Pizza med pesto

Pizza med pesto

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer
        Denne pizza er med hjemmelavet pesto i stedet for den traditionelle tomatsovs. Men det gør den ikke dårligere – tværtimod! Giv dig i kast med pesto på pizza, og servér den for dine venner eller familien. 
        Tip: du kan også toppe pizzaen med parmaskinke, efter den er kommet ud af ovnen. 
        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 4077 kJ / 975 kcal
        • Protein: 12 %
        • Kulhydrat: 47 %
        • Fedt: 41 %
        • Heraf mættet fedt: 10,6 g
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 18

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 18

        Find alle ingredienserne frem.

        Dej:

        • 12½ g gær
        • 1¾ dl lunkent vand
        • 1 spsk. olie
        • 100 g grahamsmel
        • ½ tsk. salt
        • Ca. 200 g hvedemel

        Pesto:

        • ½ bundt basilikum
        • 8 g pinjekerner
        • ½ fed hvidløg
        • 10 g parmesanost
        • ½ dl olie

        Topping:

        • Ca. 175 g blandede grøntsager, f.eks. auberginer og squash
        • 75 g revet ost
      • Trin 3 af 18

        Dej: Smuldr gæren i lunkent vand, og rør det sammen til gæren er opløst. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.

        • 12½ g gær
        • 1¾ dl lunkent vand
      • Trin 4 af 18

        Tilsæt olie, grahamsmel og salt.

        • 1 spsk. olie
        • 100 g grahamsmel
        • ½ tsk. salt
      • Trin 5 af 18

        Rør hvedemel i, indtil dejen er så fast, at den kan æltes. Ælt dejen glat og smidig på bordet. Brug hænderne.

        • Ca. 200 g hvedemel
      • Trin 6 af 18

        Lad dejen hæve cirka 45 minutter et lunt sted. Mens dejen hæver, kan du lave pestoen.

      • Trin 7 af 18

        Pesto: Kom koldt vand i en skål. Skyl basilikum. Dup den tør i et rent viskestykke.

        • ½ bundt basilikum
      • Trin 8 af 18

        Kom pinjekernerne på en tør stegepande, tænd for middel varme, og rist pinjekernerne, til de er gyldne.

        • 8 g pinjekerner
      • Trin 9 af 18

        Pil hvidløget, og riv parmesanosten.

        • ½ fed hvidløg
        • 10 g parmesanost
      • Trin 10 af 18

        Kom basilikum, pinjekerner, hvidløg og olie i en blender. Blend, til massen er ensartet og uden klumper.

        • ½ dl olie
      • Trin 11 af 18

        Tilsæt parmesanost, og blend kort, til osten er fordelt.

      • Trin 12 af 18

        Topping: Vælg dine yndlings-grøntsager. Skær dem i tynde skiver, eller i små stykker på cirka 2 x 2 centimeter. Læg dem i en skål.

        • Ca. 175 g blandede grøntsager, f.eks. auberginer og squash
           
      • Trin 13 af 18

        Tænd ovnen på 225 grader.

      • Trin 14 af 18

        Drys grahamsmel på bordet. Del dejen i to stykker.

      • Trin 15 af 18

        Rul hver dejklump ud til en pizza med en diameter på cirka 40 centimeter.

      • Trin 16 af 18

        Kom bagepapir på en bageplade. Kom en pizza på bagepladen.

      • Trin 17 af 18

        Fordel nu ½ pesto og ½ topping på pizzaen. Slut af med at fordele ½ af den revne ost på toppen af pizzaen.

        • 75 g revet ost
      • Trin 18 af 18

        Sæt pizzaen i ovnen, og bag den i cirka 15 minutter. Imens den bager, laver du den næste pizza klar. Velbekomme.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Denne pizza er med hjemmelavet pesto i stedet for den traditionelle tomatsovs. Men det gør den ikke dårligere – tværtimod! Giv dig i kast med pesto på pizza, og servér den for dine venner eller familien. 
        Tip: du kan også toppe pizzaen med parmaskinke, efter den er kommet ud af ovnen. 

