Pizza med oksekød
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Har du nogensinde mødt nogen, som ikke kan lide pizza? Nej vel? Den her basse er helt simpel. Godt med kød og ost. Nemlig ja. Pizza med oksekød giver cirka 23,7 kg CO2/kg måltid. Det er 11 gange mere CO2 end pizza med kartofler. Så prøv den også!
Energi-indhold pr. stk.- Energi: 4192 kJ / 1002 kcal
- Protein: 21 %
- Kulhydrat: 52 %
- Fedt: 27 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Dej:
- ¼ pk. gær
- 1 ½ dl. vand
- ½ spsk. olie
- 1 tsk. salt
- 75 g. grahamsmel
- 250 g. hvedemel
Tomatsovs:
- Ca. 200 g. hakkede tomater (½ brik/dåse)
- 2 spsk. tomatpuré
- 1 spsk. oregano
- 1 knivspids peber
- ½ tsk. salt
Fyld:
- 200 g. hakket oksekød
- 100 g. revet ost
- ½ dl. basilikum
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 decilitermål
- 2 teskeer
- 1 stor skål
- 1 røreske
- 1 viskestykke
- 1 blender
- 1 tallerken
- 4 bageplader
- Bagepapir
- 1 kagerulle
Sådan gør du
- Trin 1 af 18
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)
- Trin 2 af 18
Find alle ingredienserne frem.
Dej:
- ¼ pk. gær
- 1 ½ dl. vand
- ½ spsk. olie
- 1 tsk. salt
- 75 g. grahamsmel
- 250 g. hvedemel
Tomatsovs:
- Ca. 200 g. hakkede tomater (½ brik/dåse)
- 2 spsk. tomatpuré
- 1 spsk. oregano
- 1 knivspids peber
- ½ tsk. salt
Fyld:
- 200 g. hakket oksekød
- 100 g. revet ost
- ½ dl. basilikum
- Trin 3 af 18
Dej: Smuldr gær i en skål.
- ¼ pk. gær
- Trin 4 af 18
Kom vand i en gryde, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være ligeså varmt som en lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på filmen og se, hvordan du mærker at væsken er fingervarm.
- 1 ½ dl. vand
- Trin 5 af 18
Hæld vandet i skålen med gær, og rør til gæren er opløst.
- Trin 6 af 18
Kom grahamsmel, olie og salt i skålen. Rør rundt.
- ½ spsk. olie
- 1 tsk. salt
- 75 g. grahamsmel
- Trin 7 af 18
Tilsæt hvedemel lidt efter lidt, og rør i dejen undervejs.
- 250 g. hvedemel
- Trin 8 af 18
Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.
- Trin 9 af 18
Tilsæt resten af melet lidt efter lidt, og ælt dejen sammen med hænderne, til den er glat og ikke klistrer til fingrene. Klik på videoen og se, hvordan du ælter en dej.
- Trin 10 af 18
Læg dejen tilbage i skålen. Læg et rent viskestykke over skålen, og lad dejen hæve et lunt sted i cirka 30 minutter.
- Trin 11 af 18
Fyld: Kom hakkede tomater, tomatpure, oregano, salt og peber i en blender og blend til en ensartet masse.
- Ca. 200 g. hakkede tomater (½ brik/dåse)
- 2 spsk. tomatpuré
- 1 spsk. oregano
- 1 knivspids peber
- ½ tsk. salt
- Trin 12 af 18
Form 20 små kødboller med en teske og din ene hånd. Læg dem på en stor tallerken. Dyp skeen i et glas med vand, så klistrer farsen ikke fast, når du former den. Vask hænder når du har rørt ved råt kød.
- 200 g. hakket oksekød
- Trin 13 af 18
Saml pizzaerne: Tænd ovnen på 250 grader almindelig ovn.
- Trin 14 af 18
Kom bagepapir på to bageplader.
- Trin 15 af 18
Drys mel på bordet, og kom dejen ud på bordet.
- Trin 16 af 18
Skær dejen i 2 stykker, og rul hvert stykke ud til en pizzabund. Klik på videoen og se, hvordan du ruller din pizzadej ud.
- Trin 17 af 18
Kom tomatsovs, revet ost og 10 kødboller på hver af pizzaerne.
- 100 g. revet ost
- Trin 18 af 18
Bag pizzaerne én ad gangen. Stil pizzaen midt i ovnen og bag den cirka 8-10 minutter, til osten er smeltet, og bunden er sprød. Fortsæt på samme måde med resten. Pynt pizzaerne med basilikum.
