Pølsehorn

Pølsehorn

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Vidste du, at pølsehorn på engelsk hedder ”pigs in a blanket”, som betyder grise med dyne på? :) Lav en stor portion, og frys dem ned; så er de perfekte til madpakkerne.  
        Opskriften giver 16 pølsehorn

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 602 kJ / 144 kcal
        • Protein: 12 %
        • Kulhydrat: 60 %
        • Fedt: 29 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 23

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 23

        Mål alle ingredienserne af.

        • 50 g. gær
        • 3 dl vand
        • 1 dl grahamsmel
        • 1 spsk. sukker
        • 1 tsk. salt
        • 2 spsk. olie
        • Ca. 6 dl. hvedemel
        • 1 dl ketchup
        • 16 cocktailpølser (eller 8 pølser delt i 2)
        • 1 æg til pensling
      • Trin 3 af 23

        Smuldr gæren i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.

        • 50 g. gær
      • Trin 4 af 23

        Tag en lille gryde. Hæld vandet i, og varm det op, til det er lunkent. Vandet skal være lige så varmt, som din finger. Men ikke så varmt, så du brænder dig.

        • 3 dl vand
      • Trin 5 af 23

        Hæld vandet op i skålen, og rør, til gæren er opløst. Brug eventuelt et piskeris.

      • Trin 6 af 23

        Kom grahamsmel i skålen, og rør med en grydeske.

        • 1 dl grahamsmel
      • Trin 7 af 23

        Kom sukker, salt og olie op i skålen, og rør rundt.

        • 1 spsk. sukker
        • 1 tsk. salt
        • 2 spsk. olie
      • Trin 8 af 23

        Kom hvedemel op i skålen lidt efter lidt. Rør dejen sammen.

        • Ca. 6 dl. hvedemel
      • Trin 9 af 23

        Drys lidt mel på køkkenbordet, og vend dejen ud på bordet.

      • Trin 10 af 23

        Ælt dejen, indtil den slipper bordet. Den skal være fast og glat at røre ved. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.

      • Trin 11 af 23

        Læg dejen tilbage i skålen, og læg et stykke husholdningsfilm over skålen.

      • Trin 12 af 23

        Lad dejen hæve i cirka 20 minutter.

      • Trin 13 af 23

        Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

      • Trin 14 af 23

        Del den hævede dej i 2 lige store stykker.

      • Trin 15 af 23

        Rul hver dejklump ud til et aflangt rektangel. Skær hvert rektangel ud i 8 trekantede stykker. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ruller horn.

      • Trin 16 af 23

        Kom bagepapir på to bageplader.

      • Trin 17 af 23

        Kom en lille teskefuld ketchup og en pølse på den brede ende af hver trekant.

        • 1 dl ketchup
        • 16 cocktailpølser (eller 8 pølser delt i 2)
      • Trin 18 af 23

        Rul dejen rundt om pølsen, og fordel pølsehornene på de to bageplader. Sørg for, at snippen ligger under pølsehornet, så de ikke folder sig ud under bagningen.

      • Trin 19 af 23

        Slå ægget ud i en kop. Pisk det sammen med en gaffel.

        • 1 æg til pensling
      • Trin 20 af 23

        Pensel hvert pølsehorn med ægget.

      • Trin 21 af 23

        Bag pølsehornene i cirka 20 minutter. De skal være let gyldne.

      • Trin 22 af 23

        Lad pølsehornene køle af på en bagerist.

      • Trin 23 af 23

        Serveres straks, eller tag dem med i madpakken.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Vidste du, at pølsehorn på engelsk hedder ”pigs in a blanket”, som betyder grise med dyne på? :) Lav en stor portion, og frys dem ned; så er de perfekte til madpakkerne.  
        Opskriften giver 16 pølsehorn

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 50 g. gær
          • 3 dl vand
          • 1 dl grahamsmel
          • 1 spsk. sukker
          • 1 tsk. salt
          • 2 spsk. olie
          • Ca. 6 dl. hvedemel
          • 1 dl ketchup
          • 16 cocktailpølser (eller 8 pølser delt i 2)
          • 1 æg til pensling

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 spiseske
          • 1 teske
          • 1 stor røreskål
          • 1 lille gryde
          • 1 piskeris
          • 1 grydeske
          • Husholdningsfilm
          • Bagepapir
          • 2 bageplader
          • 1 kop
          • 1 gaffel
          • 1 bagepensel
          • 1 bagerist

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Smuldr gæren i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.
          4. Tag en lille gryde. Hæld vandet i, og varm det op, til det er lunkent. Vandet skal være lige så varmt, som din finger. Men ikke så varmt, så du brænder dig.
          5. Hæld vandet op i skålen, og rør, til gæren er opløst. Brug eventuelt et piskeris.
          6. Kom grahamsmel i skålen, og rør med en grydeske.
          7. Kom sukker, salt og olie op i skålen, og rør rundt.
          8. Kom hvedemel op i skålen lidt efter lidt. Rør dejen sammen.
          9. Drys lidt mel på køkkenbordet, og vend dejen ud på bordet.
          10. Ælt dejen, indtil den slipper bordet. Den skal være fast og glat at røre ved. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.
          11. Læg dejen tilbage i skålen, og læg et stykke husholdningsfilm over skålen.
          12. Lad dejen hæve i cirka 20 minutter.
          13. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
          14. Del den hævede dej i 2 lige store stykker.
          15. Rul hver dejklump ud til et aflangt rektangel. Skær hvert rektangel ud i 8 trekantede stykker. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ruller horn.
          16. Kom bagepapir på to bageplader.
          17. Kom en lille teskefuld ketchup og en pølse på den brede ende af hver trekant.
          18. Rul dejen rundt om pølsen, og fordel pølsehornene på de to bageplader. Sørg for, at snippen ligger under pølsehornet, så de ikke folder sig ud under bagningen.
          19. Slå ægget ud i en kop. Pisk det sammen med en gaffel.
          20. Pensel hvert pølsehorn med ægget.
          21. Bag pølsehornene i cirka 20 minutter. De skal være let gyldne.
          22. Lad pølsehornene køle af på en bagerist.
          23. Serveres straks, eller tag dem med i madpakken.