Pizzasnurrer

Pizzasnurrer

hard
      • Opskriften tager ca.: 2 time og 30 minutter
        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 1229 kJ / 294 kcal
        • Protein: 17 %
        • Kulhydrat: 53 %
        • Fedt: 30 %
        • Heraf mættet fedt: 4,1 g.
    • Beskrivelse

        • Opskriften tager ca.: 2 time og 30 minutter

          Pizzasneglen i ny forklædning. Stadig lige lækker. Nu med en endnu mere avanceret form. Goddag pizza-snurre. Ja tak. Den bliver lige en anelse mere uimodståelig.

          Opskriften giver 6-8 pizza-snurrer.

          Energi-indhold pr. stk.
          • Energi: 1229 kJ / 294 kcal
          • Protein: 17 %
          • Kulhydrat: 53 %
          • Fedt: 30 %
          • Heraf mættet fedt: 4,1 g.
      • Du skal bruge

      • Sådan gør du

        • Trin 1 af 24

          Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

        • Trin 2 af 24

          Find alle ingredienserne frem.

          Dej:    

          • 25 g. gær
          • 1 dl. vand
          • 1 dl. kærnemælk
          • ½ tsk. salt
          • 1 spsk. olie
          • 1 dl. grahamsmel
          • 4 ½ dl. hvedemel

          Pizzafyld:

          • 1 løg
          • 2 fed hvidløg
          • 5 soltørrede tomater
          • 4 skiver bacon
          • 1 dåse hakkede tomater
          • 1 tsk. salt
          • 1 knivspids peber
          • 1 tsk. oregano
          • 125 g. frisk mozzarella
        • Trin 3 af 24

          Dej: Tag en stor skål og en røreske. Smuldr gæren i skålen.

          • 25 g. gær
        • Trin 4 af 24

          Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er fingervarmt.

          • 1 dl. vand
        • Trin 5 af 24

          Hæld lunkent vand, kærnemælk og olie i skålen med gæren. Rør, til gæren er opløst.

          • 1 dl. kærnemælk
          • 1 spsk. olie
        • Trin 6 af 24

          Kom grahamsmel og salt i skålen. Bland det sammen.

          • ½ tsk. salt
          • 1 dl. grahamsmel
        • Trin 7 af 24

          Kom lidt efter lidt hvedemelet i skålen. Rør rundt imens. På den måde slår du luft i dejen med røreskeen.

          • 4 ½ dl. hvedemel
        • Trin 8 af 24

          Når du ikke kan røre mere, så kom lidt mel på bordet. Vend dejen ud på bordet. Brug en dejskraber til at få det hele med. Ælt dejen færdig på bordet med hænderne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.

        • Trin 9 af 24

          Kom dejen tilbage i skålen, og læg husholdningsfilm over. Lad dejen hæve i cirka 1 time. Lav fyldet, imens dejen hæver.

        • Trin 10 af 24

          Fyld: Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Pil, og hak løg og hvidløg. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

          • 1 løg
          • 2 fed hvidløg
        • Trin 11 af 24

          Hak de soltørrede tomater i mindre stykker.

          • 5 soltørrede tomater
        • Trin 12 af 24

          Tag en gryde, en saks og en spatel. Klip bacon i mindre stykker, og kom dem i gryden. Steg bacon i cirka 2 minutter.

          • 4 skiver bacon
        • Trin 13 af 24

          Tilsæt løg og hvidløg, og svits i 1 minut.

        • Trin 14 af 24

          Tilsæt soltørrede tomater, hakkede tomater, salt, peber og oregano. Rør rundt. Skru ned for varmen, og læg låg på gryden. Lad det simre i cirka 10 minutter. Smag eventuelt til med mere salt, peber og oregano.

          • 1 dåse hakkede tomater
          • 1 tsk. salt
          • 1 knivspids peber
          • 1 tsk. oregano
        • Trin 15 af 24

          Pizza-snurrer: Læg bagepapir på en bageplade.

        • Trin 16 af 24

          Skær mozzarella i tern på cirka 1 x 1 x 1 centimeter.

          • 125 g. frisk mozzarella
        • Trin 17 af 24

          Tag en kagerulle. Kom lidt mel på køkkenbordet, og vend dejen ud på bordet. Rul dejen ud til en stor firkant, der er cirka ½ centimeter tyk. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ruller pizzasnurrer.

        • Trin 18 af 24

          Tag en ske og en spatel. Kom fyldet på den ene halvdel af dej-firkanten. Smør det ud i et jævnt lag med spatlen. Lad cirka 1 centimeter være fri langs kanten. Drys med mozzarella-tern.

        • Trin 19 af 24

          Fold den anden halvdel af dej-firkanten hen over fyldet. Brug eventuelt med paletkniv drysset med mel, til at løsne dejen fra bordet. Klem kanterne sammen med fingrene, så dejen er helt lukket om fyldet.

        • Trin 20 af 24

          Tag en kniv eller pizzaskærer. Skær den lukkede dej-firkant i strimler, der er cirka 2 centimeter tykke.