- ½ dl. basilikum
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Har du nogensinde mødt nogen, som ikke kan lide pizza? Nej vel? Den her basse er helt simpel. Godt med kød og ost. Nemlig ja. Pizza med oksekød giver cirka 23,7 kg CO2/kg måltid. Det er 11 gange mere CO2 end pizza med kartofler. Så prøv den også!
Du skal bruge
Ingredienser
Dej:
- ¼ pk. gær
- 1 ½ dl. vand
- ½ spsk. olie
- 1 tsk. salt
- 75 g. grahamsmel
- 250 g. hvedemel
Tomatsovs:
- Ca. 200 g. hakkede tomater (½ brik/dåse)
- 2 spsk. tomatpuré
- 1 spsk. oregano
- 1 knivspids peber
- ½ tsk. salt
Fyld:
- 200 g. hakket oksekød
- 100 g. revet ost
- ½ dl. basilikum
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 decilitermål
- 2 teskeer
- 1 stor skål
- 1 røreske
- 1 viskestykke
- 1 blender
- 1 tallerken
- 4 bageplader
- Bagepapir
- 1 kagerulle
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)
- Find alle ingredienserne frem.
- Dej: Smuldr gær i en skål.
- Kom vand i en gryde, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være ligeså varmt som en lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på filmen og se, hvordan du mærker at væsken er fingervarm.
- Hæld vandet i skålen med gær, og rør til gæren er opløst.
- Kom grahamsmel, olie og salt i skålen. Rør rundt.
- Tilsæt hvedemel lidt efter lidt, og rør i dejen undervejs.
- Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.
- Tilsæt resten af melet lidt efter lidt, og ælt dejen sammen med hænderne, til den er glat og ikke klistrer til fingrene. Klik på videoen og se, hvordan du ælter en dej.
- Læg dejen tilbage i skålen. Læg et rent viskestykke over skålen, og lad dejen hæve et lunt sted i cirka 30 minutter.
- Fyld: Kom hakkede tomater, tomatpure, oregano, salt og peber i en blender og blend til en ensartet masse.
- Form 20 små kødboller med en teske og din ene hånd. Læg dem på en stor tallerken. Dyp skeen i et glas med vand, så klistrer farsen ikke fast, når du former den. Vask hænder når du har rørt ved råt kød.
- Saml pizzaerne: Tænd ovnen på 250 grader almindelig ovn.
- Kom bagepapir på to bageplader.
- Drys mel på bordet, og kom dejen ud på bordet.
- Skær dejen i 2 stykker, og rul hvert stykke ud til en pizzabund. Klik på videoen og se, hvordan du ruller din pizzadej ud.
- Kom tomatsovs, revet ost og 10 kødboller på hver af pizzaerne.
- Bag pizzaerne én ad gangen. Stil pizzaen midt i ovnen og bag den cirka 8-10 minutter, til osten er smeltet, og bunden er sprød. Fortsæt på samme måde med resten. Pynt pizzaerne med basilikum.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Har du nogensinde mødt nogen, som ikke kan lide pizza? Nej vel? Den her basse er helt simpel. Godt med kød og ost. Nemlig ja. Pizza med oksekød giver cirka 23,7 kg CO2/kg måltid. Det er 11 gange mere CO2 end pizza med kartofler. Så prøv den også!
Energi-indhold pr. stk.- Energi: 4192 kJ / 1002 kcal
- Protein: 21 %
- Kulhydrat: 52 %
- Fedt: 27 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Dej:
- ½ pk. gær
- 3 dl. vand
- 1 spsk. olie
- 1 ½ tsk. salt
- 150 g. grahamsmel
- 500 g. hvedemel
Tomatsovs:
- Ca. 400 g. hakkede tomater (1 brik/dåse)
- 4 spsk. tomatpuré
- 2 spsk. oregano
- 1 knivspids peber
- 1 tsk. salt
Fyld:
- 400 g. hakket oksekød
- 200 g. revet ost
- 1 dl. basilikum
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 decilitermål
- 2 teskeer
- 1 stor skål
- 1 røreske
- 1 viskestykke
- 1 blender
- 1 tallerken
- 4 bageplader
- Bagepapir
- 1 kagerulle
Sådan gør du
- Trin 1 af 18
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)
- Trin 2 af 18
Find alle ingredienserne frem.
