Purløg

Purløg er en krydderurt og er med lange grønne stængler. Den er i familie med løg og porrer. Smagen minder derfor også om løg. 

ANVENDELSE

Purløg er sammen med persille og dild klassiske danske krydderurter. Purløg bør dog aldrig koges, ligesom de to andre. Så bliver bladene bløde, og purløgen mister sin smag. 

Skyl purløgen, og brug den uden tilberedning. Drys lidt friskhakket purløg ovenpå æggekage, på en kartoffelmad eller i en  omelet. I stedet for purløg kan du bruge toppen af forårsløg. De er dog lidt stærkere i smagen, men kan til gengæld klare opvarmning noget bedre.

Holdbarhed

6 måneder i fryseren

10 dage i køleskabet

5 dage på bordet

Opbevaring

Purløg, der er skåret af planten, skal du komme i en frysepose, og lægge i køleskabets grøntsagsskuffe. Du kan også komme purløg i fryseren. Skyl og hak den inden du kommer den i fryseren. Purløg i potte skal du opbevare på køkkenbordet. Stil ikke purløg i direkte sollys. 

Retter med purløg

Karrysalat med æble

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min

Kartoffelmos med krydderurter på ristet rugbrød

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 10 min

Svensk pølseret

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Kålsalat med mormordressing

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min