer. Drys med revet cheddar-ost.

12.

Læg fire nye tortillas ovenpå som låg. Pensl oversiden af tortilla-pakkerne med lidt olie.
Læg 6 nye tortillas ovenpå som låg. Pensl oversiden af tortilla-pakkerne med lidt olie.
Læg to nye tortillas ovenpå som låg. Pensl oversiden af tortilla-pakkerne med lidt olie.

13.

Varm en stegepande op til middelvarme. Læg den ene tortilla-pakke på panden. Lad den varme ved middel varme, til brødet bliver gyldent, og osten smelter. Vend den om, og varm pakken på den anden side.

14.

Tag din første quesadilla af stegepanden, og steg de andre på samme måde.
Tag din første quesadilla af stegepanden, og steg den anden på samme måde.

Næringsindhold per portion

Energi: 2428 kJ / 580 kcal

Protein: 17 %

Kulhydrat: 43 %

Fedt: 40 %

Heraf mættet fedt: 10,2 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Presse hvidløg

Presse hvidløg

Løg, svitse

Løg, svitse

Inspiration

Samlet tid: 50 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min