Dej:
- ½ pk. gær
- 3 dl. vand
- 1 spsk. olie
- 1 ½ tsk. salt
- 150 g. grahamsmel
- 500 g. hvedemel
Tomatsovs:
- Ca. 400 g. hakkede tomater (1 brik/dåse)
- 4 spsk. tomatpuré
- 2 spsk. oregano
- 1 knivspids peber
- 1 tsk. salt
Fyld:
- 400 g. hakket oksekød
- 200 g. revet ost
- Trin 3 af 18
Dej: Smuldr gær i en skål.
- ½ pk. gær
- Trin 4 af 18
Kom vand i en gryde, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være ligeså varmt som en lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på filmen og se, hvordan du mærker at væsken er fingervarm.
- 3 dl. vand
- Trin 5 af 18
Hæld vandet i skålen med gær, og rør til gæren er opløst.
- Trin 6 af 18
Kom grahamsmel, olie og salt i skålen. Rør rundt.
- 1 spsk. olie
- 1 ½ tsk. salt
- 150 g. grahamsmel
- Trin 7 af 18
Tilsæt hvedemel lidt efter lidt, og rør i dejen undervejs.
- 500 g. hvedemel
- Trin 8 af 18
Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.
- Trin 9 af 18
Tilsæt resten af melet lidt efter lidt, og ælt dejen sammen med hænderne, til den er glat og ikke klistrer til fingrene. Klik på videoen og se, hvordan du ælter en dej.
- Trin 10 af 18
Læg dejen tilbage i skålen. Læg et rent viskestykke over skålen, og lad dejen hæve et lunt sted i cirka 30 minutter.
- Trin 11 af 18
Fyld: Kom hakkede tomater, tomatpure, oregano, salt og peber i en blender og blend til en ensartet masse.
- Ca. 400 g. hakkede tomater (1 brik/dåse)
- 4 spsk. tomatpuré
- 2 spsk. oregano
- 1 knivspids peber
- 1 tsk. salt
- Trin 12 af 18
Form 40 små kødboller med en teske og din ene hånd. Læg dem på en stor tallerken. Dyp skeen i et glas med vand, så klistrer farsen ikke fast, når du former den. Vask hænder når du har rørt ved råt kød.
- 400 g. hakket oksekød
- Trin 13 af 18
Saml pizzaerne: Tænd ovnen på 250 grader almindelig ovn.
- Trin 14 af 18
Kom bagepapir på fire bageplader.
- Trin 15 af 18
Drys mel på bordet, og kom dejen ud på bordet.
- Trin 16 af 18
Skær dejen i 4 stykker, og rul hvert stykke ud til en pizzabund. Klik på videoen og se, hvordan du ruller din pizzadej ud.
- Trin 17 af 18
Kom tomatsovs, revet ost og 10 kødboller på hver af pizzaerne.
- 200 g. revet ost
- Trin 18 af 18
Bag pizzaerne en ad gangen. Stil pizzaen midt i ovnen og bag den cirka 8-10 minutter, til osten er smeltet, og bunden er sprød. Fortsæt på samme måde med resten. Pynt pizzaerne med basilikum.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Har du nogensinde mødt nogen, som ikke kan lide pizza? Nej vel? Den her basse er helt simpel. Godt med kød og ost. Nemlig ja. Pizza med oksekød giver cirka 23,7 kg CO2/kg måltid. Det er 11 gange mere CO2 end pizza med kartofler. Så prøv den også!
Du skal bruge
Ingredienser
Dej:
- ½ pk. gær
- 3 dl. vand
- 1 spsk. olie
- 1 ½ tsk. salt
- 150 g. grahamsmel
- 500 g. hvedemel
Tomatsovs:
- Ca. 400 g. hakkede tomater (1 brik/dåse)
- 4 spsk. tomatpuré
- 2 spsk. oregano
- 1 knivspids peber
- 1 tsk. salt
Fyld:
- 400 g. hakket oksekød
- 200 g. revet ost
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 decilitermål
- 2 teskeer
- 1 stor skål
- 1 røreske
- 1 viskestykke
- 1 blender
- 1 tallerken
- 4 bageplader
- Bagepapir
- 1 kagerulle
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)
- Find alle ingredienserne frem.
- Dej: Smuldr gær i en skål.
- Kom vand i en gryde, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være ligeså varmt som en lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på filmen og se, hvordan du mærker at væsken er fingervarm.
- Hæld vandet i skålen med gær, og rør til gæren er opløst.
- Kom grahamsmel, olie og salt i skålen. Rør rundt.
