Popcakes

Popcakes

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Skal du holde fødselsdag er popcakes den perfekte dessert. De er flotte som pynt, og så smager de fantastisk.
        Til popcakes skal du bruge en færdiglavet kage. F.eks. marmorkage, brownie eller sandkage.
        Portionen giver ca. 20 stk.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 605 kJ / 145 kcal
        • Protein: 5 %
        • Kulhydrat: 39 %
        • Fedt: 56 %
        • Heraf mættet fedt: 5,2 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 13

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 13

        Find alle ingredienserne frem.

      • Trin 3 af 13

        Smuldr med fingrene kagen i en stor skål.

        • 300 g. færdiglavet marmorkage, brownie eller sandkage
      • Trin 4 af 13

        Kom flødeost naturel, blødt smør og flormelis i en røreskål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hurtigt laver blødt smør.

        • 100 g. flødeost naturel
        • 25 g. smør
        • 1 dl flormelis
      • Trin 5 af 13

        Pisk flødeost naturel, blødt smør og flormelis med en elpisker til det er en glat creme.

      • Trin 6 af 13

        Hæld cremen ned i skålen med den smuldrede kage og rør det sammen med en røreske.

      • Trin 7 af 13

        Form kagemassen til 20 små kugler med hænderne. Sæt kuglerne på en tallerken og kom dem i køleskabet i mindst en time, så de bliver faste i konsistensen.

      • Trin 8 af 13

        Sæt en pind eller et hårdt sugerør i hver af kuglerne.

      • Trin 9 af 13

        Lav pynt: Smelt chokoladen over vandbad: Bræk chokoladen i stykker, og kom den i en stor, ovnfast glasskål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du smelter chokolade over vandbad.

        • 300 g. mørk overtrækschokolade
      • Trin 10 af 13

        Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen må ikke røre vandet. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen, og rør undervejs med en dejskraber.

      • Trin 11 af 13

        Når chokoladen er smeltet, slukker du for kogepladen. Flyt glasskålen væk fra gryden. Brug et viskestykke eller grydelapper. Pas meget på, da der kommer varm damp op af gryden, når du flytter skålen. Få eventuelt hjælp af en voksen.

      • Trin 12 af 13

        Dyp popkagerne i den smeltede chokolade, og drys popkagerne med krymmel.

        • Krymmel eller anden pynt
      • Trin 13 af 13

        Stil kagerne til afkøling med pinden opad på et skærebræt.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Skal du holde fødselsdag er popcakes den perfekte dessert. De er flotte som pynt, og så smager de fantastisk.
        Til popcakes skal du bruge en færdiglavet kage. F.eks. marmorkage, brownie eller sandkage.
        Portionen giver ca. 20 stk.

        Du skal bruge

          Ingredienser:

          Kage:

          • 300 g. færdiglavet marmorkage, brownie eller sandkage

          Creme:

          • 100 g. flødeost naturel
          • 25 g. smør
          • 1 dl flormelis

          Pynt:

          • 300 g. mørk overtrækschokolade
          • Krymmel eller anden pynt

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 spiseske
          • 1 smørekniv
          • 1 stor skål    
          • 1 røreskål
          • 1 elpisker
          • 1 røreske
          • 1 stor tallerken
          • 20 popcake-pinde, træspyd eller hårde sugerør
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 stor glasskål
          • 1 lille gryde
          • 1 dejskraber

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Smuldr med fingrene kagen i en stor skål.
          4. Kom flødeost naturel, blødt smør og flormelis i en røreskål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hurtigt laver blødt smør.
          5. Pisk flødeost naturel, blødt smør og flormelis med en elpisker til det er en glat creme.
          6. Hæld cremen ned i skålen med den smuldrede kage og rør det sammen med en røreske.
          7. Form kagemassen til 20 små kugler med hænderne. Sæt kuglerne på en tallerken og kom dem i køleskabet i mindst en time, så de bliver faste i konsistensen.
          8. Sæt en pind eller et hårdt sugerør i hver af kuglerne.
          9. Lav pynt: Smelt chokoladen over vandbad: Bræk chokoladen i stykker, og kom den i en stor, ovnfast glasskål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du smelter chokolade over vandbad.
          10. Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen må ikke røre vandet. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen, og rør undervejs med en dejskraber.
          11. Når chokoladen er smeltet, slukker du for kogepladen. Flyt glasskålen væk fra gryden. Brug et viskestykke eller grydelapper. Pas meget på, da der kommer varm damp op af gryden, når du flytter skålen. Få eventuelt hjælp af en voksen.
          12. Dyp popkagerne i den smeltede chokolade, og drys popkagerne med krymmel.
          13. Stil kagerne til afkøling med pinden opad på et skærebræt.