Pumpkin-pie med æbler

Pumpkin-pie med æbler

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer

        Det her er den ultimative efterårs-dessert! Prøv selv, og den vil med garanti blive et hit.

        Tip: Hvis der er for meget dej, kan du bruge det til at bage småkager med.

        Opskriften passer til en tærteform på 24 centimeter i diameter.

        Energi-indhold pr. portion
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 17

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 17

        Find alle ingredienserne frem.

        Mørdej:

        • 65 g. smør
        • 200 g. hvedemel
        • ½ dl. flormelis
        • ½ tsk. salt
        • 1 æg

        Fyld:

        • 1 hokkaido-græskar (1400 g.)
        • 3 æg
        • ½ dåse kondenseret mælk
        • 75 g. brun farin
        • 1 ½ tsk. stødt kanel
        • 1 tsk. stødt ingefær
        • ¼ tsk. allehånde
        • ¼ tsk. nellike
        • ½ tsk. stødt muskatnød
        • ¼ tsk. salt
        • 2 æbler
      • Trin 3 af 17

        Tag smørret ud af køleskabet, så det er blødt, når du skal bruge det. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hurtigt laver blødt smør.

        • 65 g. smør
      • Trin 4 af 17

        Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Kom bagepapir på en bageplade.

      • Trin 5 af 17

        Vask hokkaido-græskarret grundigt. Skær en skive af bunden af græskarret, og læg det med skærefladen ned mod skærebrættet. Skær græskarret midt over lige ved siden af stilken. Skær stilken af. Fjern græskar-frøene med en ske. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer et hokkaido-græskar over.

        • 1 hokkaido-græskar (1400 g.)
      • Trin 6 af 17

        Læg de halve græskar på bagepladen. Bag dem i 1 time. Tag dem ud, og lad dem køle af. Skru ovnen ned på 175 grader varmluft.

      • Trin 7 af 17

        Mørdej: Kom mel, flormelis og salt i en stor skål. Tilsæt smørret, og smuldr det i melet med fingrene.

        • 200 g. hvedemel
        • ½ dl. flormelis
        • ½ tsk. salt
      • Trin 8 af 17

        Tag en kop. Slå ægget ud i koppen, og hæld det op i skålen. Ælt dejen sammen med hænderne, til den er glat.

        • 1 æg
      • Trin 9 af 17

        Tag en tærteform, og pres dejen ud i den. Sørg for at dejen går helt op af kanten på tærteformen. Prik små huller i tærtebunden med en gaffel.

      • Trin 10 af 17

        Stil tærtebunden i køleskabet, mens du ordner fyldet.

      • Trin 11 af 17

        Fyld: Skrab græskarkødet ud af skallen på de bagte græskar med en ske. Kom kødet i en blender. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skraber kødet ud af græskarret.

      • Trin 12 af 17

        Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i blenderen. Gentag med alle æggene.

        • 3 æg
      • Trin 13 af 17

        Kom kondenseret mælk, brun farin, stødt kanel, stødt ingefær, allehånde, nelliker, stødt muskatnød og salt i blenderen. Blend, det er en ensartet masse.

        • ½ dåse kondenseret mælk
        • 75 g. brun farin
        • 1 ½ tsk. stødt kanel
        • 1 tsk. stødt ingefær
        • ¼ tsk. allehånde
        • ¼ tsk. nellike
        • ½ tsk. stødt muskatnød
        • ¼ tsk. salt
      • Trin 14 af 17

        Kom græskarfyldet over i tærteformen.

      • Trin 15 af 17

        Vask æblerne, og skær dem i tynde både. Pynt din pumpkinpie med æblebåde. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer æbler i tynde både.

        • 2 æbler
      • Trin 16 af 17

        Bag tærten i cirka 60 minutter ved 175 grader. Tærten skal hæve lidt til sidst. Tjek, om den er færdig, ved at stikke en lille kniv ned i tærten. Hænger der noget fyld fast på kniven, så skal den have længere tid i ovnen.

      • Trin 17 af 17

        Drys med kanelsukker, og server med flødeskum.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Det her er den ultimative efterårs-dessert! Prøv selv, og den vil med garanti blive et hit.

        Tip: Hvis der er for meget dej, kan du bruge det til at bage småkager med.

        Opskriften passer til en tærteform på 24 centimeter i diameter.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Mørdej:

          • 65 g. smør
          • 200 g. hvedemel
          • ½ dl. flormelis
          • ½ tsk. salt
          • 1 æg

          Fyld:

          • 1 hokkaido-græskar (1400 g.)
          • 3 æg
          • ½ dåse kondenseret mælk
          • 75 g. brun farin
          • 1 ½ tsk. stødt kanel
          • 1 tsk. stødt ingefær
          • ¼ tsk. allehånde
          • ¼ tsk. nellike
          • ½ tsk. stødt muskatnød
          • ¼ tsk. salt
          • 2 æbler

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 1 teske
          • Bagepapir
          • 1 bageplade
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 spiseske
          • 1 stor skål
          • 1 kop
          • Husholdningsfilm
          • 1 kagerulle
          • 1 tærteform, 24 cm
          • 1 gaffel
          • 1 blender eller foodprocessor

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Tag smørret ud af køleskabet, så det er blødt, når du skal bruge det. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hurtigt laver blødt smør.
          4. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Kom bagepapir på en bageplade.
          5. Vask hokkaido-græskarret grundigt. Skær en skive af bunden af græskarret, og læg det med skærefladen ned mod skærebrættet. Skær græskarret midt over lige ved siden af stilken. Skær stilken af. Fjern græskar-frøene med en ske. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer et hokkaido-græskar over.
          6. Læg de halve græskar på bagepladen. Bag dem i 1 time. Tag dem ud, og lad dem køle af. Skru ovnen ned på 175 grader varmluft.
          7. Mørdej: Kom mel, flormelis og salt i en stor skål. Tilsæt smørret, og smuldr det i melet med fingrene.
          8. Tag en kop. Slå ægget ud i koppen, og hæld det op i skålen. Ælt dejen sammen med hænderne, til den er glat.
          9. Tag en tærteform, og pres dejen ud i den. Sørg for at dejen går helt op af kanten på tærteformen. Prik små huller i tærtebunden med en gaffel.
          10. Stil tærtebunden i køleskabet, mens du ordner fyldet.
          11. Fyld: Skrab græskarkødet ud af skallen på de bagte græskar med en ske. Kom kødet i en blender. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skraber kødet ud af græskarret.
          12. Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i blenderen. Gentag med alle æggene.
          13. Kom kondenseret mælk, brun farin, stødt kanel, stødt ingefær, allehånde, nelliker, stødt muskatnød og salt i blenderen. Blend, det er en ensartet masse.
          14. Kom græskarfyldet over i tærteformen.
          15. Vask æblerne, og skær dem i tynde både. Pynt din pumpkinpie med æblebåde. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer æbler i tynde både.
          16. Bag tærten i cirka 60 minutter ved 175 grader. Tærten skal hæve lidt til sidst. Tjek, om den er færdig, ved at stikke en lille kniv ned i tærten. Hænger der noget fyld fast på kniven, så skal den have længere tid i ovnen.
          17. Drys med kanelsukker, og server med flødeskum.