Pizzadej

Pizzadej

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Pizzamanden laver verdens bedste pizzadej. Det ved alle! Men der er mange, der ikke ved, at man selv kan lave en pizzabund, der er lige så lækker, tynd og sprød. Og her får du opskriften.

         

        Energi-indhold pr. portion
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 12

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 12

        Find alle ingredienser frem.

        • 3 ½ dl lunkent vand
        • 25 g. gær
        • 2 spsk. olivenolie
        • 200 g. grahamsmel
        • Ca. 400 g. hvedemel
        • 1 tsk. salt
      • Trin 3 af 12

        Kom vandet i en lille gryde, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal lige så varmt som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker at noget er fingervarmt. Kom vandet i en stor skål.

        • 3 ½ dl. vand
      • Trin 4 af 12

        Smuldr gæren i vandet og rør sammen.

        • 25 g. gær
      • Trin 5 af 12

        Tilsæt olivenolie, grahamsmel og salt.

        • 2 spsk. olivenolie
        • 200 g. grahamsmel
        • 1 tsk. salt
      • Trin 6 af 12

        Rør hvedemel i, indtil dejen er så fast, at du kan ælte den. Ælt dejen glat og smidig på bordet. Brug hænderne.

        • Ca. 400 g. hvedemel
      • Trin 7 af 12

        Lad dejen hæve cirka 45 minutter et lunt sted.

      • Trin 8 af 12

        Tænd ovnen på 225 grader.

      • Trin 9 af 12

        Drys grahamsmel på bordet. Skær dejen i fire stykker. Du skal ikke ælte den.

      • Trin 10 af 12

        Rul hver dejklump ud til en pizza med en diameter på cirka 35-40 centimeter. Klik på videoen og se, hvordan du ruller en pizza dej ud.

      • Trin 11 af 12

        Kom bagepapir på en bageplade. Kom en pizza på bagepladen.

      • Trin 12 af 12

        Kom din yndlings-fyld på pizzaen. Sæt den ind i ovnen og bag den cirka 15 minutter.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Pizzamanden laver verdens bedste pizzadej. Det ved alle! Men der er mange, der ikke ved, at man selv kan lave en pizzabund, der er lige så lækker, tynd og sprød. Og her får du opskriften.

         

        Du skal bruge

          Ingredienser 

          • 3 ½ dl. vand
          • 25 g. gær
          • 2 spsk. olivenolie
          • 200 g. grahamsmel
          • Ca. 400 g. hvedemel
          • 1 tsk. salt

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt 
          • 1 decilitermål 
          • 1 spiseske 
          • 1 teske 
          • 1 stor skål 
          • 1 røreske 
          • 1 kagerulle 
          • 1 bageplade 
          • Bagepapir 

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienser frem.
          3. Kom vandet i en lille gryde, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal lige så varmt som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker at noget er fingervarmt. Kom vandet i en stor skål.
          4. Smuldr gæren i vandet og rør sammen.
          5. Tilsæt olivenolie, grahamsmel og salt.
          6. Rør hvedemel i, indtil dejen er så fast, at du kan ælte den. Ælt dejen glat og smidig på bordet. Brug hænderne.
          7. Lad dejen hæve cirka 45 minutter et lunt sted.
          8. Tænd ovnen på 225 grader.
          9. Drys grahamsmel på bordet. Skær dejen i fire stykker. Du skal ikke ælte den.
          10. Rul hver dejklump ud til en pizza med en diameter på cirka 35-40 centimeter. Klik på videoen og se, hvordan du ruller en pizza dej ud.
          11. Kom bagepapir på en bageplade. Kom en pizza på bagepladen.
          12. Kom din yndlings-fyld på pizzaen. Sæt den ind i ovnen og bag den cirka 15 minutter.