Pizzasnegle med skinke

Pizzasnegle med skinke

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Bliv konge af madpakkerne med disse svedige pizzasnegle. Det er et dejligt alternativ til rugbrødsmaden. Du kan fryse dem ned efter bagning og tage én op, når du engang imellem har brug for lidt afveksling.

        Opskriften giver cirka 15 pizzasnegle.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 591 kJ / 141 kcal
        • Protein: 19 %
        • Kulhydrat: 71 %
        • Fedt: 10 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 26

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 26

        Mål alle ingredienserne af.

        • 25 g. gær 
        • 3 dl vand
        • ½ tsk. groft salt
        • 3 dl grahamsmel
        • 6 dl hvedemel
        • 100 g. skinke i skiver 
        • 3 tomater
        • 1 tsk. tørret oregano eller 2-3 kviste frisk oregano
        • 75 g. revet ost
      • Trin 3 af 26

        Smuldr gæren i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.

        • 25 g. gær 
      • Trin 4 af 26

        Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefinger-varmt.

        • 3 dl vand
      • Trin 5 af 26

        Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.

      • Trin 6 af 26

        Hæld grahamsmel i skålen. Rør rundt med en grydeske.

        • 3 dl grahamsmel
      • Trin 7 af 26

        Tilsæt salt, og rør rundt.

        • ½ tsk. groft salt
      • Trin 8 af 26

        Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt. Rør rundt.

        • 6 dl hvedemel
      • Trin 9 af 26

        Kom 1 spiseske hvedemel på bordet, og vend dejen ud på bordet.

        • 1 spsk. hvedemel
      • Trin 10 af 26

        Ælt dejen med hænderne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.

      • Trin 11 af 26

        Læg dejen tilbage i skålen, og læg et stykke husholdningsfilm over skålen.

      • Trin 12 af 26

        Lad dejen hæve i 20-30 minutter.

      • Trin 13 af 26

        Vask tomaterne i koldt vand, og skær dem i små tern. Kom dem i en lille skål.

        • 3 tomater

         

         

      • Trin 14 af 26

        Skær skinken i små stykker.

        • 100 g. skinke i skiver 
      • Trin 15 af 26

        Tænd ovnen på 225 grader.

      • Trin 16 af 26

        Læg bagepapir på en bageplade.

      • Trin 17 af 26

        Drys 1 spiseske hvedemel på bordet, og vend dejen ud på bordet.

        • 1 spsk. hvedemel
      • Trin 18 af 26

        Tag en kagerulle, og rul dejen ud til en firkant på cirka 30 x 30 centimeter. Dejen skal være cirka ½ centimeter tyk.

      • Trin 19 af 26

        Fordel tomat og skinke over dejen.

      • Trin 20 af 26

        Drys med oregano. Hvis du bruger frisk oregano, skal du først skylle oreganoen i koldt vand. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skylder krydderurter. Pil bladene af stilkene. Du kan også vælge at drysse med oregano, efter sneglene er bagte.

        • 1 tsk. tørret oregano eller 2-3 kviste frisk oregano
      • Trin 21 af 26

        Rul dejen stramt sammen til en rulle, der er cirka 30 centimeter lang. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ruller snegle.

      • Trin 22 af 26

        Læg rullen på et skærebræt. Skær den ud i 15 skiver, som er cirka 2 centimeter brede.

      • Trin 23 af 26

        Placér sneglene på bagepladen med snippen under sneglen, og tryk dem lidt flade. Drys revet ost ovenpå sneglene.

        • 75 g. revet ost
      • Trin 24 af 26

        Lad sneglene hæve i 15 minutter.

      • Trin 25 af 26

        Sæt pizzasneglene midt i ovnen. Bag dem cirka 15 minutter, til osten er smeltet, og de begynder at blive gyldne.

      • Trin 26 af 26

        Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af på en bagerist. Så er der serveret snegle, velbekomme!

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Bliv konge af madpakkerne med disse svedige pizzasnegle. Det er et dejligt alternativ til rugbrødsmaden. Du kan fryse dem ned efter bagning og tage én op, når du engang imellem har brug for lidt afveksling.

        Opskriften giver cirka 15 pizzasnegle.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Dej:

          • 25 g. gær 
          • 3 dl vand
          • ½ tsk. groft salt
          • 3 dl grahamsmel
          • 6 dl hvedemel

          Fyld:

          • 100 g. skinke i skiver 
          • 3 tomater
          • 1 tsk tørret oregano eller 2-3 kviste frisk oregano 

          Drys:

          • 75 g. revet ost

          Tilbehør:

          • Frugt og grønt, f.eks. et æble

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 sæt måleskeer
          • 1 decilitermål
          • 1 stor skål
          • 1 piskeris
          • 1 grydeske
          • Husholdningsfilm
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 lille skål
          • 2 skærebrætter
          • Bagepapir
          • 1 bageplade
          • 1 kagerulle
          • 1 balje
          • 1 bagerist

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Smuldr gæren i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.
          4. Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefinger-varmt.
          5. Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.
          6. Hæld grahamsmel i skålen. Rør rundt med en grydeske.
          7. Tilsæt salt, og rør rundt.
          8. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt. Rør rundt.
          9. Kom 1 spiseske hvedemel på bordet, og vend dejen ud på bordet.
          10. Ælt dejen med hænderne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.
          11. Læg dejen tilbage i skålen, og læg et stykke husholdningsfilm over skålen.
          12. Lad dejen hæve i 20-30 minutter.
          13. Vask tomaterne i koldt vand, og skær dem i små tern. Kom dem i en lille skål.
          14. Skær skinken i små stykker.
          15. Tænd ovnen på 225 grader.
          16. Læg bagepapir på en bageplade.
          17. Drys 1 spiseske hvedemel på bordet, og vend dejen ud på bordet.
          18. Tag en kagerulle, og rul dejen ud til en firkant på cirka 30 x 30 centimeter. Dejen skal være cirka ½ centimeter tyk.
          19. Fordel tomat og skinke over dejen.
          20. Drys med oregano. Hvis du bruger frisk oregano, skal du først skylle oreganoen i koldt vand. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skylder krydderurter. Pil bladene af stilkene. Du kan også vælge at drysse med oregano, efter sneglene er bagte.
          21. Rul dejen stramt sammen til en rulle, der er cirka 30 centimeter lang. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ruller snegle.
          22. Læg rullen på et skærebræt. Skær den ud i 15 skiver, som er cirka 2 centimeter brede.
          23. Placér sneglene på bagepladen med snippen under sneglen, og tryk dem lidt flade. Drys revet ost ovenpå sneglene.
          24. Lad sneglene hæve i 15 minutter.
          25. Sæt pizzasneglene midt i ovnen. Bag dem cirka 15 minutter, til osten er smeltet, og de begynder at blive gyldne.
          26. Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af på en bagerist. Så er der serveret snegle, velbekomme!