Pommes frites
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Trang til pomfritter, men ingen frituregryde i huset? No worries, sådan her laver du verdens lækreste, sprøde fritter i ovnen.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1243 kJ / 297 kcal
- Protein: 6 %
- Kulhydrat: 61 %
- Fedt: 33 %
Film
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Se filmen, hvor Gorm laver pommes frittes.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1243 kJ / 297 kcal
- Protein: 6 %
- Kulhydrat: 61 %
- Fedt: 33 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 1 kg. kartofler
- ½ dl. eddike
- 3 spsk. olie
- 1 tsk. salt
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 decilitermål
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 stor skål
- 2 bageplader
- Bagepapir
- 1 dørslag
- 1 stor frysepose
Sådan gør du
- Trin 1 af 11
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 11
Find alle ingredienserne frem.
- 1 kg. kartofler
- ½ dl. eddike
- 3 spsk. olie
- 1 tsk. salt
- Trin 3 af 11
Vask kartoflerne grundigt. Skræl eventuelt kartoflerne.
- 1 kg. kartofler
- Trin 4 af 11
Skær kartoflerne ud i lange stave, der er cirka 1 centimeter tykke.
- Trin 5 af 11
Kom pommes fritterne i et dørslag. Skyl dem grundigt i koldt vand.
- Trin 6 af 11
Kom pommes fritene i en skål. Hæld vand i, til fritterne er dækkede. Tilsæt eddike, og lad dem trække i eddike-vandet i cirka 30 minutter.
- ½ dl. eddike
- Trin 7 af 11
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Kom bagepapir på to bageplader.
- Trin 8 af 11
Hæld fritterne i et dørslag, og lad dem dryppe af. Kom dem i en stor frysepose.
- Trin 9 af 11
Kom olie og salt i posen. Ryst posen grundigt, til olien og salten er fordelt på kartoflerne.
- 3 spsk. olie
- 1 tsk. salt
- Trin 10 af 11
Fordel fritterne på bagepladerne. Fritterne skal ligge med lidt afstand i ét lag.
- Trin 11 af 11
Bag fritterne i cirka 30 minutter, eller til de er gyldne og sprøde.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Trang til pomfritter, men ingen frituregryde i huset? No worries, sådan her laver du verdens lækreste, sprøde fritter i ovnen.
Du skal bruge
Ingredienser
- 1 kg. kartofler
- ½ dl. eddike
- 3 spsk. olie
- 1 tsk. salt
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 decilitermål
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 stor skål
- 2 bageplader
- Bagepapir
- 1 dørslag
- 1 stor frysepose
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Vask kartoflerne grundigt. Skræl eventuelt kartoflerne.
- Skær kartoflerne ud i lange stave, der er cirka 1 centimeter tykke.
- Kom pommes fritterne i et dørslag. Skyl dem grundigt i koldt vand.
- Kom pommes fritene i en skål. Hæld vand i, til fritterne er dækkede. Tilsæt eddike, og lad dem trække i eddike-vandet i cirka 30 minutter.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Kom bagepapir på to bageplader.
- Hæld fritterne i et dørslag, og lad dem dryppe af. Kom dem i en stor frysepose.
- Kom olie og salt i posen. Ryst posen grundigt, til olien og salten er fordelt på kartoflerne.
- Fordel fritterne på bagepladerne. Fritterne skal ligge med lidt afstand i ét lag.
- Bag fritterne i cirka 30 minutter, eller til de er gyldne og sprøde.
-