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Dej:

          • 12½ g gær
          • 1¾ dl lunkent vand
          • 1 spsk. olie
          • 100 g grahamsmel
          • ½ tsk. salt
          • Ca. 200 g hvedemel

          Pesto:

          • ½ bundt basilikum
          • 8 g pinjekerner
          • ½ fed hvidløg
          • 10 g parmesanost
          • ½ dl olie

          Topping:

          • Ca. 175 g blandede grøntsager, f.eks. auberginer og squash
          • 75 g revet ost

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 1 spiseske
          • 1 teske
          • 2 store skåle
          • 1 lille skål
          • 1 rent viskestykke
          • 1 stegepande
          • 1 paletkniv
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 rivejern
          • 1 blender
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 kagerulle
          • 2 bageplader
          • bagepapir

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Dej: Smuldr gæren i lunkent vand, og rør det sammen til gæren er opløst. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.
          4. Tilsæt olie, grahamsmel og salt.
          5. Rør hvedemel i, indtil dejen er så fast, at den kan æltes. Ælt dejen glat og smidig på bordet. Brug hænderne.
          6. Lad dejen hæve cirka 45 minutter et lunt sted. Mens dejen hæver, kan du lave pestoen.
          7. Pesto: Kom koldt vand i en skål. Skyl basilikum. Dup den tør i et rent viskestykke.
          8. Kom pinjekernerne på en tør stegepande, tænd for middel varme, og rist pinjekernerne, til de er gyldne.
          9. Pil hvidløget, og riv parmesanosten.
          10. Kom basilikum, pinjekerner, hvidløg og olie i en blender. Blend, til massen er ensartet og uden klumper.
          11. Tilsæt parmesanost, og blend kort, til osten er fordelt.
          12. Topping: Vælg dine yndlings-grøntsager. Skær dem i tynde skiver, eller i små stykker på cirka 2 x 2 centimeter. Læg dem i en skål.
          13. Tænd ovnen på 225 grader.
          14. Drys grahamsmel på bordet. Del dejen i to stykker.
          15. Rul hver dejklump ud til en pizza med en diameter på cirka 40 centimeter.
          16. Kom bagepapir på en bageplade. Kom en pizza på bagepladen.
          17. Fordel nu ½ pesto og ½ topping på pizzaen. Slut af med at fordele ½ af den revne ost på toppen af pizzaen.
          18. Sæt pizzaen i ovnen, og bag den i cirka 15 minutter. Imens den bager, laver du den næste pizza klar. Velbekomme.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 2 timer
            Denne pizza er med hjemmelavet pesto i stedet for den traditionelle tomatsovs. Men det gør den ikke dårligere – tværtimod! Giv dig i kast med pesto på pizza, og servér den for dine venner eller familien. 
            Tip: du kan også toppe pizzaen med parmaskinke, efter den er kommet ud af ovnen. 
            Energi-indhold pr. stk.
            • Energi: 4077 kJ / 975 kcal
            • Protein: 12 %
            • Kulhydrat: 47 %
            • Fedt: 41 %
            • Heraf mættet fedt: 10,6 g
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 18

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 18

            Find alle ingredienserne frem.

            Dej:

            • 25 g gær
            • 3½ dl lunkent vand
            • 2 spsk. olie
            • 200 g grahamsmel
            • 1 tsk. salt
            • Ca. 400 g hvedemel

            Pesto:

            • 1 bundt basilikum
            • 15 g pinjekerner
            • 1 fed hvidløg
            • 20 g parmesanost
            • 1 dl olie

            Topping:

            • Ca. 350 g blandede grøntsager, f.eks. auberginer og squash
            • 150 g revet ost
          • Trin 3 af 18

            Dej: Smuldr gæren i lunkent vand, og rør det sammen til gæren er opløst. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.

            • 25 g gær
            • 3½ dl lunkent vand
          • Trin 4 af 18

            Tilsæt olie, grahamsmel og salt.

            • 2 spsk. olie
            • 200 g grahamsmel
            • 1 tsk. salt
          • Trin 5 af 18

            Rør hvedemel i, indtil dejen er så fast, at den kan æltes. Ælt dejen glat og smidig på bordet. Brug hænderne.

