Postej med linser

Postej med linser

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Den kommer nok aldrig til at slå leverpostejen. MEN. Den smager virkelig godt alligevel. Så hvis du trænger til at prøve noget helt nyt på dine madder, så kan vi klart anbefale den her postej med linser.

         

        Energi-indhold pr. portion
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 14

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :-)

      • Trin 2 af 14

        Find alle ingredienserne frem.

        • 100 g. tørrede grønne linser
        • ½ løg 
        • 2 fed hvidløg 
        • 100 g. champignoner
        • 1 spsk. olie
        • 50 g. hasselnødder
        • 1 citron 
        • 1 spsk. tørret salvie
        • 1 spsk. soja
        • 1 knivspids peber 
      • Trin 3 af 14

        Skyl de grønne linser under koldt vand i cirka 2 minutter, til vandet, der løber fra, ser rent ud.

        • 100 g. tørrede grønne linser
      • Trin 4 af 14

        Kom vand og salt i en gryde. Tænd for middel varme og lad vandet komme i kog. Når vandet koger, så kom linserne i, og lad dem koge i cirka 20 minutter.

      • Trin 5 af 14

        Sæt en sigte i vasken, og hæld vandet og linserne i. Lad dem dryppe af.

      • Trin 6 af 14

        Pil og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

        • ½ løg 
        • 2 fed hvidløg 
      • Trin 7 af 14

        Skyl champignonerne og skær enderne fra. Skær champignonerne i små tern.

        • 100 g. champignoner
      • Trin 8 af 14

        Kom olie på stegepanden. Varm den op til middel varme. Kom løg, hvidløg og champignoner på panden og steg dem i cirka 2-3 minutter, mens du rører rundt.

        • 1 spsk. olie
      • Trin 9 af 14

        Hak hasselnødderne groft.

        • 50 g. hasselnødder
      • Trin 10 af 14

        Skyl citronen. Riv skallen af en halv citron på den fine side af rivejernet. Klik på videoen og se, hvordan du river skal af en citron.

        • 1 citron 
      • Trin 11 af 14

        Skær citronen over og pres saften ud af den. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

      • Trin 12 af 14

        Kom linser, løg, hvidløg, champignoner, hasselnødder, 2 spsk. citronsaft, 1 spsk. citronskal, salvie, soja og peber i en blender. Blend, til der ikke er nogen klumper.

        • 1 spsk. tørret salvie
        • 1 spsk. soja
        • 1 knivspids peber 
      • Trin 13 af 14

        Smag postejen til med citronsaft, citronskal, soja og peber.

      • Trin 14 af 14

        Kom postejen i en form og mas den godt på plads med en dejskraber.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Den kommer nok aldrig til at slå leverpostejen. MEN. Den smager virkelig godt alligevel. Så hvis du trænger til at prøve noget helt nyt på dine madder, så kan vi klart anbefale den her postej med linser.

         

        Du skal bruge

          Ingredienser 

          • 100 g. tørrede grønne linser
          • ½ løg 
          • 2 fed hvidløg 
          • 100 g. champignoner
          • 1 spsk. olie
          • 50 g. hasselnødder
          • 1 citron 
          • 1 spsk. tørret salvie
          • 1 spsk. soja
          • 1 knivspids peber 

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt 
          • 1 spiseske 
          • 1 si
          • 1 mellemstor gryde med låg 
          • 1 skærebræt 
          • 1 lille skarp kniv 
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 stegepande 
          • 1 paletkniv 
          • 1 rivejern 
          • 1 citruspresser 
          • 1 blender  
          • 1 dejskraber

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :-)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Skyl de grønne linser under koldt vand i cirka 2 minutter, til vandet, der løber fra, ser rent ud.
          4. Kom vand og salt i en gryde. Tænd for middel varme og lad vandet komme i kog. Når vandet koger, så kom linserne i, og lad dem koge i cirka 20 minutter.
          5. Sæt en sigte i vasken, og hæld vandet og linserne i. Lad dem dryppe af.
          6. Pil og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
          7. Skyl champignonerne og skær enderne fra. Skær champignonerne i små tern.
          8. Kom olie på stegepanden. Varm den op til middel varme. Kom løg, hvidløg og champignoner på panden og steg dem i cirka 2-3 minutter, mens du rører rundt.
          9. Hak hasselnødderne groft.
          10. Skyl citronen. Riv skallen af en halv citron på den fine side af rivejernet. Klik på videoen og se, hvordan du river skal af en citron.
          11. Skær citronen over og pres saften ud af den. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
          12. Kom linser, løg, hvidløg, champignoner, hasselnødder, 2 spsk. citronsaft, 1 spsk. citronskal, salvie, soja og peber i en blender. Blend, til der ikke er nogen klumper.
          13. Smag postejen til med citronsaft, citronskal, soja og peber.
          14. Kom postejen i en form og mas den godt på plads med en dejskraber.