Pommes frittes

Pommes frittes

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Trang til pomfritter, men ingen frituregryde i huset? No worries, sådan her laver du verdens lækreste, sprøde fritter i ovnen. 

        Energi-indhold pr. portion
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 11

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 11

        Find alle ingredienserne frem.

        • 1 kg. kartofler 
        • ½ dl. eddike 
        • 3 spsk. olie 
        • 1 tsk. salt
      • Trin 3 af 11

        Vask kartoflerne grundigt. Hvis skrællen er meget beskidt, skal du skrælle kartoflerne.

        • 1 kg. kartofler 
      • Trin 4 af 11

        Skær kartoflerne ud i lange stave på cirka ½ x 5 centimeter, så de ligner pommes frites. De skal gerne være ens i størrelsen.

      • Trin 5 af 11

        Kom pommes fritterne i et dørslag. Skyl dem grundigt i cirka 1 minut til vandet ved pommes fritene ikke skummer mere.

      • Trin 6 af 11

        Kom pommes fritene og eddike i en skål, og hæld vand ved, til fritterne er dækkede. Lad dem trække i eddike-vandet i cirka 30 minutter.

        • ½ dl. eddike 
      • Trin 7 af 11

        Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Kom bagepapir på to bageplader.

      • Trin 8 af 11

        Hæld fritterne i et dørslag og lad dem dryppe af for vand. Kom dem i en stor frysepose.

      • Trin 9 af 11

        Kom olie og salt i posen, og ryst den grundigt, til olien og salten er fordelt på kartoflerne.

        • 3 spsk. olie 
        • 1 tsk. salt
      • Trin 10 af 11

        Fordel fritterne på bagepladerne, så de ligger jævnt med lidt afstand imellem sig, i ét lag.

      • Trin 11 af 11

        Bag fritterne i cirka 30 minutter, eller til de er gyldne og sprøde.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Trang til pomfritter, men ingen frituregryde i huset? No worries, sådan her laver du verdens lækreste, sprøde fritter i ovnen. 

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 1 kg. kartofler 
          • ½ dl. eddike 
          • 3 spsk. olie 
          • 1 tsk. salt

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt 
          • 1 decilitermål 
          • 1 spiseske
          • 1 teske
          • 1 skærebræt 
          • 1 stor skarp kniv 
          • 1 stor skål 
          • 2 bageplader 
          • Bagepapir
          • 1 dørslag 
          • 1 stor frysepose 

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Vask kartoflerne grundigt. Hvis skrællen er meget beskidt, skal du skrælle kartoflerne.
          4. Skær kartoflerne ud i lange stave på cirka ½ x 5 centimeter, så de ligner pommes frites. De skal gerne være ens i størrelsen.
          5. Kom pommes fritterne i et dørslag. Skyl dem grundigt i cirka 1 minut til vandet ved pommes fritene ikke skummer mere.
          6. Kom pommes fritene og eddike i en skål, og hæld vand ved, til fritterne er dækkede. Lad dem trække i eddike-vandet i cirka 30 minutter.
          7. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Kom bagepapir på to bageplader.
          8. Hæld fritterne i et dørslag og lad dem dryppe af for vand. Kom dem i en stor frysepose.
          9. Kom olie og salt i posen, og ryst den grundigt, til olien og salten er fordelt på kartoflerne.
          10. Fordel fritterne på bagepladerne, så de ligger jævnt med lidt afstand imellem sig, i ét lag.
          11. Bag fritterne i cirka 30 minutter, eller til de er gyldne og sprøde.