            • Ca. 400 g hvedemel
          • Trin 6 af 18

            Lad dejen hæve cirka 45 minutter et lunt sted. Mens dejen hæver, kan du lave pestoen.

          • Trin 7 af 18

            Pesto: Kom koldt vand i en skål. Skyl basilikum. Dup den tør i et rent viskestykke.

            • 1 bundt basilikum
          • Trin 8 af 18

            Kom pinjekernerne på en tør stegepande, tænd for middel varme, og rist pinjekernerne, til de er gyldne.

            • 15 g pinjekerner
          • Trin 9 af 18

            Pil hvidløget, og riv parmesanosten.

            • 1 fed hvidløg
            • 20 g parmesanost
          • Trin 10 af 18

            Kom basilikum, pinjekerner, hvidløg og olie i en blender. Blend, til massen er ensartet og uden klumper.

            • 1 dl olie
          • Trin 11 af 18

            Tilsæt parmesanost, og blend kort, til osten er fordelt.

          • Trin 12 af 18

            Topping: Vælg dine yndlings-grøntsager. Skær dem i tynde skiver, eller i små stykker på cirka 2 x 2 centimeter. Læg dem i en skål.

            • Ca. 350 g blandede grøntsager, f.eks. auberginer og squash
          • Trin 13 af 18

            Tænd ovnen på 225 grader.

          • Trin 14 af 18

            Drys grahamsmel på bordet. Del dejen i fire stykker.

          • Trin 15 af 18

            Rul hver dejklump ud til en pizza med en diameter på cirka 40 centimeter.

          • Trin 16 af 18

            Kom bagepapir på en bageplade. Kom en pizza på bagepladen.

          • Trin 17 af 18

            Fordel nu ¼ pesto og ¼ topping på pizzaen. Slut af med at fordele ¼ af den revne ost på toppen af pizzaen.

          • Trin 18 af 18

            Sæt pizzaen i ovnen, og bag den i cirka 15 minutter. Imens den bager, laver du den næste pizza klar. Fortsæt, indtil du har brugt alle 4 stykker pizzadej, al topping og al osten. Velbekomme.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Denne pizza er med hjemmelavet pesto i stedet for den traditionelle tomatsovs. Men det gør den ikke dårligere – tværtimod! Giv dig i kast med pesto på pizza, og servér den for dine venner eller familien. 
            Tip: du kan også toppe pizzaen med parmaskinke, efter den er kommet ud af ovnen. 

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Dej:

              • 25 g gær
              • 3½ dl lunkent vand
              • 2 spsk. olie
              • 200 g grahamsmel
              • 1 tsk. salt
              • Ca. 400 g hvedemel

              Pesto:

              • 1 bundt basilikum
              • 15 g pinjekerner
              • 1 fed hvidløg
              • 20 g parmesanost
              • 1 dl olie

              Topping:

              • Ca. 350 g blandede grøntsager, f.eks. auberginer og squash
              • 150 g revet ost

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 decilitermål
              • 1 spiseske
              • 1 teske
              • 2 store skåle
              • 1 lille skål
              • 1 rent viskestykke
              • 1 stegepande
              • 1 paletkniv
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 rivejern
              • 1 blender
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 kagerulle
              • 2 bageplader
              • bagepapir