        • Trin 21 af 24

          Tag to dej-strimler, og sno eller flet dem rundt om hinanden. Fold den snoede dej-strimmel sammen, så enderne rører ved hinanden, og du har en rund pizza-snurre. Klem enderne sammen, så den holder formen.

        • Trin 22 af 24

          Læg din pizza-snurre på bagepladen. Gentag med alle strimlerne. Pizza-snurrerne må ikke røre ved hinanden på bagepladen.

        • Trin 23 af 24

          Tænd ovnen på 200 grader. Læg et rent viskestykke over dine pizza-snurrer, og lad dem hæve i 30 minutter.

        • Trin 24 af 24

          Bag pizza-snurrerne ved 200 grader i cirka 15 minutter, til de er gyldne.

      • Oversigt

        • Print

          Beskrivelse

          Pizzasneglen i ny forklædning. Stadig lige lækker. Nu med en endnu mere avanceret form. Goddag pizza-snurre. Ja tak. Den bliver lige en anelse mere uimodståelig.

          Opskriften giver 6-8 pizza-snurrer.

          Du skal bruge

            Ingredienser

            Dej:    

            • 25 g. gær
            • 1 dl. vand
            • 1 dl. kærnemælk
            • ½ tsk. salt
            • 1 spsk. olie
            • 1 dl. grahamsmel
            • 4 ½ dl. hvedemel

            Pizzafyld:

            • 1 løg
            • 2 fed hvidløg
            • 5 soltørrede tomater
            • 4 skiver bacon
            • 1 dåse hakkede tomater
            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
            • 1 tsk. oregano
            • 125 g. frisk mozzarella

             

            Køkkenredskaber

            • 1 decilitermål
            • 1 teske
            • 1 spiseske
            • 1 stor skål
            • 1 røreske
            • 1 lille gryde
            • husholdningsfilm
            • 1 skærebræt
            • 1 stor skarp kniv
            • 1 mellemstor gryde
            • 1 spatel
            • 1 saks
            • 1 grydelåg
            • Bagepapir
            • 1 bageplade
            • 1 kagerulle
            • 1 rent viskestykke

            Sådan gør du

            1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
            2. Find alle ingredienserne frem.
            3. Dej: Tag en stor skål og en røreske. Smuldr gæren i skålen.
            4. Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er fingervarmt.
            5. Hæld lunkent vand, kærnemælk og olie i skålen med gæren. Rør, til gæren er opløst.
            6. Kom grahamsmel og salt i skålen. Bland det sammen.
            7. Kom lidt efter lidt hvedemelet i skålen. Rør rundt imens. På den måde slår du luft i dejen med røreskeen.
            8. Når du ikke kan røre mere, så kom lidt mel på bordet. Vend dejen ud på bordet. Brug en dejskraber til at få det hele med. Ælt dejen færdig på bordet med hænderne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.
            9. Kom dejen tilbage i skålen, og læg husholdningsfilm over. Lad dejen hæve i cirka 1 time. Lav fyldet, imens dejen hæver.
            10. Fyld: Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Pil, og hak løg og hvidløg. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
            11. Hak de soltørrede tomater i mindre stykker.
            12. Tag en gryde, en saks og en spatel. Klip bacon i mindre stykker, og kom dem i gryden. Steg bacon i cirka 2 minutter.
            13. Tilsæt løg og hvidløg, og svits i 1 minut.
            14. Tilsæt soltørrede tomater, hakkede tomater, salt, peber og oregano. Rør rundt. Skru ned for varmen, og læg låg på gryden. Lad det simre i cirka 10 minutter. Smag eventuelt til med mere salt, peber og oregano.
            15. Pizza-snurrer: Læg bagepapir på en bageplade.
            16. Skær mozzarella i tern på cirka 1 x 1 x 1 centimeter.
            17. Tag en kagerulle. Kom lidt mel på køkkenbordet, og vend dejen ud på bordet. Rul dejen ud til en stor firkant, der er cirka ½ centimeter tyk. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ruller pizzasnurrer.
            18. Tag en ske og en spatel. Kom fyldet på den ene halvdel af dej-firkanten. Smør det ud i et jævnt lag med spatlen. Lad cirka 1 centimeter være fri langs kanten. Drys med mozzarella-tern.
            19. Fold den anden halvdel af dej-firkanten hen over fyldet. Brug eventuelt med paletkniv drysset med mel, til at løsne dejen fra bordet. Klem kanterne sammen med fingrene, så dejen er helt lukket om fyldet.
            20. Tag en kniv eller pizzaskærer. Skær den lukkede dej-firkant i strimler, der er cirka 2 centimeter tykke.
            21. Tag to dej-strimler, og sno eller flet dem rundt om hinanden. Fold den snoede dej-strimmel sammen, så enderne rører ved hinanden, og du har en rund pizza-snurre. Klem enderne sammen, så den holder formen.
            22. Læg din pizza-snurre på bagepladen. Gentag med alle strimlerne. Pizza-snurrerne må ikke røre ved hinanden på bagepladen.
            23. Tænd ovnen på 200 grader. Læg et rent viskestykke over dine pizza-snurrer, og lad dem hæve i 30 minutter.
            24. Bag pizza-snurrerne ved 200 grader i cirka 15 minutter, til de er gyldne.