- Tilsæt hvedemel lidt efter lidt, og rør i dejen undervejs.
- Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.
- Tilsæt resten af melet lidt efter lidt, og ælt dejen sammen med hænderne, til den er glat og ikke klistrer til fingrene. Klik på videoen og se, hvordan du ælter en dej.
- Læg dejen tilbage i skålen. Læg et rent viskestykke over skålen, og lad dejen hæve et lunt sted i cirka 30 minutter.
- Fyld: Kom hakkede tomater, tomatpure, oregano, salt og peber i en blender og blend til en ensartet masse.
- Form 40 små kødboller med en teske og din ene hånd. Læg dem på en stor tallerken. Dyp skeen i et glas med vand, så klistrer farsen ikke fast, når du former den. Vask hænder når du har rørt ved råt kød.
- Saml pizzaerne: Tænd ovnen på 250 grader almindelig ovn.
- Kom bagepapir på fire bageplader.
- Drys mel på bordet, og kom dejen ud på bordet.
- Skær dejen i 4 stykker, og rul hvert stykke ud til en pizzabund. Klik på videoen og se, hvordan du ruller din pizzadej ud.
- Kom tomatsovs, revet ost og 10 kødboller på hver af pizzaerne.
- Bag pizzaerne en ad gangen. Stil pizzaen midt i ovnen og bag den cirka 8-10 minutter, til osten er smeltet, og bunden er sprød. Fortsæt på samme måde med resten. Pynt pizzaerne med basilikum.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Har du nogensinde mødt nogen, som ikke kan lide pizza? Nej vel? Den her basse er helt simpel. Godt med kød og ost. Nemlig ja. Pizza med oksekød giver cirka 23,7 kg CO2/kg måltid. Det er 11 gange mere CO2 end pizza med kartofler. Så prøv den også!
Energi-indhold pr. stk.- Energi: 4192 kJ / 1002 kcal
- Protein: 21 %
- Kulhydrat: 52 %
- Fedt: 27 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Dej:
- ½ pk. gær
- 3 dl. vand
- 1 spsk. olie
- 1 ½ tsk. salt
- 150 g. grahamsmel
- 500 g. hvedemel
Tomatsovs:
- Ca. 400 g. hakkede tomater (1 brik/dåse)
- 4 spsk. tomatpuré
- 2 spsk. oregano
- 1 knivspids peber
- 1 tsk. salt
Fyld:
- 400 g. hakket oksekød
- 200 g. revet ost
- 1 dl. basilikum
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 decilitermål
- 2 teskeer
- 1 stor skål
- 1 røreske
- 1 viskestykke
- 1 blender
- 1 tallerken
- 4 bageplader
- Bagepapir
- 1 kagerulle
Sådan gør du
- Trin 1 af 18
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)
- Trin 2 af 18
Find alle ingredienserne frem.
Dej:
- ½ pk. gær
- 3 dl. vand
- 1 spsk. olie
- 1 ½ tsk. salt
- 150 g. grahamsmel
- 500 g. hvedemel
Tomatsovs:
- Ca. 400 g. hakkede tomater (1 brik/dåse)
- 4 spsk. tomatpuré
- 2 spsk. oregano
- 1 knivspids peber
- 1 tsk. salt
Fyld:
- 400 g. hakket oksekød
- 200 g. revet ost
- 1 dl. basilikum
- Trin 3 af 18
Dej: Smuldr gær i en skål
- ½ pk. gær
- Trin 4 af 18
Kom vand i en gryde, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være ligeså varmt som en lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på filmen og se, hvordan du mærker at væsken er fingervarm.
- 3 dl. vand
- Trin 5 af 18
Hæld vandet i skålen med gær, og rør til gæren er opløst.
- Trin 6 af 18
Kom grahamsmel, olie og salt i skålen. Rør rundt.
- 1 spsk. olie
- 1 ½ tsk. salt
- 150 g. grahamsmel
- Trin 7 af 18
Tilsæt hvedemel lidt efter lidt, og rør i dejen undervejs.
- 500 g. hvedemel
- Trin 8 af 18
Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.
- Trin 9 af 18
Tilsæt resten af melet lidt efter lidt, og ælt dejen sammen med hænderne, til den er glat og ikke klistrer til fingrene. Klik på videoen og se, hvordan du ælter en dej.
- Trin 10 af 18
Læg dejen tilbage i skålen. Læg et rent viskestykke over skålen, og lad dejen hæve et lunt sted i cirka 30 minutter.