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Dej: Smuldr gæren i lunkent vand, og rør det sammen til gæren er opløst. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.
              4. Tilsæt olie, grahamsmel og salt.
              5. Rør hvedemel i, indtil dejen er så fast, at den kan æltes. Ælt dejen glat og smidig på bordet. Brug hænderne.
              6. Lad dejen hæve cirka 45 minutter et lunt sted. Mens dejen hæver, kan du lave pestoen.
              7. Pesto: Kom koldt vand i en skål. Skyl basilikum. Dup den tør i et rent viskestykke.
              8. Kom pinjekernerne på en tør stegepande, tænd for middel varme, og rist pinjekernerne, til de er gyldne.
              9. Pil hvidløget, og riv parmesanosten.
              10. Kom basilikum, pinjekerner, hvidløg og olie i en blender. Blend, til massen er ensartet og uden klumper.
              11. Tilsæt parmesanost, og blend kort, til osten er fordelt.
              12. Topping: Vælg dine yndlings-grøntsager. Skær dem i tynde skiver, eller i små stykker på cirka 2 x 2 centimeter. Læg dem i en skål.
              13. Tænd ovnen på 225 grader.
              14. Drys grahamsmel på bordet. Del dejen i fire stykker.
              15. Rul hver dejklump ud til en pizza med en diameter på cirka 40 centimeter.
              16. Kom bagepapir på en bageplade. Kom en pizza på bagepladen.
              17. Fordel nu ¼ pesto og ¼ topping på pizzaen. Slut af med at fordele ¼ af den revne ost på toppen af pizzaen.
              18. Sæt pizzaen i ovnen, og bag den i cirka 15 minutter. Imens den bager, laver du den næste pizza klar. Fortsæt, indtil du har brugt alle 4 stykker pizzadej, al topping og al osten. Velbekomme.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 2 timer
                Denne pizza er med hjemmelavet pesto i stedet for den traditionelle tomatsovs. Men det gør den ikke dårligere – tværtimod! Giv dig i kast med pesto på pizza, og servér den for dine venner eller familien. 
                Tip: du kan også toppe pizzaen med parmaskinke, efter den er kommet ud af ovnen. 
                Energi-indhold pr. stk.
                • Energi: 4077 kJ / 975 kcal
                • Protein: 12 %
                • Kulhydrat: 47 %
                • Fedt: 41 %
                • Heraf mættet fedt: 10,6 g
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 18

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 18

                Find alle ingredienserne frem.

                Dej:

                • 37½ g gær
                • 5¼ dl lunkent vand
                • 3 spsk. olie
                • 300 g grahamsmel
                • 1½ tsk. salt
                • Ca. 600 g hvedemel

                Pesto:

                • 1½ bundt basilikum
                • 24 g pinjekerner
                • 1½ fed hvidløg
                • 30 g parmesanost
                • 1½ dl olie

                Topping:

                • Ca. 525 g blandede grøntsager, f.eks. auberginer og squash
                • 225 g revet ost
              • Trin 3 af 18

                Dej: Smuldr gæren i lunkent vand, og rør det sammen til gæren er opløst. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.

                • 37½ g gær
                • 5¼ dl lunkent vand
              • Trin 4 af 18

                Tilsæt olie, grahamsmel og salt.

                • 3 spsk. olie
                • 300 g grahamsmel
                • 1½ tsk. salt
              • Trin 5 af 18

                Rør hvedemel i, indtil dejen er så fast, at den kan æltes. Ælt dejen glat og smidig på bordet. Brug hænderne.

                • Ca. 600 g hvedemel
              • Trin 6 af 18

                Lad dejen hæve cirka 45 minutter et lunt sted. Mens dejen hæver, kan du lave pestoen.

              • Trin 7 af 18

                Pesto: Kom koldt vand i en skål. Skyl basilikum. Dup den tør i et rent viskestykke.

                • 1½ bundt basilikum
              • Trin 8 af 18

                Kom pinjekernerne på en tør stegepande, tænd for middel varme, og rist pinjekernerne, til de er gyldne.

                • 24 g pinjekerner
              • Trin 9 af 18

                Pil hvidløget, og riv parmesanosten.

                • 1½ fed hvidløg
                • 30 g parmesanost
                   
              • Trin 10 af 18

                Kom basilikum, pinjekerner, hvidløg og olie i en blender. Blend, til massen er ensartet og uden klumper.

                • 1½ dl olie
              • Trin 11 af 18

                Tilsæt parmesanost, og blend kort, til osten er fordelt.

              • Trin 12 af 18

                Topping: Vælg dine yndlings-grøntsager. Skær dem i tynde skiver, eller i små stykker på cirka 2 x 2 centimeter. Læg dem i en skål.

