Popkorn med karamelsovs
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Hvem elsker ikke popcorn og hvem elsker ikke karamel?? Her i en genial kombination, som du skulle have prøvet meget før!
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1836 kJ / 439 kcal
- Protein: 1 %
- Kulhydrat: 64 %
- Fedt: 35 %
- Heraf mættet fedt 7 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Popcorn:
- 2 spsk. olie
- 1 dl. majskerner
Karamelsovs:
- 3 dl. sukker
- 1 dl. vand
- 50 g. smør
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. natron
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 spiseske
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 1 mellemstor gryde med låg
- Bagepapir
- 1 bageplade
- 1 stor skål
- 1 tykbundet gryde
- 1 spatel
Sådan gør du
- Trin 1 af 11
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 11
Find alle ingredienserne frem.
Ingredienser
Popkorn:
- 2 spsk. olie
- 1 dl. majskerner
Karamelsovs:
- 3 dl. sukker
- 1 dl. vand
- 50 g. smør
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. natron
- Trin 3 af 11
Popkorn: Varm olien op i en gryde. Tilsæt 2-3 majskerner. Når de popper, er olien klar.
- 2 spsk. olie
- 1 dl. majskerner
- Trin 4 af 11
Tilsæt resten af majskernerne, og kom låg på. Skru ned på middelvarme. Ryst gryden undervejs ved at holde i håndtagene på gryden og på låget med grydelapper, så du ikke brænder dig.
- Trin 5 af 11
Hæld popcornene over på en bageplade med bagepapir. Fjern de upoppede majskerner. Og kom popcornene op i en skål.
- Trin 6 af 11
Karamelsovs: Kom sukker og vand i en stor tykbundet gryde . Tænd for middel varme. Når det koger, skruer du ned på lav varme. Lad det småkoge, til det begynder at blive gyldent. Rør i det et par gange undervejs, og pas på det ikke brænder på.
- 3 dl. sukker
- 1 dl. vand
- Trin 7 af 11
Når sukkeret er gyldent, kommer du smør og salt i gryden. Rør, mens smørret smelter.
- 50 g. smør
- 1 tsk. salt
- Trin 8 af 11
Sluk for varmen, og kom natron i karamellen. Karamellen vil boble let.
- 1 spsk. natron
- Trin 9 af 11
Hæld karamellen over popcornene i skålen, og bland det hurtigt rundt. Det skal gå stærkt, for karamellen størkner ret hurtigt. Men pas på, det er meget varmt!
- Trin 10 af 11
Hæld karamel-popkornene over på bagepapiret, og bred dem godt ud, så de ikke klistrer for meget sammen.
- Trin 11 af 11
Lad dem køle lidt af, før du spiser dem.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Hvem elsker ikke popcorn og hvem elsker ikke karamel?? Her i en genial kombination, som du skulle have prøvet meget før!
Du skal bruge
Ingredienser
Popkorn:
- 2 spsk. olie
- 1 dl. majskerner
Karamelsovs:
- 3 dl. sukker
- 1 dl. vand
- 50 g. smør
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. natron
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 spiseske
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 1 mellemstor gryde med låg
- Bagepapir
- 1 bageplade
- 1 stor skål
- 1 tykbundet gryde
- 1 spatel
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Popkorn: Varm olien op i en gryde. Tilsæt 2-3 majskerner. Når de popper, er olien klar.
- Tilsæt resten af majskernerne, og kom låg på. Skru ned på middelvarme. Ryst gryden undervejs ved at holde i håndtagene på gryden og på låget med grydelapper, så du ikke brænder dig.
- Hæld popcornene over på en bageplade med bagepapir. Fjern de upoppede majskerner. Og kom popcornene op i en skål.
- Karamelsovs: Kom sukker og vand i en stor tykbundet gryde . Tænd for middel varme. Når det koger, skruer du ned på lav varme. Lad det småkoge, til det begynder at blive gyldent. Rør i det et par gange undervejs, og pas på det ikke brænder på.
- Når sukkeret er gyldent, kommer du smør og salt i gryden. Rør, mens smørret smelter.
- Sluk for varmen, og kom natron i karamellen. Karamellen vil boble let.
- Hæld karamellen over popcornene i skålen, og bland det hurtigt rundt. Det skal gå stærkt, for karamellen størkner ret hurtigt. Men pas på, det er meget varmt!
- Hæld karamel-popkornene over på bagepapiret, og bred dem godt ud, så de ikke klistrer for meget sammen.
- Lad dem køle lidt af, før du spiser dem.
-