- Trin 11 af 18
Fyld: Kom hakkede tomater, tomatpure, oregano, salt og peber i en blender og blend til en ensartet masse.
- Ca. 400 g. hakkede tomater (1 brik/dåse)
- 4 spsk. tomatpuré
- 2 spsk. oregano
- 1 knivspids peber
- 1 tsk. salt
- Trin 12 af 18
Form 60 små kødboller med en teske og din ene hånd. Læg dem på en stor tallerken. Dyp skeen i et glas med vand, så klistrer farsen ikke fast, når du former den. Vask hænder når du har rørt ved råt kød.
- 400 g. hakket oksekød
- Trin 13 af 18
Saml pizzaerne: Tænd ovnen på 250 grader almindelig ovn.
- Trin 14 af 18
Kom bagepapir på fire bageplader.
- Trin 15 af 18
Drys mel på bordet, og kom dejen ud på bordet.
- Trin 16 af 18
Skær dejen i 6 stykker, og rul hvert stykke ud til en pizzabund. Klik på videoen og se, hvordan du ruller din pizzadej ud.
- Trin 17 af 18
Kom tomatsovs, revet ost og 10 kødboller på hver af pizzaerne
- 200 g. revet ost
- Trin 18 af 18
Bag pizzaerne en ad gangen. Stil pizzaen midt i ovnen og bag den cirka 8-10 minutter, til osten er smeltet, og bunden er sprød. Fortsæt på samme måde med resten. Pynt pizzaerne med basilikum.
- 1 dl. basilikum
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Har du nogensinde mødt nogen, som ikke kan lide pizza? Nej vel? Den her basse er helt simpel. Godt med kød og ost. Nemlig ja. Pizza med oksekød giver cirka 23,7 kg CO2/kg måltid. Det er 11 gange mere CO2 end pizza med kartofler. Så prøv den også!
Du skal bruge
Ingredienser
Dej:
- ½ pk. gær
- 3 dl. vand
- 1 spsk. olie
- 1 ½ tsk. salt
- 150 g. grahamsmel
- 500 g. hvedemel
Tomatsovs:
- Ca. 400 g. hakkede tomater (1 brik/dåse)
- 4 spsk. tomatpuré
- 2 spsk. oregano
- 1 knivspids peber
- 1 tsk. salt
Fyld:
- 400 g. hakket oksekød
- 200 g. revet ost
- 1 dl. basilikum
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 decilitermål
- 2 teskeer
- 1 stor skål
- 1 røreske
- 1 viskestykke
- 1 blender
- 1 tallerken
- 4 bageplader
- Bagepapir
- 1 kagerulle
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)
- Find alle ingredienserne frem.
- Dej: Smuldr gær i en skål
- Kom vand i en gryde, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være ligeså varmt som en lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på filmen og se, hvordan du mærker at væsken er fingervarm.
- Hæld vandet i skålen med gær, og rør til gæren er opløst.
- Kom grahamsmel, olie og salt i skålen. Rør rundt.
- Tilsæt hvedemel lidt efter lidt, og rør i dejen undervejs.
- Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.
- Tilsæt resten af melet lidt efter lidt, og ælt dejen sammen med hænderne, til den er glat og ikke klistrer til fingrene. Klik på videoen og se, hvordan du ælter en dej.
- Læg dejen tilbage i skålen. Læg et rent viskestykke over skålen, og lad dejen hæve et lunt sted i cirka 30 minutter.
- Fyld: Kom hakkede tomater, tomatpure, oregano, salt og peber i en blender og blend til en ensartet masse.
- Form 60 små kødboller med en teske og din ene hånd. Læg dem på en stor tallerken. Dyp skeen i et glas med vand, så klistrer farsen ikke fast, når du former den. Vask hænder når du har rørt ved råt kød.
- Saml pizzaerne: Tænd ovnen på 250 grader almindelig ovn.
- Kom bagepapir på fire bageplader.
- Drys mel på bordet, og kom dejen ud på bordet.
- Skær dejen i 6 stykker, og rul hvert stykke ud til en pizzabund. Klik på videoen og se, hvordan du ruller din pizzadej ud.
- Kom tomatsovs, revet ost og 10 kødboller på hver af pizzaerne
- Bag pizzaerne en ad gangen. Stil pizzaen midt i ovnen og bag den cirka 8-10 minutter, til osten er smeltet, og bunden er sprød. Fortsæt på samme måde med resten. Pynt pizzaerne med basilikum.
-