                • Ca. 525 g blandede grøntsager, f.eks. auberginer og squash
              • Trin 13 af 18

                Tænd ovnen på 225 grader.

              • Trin 14 af 18

                Drys grahamsmel på bordet. Del dejen i seks stykker.

              • Trin 15 af 18

                Rul hver dejklump ud til en pizza med en diameter på cirka 40 centimeter.

              • Trin 16 af 18

                Kom bagepapir på en bageplade. Kom en pizza på bagepladen.

              • Trin 17 af 18

                Fordel nu en sjettedel af pestoen og en sjettedel af toppingen på pizzaen. Slut af med at fordele en sjettedel af den revne ost på toppen af pizzaen.

                • 225 g revet ost
              • Trin 18 af 18

                Sæt pizzaen i ovnen, og bag den i cirka 15 minutter. Imens den bager, laver du den næste pizza klar. Fortsæt, indtil du har brugt alle 4 stykker pizzadej, al topping og al osten. Velbekomme.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Denne pizza er med hjemmelavet pesto i stedet for den traditionelle tomatsovs. Men det gør den ikke dårligere – tværtimod! Giv dig i kast med pesto på pizza, og servér den for dine venner eller familien. 
                Tip: du kan også toppe pizzaen med parmaskinke, efter den er kommet ud af ovnen. 

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Dej:

                  • 37½ g gær
                  • 5¼ dl lunkent vand
                  • 3 spsk. olie
                  • 300 g grahamsmel
                  • 1½ tsk. salt
                  • Ca. 600 g hvedemel

                  Pesto:

                  • 1½ bundt basilikum
                  • 24 g pinjekerner
                  • 1½ fed hvidløg
                  • 30 g parmesanost
                  • 1½ dl olie

                  Topping:

                  • Ca. 525 g blandede grøntsager, f.eks. auberginer og squash
                  • 225 g revet ost

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 decilitermål
                  • 1 spiseske
                  • 1 teske
                  • 2 store skåle
                  • 1 lille skål
                  • 1 rent viskestykke
                  • 1 stegepande
                  • 1 paletkniv
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 rivejern
                  • 1 blender
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 kagerulle
                  • 2 bageplader
                  • bagepapir

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Dej: Smuldr gæren i lunkent vand, og rør det sammen til gæren er opløst. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.
                  4. Tilsæt olie, grahamsmel og salt.
                  5. Rør hvedemel i, indtil dejen er så fast, at den kan æltes. Ælt dejen glat og smidig på bordet. Brug hænderne.
                  6. Lad dejen hæve cirka 45 minutter et lunt sted. Mens dejen hæver, kan du lave pestoen.
                  7. Pesto: Kom koldt vand i en skål. Skyl basilikum. Dup den tør i et rent viskestykke.
                  8. Kom pinjekernerne på en tør stegepande, tænd for middel varme, og rist pinjekernerne, til de er gyldne.
                  9. Pil hvidløget, og riv parmesanosten.
                  10. Kom basilikum, pinjekerner, hvidløg og olie i en blender. Blend, til massen er ensartet og uden klumper.
                  11. Tilsæt parmesanost, og blend kort, til osten er fordelt.
                  12. Topping: Vælg dine yndlings-grøntsager. Skær dem i tynde skiver, eller i små stykker på cirka 2 x 2 centimeter. Læg dem i en skål.
                  13. Tænd ovnen på 225 grader.
                  14. Drys grahamsmel på bordet. Del dejen i seks stykker.
                  15. Rul hver dejklump ud til en pizza med en diameter på cirka 40 centimeter.
                  16. Kom bagepapir på en bageplade. Kom en pizza på bagepladen.
                  17. Fordel nu en sjettedel af pestoen og en sjettedel af toppingen på pizzaen. Slut af med at fordele en sjettedel af den revne ost på toppen af pizzaen.
                  18. Sæt pizzaen i ovnen, og bag den i cirka 15 minutter. Imens den bager, laver du den næste pizza klar. Fortsæt, indtil du har brugt alle 4 stykker pizzadej, al topping og al osten. Velbekomme.